Martins solrosland 2014

Förra året fick mitt intresse för trädgården verkligen blomstra ut (haha) i och med att vi flyttade till huset. Jag har grävt och planterat och rensat och grejjat och faktiskt fått med mig martin på ett hörn. Eller, längs en vägg skulle man kunna säga............. 
 
Mitt i sommaren kom han på att där vore det fint med SOLROSOR! Och sagt o gjort, Martin satte spaden i jorden och snart hade han planterat säkert 5 sorters stora gula blommor Problemet var bara att de blev planterde lite försent så någon ros han väl slå ut men de flesta dog tyvärr av frosten fram i September. SÅ I ÅR ville Martin vara ute itid och igår tog vi första steget. 
 
KANTER
Martin sågade, och jag grävde. Sedan bonkade och slog vi, och mätte och trixade och grejjade tills några rejäla plankor var på plats. 
 
 
 
 
 
I
 
Idag rensade martin bort det resterande ogräset, så fyllde vi på med jord och tillsist kunde solrosorna planteras och vattnas.
 
 
 
 
Så nu är de i marken och vi väntar med spänning på resultatet :)
 (OBS! Bilden är tagen INNAN ogräsrensningen var slutförd)
 
-LallaNéa-
 
 

En vilodag i trädgården

Igår var det avdelningsfest för moi, dvs min avdelning. Vi var på en tjusig liten restaurang i Jönköping och åt god mat, sedan dansades det och skålades till småtimmarna. Snälle Mörta kom och hämtade mig och vi nådde Klevshult vid 3-tiden. 
Så idag, deklarerades att bli en rätt så långsam dag. Jag började med att ligga kvar i sängen o se en film men sen var det sådär obeskrivligt vackert väder så jag hade helt enkelt inte samvete att vara inne. 
 
Så jag gick ut, och plockade lite ogräs. Planterade ut några av mina försådda blommor, blåklint, aster och en till sort som jag inte minns namnet på. Och så mätte jag potatislandet. Låter lite knäppt kanske, men igår fick vi för oss att göra kanter runt solroslandet, och nu ska det även bli runt potatislandet. Men först måste vi köpa nya brädor, och innan det, alltså, mäta. Så  jag mätte och mätte och efter en stund kom Martin ut och grejjade lite mer med hans solrosland. (Se separat inlägg)

 
Shaggy låg så klart och njöt i solen, samt skällde lite på de hurtiga människorna som cycklade eller sprang förbi tomten. MEN vattenslangen, det är nog det bästa Shaggy vet...... 
 
 
 
 
Jag har sedan pyntat den lilla "balkongen" lite, både med lyktor, sköna stolar, duk på det nyupburna bordet och blommor i krukor både på golvet och vid fönstret. Och sen blev det fika pause. Att sitta i solen och nästan på kunna se hur träden slår ut och blir grönare.... det är helt underbart. Någon granne spikar, någon klipper gräs och någon grillar mitt i allt i hopa. Och där sitter vi (som under en korkek) jag & Martin, och pratar om framtiden och hur fantastiskt bra vi faktiskt har det. 
 
 
 
-LallaNéa-

Whats uuuuup?!

Hey! 
Nu var det länge sedan jag skrev igen... tiden går så fort ibland och dagarna bara rinner iväg. 
Vad har hänt då? Jo vi har varit i kalmar en vända, i norrland en sväng, jobbat en del och grejjat i trädgården. Shaggy och jag har börjat på hundkurs igen och IGÅR var även husse med och hejjade på oss. 
 
Jaa.. det är väl det.. I norrland drog martin på sig en mansförkylning, som han smittade mig med så jag är nu inne på tredje dagen av alvedonknaprande. Usha. 
 
Vi har fortfarande inte beställt några förlovningsringar, för jag har så vansinnigt svårt att bestämma mig. MEN vi ska snart åka till guldsmeden igen och kolla... så snart snart ska ni se att det glimmar lite på fingret ;)
 
 
Nehe, nu kör vi lite bilder tycker jag :)
 
Kalmar, husvagnen kommer på plats....
 
Rabatterna vilar fortfarande, men jag flyttar stenar och rensar ogräs ändå....
 
 
Påskmiddag i Härnösand;
 
 
Vinkade av familjen i Härnta efter några dagar med påskfirande och badrumsrivning....
 
 
Och just det! VI HAR KÖPT NY BIL! igen.. som vi hade hoppats på håller längre än någon av våra tidigare..... igår körde vi på lite  skrot så nu ska den in på verkstad.. suck.. MEN här kör Martin bil iaf ;)
 
 
 
-LallaNéa-
 

Så var det Måndag igen!

Det är måndag och jag har jobbat! Det ni! Det var ett bra tag sedan vill jag lova.... men idag så! Jag var dessutomtillbaka i skolans värld, närmare bestämt KLEVSHULTSSKOLA. Asanajs.
 
Jag har också hunnit med att bada SanktLenonBernadsBergern sedan sist, vilket resulterat i "heeeeeeej tappa vinterpälsen!!" Så om nån har en damsugare (eller 14 damsugarpåsar...) över = välkomna hem till mig.... 
 
Jag ska faktiskt jobba imorgon också, samma ställe, och det känns rätt skönt och kul fast samtidigt jobbigt - ni vet, att jobba två dagar i rad ;)
 
-LallaNéa-                    .
 

Fredagsmyyyyyyys

Eller sundayfun eller vad man nu kallar det. Glass, banan, berrys, kokos och sirap.... Mmmmmm!
 
 
/L