Vässaröööööö... eller? :P

Vecka två, dag ett

Jag har ingenting att skriva, säga eller göra. Förutom att koncentrera mig på att inte få folk att läsa det jag skriver. Haha



Jag saknar konfen det gör ont i hjärtat....... nått så FRUKTANSVÄRT. Men idag har IDA kommit hit, och det känns bra, jag har pratat med henne en del och så har jag jobbat ännu mer....HAHA jobbet är rätt jobbigt, de utlovade vykorten är ännu inte ens köpta, men nu rör sig folk mot matsalens utgång, och jag ska väl göra det samma. Släpa mig bort
från datorn, upp tunet och till mitt lilla hus. Alphyddan =)

Det är märkligt hur tiden står stilla här ute. Det är som om tiden pausas, och fastän det är overkligt levande hela tiden står livet helt stilla.

-LallaNéa-

Vässsssssarö!

Jag kramade mamma och pappa, gick bort till den blå bussen. Det var massor med folk, men två timmar senare drog jag upp min ryggsäck på ryggen och gick några meter, bara för att pressa in ryggsäcken i en redan full bil och sedan gå de kilometer som var kvar till bryggan.

Jag är på Vässarö, och min första dag har varit bra, jag har gjort cholkadpulver, städat lite (torkat en bänk, hahaha!!) och sedan så har jag stått i markan OCH JAG FICK INTE ETT ENDA FEL PÅ KASSAAPPARATEN :P Haha, stolt tjej =)

Det var tungt att komma hit, men jag har bestämt mig för länge sedan, och detta var något jag ville göra. Jag hoppades in i det sista på att träffa någon från min älskade konf, men precis då jag gav upp hoppet stod han bara där. SOm enängel utan vingar, och knaske inte så ängla lik :P Haha, min Konrad =)
Strax efteråt fick jag även syn på Dj, som knappt kände igen mig, men vafan, kramas fick jag och bara så så är jag nöjd ;)

Jag vet att jag aldrig komer bli konfirmand mer, men ärligt talat så vill jag nog inte bli det heller. Jag skulle mycket gärna leva mitt liv tillsammans med konfgänget, men ... Men det går inte, och så är det, men jag har fantastiska minnen och de ska jag behålla! Nu försöker jag vara stark, och inte så sjåpig, blödig och tramsig som jag brukar vara. Nu är min tid på Vässarö som Blåbärsfunk (blåbär=nybörjare, typ) och jag ska försöka ta tillvara på tiden ordentligt, göra det bästa utan den och ha roligt ;)

Som nu, nu ska vi vara sociala, lämna datorn, och gå tillbaka till den ganska blanka bekanskapskretsen och göra den djupare finare och, näh, nu var jag där igen! ajajbajja!

Jag ska ha kul helt enkelt ;) Don't you worry! ;P

-LallaNéa-
Jag saknar konfen, och Emilia kanske mest...... <3

det är ju sommarlov trots allt

Nu har jag, efter två dagars vildhet på Skara sommarland landat hos mormor och morfar i mitt Paradis. Därför publicerade jag nyss ett mycket gammalt inlägg om mitt paradis, det andra inlägget jag skrev på min blogg faktiskt ;) Men jag hade inte så många besökare då (eller ännu färre än jag har idag :P  ) Så jag tror inte att så många har läst det förut =) Men jag tycker iallafall om det.

Nåväl, jag borde gå ut, eller föörst borde jag hitta min rakhyvel som mamma har skrikit efter ett tag. Hon sitter med fötterna i fotbad så hon kan MINSAN inte röra på sig. Haha :P Men ute skiner solen och när jag tittar ut genom fönsterväggen här till höger om mig ser jag altanen och där sitter mormor morfar mamma och pappa i stolarna med mormors fina dynor och tar det lugnt. Själv är jag trött, men har badat två gånger idag i sjön, det var kallt i början men sen blev det skönt. Och ja, nu försöker jag ta pris i att skriva ointressanta inlägg igen ;P

Iallafall ska vi bada tunna ikväll, och sen ska vi äta grillat och nu skiner solen och allt är så himla vackert =)

Jag mamma å pappa gick 7 km förut  idag, så duktig har jag varit! :D
Nu ska jag ringa Cillen (Ceciliahjelm.blogg.se), eftersom hon är så himla söt, och så ska jag hälsa till alla mina klasskamrater, att jag inte saknar skolan, MEN JAG SAKNAR ER :( Saknar speciellt klassråden.... :(

 HAHAHAHAA SKOJJA, fyfan vad det är bra med SOMMARLOOOOOV! :D

På söndag drar jag till Vässarö, men jag ska försöka skicka in ett pyttelitet inlägg därifrån nån gång, för att hålla Anna uppdaterad eftersom svikaren själv inte ska dit ;)

Nä, nu ska jag överraska Cillen med ett telefån samtal, sen blire sudoku i solen för min del! LOVEIT<3!

Puss pusss ta hand om dig!
-LallaNéa-

Paradis

Jag befinner mig i mitt egna paradis, landet. :) Hästar och får i hagarna, skogen på andra sidan speglar sig i sjön och kvällssolen ger ett mysigt ljus över hela nejden.  Skogens gröna blad och barr har en sådan övernaturligt vacker färg, gräset är springvänligt och det vilar en varm känsla över varenda liten blomma i den stora trädgården och i de många små buskagen. Bryggan är badbar och en bit ovan vattnet och båten är lika gul som alltid.
Så underbart.


Och glada röster hörs från köket och barna ben springer i gräset. Och här sitter jag .

Linnéa, 10 september.
27 Augusti börjar jag på Skvadern, Ledarskap. Fyfan vad kul det ska bli! :D
Förhoppningsvis kommer jag träffa min Darling en gång till först, kan ju hålla tummarna iallafall ;)
Sen får vi se vad som händer, jag vill ju att allt ska gå bra. Och sen ska jag rädda världen. Fast inte hela på en gång, men lite av den fula ankungen-effekten kommer det kanske bli. En vacker dag mina vänner, kom igen då lixom ;P

Nä, men allt kommer bli så bra så, tids nog.

Nu är det mormors blåbärspaj som serveras och min uppgift blev att hämta in barnen, om då inte har sprungit bort sig får man tilllägga. Men då- ja då, blire ju mer till oss! ;)

-LallaNéa-

SommarSemester ;) Med jobb..

Nu säger jag Adjö för en tid, då det ÄNTLIGEN har blivit dags för semster.

Jag ska funka (jobba på Intern) på Vässarö, vara hos mormor och morfar, vara hos farmor, och delta vid Unnis konfirmation på Vässarö. 
SEDAN ska jag på Scoutläger med Qnyzza/Urakaipa gissa vart? Jo, på VÄSSARÖ! Haha, kompiskt :P
Efter en veckas hårt men underbart roligt scoutläger ska jag åka buss hem till Härnösand igen. Och jag har svårt att erkänna det, men det blir nog skönt att komma hem, efter FEM veckor borta..


Alltså, jag lär inte skriva så mycket här på fem veckor, men lite blir det nog ;)
Vill man ha ett vykort går det bra att Smsa sin adress till mig, så skriver jag när jag får tid =)

Annars önskar jag er alla en
Glad Sommar!

-LallaNéa-

Fattar du?

Jag är så jäklans less på att alltid vara fel.
Allt jag gör blir fel, hur jag än gör det blir det iallafall fel, och även om det blir bra blir det fel för det blir inte rätt.
Och det är tydligen alltid mitt fel. Och det är tydligen bara jag som gör fel.

Fattar du? :P

-LallaNéa-

Why do I have to live today

Why do I have to live today
Why do I have to stand all this
I am not fit this much
to stand this pain
I am not fit this much
to live this way


Fuckat jävla sjukligt bläääigt uscha less. JAG VILL men jag får inte så jag MÅSTE men jag orkar inte.

Iiiiingen förstår, hur dååååligt jag mår.

Efter en mysig familjemiddag,
-LallaNéa-

En trött sommar, och jag börjar bli nervös.

En trött sommar, ja det är väl vad vi kan kalla denna. Jag gick å la mig halv tolv igår, vilket inte är speciellt sent för att vara mitt på sommarlovet, men ändå sent om man ska gå upp tidigt. Men det skulle jag ju inte idag.
12.22 var mobilklockan när jag tittade på den första gången idag, så jag tog det lugnt och låg kvar i sänget ett tag till.

Jag börjar bli nervös, inför resorna som jag ska/måste göra. På måndag åker min lilla syster på konfirmationsläger på Vässarö, och med på lägret finns lillasystern till FANNY, lilla syster till MARTIN och även ett syskon till EMILE!!!! :D Åhh, det är avundsjuka det..
Och jag då, ska åka med resten av familjen för att släppa av Unni, sedan ska vi åka nedåt landet och besöka Skara Sommarland, om vädret tillåter. sedan ska vi vara några dagar hos Mormor och Morfar i Skiren och på söndag (alltså söndagen den 20:e juli) ska JAG åka ut till vässarö och vara FUNK i två veckor. På intern, jajjemen, så nu är blåa backar det enda som jag kommer se :P haha

När mina två veckor på vässarö är slut ska jag bo hos farmor en vecka, vila upp mig, och bara ta det lugnt. På lördagen den 9:e Augusti är det dags att konfirmera LillaSyster, så då ska jag ut till vässarö och fira henne. Dagen efter, den 10:e Augusti, drar årets roligaste scoutläger igång, och gissa vart? Jo, på VÄSSARÖ.
Den 17:e Augusti får jag äntligen komma hem, och har en vecka kvar av sommarlovet då jag kommer jobba som ett svin. Sen börjar skolan igen, och tro det eller ej, men då går jag i TVÅAN. På gymnasiet.... shiet..

Jo, jag är nervös, för sån är jag :P hahaha, ingen anledning egentligen, men jag borde ju börja packa nu tycker man.. 5 veckor borta...

-LallaNéa.

http://allehanda.se/avdelning/harnosand/29100

http://allehanda.se/avdelning/harnosand/29100

Äntligen händer det något!!!
Det är underbart, att äntligen är det någon som vågar lyfta ett finger och säga till, Hallå vad är detta egentligen?

Artikeln handlar om en buss. Buss 201 mellan Härnösand och Sundsvall, den som 95% (gissning) av alla pendlare till sundsvall från härnösand och tvärt om använder sig av, och är helt beroende av, för att ta sig till jobbet (skolan).

Jag antar att det var en sk. "stadsbuss" som skribenten åkt med, för det är allmänt känt bland oss pendlare att "stadsbussarna" är av sämst standard. Elkablar hänger ner från taket, air condition finns, men jag tvivlar på att den fungerar. Därrimot hörs en fläkt väldigt tydligt, och man (jag som är helt outbildad) kan tänka sig att fläkten på nått vis ska avkyla motorn, men den sitter på fel plats för det. Såvida inte motorn sitter uppe i busstaket förståss. Men om då fläkten finns där för att öka trivseln på bussturen, varför funkar den då inte? Den är ju igång?! Annars skulle det väl inte låta så mycket från den? va? :S

Att utsätta människor dagligen för att vara i denna otrevliga miljö skulle inte jag vilja ha på mitt samvete, och skribenten i artikeln skriver att "Härnösandsborna har rätt till en anständig arbetspendling". MEN den ansvarige påstår att problemet knappt finns och säger "det har nästan inte kommit in några kundsynpunkter alls senaste tiden". Då undrar jag, till Per Eriksson, måste det komma in hundra klagomål för att ni förbättrar eller iallafall ser över ett?

Är glad för att det är sommar just nu, men jag vet att jag har två år kvar av pendlingen, jag är beroende av linje 201.
-LallaNéa-


Sommar och SOL! :D

Äntligen har jag en dag full av ledighet sol och ledighet.

Maja (den sista av de långväga gästerna, mamma å pappas kompis) väkte mig imorse och sa att hon skulle åka snart. Så jag pallrade mig ner, tryckte i mig två ASGODA rostade mackor drack vatten och sen satt jag i en fotölj och lyssnade på när de vuxa pratade. jag var astrött.
När maja väl åkt i väg, och pappa åkt till affären och mamma åkt ner till jobbet tog Unni och jag fram våra lägerbålsfiltar och sydde på lite märken. Vi svettades så det var sjukligt, och så bestämde vi oss för att ta en springtur. Sagt och gjort, när pappa kom hem knöt vi på oss dojjorna satte upp håret och sprang/joggade/gick.

När vi kom hem la vi oss på altanen och strechade, och nu han jag upp hit en liten stund innan jag ska gå ut igen och springa vattenspridare =) Det är det som kallas sommar. Och jordgubbar, skulle absolut inte sitta fel.
-LallaNéa-



Trött som ett svin / EFTERFEST

Nu sitter jag här igen, och konstaterade nyss att det var fyra dagar sedan världen fick någon uppdatering från mig senast. I skrivandes stund kom jag också att tänka på (samtidigt som fingrarna knapprar på tangentbordets knappar...) att min mobil inte har något batteri, att den inte har haft det på minst tolv timmar och, tro det eller ej, att jag faktiskt inte bryr mig.

Det känns ganska overkligt, men jag är nog förtrött helt enkelt, och jag känner att det här kan komma att bli ett långt inlägg bara så du vet, så om du inte orkar läsa om oviktigheter ska du kanske ge upp redan nu.

Men om inte, så läääääääs på ;P eller whatthafuck.... Uppdatering!

Just nu är jag väldigt trött, sitter vid moderns dator och är slapp och slö i hela kroppen. Huvudet är inte tungt, men jag har svårt att hålla ögonen öppna. Och vad fan har jag gjort?! Kan man undra en stund, eller så kan man läsa vidare....------>

Igår var det fest.
Men inte vilken fest som helst, mamma och pappa fyller nämligen 100 år i år, beroende på hur man räknar då, men ungefär. Och igår firades det med tidernas party, det var god buffémat, dessert, lekar, sånger, dans, musik, trevligt umgänge och en himla massa liv och stoj. Och jag förstår ju (vet...) att de flesta av mina läsare skulle tycka att det var ganska tråkigt att vara med på en fest som denna, men det tycker inte jag. Men till historien hör väl då, att jag, min lilla syster UNNI och våra kusiner Rasmus och Matilda hade hand om köket, maten, disken, drickan... you name it. Jag tror att jag stod upp eller snarare gick omkring oavbrutet i ungefär 3 timmar, så ja, jag hade rejält ont i fötterna när jag kom hem.. men efter lite massage har det gått över, och nu är bara tröttheten kvar.
Men visst ja, U+R+M gick hem och jag ville inte gå än så pappa sa " Men var med å festa lite då" och jag tog hans ord på allvar och var snart lika festlig som någon av de andra. Och hade skitskojj.

Hela dagen igår lagade vi mat, dukade och fixade och donade, sprang omkring och jag var trött redan innan festen började.
Idag vaknade jag klockan tio. Det var ju en helt okej tid tyckte jag men när jag satte mig på sängen blev jag väldigt trött och började räkna, det var inte så konstigt att jag var trött, jag hade bara sovit i fem timmar.
Idag har vi städat lokalen, tackat långväga gäster, ätit mat...fikat..... hmmmm..... Fem timmar var det ja!


Vilket fick mig att komma ihåg att jag glömt en dag tidigare i historien, som jag måste skriva lite om.

FREDAGEN
Jag väktes alldeles för tidigt av pappa, drog i mig lite frukost och sedan var det städning städning städning, på mitt schema. Fruktansvärt varmt var det, och helt plötsligt kom kusinerna, gudföräldrarna, faster och farbror och moster och morbror. Jag fick äntligen en anledning till att gå in.. mamma och jag och några till åkte ner och ställde i ordning i festlokalen och jag hade bestämt möte med min frisör alias chafför Maria vid domkyrkan, så pappa skjutsade ner mig, men maria var inte anträffbar så jag fick gå hem. Med marias vattensprutflaska i handen släpade jag mig hem, vilket la grunden till min trötthet. och hemma såg jag att jag fått sms av matilda(kompis), vi hade pratat om att åka till Sundsvall och se the ark denna kväll och helt plötsligt flöt det upp till ytan igen...
Och se sån tur jag har, Maria skulle till Sundsvall, och hade en plats kvar till mig i bilen. Lovely! ;) Så jag åkte med maria ner och var på min allra första gatufest. Haha :P
Träffade iallafall matilda efter ett tag, såg the ark, mando diao (stavas det så? :S ) och sedan promenerade jag runt i mina drömmars stad i mörkret ett tag.
Men FRAMFÖRALLT träffade jag Cillen, Nathalie, Moa och Karin och dessa små möten upplyste kvällen och fick mig att bestämma mig för att det inte var min sista gatufest i sundsvall. På många sätt ses jag kanske som framgångsrik i klassen men jag känner mig ofta som ett litet barn tillsammans med de bästa klasskompisarna i världen, för det är så mycket som jag inte upplevt.

Jag åkte med Matilda hem och var i sängen strax efter tre. 03.00 alltså.
Vaknade sedan vid 11 dagen efter och sedan fem timmars sömn inatt......... förstår ni att jag är trött?!?

Jag sitter också och funderar på om jag ska logga in på msn, kolla på en film eller simply sova. Jag tror att det blir lite av varje, men jag börjar med Msn, inte för att jag kanske vill, snarare för att mina tvångstankar är starkare än mitt sinne idag. Men det är en annan historia.
Jag har skrivit längre blogginlägg. :P Och förresten, så hatar jag ordet "inlägg" eller hatar är väl starkt, men jag tänker alltid på sånna där inlägg man kan ha i BH:n, och jag blir lite äcklad och lite generad, över att folk ska veta saker om mina inlägg. Haha, nu kommer du aldrig glömma det va? :P

Jaja, slut på detta om inlägg, och slut på detta inlägg!
SÄNG SÄNG SÄNG SÄNG SOVA SOVA SOVA

-LallaNéa-

överbeskyddande

Jag är nog en väldigt överbeskyddande storasyster. ville bara offentliggöra det. Och du, du kommer hit igen va? ;)

-LallaNéa-

"Det där med sol och sånt"

Ja, det där med sol och sånt, det är väl det man förknippar med sommaren? Eller iallafall vill förknippa sommaren med?
Men jag måste erkänna att jag snarare letar efter de dåliga sakerna i livet, som efter konfen, fyra veckors läger för två år sedan sa en nufunnen vän "vi hade jättebra väder, det regnade bara tre dagar!" Men jag tyckte att det regnade hela tiden... förstår du vad jag menar? :P


Iallafall, är dagens rubrik  ärhämtad från en kommentar av min vän Anna. Alias Shrimp. Räkan. :P Haha.
Hon skrev "Det där med sol och sånt är väl överskattat" eller typ så iallafall, och det kändes så jävla rätt. För igår var det dåligt väder, och idag  är det ännu sämre väder. Det regnar inte, men det är grymt tjoka, mörka och tunga moln på himlen så det är ingen idé att gå ut och måla fyra stolar och sex taklister. Nej då är det bättre att spela sims2, eller kanske ska jag dra mig ner till bibblan med Elna? Men problemet är, att då måste jag duscha :(

Iallafall, Cillen vad menade du var fult i din komentar?
Och Anna, Unni har lånat sims2 djurliv av en kompis till henne, för ganska länge sedan. Unni brukar spela sms2 med Elna i knät men nu efter midsommar var Unni nere i din hemstad hos farmor en vecka och eftersom jag mer eller mindre var ansvarig för Elna började vi (Elna och jag) spela sims tillsammans, mest för att underhålla henne. Men nu är jag fast, och spelar en del utan Elnis tilloch med :P

Hmm.. känns som om det var nått mer jag skulle skriva.. juste!
Pappa har ju en ny mobil, som är likadan som min som är på lagning. Och pappas brors barns mamma (alias mammas storasyster) hade lite mobiler över, så jag och Unni fick varsin. Lika dana. Alltså är min ersättningsmobil likadan som Unnis riktiga mobil(eftersom hon inte är lika fast i syberrymden som hennes äldre syster...) och min riktiga mobil är som pappas jobbmobil. Kul va? :P

Och innan jag köpte den gula hade jag en vit mobil som mamma hade köpt för typ erbjudandet "köp två betala för en".
Så jag har haft lika dan som henne också. Men i teorin har jag nu två telefåner, en som Unnis och en som pappas.
Och förresten har massa av mina kontakter försvunnit, eftersom jag lagrade hela klassens (tillexempel) kontakter på telefånen och inte på simkortet. Jävligt smart.

Jaha, nu ska jag ta ett snack med Systrarnasisters och vi får väl se om det blir nått av den här dagen.
With all love, or a bit at least.
-LallaNéa-