ROSA BLOMMORNA ÄR PLANTERADE!!

Japps, ni hörde rätt. Blom-Jäääääälarna är åter jordsatta och blött var det :P
 
 
En stor samling rosa blommor, blev tre tuvor... Jag hade tänkt dela dem, men efter ett par tappra försök med det blev jag helt GALEN på rotsystemet, så jag struntade faktiskt i det och planterade ner klumparna som de var. På tre ställen...
 
 
 
 
Jaha, så såg det ut härnomdagen när det var nyplanterat. Sedan dess har det regnar i omgångar och igårkväll kom ytterligare en åskskur med hagel. Mys. Hoppas allt ligger kvar däär de ska, och att blommorna överlever :) 
 
-LallaNéa-                         
 

Måndagsmorgon

Idag har jag en ledig dag. Det betyder tvätt, handla mat, gå långpromenad med Shaggy och kanske kanske plantera de där dumma blommorna jag grävt upp.. Det har dock regnat i nästan två dygn nu så det känns inte jätteroligt tt ställa sig o gräva.. å andra sidn är det ju bra för blommorna med ny-blöt-jord..  Min fina sambo är redan på jobbet, så jag bjuder på en gammal bild på honom, från vår första picknick i vår egna trädgård, tidigare i somras :)  -LallaNéa-
 

Storstädning!

Nu står middagen i ugnen och jag o sambon vilar i soffan med varsin dator och en delad folköl. Fredagsmys! ;)
 
Det blev en storstädning i dag, golven skurades, tvätthögar tvättades och disk-plock-fix-och-grejs blev gjort. Så himla skönt! Är verkligen som en stor sten lyfts av mina axlar när hemmet ser ordningsamt ut igen :)
 
Svärmor kom hit och drack kaffe på eftermiddagen, och jag bakade chokladbollar! MUMA! Sedan fortsatte fixandet, martin roade sig med att installera virusprogram och rensa datorer, jag strök lite tvätt och städade bland mina scrapbookingprylar. HERREGUD vad mycket skit jag har!! Men nu har sakerna sorterats upp och massa små söta glasburkar är fyllda med knappnålar, gem, klistermärken och glitterstjärnor... så kul! Ska nog göra något fint ikväll, frågan är bara vad :P
 
-LallaNéa-

Söndagsmorgon

Väcktes av en mycket gnällig hund som var instängd med sin matte (mig) i sovrummet. 
"Dumma husse! Du kan inte lämna mig hääääär!" Så jag släpte ut shaggy tillmartin som gick ut och busade i regnet så jag fick sova vidare. Yay! 
 
Det blev ÄNTLIGEN en riktig sovmorgon för mig alltså, och nu sitter jag med datorn i knät i sängen och tittar på ösregnet utanför. ÖÖÖÖSregn! Blir nog inga rosa blommor omplanterade idag heller. 
 
I eftermiddag kommer svärmor, så vi borde försöka städa lite..Det ser som sagt ut som om det varit en fest här med minst 50 pers, och tvätta behöver någon också roa sig med.... mamma.. var är du? ;) 
 
Shaggy är fortfarande gnällig, trots utebus och frukost.. det är tur hans farmor kommer sen så han får lite kärlek ;) 
 
Nu får jag väl ta tag i den här dagen lite, eller vad tror ni? :)
 
                                                        -LallaNéa-

Lördagsprojekt!

 
 
Japp, återigen var det dags att ösa kärlek på stenpartiet! Den här gången hade jag för avsikt att flytta om "de rosa blommorna" så att de får en bättre placering och jag senare kan fortsätta med nästa del av "projekt stenparti".....
 
De satt betydligt bättre an jag trodde, närmare gräskanten så jag fick gräva mig en ny kantläggning, igen, och betydligt grundare med rötterna! Det senare var ju bra, ganska lätt att gräva bort! Men heeeeelvete vad tungt det är med blommor!!
 
 
 
Nåja, när allt var bortgrävt och det var dags att förbereda jorden för inflytt, tog vi lunch, jag, spaden och martin. Och bäst när vi sitter där och äter fil och macka som är den stående helglunchen ser vi hur himlen blir allt mörkare. Och på bara 20 minuter förvandlades denna fina sensommardag till ÅSKOVÄDER.
-In med tvätten!
-In med hunden!
-Plocka undan skottkärra och spadar och planteringsjord..! Ja ni fattar. Och så slängde vi in lunchen i kylen och stod o glodde ut på ösregnet genom fönstret. Jaha, så gick det med den planteringen. 
 
Nu har det tack och lov slutat åska, och det regnar bara lite smådroppar sådär försiktigt, men jag tror jag struntar i att plantera nått nu i allafall.... blommorna har ju fått vatten och kan gott stå i gräset och vila sig lite till imorgon! 
 
M därrimot har haft sitt projekt i källaren idag. Vad det är hoppas jag kunna visa lite senare...... Tjohopp!
 
-LallaNéa-

Äntligen lördag!

Efter en lång arbetsvecka är det äntligen helg! Eller ja, efter en arbetsvecka kanske jag ska säga. Jag har nämligen ARBETAT! Tihuuuu! Kan knappt tro att det är sant, men, det är det! 
 
Må-ti-on var jag på hemtjänsten i Skillingaryd. Jag "gick bredvid" för att lära mig allt, tusentals runtiner att följa och allt skall memoreras... Hade superbra "handledare" alla dagarna som bjöd på sig själva och berättade bra. AND WHAT A WORK! Så himla VIKTIGT jobb och jag var full av energi när jag kom hem vilket var en härlig känsla :) 
 
to-fr jobbade jag på RASTA i Klevshult. Restaurangjobb med viss matförberedelse, kassaarbete och lite städ. HERREGUD vad rutiner, framförallt matfixandet är helt nytt för mig så där har jag massor att lära. 
Jag jobbade med ett härligt gäng med mycket humor och många skratt. Det kommer bli skitbra!
 
Så jag har alltså jobbat fem dagar i sträck och är mäkta stolt över mig själv. Fast dödstrött. Och hemmet ser.... ut om jag antar att det borde med två heltidsarbetande vuxna och en stor hårig hund. Som fan. Det är disk, damtussar och klädhögar överallt, så jag tror att jag ska försöka övertala Martin om att göra ett röj.. Och sen ska vi bygga ett mini växthus till tomaterna.. om vi kommer på nått bra sätt ;) 
 
Hoppas Du har en bra lördag!
-LallaNéa-

Morgontankar

Jag låter mig ligga kvar i sängen extra länge. Sen gick jag upp, satte igång kaffebryggaren och kokade ett ägg. Guuud så skönt..! 
I två mornar har jag gått upp halv 6, och för en tjej som fått sova ut i ett år var detta en stor förändring! 
 
-L                    
 

TTTTT-T-T-T-T-R-Ä-N-A!!!!

Ja ni läste rätt, nu kommer ett tränings inlägg igen. Det är faktiskt dags nu!
 
Trädgården har fått myyyycket kärlek i sommar, och "spåret" har nötts i många timmar. Men min kropp.. ja, armar och ben har fått sitt men MAGE/RYGG?? Bålträning.. core.. gym..?
 
Nehepp fifan.. Jag måste komma igång igen.
-LallaNéa-                                                

Värdefullt.

Vissa saker du gör är värdefulla. Som att möta en människa på gatan med ett leende. Som att lyssna på din näste så att denne känner sig lyssnad på. Som att koka en kopp kaffe till någon med darrande hand... 
 
Idag har jag gjort något meningsfullt, och det känns fantastiskt.
 
-LallaNéa-                            

Piknick i Svensjö

I söndags var hela familjen på utflykt. Vi åkte till Svensjö, och picknickade vid vattnet med Shaggys kusin Ville, och deras farmor. Farmorn i fråga har fyllt år, så jag o Martin hade med lite tårta och paket, vi badade och och drack en himlans massa kaffe. Som sig bör en sommardag. 
 
Sedan kom vi tillbaka till missionshuset, Lii & Meija kom, och vi åt daimtårta och kollade på beethoven3, och samtliga somnade i sofforna. Det var en ärlig dag :) 

Jobb update!

Har Matilda kusin här några dagar, men vill bara slänga in en jobb update. 
 
Efter lång lång ångestfylld övertalning av mig själv att lämna in mitt CV på den närmaste arbetsplatsen, gjorde jag det till slut. Och två timmar senare, blev jag uppringd och bedd att komma på intervju. 
I onsdags var jag där och "provjobbade" mellan 8-15, och igår var jag där igen för att skriva på anställningspapper. JAG HAR ETT JOBB!
Jag har också varit på besök hos Hemtjänsten, och de skriker efter folk och övertalade mig att jobba för dem. Jeppjepp, så var jag med där också. Detta tillsammans med att jag i början av sommaren fick jobb som vikarie inom barnomsorgen, gör att jag idag kan säga att jag har tre  anställningar. Tre jobb. Alla som vikarie, men jobba L-Ä-R jag ju få göra! :) 
 
Det var det, nu ska vi ut och promenera!
 
 
-LallaNéa-