Hur ska jag skriva?

Hur skriver man ett inlägg utan att nämna några namn eller ens försöka få sina läsare att räkna ut vem eller vilka det hela handlar om?

Ja, försök nu inte räkna ut det ;)

Jag har bara en inneboende väldigt stark känsla av ilska. Människor i omgivningen som inte direkt gör sitt yttersta. För jag begär inte av någon att man ska lyckas, alltid vara på humör eller alltid ställa upp. Men jag brukar tycka det är en rätt fair deal om man gör sitt bästa. så länge man gör sitt bästa, kan ingen anklaga en för att misslyckas.

Men som sagt, som det ser ut just nu finns det alldeles för många i min omgivning som bara väntar på att nån annan ska ordna det för en. För många som hellre pilalr naveln än drar sitt strå till stacken. Och anledningarna? Brist på ork. Ingen lust. Eller favoriten "tänkte inte på det" och så får någon annan lösa det istället.... FYFAN.


Idag är det stora fixardagen. I & B ska ha sin fest ikväll och hjärtat mitt ska spela. Musikinstrument, förstärkare och sjuhelvetes massa sladdar ska plockas i ordning och snäll som jag är konkar jag runt förstärkare och kokar kaffe. I lokalen ska en scen riggas och många saker ska förberedas, det blir en lång dag.

Och imorgon går planet mot ROM. Jag börjar nästan komma över flygrädslan nu, när jag insett att jag "måste" klara av den oavsett. Man får väl hoppas att det går bra :)



-LallaNéa-

Grattis Johan! :D (fast för mig heter du helene )

En mycket betydelsefull vän fyller år idag, och därför får han ett alldeles eget litet inlägg :)



Tack för alla pratstunder, fikastunder, promenader och skratt och tankar som du har gett mig.
Hoppas du får en jättebra dag! :D

-LallaNéa-


E-pe-plutt

Satt helt kraftlös och bara glodde på mitt oskrivna worddokument. Så ringde telefonen och min alldels favoritiska lillasyster och kärleksmys och livskraft pratade i andra änden.

Jag har tänkt så mycket på henne med de senaste dagarna, men inte riktigt kommit mig för att ringa. Jag saknar hennes småhänder som klappar min kind och torkar mina tårar, och jag saknar hennes busigaste skratt som får mitt hjärta att smälta till is...


Hon pratar om att hon vill träffas, och jag känner mig oerhört elak för min 80-mila-flytt.. Jag försöker intala mig att det är bra för e. (och U), jag försöker säga till mig själv att jag valt rätt, men det är oerhört svårt när jag hör hennes röst, och vet om, att jag ska flyga till Rom och tillbaka innan jag får krama henne, min lilla solstråle, igen.



-LallaNéa- det var e som började säga så..<3

ROME

Resan bär snart av, resan som jag längtat efter och strävat efter så hiiiimla länge!!

Det ska bli underbart roligt för det första, att umgås med alla de fina människorna som ska med. Att njuta av italiensk glass, pizza och pasta i mängder och så längtar jag efter att se alla sjuuukt häftiga byggnader.. dett ska verkligen bli hur-bra-som-helst! :D

Men mitt pass är ännu inte uthämtat, och det ger mig lite mer panik hela tiden. Men det ligger ju klart o väntar på mig, så jag behöver bara åka dit en sväng.
Sen så ska det packas. det skall vägas och planeras, samt struktureras.. hua ligen..

Och innan resan ska jag också på fest, Martin systers och hennes mans, bröllopsfest. Också det ska bli jätteroligt och super trevligt! :D

-LallaNéa-


Utkast: Okt. 23, 2010

Det är lördag och jag vaknade tidigt.
TonyTråk åkte runt på teven (det är ettt x-boxspel som sambon tyckte han behövde öva på)
Efter en seg morgon med uppdrag granskning har vi nu åkt till Svärmor. Ett stycke tvättmaskin har redan flyttat till återvinningscentralen och strax ska vi bära soffa, som vi får låna av FarfarDamberg, upp för alla trappor till vår lilla etta.

Ikväll väntar middag hos svärmor, och sedan hoppas vi på lite ordning o reda ilägenheten inför den kommande veckan.
Får väl se vad sambon tycker om det.. :/

Dessutom har min fina mobil gått sönder, eftersom en halv koppthe välte på den igår kväll. Nu har jag en ful avdankad telefon som är seg, men ni kan ringa till mig i alla fall, tror jag..

dags att åka.
pöss

-L-

Spännande..?

Jag undrar om jag ska sluta eller bara köra på?
Jag undrar om du vill göra mig illa eller bara få min uppmärksamhet?
Jag undrar vad som händer när jag  släcker lampan, och undrar brutalt mycket, om jag någonsin kommer  att förstå..?


Idag har jag gått runt i "Svärmors fleesetröja" och försökt undvika förkylnings symtomen.
De håller dock på att överlista mig nu, och nacke/hals värker så jag vill egentligen bara hålla tyst och sova.
Men kanske, KANSKE får vi med oss en soffa från Habo ut till Furusjö ikväll, och det vore inte annat än GRYMT najs!

Eftersom dagen börjades med SNÖSKOTTNING håller sambon+bror just på att byta däck på de två bilarna. Själv fyller jag i lönepapper och betalar räkningar, kollar facebook och bloggar. intressant va?

Jag önskar ibland verkligen att jag hade nått sånt där jätteintressant att dela med mig av, typ som att jag fikat med mitt ex's mamma idag, eller att jag ska åka till ROM om en vecka med massa härliga kompisar....VÄNTA! Det har ju hänt! . . .

-LallaNéa-

Vändaom

Att vända på en ganska jobbig och nedstämd dag är inte alltid det lättaste. Men tuden tunga stenar har just lyft från mig, då GrandCanaria-resan nu är helt betald och vi därmed är garanterade två platser i solen i Januari!! Dags att börja spar till skidsemestern i mars också, jisses amalia..


Och så är det snart dags att hämta kärleken på dagis (nej han jobbar visst på en skola idag;P) och åka hem till hans favoritsyster med familj och måla lite hus. Först ska jag bara köpa penslar, känns som en spännande uppgift för den okunnige.. vi får helt enkelt se vart det slutar :P


Iväg iväg iväg, nu känns det faktiskt som en bra dag i alla fall! :D

-LallaNéa-

Febig...

Nu är jag så där jobbigt slö som man blir av feber..
det gör ont i nacke och hals och trots värmekudden fryser jag.

Huvet knakar också och benen följer inte riktigt mina fötters spår.
 Men jag försköker tänka på nått roligt. Nått som gör mig glad...


-LallaNéa-

GOD morgon! godmorgon...

Ont i halsen :( ont i nacken. ont i ryggen.
Ska snart iväg och jobba och sitter med en för kall tröjja på mig och fryser. Morgonen har inte börjat alltför bra.

Men en koppthe får göra susen, placebo kan ju också funka.

Ska försöka köpa en säng i helgen också. Försöka flytta ur 90 sängen, det blir jävligt trångt i längden. Nu, ca två veckor i 90-säng senare, börjar det kännas av på riktigt.

Idag ska min favorit målare måla klart ett helt hus, och ikväll ska vi bara vara hemma och spela xbox, äta middag tillsammans och gå och lägga oss I TID för en gångs skull eftersom vi båda ska jobba tidigt under morgondagen.

Thats todays plan =)

puss!

-Néa-

Om en väldigt viktig person

Jag har känt sånt agg emot dig. Men nu är det som bortblåst. Jag har varit arg och svartsjuk på dig, förbannad och irriterad.
Nu är alla de känslorna borta, flugna till någon helt annan stans. Kanske för att de eratts, av ett annat mål?

Nu är jag glad att du fanns här, när inte jag gjorde det.
Nu är jag glad att du finns här, för mig.
Nu är jag glad att kunna hjälpa och att kunna bli hjälpt.
Tack, jag är väldigt glad, att detta handlar, om just dig.

-LallaNéa-

säg ingenting till mig.. jag ser det när du går

Melissa Horn har drabbat mig. Eller ja, egentligen gjorde hon det när jag såg henne live i somras. Men ni måste förstå att det är lite vårt att känna sig påverkad av musik när man bor med M Damberg. och speciellt melissa horn kanske, eftersom sambon inte skulle säga nej till henne om hon knackade på dörren direkt :P (jag är inte svartsjuk ;P)

Men hennnes skiva satt i bilen imorse och den gick på högvarv under städningen av lägenheten då igenkännings humorn jag upplever med hennes låtar är ogenomträngbart verklig.....

I alla fall, det isar i kroppen me vissa verser som jag verkligen känner att hon skrivit til mig. eller mer som omjag skrivit dem, och hon gjort musiken till dem.. så nära mig känns de ibland....

"lät du henne komma närmre?
var hon vackrare än jag?
ja det finns dagar då jag tänker mer på henne än på dig."

-LallaNéa-

snurra runt..

En vecka har visst gått sedan jag uppdaterade sist, aj aj aj..

Idag har jag varit arbetslös och suttit hemma. Fast nej, jag lämnade av anna vid bussen först *SNYFT* och sedan åkte jag hem till svärmor. Hon stackarn har fått vatten i knät och vågor i håret ungefär (miniskproblem efter ett spa-besök) och idag har jag varit RUT och lagat middag till e's söner och sånt fint. :)

Har funderat fram och tillbaka över helgens bravader, över livet och ödet, höststormarna utanför fönstret och om jag inte är sugen på en stor härlig kopp the..

Imorgon ska jag jobba ca 4 timmar. Jättgivande. Jaja, då varje krona behövs finns det inte mycket mer att göra än att knega de där stackarns timmarna, men jag har dock bestämt mig nu för att jag ska ta tag i det där med arbetssökning ordentligt och försöka hitta en heltids-sysselsättning till mig istället för detta aldrig-veta-läget.

Ett visst hus ska bli färdigmålat också, och SEDAN kan vi nog leva loppan ;D


Grand Canaria lockar, och jag är oerhört glad att ha det att se fram emot... och det är inte heller helt knasigt, att jag nu saknar min lilla etta i skogen, när jag suttit här i samhället och tjuvtränat med några hantlar i tvättstugan hela dagen....tror ni inte heller att det hjälper? :S

-Lallanéa-

Lägenheten i morse!!

Sambon skulle jobba tidigt, så strax efter 7 hade jag lämnat honom och var på affärn och handlade. Så åkte jag HEM och ställde in i kylen, packade upp flyttkartonger, städade, rensade.. packade upp en flyttkartong till... osv. Efter 3 uppackade kartonger insåg jag att våra tallrikar står i förrådet i Härnösand. Vi har nu 3 djupa tallrikar att äta på.. det blir ju lite svårt till helgen när vi ska bo MINST fyra i lägenheten............... Ikea? ;)

(kvällens projekt är att flytta denna byrå och alla våra kläder...)

Solen värmde lägenheten mer och mer och när jag var färdig la jag mig på sängen och sov några timmar innan det var dags för mig att åka till jobbet. Och nu är jag på bagaregatan, ensam, och gör egentligen inte mycket mer alls än njuter av internet.. ;)

-LallaNéa-


Måndagsmorgon

Visserligen tycker jag inte om att vara socialtillfrukost,ochför det andra så åt vi i princip aldrig frukost tillsammans förut, men imorse  kändes det ganska mysigt att äta korvgröt tillsammans med E och slåss om plats på bordet med U /Us tidning..

Nu har hela familjen packat ihop sig och gett sig iväg, bara jag är kvar hemma och packar ihop det sista och fixar lite färdkost. Snart kommer mamma och hämtar mig och så ska jag få köra en Hertz freerider -bil till stockholm. Därifrån har jag inga biljetter bokade ännu,men jag hoppas helt enkelt att det löser sig och tror minsan att det kommer göra det också.  :)

Nu väntar en liten stund till av ångest, och sen påbörjar  jag resan hem till min lägenhet och min älskade sambos varma armar.

Ha en bra dag! :)

-LallaNéa-

Åka hem... ?

Ja det är  konstigt, att vara i Härnösand, sitta i soffan finklädd  efter mammas födelsedagsfika och kolla på resten av familjen som spelar Monster-Buzz..........


Men att samtidigt fundera på en resa genom halva sverige som ska genom föras imorgon  och som jag ska göra på egna ben.
Köra bil till arlanda, grejt, men sen ska blir det  en vild chansning om det går att åka eller inte..jaja, det brukar ordna sig eftersom.

Men i alla fall, nu ska jag åka härifrån igen, men hopppas att det inte tar lika lång tid igen innan jag träffar systarar och föräldrar... Det är en hel delångest inbygd i mina känslor just nu,trots att jag är dödligt nyfiken och längtar efter att se vår lilla lägenhet, och träffa sambon såklart  som jobbat med inredning hela helgen..!  :)

Jaja, skaväl försöka vara lite social till innan det är dags att laga mat  ;)
Tackför tårtfikat fam. D fam. N och F.

-LallaNéa-

Grattis mamma!

Som fyller år idag! :)

Hon väcktes naturligtvis av skönsång och sedan hölls  en cellokonsert  till hennes ära, E  spelade :)

Nu ska vi andra  äta  frukost och så måste vi försöka ordna nån form  av tårta...! :)

-LallaNéa-

Biggest loser

Får alltid sån kämparglöd när jag tittar på biggest-loser, sån lust att ta tag i migsjälvochminkropp.
Nu väntar ROM om tre veckor man kanske skulle köra en modifast i alla fall och gå ner ca 5kilo till den drömsemestern?? :)

-LallaNéa-

städning

Sitter och drömmer om min o Martins lilla etta, jag vill hänga upp gardiner och tända ljus i mina ljushållare i olika färger. Hänga in handdukarna  och ställa tandborstarna i kopparna och fylla tvål itvålpumpen...lite knasiga idéer har jag kanske;)

Sitter och myser medLilla E, äter mannagrynsgröt enligt mormors recept och funderar på husstädningen som snart skallgenomföras....


Tur för mapa va, att jag kom hit och kunde passa deras barn och städa deras hus??
Aja, bara att ställa  upp, det är inte så synd om mig ;)

-LallaNéa-

Lördagsmorgon!

Jag äruppe och påklädd långt före melodikrysset. Lämnat E på världensbarn-insamling (haha,alltså scouterna ska samla in pengar, man ska inte lämna bort sina barn) och nu sitter jag och funderar på hur jag ska tillbringa två timmar i min ensamhet: tror det blir mysbyxor, varmchocklad, lite städning ochfacebook. :)

Skulle  dock vilja träna, men jag  kommer liksom inte för mig att göra något utav den viljan..... :(

-LallaNéa-

fredag

Har  träffat världens bästa Emma idag, och handlat div. saker på Birsta =)
Och så har jag varithos Greta, fikat och pratat och fått ytterligare lite dåligt samvete över att jag inte är i "norrland" så ofta......

För hur jag än gör så är inte alla nöjda,och det börjar irritera mig.... Emma i allafall är inte alls surför att jag flyttat. Jag trorhon vet att hon är välkommen till mig (oss) närhon vill,och det är henne jag ringer när det ärnågot.  <3

Ush jag har lite idetorka ang vad jag ska skriva..så jag får nog återkomma!

-LallaNéa-

I Härnösand!

Klockan är sent, och tangentbordet på mammasdator fungerar inte riktigtsomjag vill.....

Jag har hunnit med idag:
fika i stockholmmed anna
svänga förbijobbet
9 timmar bussresa
överaska mamma
Få tillträde tillminlägenhet (ochMartins=))
Haft körkort i ett år
BIRGITTADAGEN
träffa KUare(JAG SKAÅKA TILLROOOOOOOOM!!!!!!!!!!)
Träffa scouter
....var det någotmer..?  :S


Imorgon skajag på mysfrukost klockan 7 med mamma, sedanträffa emmai sundsvalloch så har jag kvällen med systarnatu.....det är myyyyyyyss!


NU MÅSTE JAG SOVA!! Godnatt <3

-LallaNéa-

NY LGH!!!!

Idag har jag varit ute i skogen och tittat på lägenhet :)
Det var alldeles vackert med löv i alla färger längs hela vägen, så jag blev tvungen att ta lite kort..!

Dock kan jag inte lägga upp några bilder på själva lägenheten..
Men mitt ute i borsen är läget, utan mataffär eller bra kommunikationer i form av tåg eller bussar. Dock bror ju storebraDamberg med fru och fyra barn inte så långt bort, och att köra till habo tog inte mer än 10-15 minuter.

Det är en etta, fast med köket separat från det stora rummet. Två stora härliga fönster och ett mindre, väldigt vackert, sexkantigt fönster.
Och vi är positiva, som det ser ut just nu. Med en hyra på mindre än nödvändigt och med stor kyl/frys, riktig spis......Och så självklart, att få ett eget bo... det är värt MASSOR!

Men vi skall lägga över de sista förhandlingarna ikväll, och imorgon ska hyresvärden få ett besked och därmed kanske vi imorgon kan avslöja om vi ska flytta ur vårt möblerade rum utan kök, eller ej. :)

-LallaNéa-


dagens insats!

Tänkte ta en paus i engelskan och läste lite bloggar. "Vimmelmamman" brukar få sig ett besök lite nu och då, och jag läste ett inlägg om en familj i Habo...
Genast väcktes nånting inom mig och jag kände att jag ville veta mer. Och efter att ha läst även Lindas blogg bestämde jag mig för att göra något. Så jag letade reda på Lindas nummer och ringde upp henne. Hon var lugn och fnittrig, men samtidigt kändes hon väldigt trött och lät tacksam över att jag ringde.

Jag erbjöd mig att hjälpa till, med vad det nu skulle kunna tänkas vara - hennes historia var så berörande att jag bara ville hjälpa till, på det allra minsta sätt i alla fall.

Läs Lindags blogg här, och Lottas här.

BP sade "försök lämna den här platsen LITE bättre, än den var när du kom hit." och om jag lyckas göra en enda männsika en gnutta gladare, så skulle det vara värt ALLT!

-LallaNéa-

Mysiga mornar

Skickat iväg sambon till jobbet och sedan återgått till sängen inlindad i täcket och knåpar på min engelska. Mysbyxor och randiga tjocksockar av mormor i all ära, men idag har jag bestämt mig för att börja bygga ett sunt liv. Det hela började med vitt bröd till frukost....

Nee, men jag ska snart åka till gymmet i lilla habo för att kolla priser, pass och öppettider... Någon som vill bli min träningspartner? :)

-LallaNéa-

ett litet ljus

När det händer något i en liten stad, blir staden genast så mycket mindre. Jag tänkte en del på det i våras, när min systers kompis Linnea, hennes bror och pappa blev mördade i Härnösand.
Plötsligt kände alla varandra och kyrkan var nästan fullsatt av människor som tyckte sig känna familjen ifråga, under minnesgudtjänsten, som även jag deltog i.

I Habo dog en pojke inatt. Jag vet ännu inte riktigt hur, men Martin jobbade imorse och fick veta att ett barns syskon gått bort under natten. Och under dagen har fler och fler Habobor börjat kommentera detta på bla facebook.
Visst är habo ganska litet ställe, och de flesta har gtt i samma skola som de andra i sin åldersgrupp. Men plötsligt så dyker dikter och poem upp överallt, hyllningar och önskningar om att vila i frid...

Jag antar att det är rädsla
av att själv möta döden, rädsla för att mista någon man har kär eller skräcken att bli glömd, när din dag är kommen som talar...


Också jag vill skänka min tanke till de närstående. Med ett litet ljus, mitt i allt mörker.

-LallaNéa-

Allt jag kan

Idag har jag verkligen gjort allt jag kan för att hitta ett hem till mig och min sambo.

Jag har ringt på lägenheter i Huskvarna, Torpa och centrala Jönköping (trodde torpa var centralt men..jaja) och varit på mitt favoritställe i Habo, dvs "Habobostäder" och pratat med en kvinna som inte riktigt ville förstå att jag HAR BEHOV AV EN LÄGENHET. . .

Hoppas på ett mycket viktigt telefonsamtal till kvällen, som skulle kunna vara avgörande för vår framtid.....!

Kom igen nu då, lägenhetsägare - HYR UT DEM!

-LallaNéa-

Längtan en måndags"morgon"

Klockan är tolv, och jag ska visst hämta älsklingen på jobb ett för att han ska åka till jobb två. Senare ska han hem därifrån för att åka på jobb3, hans egentliga jobb prio 1, repan.
Nåväl...

Jag längtar mycket idag. Längtar efter en lägenhet, nyklippt hår, en riktig kaffe latte och en snyggare kropp.
men en sak i taget helt enkelt. Så jag har ringt på en superlägenhet i Huskvarna, som jag är beredd att flytta in i nästan oavsett hur liten den är. För nu är det ju så, att vi har väntat tillsäckligt länge här i det möblerade rummet utan kök (martins pojkrum).


Det är inte det att jag inte tycker om att bo i en hel familj med massa folk, eller att det inte är mysigt att det när som helst är någon som öppnar sovrumsdörren för att rådfråga om något, hämta snus, eller bara hejja. Men det blir lite tarvligt i längden att man måste gå hinderbana mellan sängen och garderoben, att vardagsrum och sovrum är det samma, alltså kan man aldrig riktigt vara ifred hemma hos "sig själv". . . och så lääängtar jag efter något eget som jag har gjort i minst 7 år nu...

Längtar efter mina systrar också.. efter jobb..efter utlandssemestern i Januari.. efter jul och nyår. Efter höstlov (=mycket fritidsjobb!)


Ständigt pratar jag o martin om grand canaria, som vi kommer besöka i början av nästa år. Vi längtar efter den varma solen, de goda drinkarna och att skämma bort varandra med havsbad och sandstränder.......Och jag tror Mr M längtar minst lika mycket som jag gör efter den där vackra och vältrimmade kroppen jag vill ha............Tror ni jag har en sådan tills dess? :S
Med vågens sifftror STADIGT 14 kilo över mitt personliga mål är jag inte så jävla säker..en modifastperiod på sin plats kanske? :S

-LallaNéa-

Träningsverk! Och kanelbullar :)

Gårdagens simtur har satt sina spår!
Kunde knappt resa mig ur sängen imorse, och det liksom maler i magen ständigt.. Dock är det ju kanelbullensdag och jag ska nog ta och överaska min husvärd och innebo-familj med härliga kanelbullar när var och en kommer hem från dagen..



Själv hade jag en väckarklocka ställd på tio över sex, men ingen har behövt mig idag så jag är fortfarande hemma och knotar runt i mina mysisbyxor... Engelskapapprena ligger utspridda över Heeela köksbordet och av nån jättekonstig anledning så kommer det inget vatten ur någon kran varken i badrummet elelr i köket... hmm.. det måste helt klart undersökas närmare....!

-LallaNéa-


Lite gamla bilder...

Idag har jag och hjärtat varit på äventyrsbad. Vi har hoppat från höga torn(martin7 meter, jag var stolt över han och mina 3), och åkt kana, simmat i vågor och strömmar och så den underbara relaxavdelningen!
Där fanns "doftduschar" och bubbelpooler, och en jättevarm tema-bastu som gjorde det svårt för tillochmed isbitar att kyla kroppen efteråt.. det var coolt..!

Och så har jag hittat lite coola bilder också! Från min födelsedag =)
Först har vi då hjärtat och jag som står och kramas i bakgrunden, och Jimmy som ler ser ni lite tydligare i bild så att säga ;)'
 

Här ser ni större delen av gästerna, bestående av några kompisar, ett gäng syskon och massa syskonbarn :)



Och så vill jag passa på att Gratulera storebror Jalle till den fjärde barnet! :)

Det var nog allt för idag. Imorgon blir det lite jobb med det ena och det andra, och så en del planering inför besök från hufudstaden! :)

-LallaNéa-


idag

erdyhfb