To move!

En snusfri pojkvän eller Martin Damberg? Ja vänner, om det är det jag har att välja på -är inget val svårt. Trots vissa bråk här och där, är jag aldrig lyckligare än när jag sitter i fotöljen brevid han och äter chips. Jag är aldrig lyckligare än när jag öppnar bildörren för 3e gången och ställer in din latte, min chai och du skrattar åt min beslutsångest.
Även om tillvaron varken är trygg eller lugn, så finns det inget bekymmer i världen när jag ser in i dina mörka ögon. Hos dig är jag stark, hos dig är jag underbar.

Inte vet väl jag om man "måste" göra saker officiellt, men det är nog dags nu. Att erkänna livets planer. Eller iallafall, sommarens slut...............

JAG SKA FLYTTA TILL JÖNKÖPING!
För livet, för bandet, för dig och för mig.

Ja faktiskt, för att jag är lycklig med dig, och för att du är det bästa som finns. Men också för att STORA PLANER's 4deltagare (+MD) ska uppnå sina HÖGA MÅL, jag vill inte stå i vägen för det.

-LallaNéa-

2 mil på cyckel!

Enormt stolt är jag, efter denna dags "lilla" cyckeltur! Jag är stolt över hela min klass, som genomförde det,  speciellt över Emilia som var alldeles yr på slutet.
Också Jossa ska få sig en klapp, för hon kämpade verkligen!  Emma var också duktig men fick "tyvärr" ;) punka halvvägs och var tvungen att åka bil med A. :P

Det var skoldagen det, efter att vi varit let's dance och radiotjänst-reklamen på skolgården  såklart. Idag var konkurensen: två kunga  bröllop, en jesus (monty myton-version) och en avatar variant av skolans rektor.. ja.. spännande helt klart! :)

Nu har jag suttit några timmar på skolan och jobbat på ETL's årsredovisning. Kanske det mest avskräckande man kan göra, nämligen sitta och i efterhand gå egenom allt man gjort.. hehe!

Nu bär det av mot Härnösand! Jag inväntar en kväll av KU, cirkusfamiljen och en hel del årsredovisning.. :)

-LallaNéa-

Förresten, kul att Du tittade hit! :)

Hejhopp!

Idag har det varit studentfotografering på skolan, en mycket ångestladdad förmiddag för eder Lalla, som varken kände sig fin eller lycklig i den vita klänningen och den runda huvudbonaden. Men men, fotona togs, och vi får väl se helt enkelt, hur resultatet av dess blev =)

Nu sitter jag och känner mig efftektiv, dvs jag bockar av punkter på den oändliga att-göra-listan som har funnits en tid, och har nu tagit tag i alla de smådelarna som inte blivit gjorda.. Inget är klart visserligen, men det är på gång! Och kanske, KANSKE har jag precis hittat motivationen till att orka denna sista vecka innan mina gymnsiebetyg fastställs och skickas in. Somamr jobb ja, hade varit bra att ha..mmm, någon som har en plats (med lön helst) över till mig??

Annars komemr min sommar bestå av norrlan/jönköpings-turer, farmor, skiren och scoutläger. Och ett nytt inslag på min sommar, är ett antal konserter som bokats in, och förhoppningsvis kommer det bli underbara och minnesvärda händelser tillsammans med den som idag är världens bästa målare! :)

Nu ska jag kasta mig ner i uppgiftshögen igen, och hoppas på att bocka av NÅGOT! :D

-LallaNéa- 

Insikt..

Det är över snart. Det är snart slut. Men visst det är mycket som ska göras, fullföljas, innanvi nått målet, men på kort tid. Tiden rinner ut snart. Den är slut snart. Det är slut snart.






-LallaNéa-

Samtalsångest

Samtal som för mig tillbaka.. tillbaka till en tid som känns som igår, så frätande och unken, så nipprig och förskräckt.
Fem år tillbaka, till 8ans svart-röda uppehållsrum. Till tidsfördriv i skinnsoffor, sittandes på kanten, i kanten, om ens fick plats där. Samtal om sådant som jag inte förstod. Sånt jag inte var en del, och trode heller aldrig att jag skulle bli.
Jag ville dit, vara där. Jag mer än någonting annat passa in, vara en av dem. Men hur jag än försökte, lyckades jag inte, och hur jag än kämpade, var jag aldirg tillräckligt någonting för dem.

Det är nu jag får panik, när jag inser, att jag kom därifrån. Jag en stark och modig 15åring, som valde att söka mig bort från staden med nysande ankor, sökte mig till ett mognare liv och mgänge, trodde jag, i Sundens svall. Jag insåg ganska snart att ungdomar är ungdomar även här, men nu fick jag en chans att visa den jag ville vara, ingen kunde dömma mig.

Men det isar i magen när dessa samtalsämnen förs till ytan. Det sluingar mig till baka till en tid då min mage var för tjock, min röst för klen och allt jag ville var att blunda, för jag vågade inte vara där. Det bryter ner mig och gör mig, till den stackars tjocka flickan med långt hår i 3-4:an, hon som aldrig var ute, hon som var knäpp. Hon som visste för mycket, och för lite, om livet och om allt. Till den stackars tjejen i 8an, som inte hade någonting (förutom hennes Matilda), hon hade ingenting. Det kastar mig tillbaka in i det svettiga och ångestfyllda rummet...till uterasterna i solen, där jag satt, för att sitta när jag inte ville göra mer än att gömma för precis allt. alla.. jag hatade verkligen mig själv då, och om jag tänker efter.. är det nog det hatet som fyller mig, varje gång det ämnet samtalas om igen.......

-LallaNéa-

fredag

Jag har plockat in i bilen, två fällstolar och en extra madrass, en stor resväska med kläder, en del lägenhetssaker och massa junk. Bilen är fylld är här sitter jag, på skolan, tomhänt, vilsen och ensam, trots att rummet är fullt med folk.
Jag håller på att göra den första utflyttningen från LGH, jag har påbörjat utflyttningen av mitt livs första lägenhet. Min egna lägenhet, som jag har betalat hyran för, som jag har skrivit på papperna för. Nu väntar en sommar med en slags hemlöshet, jag ska bo ömsom hos mina föräldrar ochsystrar i det blåa huset, ömsom hos mina mor- och farföräldrar, och en del i den lilla småländska by som är min Martins hemstad.
Sen då?
Jag är faktiskt rädd.. eller kanske är orolig ett bättre ord att välja. orolig för vad som kommer sen och hur allt ska bli. För jag har faktiskt ingen aning.

Jobb? Sommarjobb?
Jag erkänner att jag mår dåligt av det här, av att jag inte har något att redovisa på engelskan i eftermiddag, att jag knappt har börjat med uppsatsen i Psykosociala, att jag har ångrat en del val jag gjort och av att jag måste redovisa ett års arbete på en dag, i en uppsats som inte går att skriva.. jag mår dåligt av att  ingen av de som sitter i rummet ens hejjat på mig.. deras stackars härna.. om tre veckor, är lilla Härna, som skulle rädda världen, arbetslös, fattig, boendelös och ensam..värdelös?

Och dessutom, går jag inte ner i vikt längre. Och vad som är ännu värre, jag går faktiskt upp igen.. Men jag ska försöka prommenera i helgen mycket, och sedan blir det några dagar modifast innan det är dags att vara vacker.. hua, fyfan, jag vill inte det här.. :(


Jag ska försöka få ihop några rader till nu, och prestera till ett jävla betyg. Ett dåligt betyg. Mina Vg:n försvinner, mvg:n är det bara att glömma. Jag är ledsen, men okej jag får kanske godkänt även i de 5 sista kurser som är kvar nu.. jag kan bara hoppas....

-LallaNéa-

WEwhoooooo!!

Dags att skriva, en liten uppdatering igen.. Efter en av de mest händelserika veckorna i mitt liv.. I guesse! :P

Vi åkte till stockholm, var nervösa, byggde monter, träffade folk och sålde spel. Jag hade jättebra dagar med Emma och de andra, speciellt Joze och Kajsa, och resten av V-norrland såklart. Josephine & Matilda på galakvällen.. ;)

MEn vi vann inget, inte någon från Västernorrland faktiskt.. Och det var surt
Men jag kom hem till sundsvall 4 på onsdagsmorgonen, och halv 8 bar det av igen, mot Jönköping!
Där var jag i nästan en vecka, och han med ett antal fester och umgänge, och ett underbart bröllop på lördagen!

Nu sitter jag på skolan och fördriver tiden innan vi sk aner på stan, supa skallen ur led, och fira att vi får använda våra vackra studentmössor!!
Är dock inte på supa-humör denna onsdag, men vi får hoppas att de går över ;)

-LallaNéa-

WEwhoooooo!!

Dags att skriva, en liten uppdatering igen.. Efter en av de mest händelserika veckorna i mitt liv.. I guesse! :P

Vi åkte till stockholm, var nervösa, byggde monter, träffade folk och sålde spel. Jag hade jättebra dagar med Emma och de andra, speciellt Joze och Kajsa, och resten av V-norrland såklart. Josephine & Matilda på galakvällen.. ;)

MEn vi vann inget, inte någon från Västernorrland faktiskt.. Och det var surt
Men jag kom hem till sundsvall 4 på onsdagsmorgonen, och halv 8 bar det av igen, mot Jönköping!
Där var jag i nästan en vecka, och han med ett antal fester och umgänge, och ett underbart bröllop på lördagen!

Nu sitter jag på skolan och fördriver tiden innan vi sk aner på stan, supa skallen ur led, och fira att vi får använda våra vackra studentmössor!!
Är dock inte på supa-humör denna onsdag, men vi får hoppas att de går över ;)

-LallaNéa-

what a day

Trötthets-frossa, nervositetsfjärilar i magen och ett gäng panikvrål mellan äldsta dotterna och det unga föräldrarparet.

Det skulle bli så härligt att träffa de två systrarna, och ja den ena var ju hemma, men fullt upptagen med kamraten. Jag flydde Sundsvall en kväll för att få lugn och ro och hitta inspiration och ork att tävla på Sverige Mästerskapet.
Nu känner jag mig bara trött utgrinad ledsen och . . ensammare än vanligt.

Tur iallafall, att en av mina mest värdefulla vänskaper, som har varit lite si och så på sista tiden, idag rätades ut och jag hoppas verkligen att detta är den positiva uppförsbacken.
Är det någon jag inte vill mista i denna värld så är det just den flickan som fått mig till SM, till sutdenten och till livet.. Jag älskar dig och jag är så otroligt ledsen för allt jag gjort dig. Det här ska vara den sista gången jag ber dig om en ny chans. jag lovar. Tack, Emma Nordensson.



Hoppar väl i säng då, och vaknar tidigt. Ska till Sundsvall imorgon och köra slap med grejjer. OCH SEDAN BÄR DET AV MOT STOCKHOLM!!!! :D


-LallaNéa-

andra delen av det

japp, andra delen av det nationella provet är nu avklarat och mitti ETL - hysterin har jag tagit en liten pause, för att äta ett äpple och fylla på med energi och snart är det mera jobb som väntar! ;D

SÖNDAG NÄRMAR SIG!! :D

-LallaNéa-

Gå till skolan!

Jag har precis kommit fram till skolan, efter en prommenad i de soliga uppförsbackarna.
28 minuter tog det idag, vilket var två minuter bättre än mitt föra person-bästa. ASNÖJD! :D

Solen sken och det var inte lika tungt att gå som vanligt, men jag försökte hålla upp ett bra tempo och knatade på, och se så det gick! :D :D

Det var en riktigt bra start på dagen, efter frukosten av melon såklart, och nu väntar en heldag  för snart, väldigt snart SMÄLLER DET! :D

Klockan 15 på söndag går bussen mot stockholm! :D
Ha det så bra :)

-LallaNéa-

väntan

Jag sitter här och fryser i datasalen på skolan. Klickar mig fram mellan olika ointressanta artiklar på google, om ledsrskap och ledar stilar, learning-by-doing-pedagogiken och montesori.

Vi väntar, på att ETL;s designer, eller snarare monterdesigner (André är ju designern!!), ska bli klar med sin lektion och komma och hjälpa oss med diverse förberedelser inför målningen av vårt montergolv.

Igår blev också min visit på Studentbalen avbokad. Efter dagar av vemod och beslutsångest, insåg jag och den tilltänkte kavaljern, att vi nog egentligen inte ville.
Det är med sorg jag erkänner det, men också realism, jag kände ialla fall bara tiotal som skulle gå, och ärligt talat så orkar jag nog inte dra i alla trådar som det innebär, just nu. Men lite ångest har jag som sagt, men förhoppningsvis, finns det mer att göra den helgen.
P frågade faktiskt, vad jag helst ville göra, balen eller åka till sthlm och en kompis SKIVA, alternativ numemr två, avr det som ploppade upp först. . . om det nu går att ordna.. jag tror min student komemr bli minnesvärd ändå..Mottagning långt bort, otrevligheter, sprit.. mm, mycket sprit är nog lösningen. Jag vill helst inte känna nått alls då.. bara vara full, jävligt full. Får man det? :S


En lång och kall väntan..

Under tiden försöker jag fokusera på det som är bra.
*Jag har gjort ett "inför-nationella" prov idag, och det gick helt okej.
*Jag har fått G på den där kursen som jag trodde jag skulle få IG i, vilket är superbra, trots att läraren skrev "jag tror nog du kan mer"
*Jag ska snart åka till stockholm, visa upp mitt företag, och träffa massa roliga människor. Slitsamma, men värdefulla, dagar.
*Efter stockholm ska jag till MARTIN. Jag brukar skriva jönköping, men nej, det är till martin jag ska och det spelar ingen galen roll om vart han är någon stans. Bara han är med mig..... (eller "jag får va med han" kanske man borde skriva...)
*Jag ska snart åka o kolla på student-smycken, vita pärlor eller färg.. kanske glitter och glamm? Vi får se, sånt är ialla fall roligt! :D

Näh, det går inte. Jag känner mig nedstämd, trampad på, nertryckt, äcklig ful ointressent och värdelös.. hur jag än försöker.... :(

"Jag ska se till, att ingenting händer dig! Det lovar jag." kanske inte en ordagrann citering men,,, fyyyy.....!

-LallaNéa-

redovisat


Jaha, då var det redovisat och klart.. fast nej klart är det ju inte, har ju SM kvaaar! :D
Och jag kan lova er att det är en hel del arbete som innefattas, just idag ska golvet målas och frågorna klippas, det är ett slitsamt arbete, minst sagt.. :S

Och sen är det årsredovisningen, en rapport på typ 30 sidor, som kommer ta tiiiiid!


Igår var det ialla fall tre veckor sedan jag började min "pulverdiet". Och alltså dagen när jag ska slut-väga mig.
Jag ahde ett mål på 8 kilo, och nej, det har jag inte nått. Men när till och med pojkvännen sa, att jag kändes smalare att krama, då tror jag ändå det gett resultat.
Och det har det.

4 kilo.
Det var så underbara siffor som visades på vågen, så overkliga men underbara. Och bara det att jag går neråt och inte uppåt, är ju en förändrad trend sedan typ... oktober.
 OCH DET är jag faktiskt både stolt och nöjd med. :)

Och, jag har nya matvanor nu, och jag tror och hoppas att det koemr hålla i sig, för jag har gjort upp strukturerade planer för hur det hela ska fungera, och ja, jag tror det kommer kunna göradet. :)

Jag har i dagsläget 8 kilo kvar till målvikten, jag hade 12 för tre veckor sedan.
Om bara ett kilo paserar jag en guldig gräns, och det tror jag faktiskt att jag komemr kunna göra innom två veckor. Sen är jag så nära att det kan variera.. jag vet, men kommer jag bara under nästa gräns är jag i paradiset.
Och hur ska ag ta mig dit?
Jag ska gå till/från skolan.
Jag ska äta nötter istälelt för godis.
Dricka vatten (gör jag redan)
Träna på eftermiddagen (om det hinns, lite för mycket ETL just nu)
Och sist med inte minst så ska jag äta en frukost som är nyttig på alla vis! :)




Nu blir detmemory spelning med företaget! :)
-LallaNéa-

It's true, let me smile for you

Inte vet väl jag om det är så han sjunger, Salem, men det låter så.. och jag blir så glad då.. för det var någon som log mot mig imorse, som gav mitt liv en mening igen. Som gav mig ett hopp och en dröm. En kraft att fortsätta..... fortsätta kämpa.
Inte en tår fälldes, dina ögon glittrade i solen. Jag är lycklig. Med dig. <3

http://www.youtube.com/watch?v=DdfM5OKks6Q&feature=channel

-LallaNéa-

Ps. Bara Al Fakir har ju blivit en betydelsedel av vår procedur... väckarklockan! :P :) Ds.

en flickas tanke

Det har blivit endel korta inlägg på sista tiden, helt enkelt så har inte tid funnits för mer än så. Och tid finns väl egentligen inte nu heller, men jag bara måste....

Mina älskade vänner, många av de som stått mig närmast, har fått stryck av at jag har tappat min förmåga att höra av mig, att sätta mig in i andras liv och försöka göra nytta.
Någon sa "Jag ska bara rädda mig själv först, sen ska jag hjälpa dig Rädda Världen!" Och först blev jag så trumpen, för jag ville ju ha hjälp nu, jag ville ju känpa. För jag kunde ju, jag var så taggad och jag skulle! Men ack... ack nej...
Nu är det jag som måste räddas, jag som måste rädda mig själv, innan jagkan rädda någon annan.




en ny moner byggs, ny förväntingar byggs upp, och idag har vi köpt kläder till mässan, och planerat små detaljer i form av nålar.... Men hur jag än försöker är det aldrig nog.

Han ledsnade på mig och mitt dator använande nu, och plockade fram gitarren. Och vipsfick jag iallafall 8 minuter (ca två låtar) MINST, till, att skriva.. Vad ska jag skriva här då.... vad har jag att komma med?
Idag blir det nog en sån där blogginlägg som du inte vill läsa. Så, nu har jag varnat dig.
Men det spelar kanske ingen roll...mitt sätt.. att orka ta mig fram..

Jag lever med en skräck nu. Skräck för att mössan inte ska passa, ångest för att klänningen ska vara fel.
Jag är livrädd nu... för vad som ska komma sen och ja.. allt sånt....


Det är tur att det finns nån.. iallafall....... som är underbar <3

-LallaNéa-


enlördagsnatt

Jag satt där och kollade på bilarna som parkerades, kördes i väg. tömdes och fylldes.
Jag iaktog människorna som vandrade, plockade och fixade, pratade och skrattade.
Jag insåg mitt i allt i hopa att alla de var på väg någonstans. Hem, för att sätta upp de nya möblerna, eller på middag till nån som skulle få den fint inslagna blomman.
Och där satt jag, med en kopp kaffe i handen och tittade.. Vart är jag påväg någonstans?



Jag hade en väldigt detaljerad dröm inatt Den handlade om studenten, allt från hår-fixning till själva utgången. Men det jag minns tydligast var sekunderna när jag tittade i min allmanacka. Livet låg nu tomt framför mig. Ingenting inplanerat, ingenting säkert sälvklart eller .... eller någonting...
Jag hade verkligen ingenting, och rädslan som hoppade över mig är fortfarande kvar. Kommer det vara så? :S

-LallaNéa-