Gädda!

Sambon har dragit på sig stora fiskarsjukan och MÅSTE sitta i en båt och kasta iväg en lina några timmar i veckan. Men det har några andra bieffekter också, förutom att han blir solbränd, som att det faktsikt finns fisk i vattnet! Riktigt äckliga är dom, och jag blir rätt jävla livrädd när han (Sambon, inte fisken ;)) säger åt mig att ta tag i fisken med ena änden på enn pinne, som heter huggkrok. det brukar sluta med att han gör det själv ;)
(Tack pappa för alla fina barndomsminnen, jag vet absolut varifrån jag fått min fiskskräck!)
.
Men sen ska fisken rensas, huvet skärs bort, och alla fenor. sen öppnar man den i magen och tar ut allt "äckel" innuti. Sen sköljs den lite igen och efter det läggs den i en påse och stoppas i frysen. I frysen är fiskarna inte så farliga. :)
.
Två gula lökar och en näve egenodlad gräslök, blandat med citron-majonäs blir en god fyllning, om man kommer ihåg att salta...
.
.
Och idag var det dags för middag på balkongen! Jag dukade fint med blommiga serveter, placeringskort och guldstjärnor. Sedan kom gästerna hit och bjöds på hallonsoda med hallon (hehe, jättefin torsdagsdrink). Sedan åt vi gäddan (som varit i ugnen en stund med lök-gojset i magen och inslagen i aluminiumfolie) med färskpotatis, sallad och hollandärsås.
.
Till efterrätt serverades glass, maränger, hallon och otroligt god nougatsås (som jag tror jag ska lära mig att göra själv ;P)
Det blev en trevlig kväll! :)
Men våra vänenr tycker vi är lite väl vuxna när vi bjuder dem på middag med hemlagad mat..... ;)
.
-LallaNéa-

Båtutflykt!

Ikväll blev jag medbjuden att åka båt, bada i en sjö och äta middag på en strand. Först blev jag väldigt glad över att de frågade lilla mig! :)
.
Tyvärr hade jag ingen kamra med mig dock (inte ens mobilen :P) så några bilder blev det inte.. :(
.
När vi åkte där i full galopp och det skumpade över vågorna, fick jag tid att könna efter och tänka.. både tillbaka och framåt. Hur ska livet bli egentligen? Undrade jag, medan jag lyssnade till "de vuxnas" tankar om barnuppfostran, livet i en småstad, sommarstuga kontra lägenhet, nattning av barn...osv.
.
Det är spännande, det där med livet. De andra "de vuxna" har allt redan. Nån har barnbarn, och nån har barnbarn påväg. En har småbarn själv, och en har utflugna barn. Och så lilla jag........ har precis flyttat med min FÖRSTA SAMBO, tänker väl framåt men lever i dagen och har delmål att nå långt före sånt som barn, hus, husvagn, båt, sommarstuga....osv.
Tycker det är rätt spännande, alla tankar som far runt i mitt huvud. :)
.
Sen känns det lite konstigt med, båtutflykt med jobbet? Nej, jag är ju arbetslös. Men där jag jobbat? Eller, inte barnen.. utan de gamla kollegorna? Äsch. Som någon sa, det är inget nummer som ska raderas i nån telefon, även om vi inte jobbar tillsammans längre. Och det värmde. Mycket.
.
Tack så mycket!
Petra. Lisbeth. Margareta. Annika.
.
Ni lär mig så otroligt mycket, om jobbet visst, men om livet framförallt. Tack :)
.
.
-LallaNéa-

Soligt!

Idag är det varmt, galet varmt! Jag gjorde ett tappert försök till att sola, men då jag rätt snart insåg att jag höll på att förvandlas till en blöt fläck var det bättre att gå in. Jag har försökt städa men ni kan ju gissa hur lätt det är när det är säkert 30 grader.. bikini och djupfrysta hallon står hoppet till just nu, ska bli underbart med en båttur med bästa kollegerna till kvällen!
-LallaNéa-

sommar!

Idag så som igår sitter jag i soffan ännu, efter att ha skutsat hjärtat till jobebt för någon timme sedan. Det har inte ringt till mig än, och jag börjar tappa hoppet om att tjäna ihop till hushållets levene. men men.. jag har städat lite på morgonen, för ovanlighetens skull, och nu tänkte jag faktiskt gå till gymmet, innan det blir så där skönt varmt så man bara vill ligga ute.
En tur till Tidaholm hade jag också tänkt idag, men jag kan inte ha bilen (bandet ska repa ikväll) och att åka buss tar sån evinerlig tid vilket känns tråkigt när det är så här underbart väder..
Så vi får se, kanske blir det inte mer spännande, än gymmet en promenad till svärmor och städning idag heller..
-LallaNéa-

Idag hände det!

Jaa, idag hände det märkligaste och kanske mest otroliga någonsin! Eller hehe...
Så här var det, jag skulle gymma, har ju fått för mig att göra det nu igen! (Får se hur länge jag håller denna gången)
Jobba på Cross-trainen i 15 extremt svettiga minuter, puschade mig själv så mycket som jag kunde. Sedan.. flöt det bara på! Jag arbetade mig egenom ett gäng reps. på en hög maskiner, sen strechade jag och drack vatten i omklädningsrummet. Men bestämde mig för att köra lite till och.. tiden bara for iväg! Jag ville inte sluta, ville inte gå hem! :D Det var en fantastisk känsla och oerhört skönt att till slut behöva sig åt mig själv på skarpen att nu får det faktiskt vara nog!
Jag brukar tvinga mig själv till 45 min effektiv träning, sen ska det strechas, andas, drickas vatten och sånt som inte ingår i det där med effektiv.. Idag var de EFFEKTIVA minuterna LÄTT över 75, och ni kan aldrig ANA hur skönt det kändes :)
Sedan dess har jag suttit på balkongen med en sallad till lunch och en bok att läsa.. en stund till ska jag sitta där, sedan bär det av för hämtning av sambon.. jag fick ju inget jobb idag :(
puss! :)
-LallaNéa-

Arbets.......nervös?

Efter 5 månaders anställning var det tungt att lägga sig igårkväll, fullt OMEDVETEN om arbetssituationen framöver. Visst, jag tror itne hösten blir nått problem, man har ju blivit sån nu, som timvikarie kan jag alltid jobba. I habo, i mullsjö eller i Jönköping. Men efter juni månads lönebesked skulle lite sommararbete inte sitta helt fel. Jag är nu mera timvikarie igen och kan bara hoppas på att kommunens förskolepedagoger sjukar ner sig såhär sista veckan innan den stora semesterperioden.
Vilket är hemskt. Mitt jobb går ut på att andra är sjuka.. men sånt är livet, det är ju tur att vi vikarier finns och ställer upp för förskolorna som skolorna när det krisar sig..
Just nu sitter jag dock bara och väntar. Kvart i sju skulle sambon till jobbet, och jag har ingen aning om ifall jag ens får nått jobb idag. Eller resterande vecka.. nåja, det är väl bara att hålla tummarna och hoppas att telefonen ringer snart.. klockan är halv åtta och jag är helt klart vaken..
Tur att Martin är duktig o jobbar i alla fall :)
Det löser sig.
-LallaNéa-

Kvällsmys..

Älskade ljuslyktor låter den vilande flamman sprida ro
Så gudomligt vackert i mitt fönster
jag blir så lycklig
när jag hör dig snarka
ifrån sovrummet

Hemma-fixar-dagen! :D

Idag vaknade jag av pussar från min älskade, men somnade om och sov ifred några timmar. Sedan har det varit stora fixar-dagen här hemma, jag har damsugit och städat, flyttat grejjer, varit ut med saker till förrådet, hängt upp ljushållare på balkongen och massa jox! Rätt nöjd blev jag, och tänkte därför dela med mig av lite bilder ;)
.
Vi börjar med en tråkig bild, på en innovativ men ful sänglampa. Tänk att vi inte haft NÅGON sänglampa innan, så det kommer og kännas bra för hjärtat att slippa gå upp och släcka taklampan när han läst färdigt ikväll :)
(Och haha, hade inga vanliga glödlampor så det fick bli kristall-krone-lampor istället :P Men, vi har ju ingen kristallkrona å andra sidan, så det får väl gå =) )
Sedan en lite roligare del av dagen, jag fixade lite i köket och kom fram till att det egentligen är väldigt fint :) Så, en bild på vårt smått opersonliga kök ;)
Har länge haft en tanke/dröm om att ha massa färggranna ljuslyktor hängandes ute, och nu har vi ju vår egna balkong.. det är otroligt effektfullt med värmeljus i färgade hållare, och så här ser det ut just nu på min balkong :)
Och nästa lilla inredningsprojekt är att få upp dessa söta bokstäver på väggen ;) Jag tror jag vet ungefär hur det ska bli, men nu är de i alla fall uppackade och så snart sambon kommer hem ska han få säga sitt ord om det hela =)
Sopp! Det var dagen i bilder :) Jag har också gymmat, kastat skräp och sett på film, men det visar vi inte upp! ;) Ha en trevlig kväll så hoppas jag jag hinner skriva lite imorgon! :D
-LallaNéa-

diskmaskinen...

Har varit bortkopplad från datorer, internet, facebook och allt vad det heter i snart en vecka. Efter att jag nyss bläddrat egenom det senaste inläggen på fb, insåg jag, att jag nog inte har saknat det såmycket.
Det känns rätt bra trots allt, att jag umgåtts lite påriktigt med vänner och familj och inte kännt stressen över att "hinnamed" på datorn.

Igår var en jobbardag med det roligaste av jobb, jag och hjärtat var "lekledare" på en konferans med medelålders pappersvändare(okejdå, nån typ av projektgrupp inom pappersvärlden..nåväl) Det var roligt och på kvällen byttes våra roller och det var underhållningsdags. Martin med sin gitarr och underbara röst blev högt uppskattad av gängets alla tanter.. haha!

Men nu sitter jag bara i soffan och lyssnar på diskmaskinen i rummet intill. Katten ligger på rygg i soffan och tvättar sig. Pappa o Martin fick ett infall av fiske-längtan och så for de iväg illa kvikt.. så jag bara sitter här, och lyssnar på diskmaskinen, och tycker det är väldigt skööönt.

-LallaNéa-

fest i skiren!

fest i skiren, mysigt och hejja. Men jag erkääner att fyra glas välkomstdrink/champange kanske inte var det bästa för humöret.. nu sitter jag och dumsurfar  på datorn, och hittar naturligtvis något jag inte orkade se. min favorit fotograf har tagit fina studentbilder på tjejen jag kämpar nästmest med i hela världen.. ett av martins gamla ex såklart, och helt plötsligt kände jag mig så fruktansvärt osäker igen.. trots att vi idag firar 15 månader.
"15 månader officiellt, sa mamma, men hur länge inofficiellt?
tja..3 månader till, sa jag men martin svarade snabbt diskret och himlade med ögonen 2,5 år inofficiellt..."

-LallaNéa-

jahapp..

Jobb 8-17.30, hem och släng ihop saker och sedan tåg till skiren. Här är det underbart vackert och utslaget som förut. Och lugnet före stormen börjar lägga sig när alla börjar leta reda på sina sängar..
Lugnet före stormen och den stundande festen/släktkalaset/75års och 18års firandet imorgon. Tjocka feta släkten;

mormor
morfar
farmor
farfar
annemarie
moster
morbror
+2 kusiner
faster
farbror
+2kusiner
gudföräldrar
+deras två barn
farbror2
cecilia
mor
far
sytrar2
mormorsbror
morfarsbror
morfars svägerska
mörtbört
o jag

hehe.. ett gäng ;)

aja, nu ska vi bädda ner oss i vardagsrummets bäddsoffa och oppas på det bästa... godnatt!
-Lallanéa-

Unni 18!

Idag har min alldeles egna lillasyster Unni fyllt 18 år!! :)
Tänka sig, då varmanju alldeles vuxen och sånt..min lillasyster liksom..galet!

men iallafall en födelsedag är ju en födelsedag, och fyller man år på våren får man dessutom jordgubbar på sin tårta ;)



Och jordgubbstårta och egenplockade sommarblommor, hur somrigt kan det egentligen bli?! :)

Tror syster E var nöjd med ;)



Och på den stora altanen finns mycket rum för nära o kära, och flera fikasugna gladde sig i den vääääldigt kalla junidagen:)



Detta var min sista dag i Härnösand, för den här gången. Imorgon förmiddag hoppar jag på en buss och ska rulla genom nästan hela (eller iallafall en bit av...) landet heeeeeela dagen..
Jag ska försöka fortsätta med denna uppdateringsfart men... vi får se! ;)
Ha det gött!

-LallaNéa-

*look at me, I'm so far away*

(Fattar ni?)

ögonkli.. :(

Det kliar i ögonen, näsan rinner och jag nyser brutalt mycket... känns som om en allergi liksom hoppat på mig men jag har ju aldrig varit sån här förut..... :/

Idag har mamma & pappa dragit  på utflykt för att visa stan för mammas barndoms vän med make. Unni och jag fick stanna hemma och vara barnvakter till två tioåringar och en 8-åring. De har lekt och lekt men sedan fick vi locka dem med en pickninck-korg med fruktsallad och glass för att de skulle komma ut liiiite i solen denna sköna dag. Själva stannade vi dock inne, "slängde ihop lite tårtor" och fixat kalas.

Systeryster fyller 18 och vi ska ha tårtkalas för henne om nån timme. Bilder kan komma sedan ;)

-LallaNéa-

tankar om vänner...

Det är en rätt konstig känsla jag känner i detta nu,att jag vill vara hemma med mina vänner... Hemma i Habo med de riktiga vännerna jag har där. riktiga vännerna

Jag har nog aldrighaft någravännersomjagumgåsmedsåofta....Jomatilda, tidda, förnågraårsedan. Menjag kände mig ändå utanför då. Där jag gick i skolan och var ensam på dagarna ärdet fortfarande lite svårt att känna tillhörighet istället för utanförskap.
Därför är jag så lycklig att jag flyttat någon annan stans nu, där jag kunnat börja om helt från noll och vara den jag ÄR. Inte den folk tror att jag är. Och fördelen med att inte gå i skolan och på så vis vara "tvungen" att umgås med personer på dagtid, är att jag helt enkelt kan vara med de jag vill, när JAG vill det!
Jag älskar er, mina underbara vänner i söder, för att ni gillar mig (eller..står ut med mig;P) för den jag ÄR.

-LallaNéa-

torsdag (publiserat en dag försent)

Dagen och kvällen har erbjudit  lite blandad kompot;
Jag har bland annant planerat lite för resten av min norrlandsvistelse, och lagat middag.
Men jag har också planterat blommor med mamma, varit (rätt så lite) delaktig i visst båtpyssel och avnjutit middag med familjen o föräldrarnas vänner.


Här ligger Unni o latar sig;



Och titta! Jag tror jag kan ha hittat något fint att plantera i den där andra krukan på balkongen där HEMMA....;



-LallaNéa-

Birsta!

Hela dagen har tillbringats i birsta tillsammans med dessa söta töser;



Det shoppades vilt men jag kom hem hyffsat tomhänt vilket kändes snopet och ledsamt eftersom jag var så inställd på att handla upp mina pengar.. ;) menmen,en trevlig dag och dessutom fickvi middag hos bästaste faster Greta.

På vägen hem körde jag egenom staden, och tutade på några gamla vänner. Lite sugen blev jag allt på att rulla ner till tivolit i stan och umgås med polare, men... jag vet inte om jag har någon kompis att ramla runt med där nere, och talang, lillasyster och ett glas vin med mamma kändes helt plötsligt väldigt lockande... :)

-LallaNéa-

Bort från denna skithåla, jag måste bort härifrån!

Jag har nog kanske sagt så,i någon svag minut under mitt kanske fjortonde  levnadsår.. Det kan hända. Men tanken slog mig idag, när jag åkte genom staden flertalet gånger och såg både platser och personer som engång var viktiga för  mig, väldigt viktiga. Att det handlar inte om vem som säger det mest, utan vem som faktiskt vågar att genomföra det.

Jag har flyttat härifrån,och kallar en helt annan plats för hemma. Ändå är det så "hemma" här, jag hittar, kan och förstår både språket(dialekten..) & kulturen.. look at me I'm so far away... och aldrig tycks det blir bättre...

Det är verkligen märkligt, och jag undrar om det är något man kan förstå, om man inte själv flyttat runt...? Här är hemma, fast ändå inte.. Åååh att inte kunna sätta fingret på sina känslor..

-LN-

Är i Härnösand!

Igår gick tåget tidigttidigt  från Habo,och några timmar senare åt jag lunch hos farmor i Sollentuna. Sedan hoppade jag in i bilen  med mamma och så for vi norrut. Lillasyster U  fyller 18 på söndag så henne ska vi fira, och så hade jag tänkt umgås lite med de vänner som har tid med mig ;)

Idag håller pappa på medbåten och förhoppningsvis så blir det en liten seglings tur senare :)

Här kommer lite bilder från gårdagens middag med cirkusfamiljerna Nilsson&Lundgren :)
matlagning;


söt-tjej-som-klättut-sig ;)


En cowboy-girl och en spindelman..;


Samt en prinsess-riddare och pippilångstrump;


Tror tjejerna hade kul i alla fall ;)
Nu ska jag se om solen skiner ute, eller om man rentav ska GÖRA något idag :)
-LallaNéa-