Klädkaos!

Är trött och orkeslös. Viljan finns men inte motivationen att färdigställa. Jag vill sortera min garderob och öste ut en tredjedel av den på sängen. vinterkläder skall rensas från sommar kläder. Jag behöver ha några "tråkiga vardagskläder" kvar, ifall jag ska obba lite mer på hemtjänsten/förskolorna. Men annars kommer jag snart få arbetskläder (YEEEEES!) och kan därmed bara ha finkläder hemma i min garderob! OH HELL YES! 
 
Jag har fått Jobb på Elgiganten Logistik. Jag börjar om typ en vecka. Jag kommer att vara lagerarbetare, dvs packa ihop lådor med allmöjlig-partiklar som käraste kunderna beställt. Totalt olika det jag gjort innan, men jag är så förväntansfull! :D Jag ska bli BÄST på att packa lådor, fast det blir svårt.. eftersom min käre sambo hade detta jobbet för precis två år sedan, vet han mycket väl vad jag har att vänta mig, och jag vet vilka siffror han hade... inte sååå bra för parförhållandet ;)
 
Men idag då, klädrenset. Allt ligger på sängen. I en totalt kaosliknande röra. Och sen tog lusten slut. "Äh skitsamma." tänkte jag och satte mig här istället. Jag orkar bara inte :(
-LallaNéa-

I sjuklingarnas näste

Här är det ingen som orkar handla. Ingen som orkar laga mat och ingen som orkar gå i skogen med hunden.
 
Så idag tog vi tag i vårt dåliga samvete. Först var vi trädgården och krattade löv, sen åkte jag & Shaggy på hundkurs. Husse åkte o hjälpte en kompis med nån båt...
 
Och när jag kom hem mådde jag pyton igen. Att det ska vara så svårt att VIIIIIIILA sig iform när man faktiskt (för en gångs skull!) är sjuk. SÅ imorgon blir jag hemma. Igen. 
Jag skulle vilja kratta färdigt löven men det kanske inte är så sannolikt att jag orkar.. eller så kanske jag kan ta tag i nått scrapbookingsprojekt? Eller kanske.... ligga i sängen hela dagen o sooooova? Vi får se. puss.
 
-LallaNéa-

Träningssugen!

Jag blir alltid vääääldigt träningssugen när jag är sjuk. Alltså när jag verkligen inte KAN träna! Det är då jag hittar alla superbra övningar, känner att det är dags att ta tag i pilates eller yoga och börja mjuka upp alla leder.. Det är då jag känner NYTTIGMAT! Yes! Och så dricker jag honungsvatten så det rinner rätt genom mig, äter glass så halsen fryser och käkar godis så jag får finnar. Det vill säga ungerfär....motsatsen till hälsosamt. 
 
Nåja, jag har fått upp ångan iaf och hoppas att jag i slutet av nästa vecka eller nått ska kunna ta mig till gymmet och skaffa lite träningsverk. Vore ju alltid något att vara stolt över ;P
 
-LallaNéa-

Hemmapyssel!

 
För drygt en månad sedan fyllde jag (som bekant kanske..) 22 år! 
Jag fick pressentkort på IKEA och någon vecka därefter var Jag, Martin & Svärmor i Kalmar och passade på att utnyttja pressentkortet...Spegeln har sedan legat på "tillväxt" under sängen, men IGÅR bestämde vi oss för att få den på plats!
 
 
Martin var så duktig, han mätte, och ritade, och funderade...... 
 
 
Oh VIPS var den på plats! ;)
 
Mitt emot spegeln ser det ut såhär;
 
 
 
(Idag ligger jag sjuk hemma och kollar på Hollywoodfruar & käkar glass om jag orkar hämta den............)
-LallaNéa-
 
 

internet..

Legat en halv dag på soffan och känt mig ynklig. varken internet eller teven har fungerat, men jag har hankat mig fram genom att göra äppelpaj, ringa ärenden som aldrig blir av osv. Till slut lessnar jag (feber!) och ringer till Tv- & internetbolaget. På 20 min är en kille här, går ner i källaren och grejjar med nån dosa på väggen, löser problemet och.. nehe?? Problemet var inte i dosan! Problemet var i elen! 
Ingen el i uttaget=trasig propp. Byta propp= PANG! 
 
Kopplar in "lådan på väggen" till nått annat uttag & killen åker..... MAGNUS & ANNIKA!!!!! KOM OCH HJÄLP!!!!! :( 
 
När proppar går på en gång är det dåligt. Så mycket vet jag. Vad är fel? Vad ska man göra?? 
Martin kommer hem om 2 timmar, så jag hinner precis se en film på mitt "nyafixade" internet. 
 
Hur pinsamt som helst när killen tror han löst problemet o så händer nått annat bara huxflux?! :/
 
-L

Välkommen lilla Silas!

Inatt fick jag ett telefonsamtal från en nervös och lite stressad P. Förlossningen var igång och jag skulle få veta det. Några timmar senare kom en bild på en liten pojke. Silas!
 
Nu längtar jag efter att få träffa honom, men det får vänta lite ... Idag ska jag gödsla träd, mangla tvätt och koka äppelmos, för det blir nog en ledig dag med bara mig själv o Shaggster. Kram på er!
-LallaNéa-

då vare kväller..

Kommer hem från jobbet och tar ut hunden utan att säga nått till sambon. "jag är så snäll" tänker jag. 
Vi går ett varv runt kvarteret så den fyrbente får lyfta ben och kröka rygg. Det är bäcksvart ute, dödsmörkt, men det bekymmrar inte Shags´ det minsta. Vi kommer in igen och smyger (läs: st leonbernadsberger går i trapp...) ner i källaren. Jag fyller på mat & vatten, och tar ett äpple till mig själv, och kilar upp igen så min håriga son kan äta ifred. Smyger in i vardagsrummet och väntar mig mötas av en trött sambo.
Mehn? Ingen sambo?
Kollar in i sovrummet...ingen sambo?
joooo, dääär sambo! 
Ligger som Jesus på Korset undertäcket (=tar upp EXAKT hela sängen) och bara nästippen och en hårtova sticker fram. Sovande sambo. 
 
Själv har jag ont i magen av vad jag tror kan vara för mycket laktos. Dvs. en Vaniljlatte på stan  med svärmor. Fuckit. Träffade Svärmor idag. Vi bestämde oss för lite ensamtid och gick på A6. Jag köpte en tröja, ett par byxor och en höstjacka! En BLÅ höstjacka. Jag har bara fått för mig att jag ska ha en sån :) 
 
Sedan har jag jobbat, 16-22. Ont i ryggen, trött i huvet, ännu mera ont i magen och några kronor till på kontot (sen) är resultatet av detta. Nu sova. Om jag får plats i sängen...........
 
-LallatröttNéa-

i Norrlandet!

Jag är i Härnösand! Äntligen! 
Jag längtade efter bergen, färgerna, luften och mamma,pappa&Elna såklart ;)
Så i torsdags tog jag tåget till farmor i Stockholm. Sedan satt jag och mös med Anna hela kvällen, och på fredagmorgon hoppade jag, farmor, Shaggy och Dixie in i bilen och åkte upp till norrland! Först åkte vi till Greta. Min absolutafavorit 93-åring. Om man nu får favorisera ;) 
Greta bjöd på alldeles för mycket fika precis som vanligt, och efter några timmar for vi vidare till Härnösand. Där åt vi middag och sedan åkte jag och mamma till Sundsvall för att se Babben Larsson med några av hennes kollegor. Det var trevligt, mycket tänkvärt och kul :)
 
I lördags var vi på stan. Jag hade fått för mig att jag behövde en jacka, och Elna letade efter ett par byxor. Så vi köpte varsin tröjja, Elna o jag,  och de andra följde mest med och pappa shoppade en dunk vin till maten ;)
Sen lagade vi godmat, och åt hela kvällen. 
 
Igår, söndag, tog vi en utflykt till skogen med hundarna. Vi hittade en svamp, och en till, och en till..... och i två timmar plockade vi massor så när vi kom hem fick farmor rensa svamp resten utav kvällen ;)
 
Idag är det måndag. Elna är i skolan, mamma o pappa jobbar, men hemifrån. Farmor står och förväller svamp och jag har precis varit ute en liten kisserunda med vovvarna. Idag blir det ganska lugnt här med många kaffepauser och lite jobbande, och jag hoppas på en promenad i 5-kilometarn. Ikväll ska jag följa med Elna på scouterna och imorgon är det dags att fara hemmåt igen. Vi åker bil till Stockholm och sedan fortsätter jag o Shaggy med tåg söderut. Ska bli lite skönt att komma hem faktiskt. Till mitt hus. Min tvätt. Min disk. Mina höstlöv på marken och min kompost som måste grävasrunt. Mitt hus. Och min sambo.
 
-LallaNéa-

i Härnösand!

Hej! 
 
har rest genom halva sverige (faktiskt!!) med min vovve, en ryggsäck och.. ja det var det. Nä, igår mellanlandade vi i Stockholm, han träffa Anna och imorse fortsatte jag o Shaggy, nu tillsammans med farmor o Dixie. Najs!
 
Nu är vi framme, hemma i Härnösand. Och jag o mamma har hunnit vara ytterligare en sväng i sundsvall. Babben Larsson hade föreställning och mamma hade ordnat biljetter. Kanon! Har också träffat Greta idag, tog en fikapause där på resan upp.
Imorgon ska mamma & pappa ta upp segelbåten, tiiiidigt. Jag har lovat Elna att hälsa på kaninerna, och Shaggy vill nog söka svampalyckan i skogen, kan jag tänka mig ;)  Hoppas det blir en bra helg, och att jag orkar läga in lite bilder senare :) 
 
-Lalla-