Ååååhh

Ååååhh vad det känns värdelöst!

Just nu sitter jag med en stor kopp thé och knapprar på tangentbordet så fingrarna snart går av. Jag chattar med ALINA på msn, och utan henne hade den här dagen varit mycket mycket obra.
IDAG har det regnat. Jättemycket i morse men jag hade en snäll mamma som skjutsade mig till bussen, och sen regnade det hela förbannade dagen, men jag var inne och hade naturkunskap, en kurs som jag antagligen kommer dö av. Så tråkigt är det inte, läraren är jättepedagogisk och jag tycker faktiskt att det kan vara rätt intressant.  Men delar av min klass tar kål på mig. De är korkade och ställer dumma frågor eller så pratar de bara rätt ut och är allmänt irriterande. Fast andra delar tycker jag ju om :P

Sen skulle vi i alla fall till sprothallsbadet och titta på treorna som skulle simma. Det regnade  alldeles precis för mycket för att mina skor skulle vara lagom blöta och när jag kom på bussen på väg mot härnösand ville jag bara gråta för allt var blött och kallt.
Nu är jag iallafall hemma, duschad och med mobilen, msn och en thékopp i högsta hugg!

Jag vill inte åka till skolan imorgon. Jag vill ligga hemma och sova faktiskt. Inte göra något alls. Kanske bli masserad av en riktig massör eller så kanske jag vill byta lakan i min säng, ta en dusch och sen gå och lägga mig igen. Det låter bra mycket mer tillräckligt avanserat för lilla jag. Känner mig liksom utanför i klassen. Fast jag har en känsla av att jag inte är ensam om att känna så heller. Det gör det näsan ännu värre på ett sätt, varför kan det inte vara som förut? Lyckan och känslan av att älska och att bli älskad som överföll mig bara jag tänkte på skolan typ..
Nu känner jag mig motarbetad och mottligt behövd. Folk hejjar ju på mig såklart, och det är inte jämförbart med landgrenskolans skolår för min del, men det är inte roligt ändå.

Vad jag egenligen skulle pyssla med nu var (eller är) att skriva en uppsats till röda tråden ledarna, en uppsats som inte ska betygsättas, me den lär väl vara avgörande för ifall jag får min scoutledarutnämning eller inte? jaja, höga ambitioner som vanligt, men jag har sänkt mina krav och tänker just nu "KVANTITATET, inte Kvallite...." Vi får se hur det går.

Nu ska jag återvända till den uppsatsiga delev av cyber världen, och sanrt vill jag borsta tänderna och dra på mig mitt varma täcke. Imorgon blir det förhoppningsvis ALNÖ-planering för mig Jossa och Emma, och det kommer bli bra bra bra =)

Sov så gott och vi ses väl imorrn?
-LallaNéa-

Jaha, då var man på skolan då...

Dagen som inte började som jag ville.. . . . 
Försov mig, stressade som fan, men missade bussen.
Kom tillslut till skolan, efter mycket regn... Och fick veta att jag inte hade nån lektion. Hejja. så sen nio har jag bara suttit här. Eller jag ska inte klaga, emma emma cecilia cecilia linda anna alina och lena har jag pratat med, så dert går ingen nöd på mig. Dessutom var sofia här occh fick äran att lyssna på mitt tjat =)
Nu äter jag en macka, och sedan ska jag verkligen anstränga mig för att skrivaklart en grej till röda tråden del 3 som går av stapeln i helgen. 

men idag regnar det mest, och min sol är alldeles för långt borta. 

-LallaNéa-  

Jag är INTE beroende!

Jag är inte beroende av datorn, faktiskt! Och det känns riktigt bra :)

Idag har jag (åter igen...) börjat mitt nya liv. Det går ut på att komma igång och vara ordentlig. Kort och gått. Det började bra, med gröt till frukost (tack) och så var jag och MIN Emma ute och sprang (joggade) på lunchen. Det var riktigt skönt faktiskt, och främst tanken på att vara igång nu kändes bra.
Och att jag fick vara med Emma såklart =) Guuuuuud vad jag har saknat den tjejen!

Just nu sitter jag och hoppas på att jag får träningsverk till imorgon, haha, sjuka sjuka jag :P
Imorgon ska jag ut och soringa med Sofia, hemma i Härnösand. Det blir bra det. Och så måste jag börja plugga igen också, och fixa APU-plats, helst imorgon. . . Men min lärare var inte så entusiastisk som man hade kunna hoppas på, så vi får väl se. Fem veckor på ett ålderdomshem- yes! (jag har ingenting emot ålderdomshem eller så, men jag vill inte jobba där i framtiden så jag ser det som att kasta bort fem veckor av mitt liv.... men jag vet att det skulle ge mig erfarenheter och kunskaper som jag skulle ha nytta av i livet. så vi får se...)

Och för övrigt har jag ett nytt mål i skolan som jag vill delge alla: G i ALLA Kurser! :D Det känns väldigt rätt nu, dags att satsa på skolan, och jag ska göra det bra. :) Snälla stötta mig så ofta du kan, och tala om för mig hundra gånger att G är bra. Då blir jag överlycklig, och kommer aldrig glömma dig. :)

Nä, nu ska jag göra något vettigare... leta APU-plats, titta på teve, eller sova kanske... Eller knäppa kort på mina skolblock och lägga upp på B-D-B som alla andra. för det är ju säkrast att hålla sig i mängden trots allt..

Jag saknar:
Vässarö
Fanny
Kärlek
Anders


-LallaNéa-

Trött trött trött

Jag är sååå trött! Kanske kan det vara för att jag somnade sent igår, typ halv elva. . . jo det är jättesent, jag gick ju upp vid sju!
Hur fan ska jag klara av att gå upp sex på måndag(tisdag egentligen) ?!

Iallafall, så har jag redan jobbat lite idag. Första passet mellan 8-8.45, och andra passet börjar 10.20. Så jag har gått hem, fixat mig en kopp thé och nu väntar jag på ett telefånsamtal från en mycket nära och speciell vän. Men jag tror inte det kommer något sådant samtal...

Iallafall så är jag sjukligt trött, och nu är det sådär måste-sova-mer-trött. Igår när jag var hemma mellan passen somnade jag en stund faktiskt, det var sköööönt ! :) Det känns bra att jobba såhär endå, det känns som om jag gör något viktigt. Jag ser i grupperna som jag är hos vem som har vilken position, och jag tycker det är skrämmande faktiskt, är det så att alla ser det-i så fall borde nån ta tag i problemet! Eller är det så att jag har en unik gåva/har lärt mig vad jag ska titta efter, isåfall är det bara tragiskt att ledarna inte vet vad problemet är.
Men det är lite skönt att gå upp och jobba, framförallt för att jag vänder tillbaka på dygnet. Förhoppningsvis tillräckligt mycket för att klara den kommande skolan. Skolan som alla saknar förresten, alla saknar typ en viss person och det är nog det jag saknar. Den splittrade sammanhållningen. Två och två eller tre och fem, men tillsammans blir vi oslagbara. Hejja oss, här kommer LS2. Ls2? Jag ska börja i tvåan! På gymnasiet... shiet jag dör.

Men jag saknar Cillen, som är en supergooo människa som alla bara älskar, och så även jag.
Och Emma MIN Emma, som visserligen tycker att jag är dumihuvet, men det får jag nog stå ut med för Emma är så bäst att det finns inte! Vi är födda samma dag tillochmed, om nån hade missat det ;P

Framförallt saknar jag att åka buss. Gå upp skittidigt, se ut som ett spån hela dagen och komma hem jättesent och inte ha någon som helst socialkontakt med min familj. Mmm, supernajs. Eller inte.

Jaha... Jag saknar Fanny. :( Min stjärnsyster =) I Göteborg..... Det klickade mellan oss på en gång, och jag hade jävligt roligt med henne. Enda tills mitt liv sket sig och jag bara ville gråta, då fanns hon där och jag märkte att Fanny kunde jag inte bara ha kul med, henne kunde jag lita på. En sjukt bra känsla, för du är SJUKTBRA Fanny! <3 :)

Och så saknar jag Anders. Min själsfrende, om man nu kan säga så. Med Anders kan jag prata om precis allt, sånt som ingen annan vet, det vet han. Med honom är allt så naturligt, inte tillgjort eller jobbigt bara.. naturligt.
Och nu förstår jag att alla hoppar upp och ner där dom sitter, och tror att de förstår någonting. Ett underliggande budskap. Men jag ska säga er, att sällan har jag haft en sådan bra vän som Anders, och för att behålla våran vänskap kommer vänskapen stanna där. Men jag saknar honom, för, tro det eller ej, han bor i Stockholm. Hejja Linnéa var det va?

-LallaNéa-

PS. Nu kom jag på att jag glömde skriva vad det var jag egentligen skulle skriva. Idag, när jag har jobbat klart och hämtat Elna och mamma har kommit hem, så ska syrrorna och mamma och jag och en kompis till mamma å hennes barn åka till Ö-VIK och gå på nån utställning. Starwars! :D Hej jag är super intresserad, men får jag bara sova lite tror jag det kommer bli riktigt kul. Och en bonus ungefär som jobbandet, att ha något att göra de sista dagarna på sommarlovet. Usch det där låter så hemskt. . . . Jag har inte fattat att sommaren börjat än, å snart är den slut :(
Ds.

Lägesrapport nr6 -om jag inte minns fel...

Nu ska jag bara skriva ett sånt där kort, tråkigt och meningslöst inlägg, så om du har ett viktigt liv kan du lika gärna gå vidare.
Men om du inte har det är det helt okej att du läser min blogg och detta inlägg, det gör mig glad =)

Imorse ringde väckarklockan klockan sju och jag steg upp för att avklara några föreläsningar sådär på morgonkvisten. Jobba va det, tjäna pengar var det. Ja, sagt och gjort (som jag skrev igår) sisu behövde lite föreläsare och man ska väl aldrig vara sen att säga ja?
Klockan 8 var första föreläsningen, halv tio var jag hemma igen, sov en stund på mattan, gick tillbaka och hade andra föreläsningen och sedan gick jag hem igen. Skulle mysa lite med systrarnas kaniner (speciellt bebisen som jag  inte sett på snart 6 veckor) men ingen kanin var speciellt mysig, så jag gick in och städade lite istället.
Jag fattar inte hur jag ska klara av att gå hemifrån 7 på morgonen de kommande 11 månaderna........ men på nått vis går det väl. Det måste det ju göra.

Igår var jag ute och gick i en och en halv timme, promenad / powerwalk / joggning ägnade jag mig åt. Men det hade aldrig gått om jag inte haft en speciell vän med mig. Tack<3

Om en liten stund ska jag iväg ner till mammas jobb och städa lite, money money! Och sedan ska jag hämta min favorit-Elna-gos på hennes skola. Som också är den skola där jag gjorde min APU, så det ska bli väldigt roligt att komma tillbaka dit och träffa alla igen, både elever och lärare. Det ser jag fram emot :)

Jaha, har jag gjort inlägget meningslöst så det räcker nu? Hmm... jag kan ju beräta att jag fick ett bryt i förrgår och bestämde mig för att göra massa situps. Jag kämpade som en gris till 10, sen var jag riktigt död. MEN DU. Istället för att bara säga "jag borde träna mer" så gjorde jag faktiskt det. Jag vilade en stund, gjorde 15 till. Sen vilade jag ett tag till, gjorde sedan 20. Sedan 25. Tyckte att det räkte så och gjorde lite armhävningar, sedan kände jag mig tillräckligt duktig och gick och duschade. Okej, 70 situps är väl ingenting, men jag är faktiskt otränad, och har inte gjort situps sen innan jag åkte iväg, dvs nästan 6 veckor sedan. Så jag är stolt, men bättre ska det bli! :D

Nu ska jag snöra på mig ett par gympadojjor och jobba ner till mammas jobb som sagt, och städa så det blir fint ;)

Puss och kram, skumbanan! :D

-LallaNéa- <3

Now I have to see you again..

Jaha, uppdatera bloggis kanskis? :P Jadå, det kommer.

Jag har då alltså varit hemifrån i fem veckor, något som varit skrämmande att tänka på men i verkligheten riktigt underbart!
Den första veckan var jag Mamma, Pappa och Lilla lillasyster Elna på Skara Sommarland och hos mormor och morfar. På Skara sommarland var det naturligtvis dåligt väder (det är ju ändå Linnéas tur vi pratar om.....) Men det var roligt ändå, vi åkte vattenrutchbanor(som jag inte kan stava till) , karuseller och massa annat, som tokar! :D
När vi (mamma pappa jag) skulle åka från mormor å morfar lämnade vi Elna där och jag fick köra en bit mellan mormor och morfar och farmor. Det var skoj, och jag var riktigt duktig! ;)

Men det var fyra veckor sedan så jag börjar bli lite desperat.... :P

Hos farmor var vi bara en natt, sedan körde mapa mig in till stan och jag hoppade på en viss blå buss till en viss ö.
Det var superjobbigt i början, alla som såg mig förra midsommar fattar säkert...... Jag såg ingen jag kände, det var bara rätt ö med fel folk. Men när vi satt utanför matsalen och väntade på lunchen den allra första dagen såg jag konrad i ögonvrån. Jag vände mig om igen och tänkte bara "Där är konrad". Så blev det kortslutning i min hjärna. Någon sekund senare flyger jag upp och Kramar konrad, som tydligen var lite halvt överraskad. Hoppas att det var en glad överraskning ;)
Sedan såg jag också Martin, så jag släppte konrad och kastade mig i armarna på martin, som knappt kände igen mig. :P

Två veckor jobbade jag på Vässarö, på intendenturen. Första veckan tillsammans med Joanna, Ida och Kajsa. Andra veckan med Tesi, Patrik, Erik, Kajsa och Ida. Allra roligast hade jag och Ida näst sista kvällen, då jag var trött och slut och hade bråkat med alla och vi skulle skura golvet... haha :P
Jag lärde känna massa nya fina människor, som jag saknar nu när jag inte kan vara med dem.
Marie, Paulina, Ida, Kajsa, Julia, Ludde, Kiwi (som syster säger)  Jacob, Tunkis, Anders, Hannes Jocke, och Sannah och Karstin såklart ;)

När de två veckorna var slut åkte jag till farmor utanför stockholm för att vila upp mig och ladda.. På måndagen var jag död, men promenerade hunden och var social. På tisdagen var jag i stan med Ida och handlade upp Vässarö-lönen, på onsdagen var jag jättetrött, men följde med farmor till  några affärer ändå. På torsdagen hade jag nog feber. Var hängig, och gjorde inget annat än att titta på teve.
På fredagen packade vi ihop på morgonen och begav oss upp emot Singö där farmors kompis har sommarstuga. Där var vi på kvällen och åt middag och lite senare kom min mamma, pappa och lilla lillasyster. Jag följde med familjen och sov i en pytteliten stuga på en camping, det var riktigt mysigt att träffa lillgosan eftersom jag inte sett henne på tre veckor.
På lördagmorgonen åt vi frukost, typ okokt gröt. Haha, inte jättegott iallafall. Sedan åkte vi upp till Ellan, träffade hela släkten och åkte ut till Vässarö för att vara med på Unnis konfirmation. Det var en fin gudtjänst, och det var kloka ungdomar som konfirmerades, eller valde att inte göra det. Mitt under alltihop fick jag dock en hostattack och var tvungen att gå ut,  men Unni märkte inte nått sa hon så det är väl lugnt ;)

När allt på Vässarö var klart åkte släkten till Grisslehamn för att fira Unni i farfars och Anne-Maries husbil. Det regnade igenom partytältet vi hade och allt var lite halvblött, men det är sånt som händer ibland. :)

Så småningom började släkten droppa av, och pappa skutsade mig till Ellan för jag skulle till Vässarö. Det kändes jävligt komiskt att åka Vö-båt för tredje gången, olika båt varje gång dessutom.
På Vässarö regnade det. Men jag hade tur, kände folk som jobbade och fick därför åka traktor. Men det innebar såklart att jag skulle jobba, så ut i spöregnet med ballerinaskor, kort jeanskjol och leggings och lyfte nån scoutkårs packning upp och ner för ett traktor flak.
Jag beklagade mig över min kjol när jag lyfte en tung låda men då sa en av kårgubbarna att det var snyggt med kjol, så vad vet jag, kanske var värt det? :P

Nåja, sova i stuga fick jag iallafall, på söndagen var det fint väder och vila som gällde och sent sent på kvällen kom mitt lag QNYZZA och URAKAIPA (Alnö) och det var dags för en veckas scoutläger.
Det regnade varje dag, iallafall lite gran. Men några dagar var det riktigt fint emellan regnmolnen.

Lägret kan jag summera någon annan gång, men det jag kan säga är att jag återfått kontakten med en barndoms vän. Eller tjaa, mina och hennes föräldrar kände varann när de var i vår ålder, och umgicks endel när jag å Fanny var små. Men nu var det 8 år sedan jag å Fanny sågs sist, men på Vässarö klickade det direkt och vi planerar att träffas redan i oktober. Slå det va-Eva, Eva, Pella och Jonas! :P
Saknar dig Fanny <3 :(

Nu är jag alltså  hemma igen och känner mig som en ny människa redo för massa utmaningar.
Första utmaningen är att hitta ett jobb. För nu ska det jävlarimej bli av, jag ska flytta till Sundsvall. Jag vet att många tycker att det är mycket snack och lite verkstad, men nu gäller det säger jag ju. Har fått tips om en del här i stan, ska kontakta dem och hoppas på det bästa. Jag har ju fått två saker till på mitt CV bara i sommar, Sisu idrottsutbildarna (som "aktiv föreläsare") och även två veckor på Vässarös indendentur. 

Håll tummarna för mig så sviker jag dig aldrig! (fint eh? ) :P

Puss och kyss!
-LallaNéa-

lägesrapport

Hemma från Vässarö, eller snarare hos Farmor har jag varit i några dagar nu. Dagar som fyllts med farmors vänner, sånna där som säger "O, vad stor du har blivit"... Fisk. Myshunden Jalle och en dag i stockholms innerstad med en världsabra IDA.

Idag är jag dessvärre sjuk, rysligt förkyld, har ont i halsen och mår illa så jag kan inte äta. Vädret är urkasst, vilket inte precis hjälper mig. Imorgon ska jag och farmor åka bil i flera timmar, för att ta oss till Ellan-området där vi ska övernatta. På lördag, dvs i övermorgon är det vässarö som gäller, då Unni ska konfirmeras. Efter konfirmatioen ska vi fira Unni någonstans, sova någon timme och sedan ska jag, gissa vart? Jo ut till vässarö igen. Då är det Boomerang2008 som gäller, och det ska bli riktigt kul!

Men som sagt, idag mår jag inte alls bra, vaknade vid 9 och har sedan dess suttit helt apatiskt i en fotölj och tittat på teve. Farmor köpte godis åt mig, och två stora koppar thé har gjort gott för min hals.
Men det värsta av allt är nog att jag har en sjuklig täningskänsla. Jag vill träna. Jag vill springa så långt och så länge att jag blir stark igen. Ni som känner mig väl, vet säkert att den känslan inte brukar finnas i linneas själ, men idag gör den det, och jag kan inte förverkliga drömmen.
Nä, jag ska nog ta och duscha varmt istället. Sedan dra på mysbyxorna och en tjocktröja igen, och varför inte titta på teve? Man ska väl passa på när man har chansen liksom.


Jag saknar alla Vässaröfunk jag lärt känna. Och jag är nervös för nästa vecka. Dels för att det kan bli rent jobbigt, men tänk om jag är sjuk? Eller om det kanske regnar hela veckan.........


Med all kärlek jag förmår
-LallaNéa-

20.31

Klockan är halv nio, och jag har just slutat för dagen. MYCKET jobb vill säga, eftersom det är ovanligt att sluta så här tidigt. . . .

Nu ska jag läsa ikapp liiiite bloggar, kolla bdb och sedan ska jag se om mina favoritlärare har satt betyg på mig i några kurser... Host host, vore ju kul att veta... :P

Hoppas att världen har det bra, och om du har pengar över kan du fylla på min mobil! :D


All my love, from the ö of my heart <3 Vässarö Vässarö Vässarö

-LallaNéa-