GLAD PÅSK!

Idag är det årets tråkigaste dag. Långfredagen. Inget får man göra, och inget får man hitta på... Men vi ska ut i trädgården med hela familjen cirkus och gräva i rabatter, gå promenader och leka med shaggy. 
 
Ha en tråkig långfredag allesammans! 
 
 
-LallaNéa-

Skärtorsdag, god morgon och träningsverk!

God morgon!
Klickar in här på bloggen och ser att idag är det redan två besökare inne på bloggen! Välkomna hit, godmorgon och glad påsk på er! :)
 
Idag är det då skärtorsdag. En dag av och med förväntningar. I alla fall för de små som ska gå påskkäring och  samla in massa godis. Själv ska jag packa, kläder och mat och dator och hundsaker... Å så ska jag gymma lite, som vanligt.. vaknade i alla fall med TRÄNINGSVERK idag, det har inte hänt på läääänge och det känns riktigt skönt! :) 
 
-LallaNéa-

God morgon, onsdag.

 
Här sitter jag och dricker kaffe i soffan. Tvättmaskinen snurrar och brummar, och blommorna som vi planterade häromdagen har börjat kika fram ut jorden :) 
Känns som en riktigt bra dag idag, så jag hoppas den känslan håller i sig på hundpromenad, gymbesöket och påskfixandet.. En till fjällenbild först, på finaste mamma o pappa! :)
 

 
-LallaNéa-

Vinterhund!

 
Shaggy var i helgen ute och sprang i skogen med husse o matte. Fast våren börjar närma sig finns det mycket snö kvar, något som BARA är positivt tycker Shaggy. ;) 
 
Idag därremot blir det bara korta promenader. Shaggy har fått förbereda sig för våren genom ett ordentligt bad och fästingmedel, varå han fortfarande inte är riktigt torr.... Så idag blir det lugnt, mycket kaffe för matte, och lite utelek för vovve. 
 
-L

Träning..!

Vi börjar med träningen... 
Jag har tagit tag i min livsstil, och eftersom jag inte jobbar (i princip ingenting alls..) så får jag heller ingen vardagsmotion. Detta har lett till otrolig viktuppgång, minskad styrka och sämre kondition. Nej, inte riktigt, eftersom jag är ute o går med Shaggy i snitt 1 h/ dag. Det hjälper mig hålla konditionen, viss styrka och liiite vardagsmotivation. Men vikten är svår att hålla när man sitter hemma och kan småäta hela dagarna, fuska med INTENSIV träning och inte få den här "kollen" av kollegor mfl hur läget är och hur kosthållningen ser ut. 
 
Därför, satte jag o Martin oss ner för snart två veckor sedan och diskuterade. Vad behöver vi ändra på? 
Framtiden håller många förändringar åt oss, vilket liv vill vi leva? Vad vill vi förmedla? Hur vill vi ha det?
Hälsosamt. Ärligt. Lyckligt.
 
Vi kom fram till att det är dag att "ta tag i det här". No more fika, godis, glass, chips,läsk,alkohol.....MER träning, samarbete, puhing och kolla av vad vi ätit/gjort.
Martin är ju en himlans snygg kille, som ni ser (...), och har lovat att inte fika eller äta onyttigt när jag är med. Snällt va?! Men inget godis på vardagarna heller för honom, och nyttigare mat hemma blir det ju -eftersom JAG lagar den! ;)
 
Jag därremot har ju några kilon att gå ner, och förutom mindre godis (?!) och nyttigare mat behöver jag få in mer INTENSIV träning i mitt liv. DÄRFÖR har jag gjort upp ett tränigsshema, och det är DET jag tänkte visa för er. Nu.
 
 Planen är att göra 20 min uppvärming på rosstrainern, och sedan 200 reps. styrka. De 200 kan fördela sig lite olika, men de här övningarna gör jag, och varierar antalet reps utefter dagsform.
 
Uppvärming
Crosstrainer         20 min (program weightloss, nivå 9/10)
Styrka
Armar - drag/puch    20 reps. (10x2)
Mage -sidvrid           30/sida = 60 reps.
Mage -crunch          60 reps. (15x4)
Benpress                50 reps. (25x2)
Ben -"pressa-ihop"   20 reps. (10x2)
 Ben - "pressa-isär"  30 reps. (15x2)
 
Dessa övningar gör jag, men det blir olika stor mängd av dem från dag till dag. Det händer också att jag springer lite på löpbandet, eller gör helt andra övningar för lite omväxling....
 
Jag har några kilon kvar att gå ner, och idag är det MÅNDAG, invägning och förhoppningsvis lite resultat....
 
NU KÖR VI! 
-LallaNéa-
 
.........
 
 

Morgon-motivation!

Jag börjar morgonen med kaffe, kokt ägg, salladssmörgås och Biggest Loser på teve. 
 
Det är motivationsmorgon det! Idag ska jag skynda mig till gymmet, och när jag kommer hem ska jag göra en skoluppgift som antagligen kommer ta heeeela dagen :/
 
-LallaNéa-

Älsklingsgröt!

Nu när man är inne i träningstider, snön håller på att smälta undan (långsamt!) och det kryper i benen efter att få komma ut och spinga...ja då är det härligt med riktigt bra gröt-recept och här ska ni få en av mina favoriter!
-LallaNéa- goes matblogg! ;)
 
 
1 msk delade sötmandlar
1 msk hela solrosfrön
1 msk linfrön (jag blandar hela/krossade i en burk och tar 1 msk där ifrån)
1 msk torkad frukt (jag föredrar russin)
4 msk havregryn
1/2 rött äpple 
vatten
 
Häll vatten i en liten kastrull, ca 2-3 dl. Häll sedan i sötmandel, solros- och linfrön, sedan havregrynen. 
Skär äpplet i små bitar, och lägg dem i kastrullen när vattnet kokar upp. Blanda. Lägg i russinen (eller annan torkad frukt) i kastrullen, rör om, låt koka och bli "lagomt" kladdig. Här kan du tillsätta mera vatten om gröten blir för torr, eller vänta längre så 'ångar' gröten av sig. 
 
Jag föredrar sedan lingonsylt till, men det går också bra med annan sylt, eller varför inte lite färska bär -som på bilden? På bilden har jag också "strösslat" gröten med lite riven kokos, för lite lyxigare smak!
 
Riktigt nyttigt, gott och superbra träningsmat! NU ska jag gymma!
 
-LallaNéa-
 
 

Dagens!

Sitter i soffan och myser. Har tagit den där första rundan med Shaggy, som inte kunde bete sig idag. Mötte en hund och han blev heeelt galen. Något vi jobbat mycket med sista tiden, och det går bättre o bättre, men den här hunden trggade nått jag knappt sett hon Shaggy innnan.. Nåja, det var ju "bara" att sätta honom på plats, hålla honom där tills hunden passerat och sedan gå vidare. Men de här bakstegen i processen är så jobbiga...
 
 
Igår tränade jag igen. Hade ingen motivation när jaggick till gymmet. Jag bara gjorde det jag skulle, stod på crosstrainern till tiden rann ut, gjorde mina lyft, drag och pressar bara för att och tyckte det var sååååå jävla tråkigt hela vägen. 
 
När jag sedan skulle gå hem råkade jag gå förbi en informationstavla,och såg där att CXWORX började om en stund. Helt plötsligt har jag en biljett i handen och travar iväg till tränngshallen. 30 min corepass alltså, tungt!
 
 
Men idag ska jag inte övergymma. Bara promenera med shaggy (om han kan sköta sig..) och påskpyssla. Hoppas ni får en bra dag! 
 
-LallaNéa-

Att älska

"Kärleken är tålmodig och god.
Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst.
Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont.
Den finner inte glädje i orätten, men gläds med sanningen.
Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den."
 
Kärleken är märklig. Den bråkar inte, förväntar sig inte, den tar inte för givet. Men den finns där, förgivet, och den ställer alltid upp.
Ändå finns det inget svårare, än att känna kärlek, leva kärleksfullt och älska
 
   
 
 
                                                   
 
 
-L

STARK

Idag känner jag mig stark. Inte stark MEN. Stark PUNKT.
 
Gick upp hyffsat piggelin vid halv sju och åt en äggmacka med M innan han åkte till jobbet. Jag såg lite nyheter och gick sedan ut på morgonrunda med vovvsingen. 
Därefter har jag damsugit (någon FÄLLER!!!) och suttit vid datorn en stund och nu är det dags att gå till gymmet. Det kommer gå SÅ-JÄVLA-BRA idag för jag är STARK och ska köra på level 9 (istället för 8) och öka mina vikter inför denna vecka. Jag kommer se ut som en gladiator när jag är klar ;) 
 
 
Hoppas ni får en fin måndag!
-LallaNéa-STARK-

Påskpyssla?!

Längtar efter att pyssla.. Påskpyssla kanske? 
 
 
Idag har jag redan varit uppe 2 timmar, körde iväg martin för att fiska och sedan hem igen och bäddade ner mig en stund till.. Jag ska på öppet hus på Högskolan i Jönköping idag, för att se om de har något intressent att erbjuda till hösten.. Och så är Kusin Rasmus här. Han sover fortfarande och jag tänkte att lite till kan han ju få göra det ;) 
 
Sen får vi se om vi ska möta upp fiskaren, eller om vi blir kvar i stan hela dagen.. Skulle vilja gå på IKEA, men antar att kusin inte är så sugen på det... ;)
 
Idag är det också VILODAG vilket betyder att jag INTE FÅR träna. Alltså gymma. Jag får bara ta promenader med Shaggy, simma, åka slalom, skotta snö... och sånna jobbiga saker ;) Eller bara ligga på soffan... omjag nu vill det.
 
 
Snart är det ett år sedan vi fick hem den här lilla dammråttan.. mitt livs (andra) kärlek, o den bästa inversteringen vi gjort! :) 
 
Nä, nu blir det kaffe!  Ha en bra lördag! 
 
-LallaNéa-
 

TRÄNING! :D

Träning har blivit nått kul. Skitjobbigt, tråkigt och nästintillonödigt men ett MÅSTE. Så det MÅSTE bli kul. Och igår var det det.
Hela veckan har jag tränat på förmiddagen (må, ti, on..) men igår hade jag INGEN inspiration till detta o tänkte faktiskt SMITA UNDAN, men "tyvärr" har jag ju en träningsfixerad sambo (fixerad av att jag måste träna... han? xbox?).. så när han kom hem var det bara att dra iväg. OCH JÄVLAR VAD BRA DET GICK!
 
Värmde upp med Crosstrainern som alltid, 20 minuter. OCH DET VAR SÅ SKÖNT! Ska inte säga det var lätt, för jag svettades mer än någonsin, pulsen var skyhög och det värkte i smalbenen, MEN jag var så pigg när jag stannade, och kände mig så stark! FYYYYY vad skönt! :D 
 
 
Nu ligger Shaggy o gnäller, det är dags att gå ut på morgonpromenad. Idag tar vi en 30-min.runda och sedan gymmet. Jag ska också vika lite tvätt, förbereda middag och mat imorgon, damsuga (hundj***ln fäller....) och kanske, kanske PLUGGA lite i eftermiddag ;) 
 
-Jag börjar känna mig arbetslös....-
 
-LallaNéa-

SHAGGY GÄSTBLOGGAR!

helloj!
 
(Här är jag i MIN SOFFA hos morrmor o morrfar)
 
Idag fick jag följa med husse på morgonen! Matte hänge också med i det där fåliga snöret, så hon inte tappar bort sig. Ute var det sånt där vitt, svalt, hääärligt som det har varit ganska mycket nu det sista. SHNÖÖÖ säger matte att det heter.. Jag blev jätteglad! Hoppade runt, smakade på det, la mig lite i det och skvätte det överallt! Matte bara skrattade åt mig, men husse frös och huttrade.. Så sprang Husse iväg och hoppade in i FARMORS bil, men inte fick jag hälsa på farmor heller! Då blev jag lite ledsen och gnällde lite när bilen åkte iväg, men sen fick jag följa med matte på en promenad så då blev jag glad igen. 
 
För där fanns det snö!! Och mera snö! Och då kan man hoppa, skutta och busa jättemycket och det där fåniga snöret som matte håller i jämt är bara ivägen...
Efter en jättelitenpyttelyttstund tyckte matte att vi skulle gå in och efter som she's the bos, var det bara att följa med. Fast jag ville ju inte så jag försökte övertala henne om att stanna ute, men hon är så himlans sträng min matte..
 
Och inne var det ju jättetråkigt! Inte fick jag vara på balkongen för jag har ju sår på halsen, och inte fick jag springa runt o busa för då river jag allt säger dom... DESSUTOM tjatade matte om att jag skulle äta upp min frukost, men jag ÄR INTE HUNGRIG! BAJSMATTE! Matte gav mig en bit ost isället, det var gott! 
 
Gäääsp! Nu har jag precis sovit en stund och ska se om man kan sätta sig o gnälla vid dörren lite så matte ger upp och vi kan gå uuuuuut! Inte för att jag behöver, men kommer ni ihåg.. DET FINNS JU SHNÖÖÖÖÖ! :D
 
-Shaggy-

BILDBOMB!

Vilken dag kan passa bättre för en bildbomb på sin sambo, än dagen då man "firar" sin gemensamma tid? :)

 

.
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag har vi varit tillsammans i 3 år, och jag bjuder därför på min (alla gånger...) fina sambo från åren som gått ;) 
 
...........................................
...............................................................................................................
 
 
 
 
 
Och så några "favoriter" med mannen i mitt liv <3
 
Och våran bebis..
 
 
Första scoutlägret som ledare ihop.
 
Jag har drömmarna kvar
Jag har hittat mina värmande händer
Jag tar åren som dom kommer men jag
planerar än dag i sänder
 
Jag älskar dig

FJÄLLEN!

 
(Påvägen hem från fjällcaféet)

Igår bjöd jag på en morgonbild från Egypten, idag får ni nöjja er med några vinterbilder ifrån Bydalen! :) Vi har det bra, igår eftermiddag var det superhärligt vinterväder och jag åkte pulka (madrass) med Elna o M efter slalomen. Idag därremot väcktes vi av stormande vindar, men några har i alla fall gett sig ut i backen och jag ska byta om och köra en sväng jag med lite senare.. Men först en stor kopp kaffe, film med febrig lilltjej och lite härliga bilder till Er   :) 
 
--
 
 
 
 
-LallaNéa-
 
 

Godmorgon..

Tänk att vakna till den här vyn... ujujuj.. 
Idag är det ett snötäckt berg, magisk träningsverk och pratande barn man väcks av istället.. Och snart ska vi ut i backen igen! 
 
-LallaNéa-

Utkast: Mar. 02, 2013


efterlängtade FJÄLLSEMESTER

Den här semestern är inte riktigt vad jag hoppats på-än så länge.
 
Spenderade återigen en heldag på resande fot igår, 07.00 från Habo till 19.45, arrival Härnösand. 
Fredagsmyset bestod av stekning av hamburgare, packningsassistans och en middag som VAR GOD med inte hade vunnit "sveriges mästerkock" ;) 
 
Imorse ringde således väckarklockorna 05.30 (jag låg o drog mig 06.15..) och det var dags att packa bilen, göra matsäck och KOMMA IVÄG! 
MEN...MEN MEN MEN men... SNÖSTORM. Oroliga (hispiga...) mammor och gnälliga, morgontrötta barn. Velande och funderande.. men så till slut, la vi ner dagens projekt. Vi satte oss i soffan och glodde på varsin dator, tills mamma tyckte att vi kunde väl gå en sväng på stan. 
 
-JAA! Om tre timmar, när stan har öppnat.... 
 
Och så bra gick det. Vi såg på "Barnen på frostmofjället", drack kaffe och datade, tills klockan blev 10 o vi ÄNTLIGEN kunde gå på stan! 
 
Nu är vi hemma igen, har fikat lite lunch (fika lunch?! Heja viktiklubben!) och glor, återigen, på varsin dator. Planen är att åka till fjällen, tidigt imorgonbitti. Tidigt...
 
-LallaNéa-