hemlängtan eller åldersnojja... jag vet inte alls...

Att längta hem eller längta bort.. det är svårt egentligen.. Jag har gjort ett val, att flytta långt. Det skulle offras några vänner, men nya skulle jag finna. Har jag offrat lite familj också? Kanske två systrar allra mest? Men vad har jag nu då? En pojke i Habo som vill att jag kommer hem, eller.. vill han det?
.
Jag känner mig så splittrad och vet inte vad jag vill.. vem är jag? Vart ska jag? Hur ska allting bli?
jag ska försöka sova, men hejja det lär ju gå nu? Jag längtar till min lägenhet, det gör jag, där kan jag vara mig själv och där är jag trygg. Men det finns så många "vuxna måsten" och hur länge orkar man med allt sånt? Kanske ska jag sätta upp ett tält i skogen och vara bara jag och ugglorna? Eller förlåt, jag är tillbaka i min 14-åriga kropp, med alla dess tankar och förvirringar... vem är jag? Vart ska jag? Och hur ska allting bli?
.
.
.
.
Jag är vuxen nu. Stor och ansvarsfull. Har ett eget jobb (emellanåt) och ett eget (delat) hem att ta hand om. Men vad vill jag? vem vill jag vara närmast? Och hur ska allting bli? Åker jag dit, vill jag hellre vara här. Men stannar jag, skulle jag göra allt för att få vara där. När blir jag någonsin nöjd?!
-L

dagens Insikt...

.
Jag kom just till en insikt. En insikt jag borde kommit fram till, för länge sedan. Men det är kanske så, att just de där sakerna som är som självklarast, de där sakerna som man borde förstå på en gång, de behöver man lite tid för att helt enkelt fatta...
.
Det som har rört sig i mitt huvud, under ja.. två? års tid, är två människors känslor för varanadra. Känslor som jag egentligen vet att jag varken kan påverka eller förhindra, men som jag varit rädd att så i vägen för på alla möjliga vis Hel plötsligt  idag insåg jag bara att det spelar ingen roll vad jag säger, frågar, skriver, skriker eller gör, dom känner som dom känner i vilket fall.
.
Och jag har ju frågat mig för, om och om och om igen, jag har försökt försäkra mig,på alla tänkbara vis...
.
Och idag kom jag på, att jag inte kan styra något annat än mina egna känslor. Hur svårt skulle det va´ att fatta?
.
-LallaNéa-

några av de bästa...

En kort text om lite fint och värme en höstkväll.. idag har solen skinit, regnet blivit hagel, samtal fått tid och ambulans sirerner tutat i min närhet. Orkar inte mer nu, så sängen kommer nog snar och hämtar mig....men lite blommor och choklad(kakor) delar jag gärna med mig av..



MÅÅÅÅÅL!!!!

Rätt kul att följa fb-"flödet" med många sportintresserade vänner som kommenterar "mååål" / "faaan" om vart annat....
Detta handlar dock om mitt mål, att väga XX kilo tills jag var tjugo år Detta gick, med nöd o näppe, men hel plöslig lyckades jag bara. Sedan har inspirationen fortsatt och trots att jag inte ha något nytt mål, går det år rätt håll. Igår vägde jag -1,2 kilo från XX.  STOLT!

En sen kväll..

Ojojj vilken kväll de tblev igår! Med en hyrd mandolin, och en Martin som fick vara fastkopplad (kabel istället för sändare till förstärkaren) gjorde bandet en kanonbra spelning!
Intervjuade blev di också, flera gånger.
-
Sedan blev vi bjudna till familjen Gerebrant, som tände ljus och bjöd på småmat och diverse "törstsläckare", samtalsämnen, musik, dans, gråt och skratt till ja, minst sagt de små timmarna. Halv sex i morse var vi hemma, tack vare en taxichafför som fick sig många goa skratt under färden..
-
Tack allihopa för en toppenlördag! Och en mer vilande söndag....... ;)
-LallaNéa-

KARAMELL

Gigdag för sambon och uppe-med-tuppen-dag för den samme.. Själv fick jag sovmogon och klev u sängen runt 11..
.
Igår upptäckte vi att mandolinen bandet behöver till kvällens spelning var försvunnen, och efter letande av minst 5 personer både igår och idag gav vi upp, och M tog med sig sin mandolinspelande lillebror för att hyra ett instrument inne i stan. Herre gud vad rörigt, och vad stressad man kan bli när saker o ting inte finns när man väl behöver dem... Nåväl, deras lilla tripp stan gav mig möjlighet till en promenad, då jag följde med m för att leta mandolin och sedan fick gå hem. Dagens prommis fixad alltså!
.
Väl hemma letade jag lite till, och övergick sedan ill at leta kläder till kvällen Upptäcke då att mitt slit gett resultat då jag ÄNTLIGEN kunde stänga mina gamla jeans igen! :D Det såg dock inte såå sexigt ut,eftersom min degmage valkade sig ovanför knäppningen, men de gick igen, och det i sig är vinst likt ingen annan! NU är de projekt shape som drar igång och snart nog ska jag inte skämmas över min mage i jeansen :)
.
Nehe, nu måste jag veva igång damsugaren och sedan köpa batterier och vattenflaskor till ikväll! Hejohå! :)
-LallaNéa-

MIn mormor

Min lilla mormor fyller år idag. Min alldeles egna favoritmommo, som jag delar med mina andra 4 syskon/kusiner.
Mormor (och morfar såklart) fanns alltid där när vi var små. Mormor lärde mig både läsa och räkna, hon odlade en kärlek till grönsaker och nyttigheter i mig och hon hade alltid tålamod med mig, och de andra 4.
.
Min mormor är storasyster så som jag, och hon vet hur det är att ta ansvar och bära den "mogna rollen". Mormor har alltid haft förståelse för mig, hon har utmanat mig i ansvar men också tagit hänsyn till mina svagheter.
.
Mormor arbetade som lärarinna, på skolan dä jag gick mina första år. En gång skällde jag på mormor framför mina klasskamrater. Jag var arg på nått och ville visa mig cool framför de andra 10-åringarna genom att skälla på "fröken Ulla". Jag skämde nog ut henne och sa riktigt elaka saker... jag minns att Mamma sa att jag gjorde mormor ledsen den gången och jag vet inte om jag någonsin sa förlåt..... Förlåt mormor.
.
Idag är mormor en av mina största förebilder. Hon berättade en gång om sin egna mormor, som dog redan då mormor var liten. "en sån mormor vill jag inte bli!" tänkte min lilla mormor då, men jag kan lova dig mormor, en sån mormor som du är- vill jag också bli!
.
Nu har min lilla mormor också kommit till ett nytt läge. Hennes äldsta barnbarn(jag) håller på att bilda sig en "egen" familj, och min mormor gör allt hon kan för att hålla reda på alla Dambergare mfl. Min sambo Martin, som aldrig haft en egen mormor, har nu fått en mormor, genom dig. Genom din kärlek, förstående och omtanke känner även Martin dig som "mormor". Tack.
.
Jag vill Tacka min mormor för allt fint, all kärlek, förståelse och omtanke som du någonsin har givit mig. Du är den bästa mormorn man kan ha! Och du, GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN! :D


(bild: från våran 88-års fest! Mormor fyllde 70, jag 18 vi firade tillsammans med den annars så utspridda släkten)

Jag hade gärna åkt till mormor o morfar den här helgen och firat henne, sådär som vi gjode när vi var barn. Förlåt för att de inte blev så...
mormor.

-LallaNéa-


FÖDELSEDAG!

jag vet det är två dagar försent men cirkus-familjen har varit här, i lördags var de full rulle fån morgon till kväll, och idag har jag återigen jobbat på förskolan. I Lördags väcktes jag traditionsenligt av cirkus-familjen ink. Martin, som sjöng en bedårande morgonljuv "ja må hon leva". Hundra paket, kramar och skratt senare fick jag äta frukost i sängen i  min ensamhet då familjen dukade upp i köket och umgicks. det är lite konstigt har vi kommit fram till, att den som fyller år får vara ensam i sängen och alla andra går iväg och äter tillsammans.. men men traditioner är traditioner.. ;)
.
Underbar bakserie från mapa, samt kokbok från mormor o morfar<3


Efter frukosten bestämde sig 4/6 att gå på loppis, och dagen till ära utökade jag mitt "Linnéaburkar-förråd" med ytterligare några skålar. De andra hittade glas, nån fin burk, en tröja och lite krimskrams ;)

Vi gick hem och lämnade våa fynd och skulle fortsätta på nästa loppis i stan. De andra gick i förväg och jag passade på att göra min Systembolags-debut när jag ändå gick för mig själv en sväng. Som tur var så kollade expiditen mitt leg. men jag  kände mig lite barnslig när jag irrade runt där blad flaskorna..
.
Sen plötsligt blev det bråttom, vi handlade tårtsaker, duschade och hamnade på Bagaregatan blixtsnabbt jag, mamma o Martin, medans de andra gjorde sig klara. Jag hade flera timmars beslutsångest ang kläder,men tillslut orkade jag inte längre (och det gjorde nog inte Martin/mamma/svärmor heller..) så det blev en tråk-grå tunika och ett par lila-rutiga strumpbyxor..
.
Klockan tre strömmade folket in, de sjöng för mig och jag öppnade paket, och sedan fikades det, pratades, skrattades och tjoades i flera timmar.

(alla presenter har inte kommit med på bild, men ni får nöjja er ändå ;))
.
Tack!
Eva, Evert, Mamma, Pappa, Unni, Elna, Martin, Laine, Johanna, Toffe, (Lasse), Isse, Bengan, Jalle, Karolina, Jennie, Oma, Helen, Jimmy, Henny, Elin, Hannah, Philip, Lii, Jacob, Lucas, Meija, Mormor, Morfar, Magnus, Annika och Matilda.
.
Den stora överraskningen var de fem på slutet, som helt plötsligt stod i hallen med tårta och paket. Tack så jättemycket för att ni kom! <3 :)

-LallaNéa, 20år!-


fredag

Unni  o mamma sitter med varsin laptop, jag sitter med denna, och Stackars Elna letar febrilt efter något att sysselsätta sig med en stund..
.
Idag är jag sjuk från jobbet, det känns tråkigt men helt klart som rätt beslut då rösten är otroligt ansträngd, jag hostar och huvudet är tungt.
.
Martin har åkt iväg på anställningsintervju nr2 och vi väntar med spänning på det kommande resultatet... Imorgon fyller jag 20 år och vi ska ha kalas på bagaregatan.. vad som hände me har jag ingen aning  om.. men, det visar sig.
.
-LallaNéa-

Mogonundan


Jag vaknade av klockan som ringde 0.50 och frågade Martin när han började. "7 tror jag de va.." mumlade han  och med ens var vi båda klarvakna och innan vi visste det själva sa vi i bilen på väg till hans jobb. Nu är jag hemma igen, dricker supervarmt the och kolla på inspiraionsbloggar.
Ska sax iväg till Fuusjö fsk och hälsa på mina vänner lie, och sedan ska jag ill kyrkbyns fsk fö at jobba. De är galetde där, nä jag jobbade i Fuusjö åke jag till kyrkbyn och hälsade på, och nu gö jag likadant åt andra hållet...... knäppt! ;)
-LallaNéa-

MR peppar & Mrs salt?

Gänget som skulle ha fest, som blev en filmkväll.. Haha vilket skämt. Aja, efter mycket om och men erbjuder jag samtliga att komma till oss. En, två, tre, fyra.... "nej tack, en annan gång"
Okej, så filmkväll hos Damberg/Lundgren duger inte? Aja, jag bara suckar... fast jag bli lite stött....
-
Undrar om de på bilden är vi? Mr Peppar and Mrs Salt? Roliga emellanåt men inga man vill umgås en längre tid med?
Ush, nä nu vill jag fiskarn´ ska komma hem, kanske han vill va med mig! <3
-
-LallaNéa-

Farfar och Anne-Marie på besök

Igår ösrregnade det när jag hämtade M efter jobbet, vi åkte till Ica och sa en lång stund i bilen och väntade på att regnet skulle lugna oss innan vi gick ut. men tillsist gav vi upp och sprang in i affären.
-
När vi kom hem lagade vi köttfärsbiffar med färskpotatis och rödvinssås till middag och så kom farfar om AM promenerande  :)
-
Jag fick suuuperfina födelsedagspressenter, två blåa efterrättsskålar från Iittala, en vacker vävd duk, och ett uuunderbart litet vitrinskåp, precis som jag önskat mig! :)
-
-
Skåpet ser kanske inte så mycket ut för välden, men det är väldig gullig och det skall målas om (som så mycket annat här hemma.....) ;)

Vi åt middagen som avslutades med gräddglas och kanel-grillade äpplen och hade väldigt trevligt.
-
Farfar o AM var påväg ut i vida välden i sin husbil, så vi följde med dem och tittade på krypinet,innan vi tackade för kvällen och önskade dem lycka till på sin färd :)
-
LallaNéa