morgonstund har guld i mun? ! :)

Sitter och väntar på att promenaden till bussen ska kunna avklaras... Har tryckt i mig en hel toast till frukost, kollat FC (inget nytt om klassikern än..) och facebook.

Idag har jag väl inte sådär jättemycket att göra, ska lämna in lite papper här, lit annat där. Sen blir det till att läsa om gamlalekar hela kvällen, ska kunna det utantill till imorgon=)

Nej nu ska jag gå ner och läsa tidningen istället, det bästa jag vet är låånga sköna mornar! :)

-LallaNéa-

en underbar morgon

Ja just en underbar morgon har detta varit, fick sova länge dricka kaffe till frukosten och läsa lite tidning.. lugnt och skönt -PRECIS som det ska  vara!

Nu ska jag snart hoppa in i duschen och göra mig klar för marknaden i stan, det kan bli roligt =) Men innan det så ska jag tömma min garderob och rensa lite, den är nämligen fylld av sågspån sedan en liten renovering häromdagen........ så inga rena kläder i min garderob!

Men fint väder är det ute så här kan jag ju inte sitta hela dan utan att göra annat... :-)



-LallaNéa-

Fredagskväll...

Hemlagade hamburgare, massa blogg-läsande och elva telefoner som ringer samtidigt, så har min kväll sett ut hittills...kanske blir det kristallen ikväll också, men syrran spelar TVspel så det kan vara svårt att komma åt teven...

Har hittat en ny önskning till min kommande 18-årsdag, ett fantastiskt fint armand av "Vimmelmamman". Finnes på BRACY.se... åhh....


Nu ska jag försöka komma åt teven och titta på min nyblivna idols show... om hon nuär med där ;)

-LallaNéa-

BANANER

Efter en dags klassiker är jag ganska slut,men glad att få varaen del av underbara LS3 09/10


Nu väntar jag med spänning på resultatet och håller tummarna för alla underbara BANANER =)

Hoppas komma åt nån bild så småningom också..... :)


-LallaNéa-

i bilen...

stockholm. anders. sitter nu i en bil, på väg till farmor, lämnar just innerstan, och en eftermiddag ,med taccobar, massa affärer och bio. just det, A och jag kände för att ta en pause från affärerna och bioade lite.. rullar nu till farmor som sagt, och bra musik spelar på radion, TROTS att Anders valt =) -lallanea-

schema....

Frågan är såhär till frukostägget, om jag ska lägga upp et schema för denna dag... eller om jag bara ska ta allt i den ordning jag känner för?

Jag ska:
Vika tvätt
Städa undervåningen
möte 14.30

och det är braom jag:ringer farmor, e, pluggarkörkort samt läser ut svenskaB boken.

äh,jag tar det som det kommer bara...tjingeling! :D

-LallaNéa-

Just nu

Timern på spisen pep, jag sprang och hämtade äggen. Kastar i mig ett, och bläddrar egenom dagens tidning samtidigt som jag skrollar egenom mailen.

Håret är uppsatt, sminket, äh, har typ slutat sminka mig.Vet ungefär var allt ligger, justbajs! måste hämta plånboken hos A. också......... dummmmmmmmaa...

var nere på trafikskolanigår,KLARADE A-fasen!!!!! :D
Och bokade in mig på riskettan som börjar och 40 minuter. Ska hunnit ta ut pengar, hämtat plånbok och lite annat tjafs förstså nu börjar det bli stressigt....

-LallaNéa-

en lördag idag ?

Solen sken och jag var duktig. Begav migut på en långprommenad i solen med A. Det kändes inte såå himla jobbigt, och nu ska vi dra igång träningen på allvar =)

Något jag bordegöra är väl att plugga, men jag känner mig fullmatad med information trots att det samtidigt känns som om ingenting fastnar... skum känsla...
bild  (Ja, jag har ritat själv... )
I alla fall, så har jag klurat en del på höstens projekt arbete, PA, och det kanske kommer ordna sig till slut =) Även praktikplatsmåste fixas, men det kommer också lösa sig,det är jag säker på =)


Nu ska jag ta upp boken iallafall, måste ju försöka =)

-LallaNéa-

Åter till verkligheten!

Är hemma nu, efter en vecka regningt scoutläger och sedan två underbara veckor hos mormor och morfar.

Det känns skumt att jag badade med mormor i 20 gradiga sjön i morse, att jag åt lunch i huvudstaden Stockholm, och han shoppa lite också, och att jag nu ska  gå och lägga mig i MIN SÄNG, MITT RUM.

Nu har jag en vecka kvar av det sista sommarlovet, nu ska jag bara njuta, umgås, planera och vad var det ? Jo just det, plugga inför körkortet....

En enkel tripp till Ingegerd är också inplanerad, och det är inte alls så att jag längtar till tidiga mornar med buss och iskal kyla i vinter.

-LallaNéa-       hjärta

Stadsvandring, grävning och melon

En lång morgon i pyamas innan vi svidade om och åkte till staden men stort S, eller?
Jag och mamma passade på att shoppa lite, det blev två linnen till mig:
linnen Och en kjol till mamma. mammas kjol

Även lillasyster ville sålklart shoppa, och det  blev några snäckor till "båtrummet" årets renoveringsprojekt hemma.
snäckbåtsfynd!

När vi kom hem var jag duktig och läste en timme i körkortsboken, min nya vän ;)
Jag gjorde också ett test, och fickbättre resultat än igår :) Börjar faktiskt förstå mig på hela systemet nu med, med tester, läsa boken.... osv

Så blev det grävning.... det gula röret som vi grävde ner förra veckan skulle fortsätta, och självklartblev det min uppgift=) Men det är bra, annars hade jag ju bara pluggat körkort hela tiden......  ;)
dagens grävning





E och jag badade innan middagen, som avslutades i soffan med en stooooorbit melon! :) Underbart =)

Nu blir det en sväng på facebook och sedan väntar ett samtal med pälsklingen 72 mil bort, och sedan den underbara sängen :-)

-LallaNéa-

det utlovade beskedet..

Jodå, efter mycket om och men tog jag tag i frågorna och svarade, svarade och svarade. Trodde dock att det var 20 frågor, men det var tydligen 70, så det tog aldrig slut...

Men till slut gjorde det det, och även om resultatet inte var 100% så är jag nöjd med min första insats =)

NU fortsätter BECK, vi hörs!

-LallaNéa-

STORT STEG

Vaknade i morse av att lilla syster klappade mig på handen försiktigt och sedan la sig på mig. efter frukosten kände jag inte för att göra något alls, så jag la mig i sängen igen. Såg körkortsboken och insåg att DET ÄR BARA EN MÅNAD KVAR TILLS JAG (och EMMA) FYLLER 18 !

Så jag började läsa lite, och kom på att jag borde göra tester på datorn faktiskt. Jag tror ju att jag kan dem redan, men innerst inne vet jag att det kommer bli svårt....

Så jag ringde helt enkelt trafikskolan och bad om lösen och sånt, och nu sitter jag vid datorn och ska försöka få ordning på kortkunskaperna.

Mamma och Mormor rensar ogräs, vilket  jag ägnade mig åt hela dagen igår. Vädret är typ grått men ganska varmt, dock känner jag mig lite förkyld, snuvig och halsont och så..

Jaja, ska nu fortsätta ta några stora kliv så hör jag av mig ikväll igen så ni får veta hur det gått för mig ;)


Varma kramar..
-LallaNéa-

Igår, och idag =)

Igår var en lat dag. När vi vaknat badade vi, sedan blev det frukost. Sen satt vi ett tag på gräset och tittade blindt framför osss. Mina systrar ville såklart leka, så vi kastade lite boll sen blev vi så trötta så vi tänkte att ett bad skulle göra gott. Det gjode det. :)


Idag har jag precis badat, efter att ha ätit frukost =) Idag kommer resten av familjen hit, det ska bli kul att träffa alla igen =)

NU några bilder från husbygget, först så vill jag påpeka att mammas intresse för att puffa kuddar verkar vara genetiskt. Här har mormor nämligen installerat en komod, lite tidigt kanske..
 



Sedan en dagsfärsk bild av lillhuset, med vatten spridare i gräset och mormor som målar nocken.
visste blir det bra? :)

Nu ska jag gå ut i paradiset och hjälpa till lite, kanske blir det tvätthängning eftersom mina lilla lilla syster (hon som är 16) inte kunde det....


SOLIGT OCH VARMT
-LallaNéa-

Anders

För ett tag sedan, fick jag ett MMS till min mobil. Mobilen i fråga hade ingen lust att visa mig MMS:et, utan jag fick snart ett SMS från Halebop med en kod så jag kunde se MMS:et på datorn istället .

Less blev jag och brydde mig inte alls om att kolla MMS:et, tröttnade på systemet helt enkelt.

Men så idag, i väntan på FANNY THE ONE, hade jag inget bättre för mig än att kika på datorn och tänkte att varför inte se det där dumma MMS:et nudå?


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vad finner jag? Jo, att världens sötaste pojkvän skickat en bild av oss, med orden : Se så fina vi är <3

Och ni vet det tar ju ett tag för datorn att ladda bilder, så texten kom först. Jag suckade en lätt suck men sen kom bilden och jag blev alldeles tårögd. . .

Se bara in i hans varma ögon, och jag visste direkt varför jag tycker om honom så mycket.
Anders, jag vet att det gungar mycket på vattnet som vi seglar på just nu, men denna bild påminde mig om hur mycket jag älskar dig, och att jag inte en sekund vill vara utan dig. Inte nu. <3Det bästa var att bilden inte skickats nu, som ett desperat försök att få ut bommen så det slutar gunga, utan förut, när vattnet var spegelblankt och seglen fyllda med vind.
Pälsklingen min.

-LallaNéa-

Eftermiddagen: MÅNDAG

Efter mitt senaste inlägg begav jag mig ut för att gräva ett dike. Och ni må tro att vi grävde,mormor, jag och syrrorna.
Det avr meningen att elen skulle dras från det stora huset till det nybyggda lillhuset och sedan till "pumpen". Vi började med att gräva mellan det stora huset och det lilla. Det gick fort och utan större bekymmer, eftersom det inte var några stenar ivägen och dessutom var jorde lättgrävd. jag o mormor gräver
Här ser ni mormor närmast det stora huset i färd med att lägga ner den gula kabeln i hålet. Personen med otroligt välmatchande kläder är jag. Jag gräver. Även lillstugan syns, så nu vet ni hur den ser ut idag =)

Även mina systrar ville såklart hjälpa till att göra ngn nytta, och här tar de bort sjögräs på stranden. unni o elna jobbar på stranden

Det blev en slitsam eftermiddag som resulterade i träningsverk för min otränade kropp. Men det är ju nyttigt så jag är glad! ;D

-LallaNéa-

Nu börjar det bli riktigt bra väder ute!!! eller, nja, skapligt..

Säger mormor efter en förmiddags utevistelse i regn, regn och åter regn.

Vi har precis svalt lunchen med tillhörande kaffetår, och ska snart gå ut igen. Jag ska gräva ett dike att lägga elkabeln i, diken är jag bra på att gräva, vid det här laget.Jag menar efter en veckas scoutläger/dikesgrävningsläger har jag lärt mig en del. Här bjuder jag på en fräsch bild av hur lillstugan ser ut just nu. Dock har den gröna knutar redan (vilket inte syns på bilden, och även altangolv utanför dörren.
 lillstugan i skiren
'Annars ser stugan ut som på bilden, rätt bra byggt tycker jag =)



En annan go-bild är från i påskas, då jag och mina kusiner firade påsk hos mormor och morfar i vanlig ordning. Här spelar 4 an 5 kusiner kort med mormor.
 
kortspel under påsken 2009Närmast kameran ser vi Rasmus, sedan Unni, mormor, matilda och slutligen jag. Morfar är fotografen.



Nej nu måste jag ut och gräva annars blir ju diket aldirg klart!

Hör av mig om ett tag igen, ha det bra till dess :)

-LallaNéa-

Attans pannkaka!

Sitter här snart ett på natten och läser bloggar från folk jag aldrig träffat.trött så jag kan svimma är  jag men, inte inte som i går när jag somnade flera gånger i soffan för att tillslut ge upp och gå å lägga mig, före 22. . .

Rubriken tyder på att något inte är riktigt bra, vilket stämmer, då jag precis börjat bita på mina naglar igen. Är det ingen som har lite silver tejp?!

Imorgon ska jag bada massor och gräva ett dike som morfars el ska ligga i. det blir nog jätte kul, att gräva typ hundra meter långt med fina grästuvor och inte sprida ut jorden för mycket.. ja huvva.

Mormors röd-blå-randiga urtvättade tröjja som jag fick låna igår ska jag nog ha på mig när jag sover i natt, och älskade lilla syster ligger i min säng (övre delen av våningsängen) redan. Själv får jag lägga mig där nere, men det är bra, då jag slipper klättra. Nej nu ska jag ta mina avbitna naglar och kura ihop mig i sängen trots allt, mobilen ligger där och ni har väl alla mitt nummer =)

puss å hej
leverpastej

PANNKAKA!
-LallaNéa-

Hej och fö'låt!

Pinsamt, bara ett inlägg som räknades som "nytt inlägg" nu när jag öppnade bloggen. Under de tre veckor ni inte hört av mig, iallafall inte här på bloggen, är det mycket som har hänt.

Först åkte jag till Italien, som konfiramand ledare tillsammans med med 3 andra sk. "Unga ledare" Andreas, Lena och Eva. Vi hade hand om varsin grupp på 5-8 konfirmander. Vår uppgift var att se till att alla mådde bra i stort sett, och för undervisnings delen fanns Tina och Arne som präster och Mona som pedagog. PÅ dagarna gick vi, riktigt långt, och tittade på kyskor, heliga platser och andra sevärdigheter i den lilla staden Assisi. PÅ kvällarna var det dusch, middag andakt och umgänge som gällde. Iallfall jag var enormt lycklig när jag kom hem, nöjd med resan helt enkelt!

Som varmast var det 42 grader, den dagen gick vi den kortaste sträckan, ca 5 km.

När jag kom hem fran Italien var det konfirmation på söndagen, underbart stolt över konfirmanderna, som skötte sig mer än jättebra =) vilket ioch för sig inte förvånade mig=)
Sedan följde några lata dagar, jag åkte ut till familjen som var i segelbåten, och seglade med dem några dagar. Det regnade på oss, men en underbar dag med minigolf och skratt fick vi till =)

Sedan var det bara att packa om och fara på scoutläger tidigt lördagmorgon.
Hela förb******e veckan regnade det på oss, nej, en eftermiddag var det faktiskt sol, och vi ledare låg i gräset och vilade medan maten lagades. Två decimeter lera runt köket och en halv liter vatten i varje sko är väl en fin sumering av det hela.
Programmet på lägret var därremot väldigt bra planerat, dock kanske inte realistiskt tänkt, men det var bra gjort. Ledarfiket var också något vi nyttjade flitigt och så till sist en stor eloge till scouterna som höll humöret uppe och inte lät regnet stoppa dem.

Sedan var det dags för mig att påbörja ett av mina berömda projekt och jag letade reda på en kår att åka med till mormor och morfar, det är en helt annan historia, men jag kan ju säga att jag är framme nu, och allt gick bra till slut=)

Nu är jag i paradiset mitt, och ska gå och natta Elnapluttisen. Som fyller 8 snart, hujedamig.

Puss och kram!
-LallaNéa-