Sovmorgon a la 27eSep

Telefonen burrar, jag vänder mig om och svarar.

-Linnéa?
-Hej detta var "hyresvärden". Ringer jag olämpligt?
(jajajaaa vi får en ny lägenheeet! tänkte jag)
-Nej absolut inte. Det går bra nu.
-Okej, jag vill fråga om det är så att ni rastar eran hund utan att plocka upp bajset?
(Men är du helt jävla dum i huvudet kärring, varför i helvete skulle vi göra det?!?!!)
-Nej NaTuRliGTviS INTE!
-För ehm, jag har nämligen fått klagomål ang detta. Din sambo ska varit ute nu nyrligen och lämnat bajset på gården!

Haha, jag skrattar, jo det stämde, Shaggy har den fantstiska vanan att alltid bajsa hundra gånger, ibland räcker inte påsarna till. Och så hade det varit nu. Martin var ute på morgonrundan och kom upp med andan i halsen, PÅSAR!!! NUUUUU!!
-Ja,jo, (jag för klarar morgonens händelse), men sen gick han ju ner och plockade upp.
-De sa att det var en kvinna som plockade upp högen?
-Ja han är rätt långhårig, de kanske misstog? *hahaha* (han är ju 2m lång också..)
-Heh, nej det tror jag inte, de sa att det var en äldre dam som gjorde det!
-Okej vänta, Martin? plockade du upp högen efter shaggy eller var den borta när du kom ner igen? (Jag plockade, vaddårå?)
-Jaha, så ni brukar inte lämna bajs på våran innergård.
-Nej naturligtvis inte.
-För jag har fått klagomål om detta så jag måste ju kolla upp.
-Ja absolut, men nej vi rastar inte våran hund utan att plocka upp.
-Så det är någon annan då?
-Ja det får vi nog förutsätta.


Underbar sovmorgon!!!!!! Martin kokade kaffe, stängde in mig i sovrummet så jag fick sova klart och tog ut Shaggy på promenad. Strax efter att de kommer in igen får jag detta underbara telefonsamtal, tror jag gick upp nu!
ARG SOM ETT JÄVLA BI!

Skitfiske på er!

 
För någon vecka sedan frågade Martin om jag ville följa med när han, Viktor och Jimmy skulle åka och fiska.
"Phu, ohneeej.." tänkte jag, för jag avskyr ju att fiska, men svarade ändå att jovisst kunde jag följa med..
Sedan har jag våndats (sytit) för denna dagen och hoppats att vad-som-helst skulle inträffa så jag "kom undan". Men icke sa nicke. I söndags var så dagen inne, och kvart över fem på morgonen klev vi upp, åt frukost packade ihop oss och den stackars hunden, och åkte iväg.
 

Efter någon timme låg båda båtarna i en vik och kastade, och rätt som det var kände jag ett hugg! Det plaskade till i vattenytan och jag drog sådär som de hade sagt att man skulle göra. Då hög det till igen! och sedan vevade jag låångsamt in ett stort vasstrå. PINSAMT!
 
Nåja, jag drack lite mer kaffe, fikade, och killarna fortsatte fiskandet. Vi åkte runt på sjön, ankrade och kastade, åkte runt lite mer.... 
Vi ankrade vid vassen och kastade. Plötsligt högg det till i spöt igen! Hjälp! tänkte jag, men jag ville inte säga något så den pinsamma händelsen skulle återupprepa sig...Jimmy&Viktor kom glidandes och kastade en bit ifrån våran båt, och martin kastade ut. 
-Nu jääävlar! Tjode han, en gädda hade krockat!
-Jag med! Jag meeeeeed! Skrek jag, för just då högg det till i mitt spö också! :D
Martin gav mig instruktioner samtidigt som han fajtades med en egen fisk, och snart hade vi två små gäddor i båten!
Jimmy o Viktor satt mest och skrattade, tittade på och försökte få sig varsin egen fishis, men icke! (just då)
 
 
Shihuuu vilken spännande dag det blev trots allt! ;)
 
 
-LallaNéa-
 
 
 
 
 
 

Träningsverk!!! Storhandling och ny teve!

Ja många saker får ta plats i samma inlägg idag. Måste ju komma igång med skolarbetet NÅN GÅNG! ;)
 
För det första, jag har träningsverk! SHihuuuuuu vad glad jag är för detta! Men jag vill helst inte skratta, då får jag kramp! Med andra ord hade gårdagens träning lite effekt, då trots att jag tränade lite "olydigt" pga halsont.
 
Sedan vill jag berätta att denna förmiddag har tillbringats i shoppandets tecken. Citrygross är vår goe vän, och bilen fylldes till bristningsgränsen med allt från mjölk och bröd till bra lådor och en liten aloe vera växt :) 
 
När vi således hade handlat färdigt, fikat, köpt snus och packat in allt i bilen, tog vi det lilla besultet att köpa oss en ny teve. Sagt och gjort, vi travade in på Elus-Gigantus och pekade på den vi ville ha.
-Den skulle vi INTE ha! sa försäljaren, och visade oiss runt en stund innan vi tillslut bestämde oss för en helt annan :P
Som tillbehör till teven köpte vi inga bra kablar eller upphängningsanordningar, nej vi köpte "Bordelands2" ett par hörlurar, ny sodastream-kolsyra och några barnfilmer till syskonbarnen.
 
Knappt fick det plats i bilen men efter lite logistiktänkande fick vi igen dörrarna och kunde köra hem!
 
Hemma väntade en uttråkad lite vovve, som fick ett gott tuggben av sin husse.
-Då går jag och lägger mig! sa Shaggy, och tog med sitt ben till hans filt.
 
Nu sitter jag här vid datorn, jag har laddat med go-mackor och latte, och så snart jag laddat upp detta inlägg är det dags att skriva klart mitt lilla Folkhälsovetenskap-arbete. Ha en bra dag! :) 
 
 
-LallaNéa-
 
 

TRÄNIIIIIIIING!

Begav mig ÄNTLIGEN till gymmet för det första riktiga träningspasset!
 
Nåja, hela förra veckan tog jag långa promenader med Shaggy, trädgårdsarbetade (grävde, sopade, lyfte.....) så visst har jag rört på mig. Men eftersom jag haft en långsam förkylning i kroppen har jag helt enkelt inte vågat gå till gymmet tidigare. Ont i halsen ska man ju vara försiktig med, och det var just ont i halsen som jag hade.......
Nåja, Martin blev inringd tidigare idag, och vipps hade jag 3 timmar extra till mitt förfogande. Shaggy är med "farmor" i Svensjö så helt ensam hemma blev lilla jag. 
NU JÄÄÄÄlar tänkte jag och bytte om och skuttade iväg. Var lite nervös faktiskt eftersom jag inte varit på gymmet på typ..... 3,5 veckor pga denna dumma hals. Lite ont hade jag iof när jag vaknade imorse, men det är ju inte heela världen tänkte jag, och körde igång.
 
Själva passet gick bra, jag var inställd på att bara ta det lugnt, göra några få övningar några få reps bara för att väcka kroppen lite, alltså inte chocka den med träning utan bara kicka på lite. 
Jag crosstrainade som uppvärming, sedan körde jag 1xBEN, 2xARMAR, 3xMage/rygg. Sen gick jag hem. Nöjd och glad. ett pyttelitet träningspass på 35min, men ändå.
 
Men när jag gick in i omklädningsrummet, bytte om, gick hem, duschade och hoppade i mysbyxorna, kom den lilla lilla halsondan tillbaka, i massivusexelus!! 
Nu har jag superont, kan knappt svälja, svettas/fryser om vart annat och musklerna i kroppen liksom skakar, som om de vore alldeles utmattade....... Suck, kanske gjorde mer skada än nytta endå detta lilla  träningspass... Får väl se hur jag mår imorgon.......

DUBBELPASS!

Hittade ett gammalt inlägg jag skrivit nu igen, detta är från i våras och precis i början av min och Lizas träningsperiod. Sen blev hon gravid och träningen kom lite på skym undan.. nåja, rolig läsning och vad som väntar på gymmet till veckan i alla fall! :) 
 
Kvällens underhållning: Linnéa på dubbelpass @atlantis!
Som ni kanske vet har jag en "ny" kollega (det är ju jag som är ny.....) som heter Liza. Förra veckan bestämde vi oss för att gå på ett gympass ihop, CXWORX. Jag han som tur var köra passet två-tre gånger innan det var dags att gå med Liza, jag skäms ju rätt mycket över min kropp även om jag försöker dölja min ångest -och jobba på en förändring. Att svettas, bli illröd, helsslut och verkligen blotta sig så var inget jag såg fram emot...
Men så kom torsdagen och det var dags för CXWORX. Efter passet bestämde vi oss för att boka in även denna vecka o L föreslog först ett "hårdare" pass. Men då jag tackade nej till det (herregud, jag hade ju precis blottat mig mer än vanligt så jag var nöjd som det var..) så föreslog hon istället ett dubbelpass.
.
-JAJJAMEN! sa jag, innan jag fattade vad jag gett mig in på. Jag ska erkänna att jag varit nervös och haft riktigt lust att boka av, men av någon outgrundlig anledning bestämde jag mig ändå för att genomföra det.
.
Spinning 45 min,
Tror jag ställde in cyckeln lite för lågt först, fick sån panikverk i hela knäna och höfterna. Höjde och det blev betydligt bättre. Grejjen med spinning är att svettningen kommer igång ordentligt, det formligen rann om mig och jag cycklade så gott jag kunde med målet att hålla benen rullande hela tiden.
.
CXWORX 30 min,
Jag vet ärligt talat inte vart dessa 30 minuter tog vägen. Några gånger tittade jag på Liza och utbytte blickar av total utmattning, eller jag vet inte om hon kände det samma men jag ville helst skrika att någon skulle ta mig därifrån....
Kämpade i alla fall på som bara den och det brändes ordentligt i magmusklerna efter varje crunch, situp och andetag.
.
Resultatet:
Två vattenflaskor senare. Som antagligen rann rätt ut i svetten.... Nu har jag återfått andningen och- JAG LEVER! :D
Det märkliga var ändå, att när jag suttit på golvet hemma och strechat i kanske tio minuter, kändes det helt okej, jag kände mig pigg i huvudet, kroppen var väl trött men inte utmattad. Inte outgrundligt dödstrött. Så, jag är nöjd!
Jag har därremot ont i rumpan utav spinningcyckelns stenhårda säte, men jag hoppas att det går över tills imorgon för då lär jag ju ha ont i resten av kroppen i form av träningsverk!
.
MEN supertack till Liza som ändå fick mig att gå, och för att hon puschar och sa redan på vägen ut från lokalen att vi kör igen på torsdag (jag tror jag dör) men visst! JAG SKA JU BLI SNYGG SÅ VAFAN; TAAAAACK!
.
-LallaNéa-
PS. om ni cklickar på "CXWORX" i första stycket kommer små filmer om vad det är för något. Klicka på båda för det är många av de övningar som vi gjorde idag som är med på klippen :) Godnatt! DS.

"Mina" Rabatter! :D

Nu ni! Kära vänner! Äntligen kommer lite bilder från det jag kallar för mina rabatter, rabatterna kring Svärmors hus är det i själva verket, som jag fått den äran att lägga kärlek och tankar på.
Det hela började när vi var i Skiren förra helgen och fick med oss så många blommor hem att stackars Shaggy nästan inte fick plats i bilen.
 
En gång i tiden, strax före lillebror Daniels student, fick jag äran att rensa dessa rabatter,
och så här såg de ut då....
     
 
Men så rensades de, och vi tryckte ner "ett-åringar" för glatta livet så det såg lite ombonat ut i alla fall.
 
Sedan var vi som sagt i skiren.......
 
 
Och fick hem lite blommor.... Nu var det bara till att börja rensa bort gammalt, fylla på jord, plantera, gräva kanter runtom.... och lägg extra märke till "plattgången" här i förgrunden på bilden.. den återkommer!
 
        
 
     
 
Även "den förbannade ljungen" finns med här på bilderna, som är "klickbara" för större format om du skulle vilja =) 
 
Nu pustar vi ut lite och nästa steg i denna trädgård (förutom trimning av gräset och fällandet av ett (litet) äppelträd) är att en firma ska komma och frakta bort två stoooora högar med jord o bröte. Efter det kan vi så gräs, och anlägga 2-3 rabatter till, några med fina blommor och en buskliknande som förlängning till staketet :) Kuul! Kom gärna och titta! :)
 
-LallaNéa-
 
 
 
 
 

Vinbär

Vinbär i morgonfilen er en helt ny smakupplevelse! Nu ska jag ringa och väcka Eva, sedan blir det till att promenera bort dit, dricka kaffe och snart komma igång med rabattjoxet! :) God morgon! :)

Lite andra förebilder....

Varit huslig och planterat om lite blommor på morgonkvisten, här är min fina orkidé före, och efter =)

-LallaNéa-

FÖRE-bilder!

Ja mina kära vänner, såhär ser jag då ut, eller såg ut igår, framifrån, från sidan och bakifrån. Vad man kan gömma mycket i rätt kläder inser jag... riktigt såhär tjock har jag inte sett mig själv innan.... nu kör vi!
 
 
.
.
82,6 kg   19/9 2012
-LallaNéa-    

Torsdagsmorgon

Lite tidigare purrning idag, var helt omöjligt att somna om efter första ringsignalen.. och det var kanske bra? Nu har jag hunnit slänga i mig en tallrik fil till frukost, bäddat sängen och plockat disk. Phuu, jobbigt värre :P
 
Inget kaffe puttrar varmt idag, ska nämligen försöka koma iväg så snart som möjligt till Eva och fixa i trädgården.. dock regnar det ute, så det känns inte super kul.. Men innan jag åker iväg ska jag plantera om några av mina egna blommor, bland annat en orkidé jag fick av mamma för två år sedan (när jag flyttade hit). Den hade då två göna blad och det var det, Idag har den 5 gröna blad och en liten kvist full med knoppar! :)
Här kommer "hänggrejjen" jag fick igår :) 
 
 
 
KRAAAM
-L

Backamo, förbannad ljung och FÖRE-bilder!

 
Har äntligen haft äran att besöka Backamo Handelsträdgård. Riktigt mycket i sortimentet, krukor och blommor, träd och växter givetvis, men också maaaassa inredningsprylar, kaffekoppar, vackra tavlor, fina skyltar, pressentartiklar.......osv. Super kul!
 
Jag och svärmor köpte 15 plantor ljung, 5 plantor marktäckare, nya trädgårdshandskar, 6 plantor annat ljunk, lite fina skyltar, planteringsjord, gödsel och när vi står där i kassan och lastar upp en det ena en det andra, frågar Eva expiditen om "den där hängade" fiiiina grejjen vi hade kollat på innan. Naturligtvis får Eva köpa den, "som tack för hjälpen" säger hon och ger mig en stor kram! Jag blev helt stum.
 
Så åkte vi hem till Mörta, hängde upp och snabbpyntade hänggrejjen (som jag SKA ta kort på....), drack lite kaffe och begav oss sedan ner till bagaregatan för att plantera. Förra året köpte Eva ljung som sedan stod och dog i uterummet, men det fick inte hända iår så nu var det bara till att sätta igång!
Sagt och gjort, vi tryckte ner plantor och hällde på jord, vattnade lite och slängde upp blomlådorna på dess avsedda plats. Sköööönt! (och rätt så bra blev det)
Imorgon har jag lovat att ordna till "det sista" vad gäller dessa rabatter. Ska kantgräva, fylla på jord/gödsel, plantera en sista sort "gulingar" och samla ihop allt skräp som de senaste dagarna har efterlämnat! Förhoppningsvis hinner jag rensa lite plattor på gången mellan dörren och garaget också, men det är bara om jag hinner. Sedan, om jag hinner, ska jag plugga en massor, efter att jag köpt lite fiskefika till helgen, tagit shaggy på en långpromenad och skämt bort mig själv med en låååång dusch.
 
FÖRE-bilder var det också. Japp de är tagna. Och måtten är ordnade. Imorgon kommer ett inlägg med siffror och ack så smickrande bilder. Men det blir imorgon det! Nu faller mina ögon ihop, och mina två pojkar sover redan i sovrummet. Bäst att släcka lamporna och tacka för idag! 
 
Nu går vi och lägger oss! 
 
-L
 
 

Wierd

Konstig morgon idag, sov och drömde samtidigt som jag vaknade, pratade med Shaggy, och stängde av ringklockan. Detta pågick mellan ca 07.30-9.00, då jag tillslut vaknade ordentligt. Jag satte mig nämligen upp eftersom jag ramlade i drömmen, och vips när jag satt där i sängen var jag klarvaken och undrade vad f*n jag höll på med.
 
Becka skulle komma på morgonkaffe, jag föreslog frukost, så jag skyndade mig på med kläder och ut med Shaggy.
 
Jag gjorde min första invägning, och resultatet var faktiskt bättre än jag väntat mig. Mått och bilder är kvällens projekt, och nu får vi hjälpas åt att komma ihåg att ONSDAG är vägnings- och mätningsdag.
 
I eftermiddag ska jag (troligtvis) åka till en handelsträdgård med Svärmor, och införsaffa inspiration och lite fler kompisar till rabatterna på Bagaregatan. 
-L

Taggad till tusen!!

Är så olidligt laddad för att träna! Komma i toppform, ta SNYGGA "efter-bilder", känna mig bekväm i bikini och vara stolt!
 
Jag ska erkänna nu, såhär när ingen har frågat på ett tag... jag väger mer än någonsin. Inte ens när jag varit på festival, druckit alkohol och ätit snabbmat i flera dagar, inte ens då vägde jag så här mycket.
Men det handlar inte bara om vikt, nej det gör ju inte det. I slutändan.
 
I helgen var jag i skiren, mitt älskade paradis.. Jag knatade upp för blåbärsberget med mormor, lyfte stenar och bygde stenmur med moster och svärmor, och lekte med shaggy -den lille hoppetossen. Jag kände mig pigg i kroppen och hade mycket ork, trots mina MASSA kilon.
 
Idag har jag ramlat in på många olika tränings- & kostbloggar och fått inspiration från höger och vänster. Nu vill jag ta upp det där med löpandet igen, tänk att få ta en löptur på morgonen innan staden vaknat till liv......(i alla fall en raskare morgonprommenad med lille S.....hmm.. då måste vi raska upp honom också!)
Jag ÄR ju ute o går minst en timme varje dag med lilleman, säkert därför jag har en så oförutsägbart pigg kropp. Men jag behöver trimmas till, snyggas upp......Och nu är jag laddad!
 
Men jag säger det igen, jag behöver en träningskompis!!!!!! Ska försöka få med svärmor på gymmet, har hon bara köpt ett kort kan hon ju inget annat göra än gå dit med mig :P 
Och så ska jag handla hem nyttigt. Frukt, keso, bär, nötter... avocado, filmjölk... 
 
Vad är målet då? Den hemliga målvikten, men framförallt de hemliga målMÅTTEN.. nej jag tror inte det ska vara så hemligt. Jag ska försöka vara ärlig o rak och faktiskt dela med mig.. så IMORGON blir det inmätning, invägning och "FÖRE-BILDER". Jag ska försöka lägga upp dessa bilder här snarast, så har jag ingen chans att gömma mig.... nu jääääääävlar! :)
 
-L

pluggish

Idag har det gått bättre att plugga. Bättre än resten av veckan egentligen, det har kommit saker emellan, jag har varit i Göteborg och en dag hade jag ingen koncentrationsflrmåga ALLS. Idag har jag fått kontakt med en av de andra studenterna som läser arabiska, hon tyckte vi kunde hjälpas åt och berättade att hon talade arabiska flytande, och även kunde läsa och skriva, men hon vill förbättra sin grammatik sedan hon var liten... ja men vad bra, då kanske du kan lära mig tänkte jag ;)
 
Vi ska ha videosamtal framöver så ska hon lära mig uttal ordentligt, ska bli riktigt spännande att se vart det leder.
 
Men nu är det dags att packa. Har blivit erbjuden att följa med Svärmor till Kalmar. Bara hon o jag, och Shaggy. 
Skulle vilja åka till Skiren, en sista gång före vintern, men vet inte om det hinns med.. så får nöjja mig med kalmar över helgen hahaa :P
 
Martin ska givetvis fiska imorgon (lördag) från tidigt-tidigt till rätt sent, och på söndag ska han och bandet trycka in sig i studion. Så det kändes väl som om jag o shaggy lika gärna kunde ta en minisemster igen :P haha!
 
-L

Paaakeeeeeeeet!

Paket!
 
Idag vaknade vi långsamt av solens varma strålar, ca halv elva på förmiddagen. Inte såå konstigt egentligen, för vi somnade nog närmare 2 inatt eftersom Martin jobbat kväll och jag hade bakat banankaka när han kom hem igår..
Nåväl, vi vaknade och insåg att det knappt var lönt för M att åka till studion, de tre timmar som var kvar före jobbet. Istället hjälptes vi åt att bädda sängen, ta hand om lite tvätt och M satte på kaffe. Vilken lycka!
 
Sedan satte vi oss vid varsin dator och pluggade in hörlurarna, kuljul sa shaggy, och la sig på balkongen. 
Då kom Helen, käre fine Helen, med ett stort paket och en pizza. Paketet var till mig, han hade glömt deti söndags sa han! Åååh vad jag blev glad :) Älskar att få paket, och nu har jag ju blivit firad i över en vecka.. det är lyx det! :)
 
Nu åter till pluggandet, idag ska jag försöka förstå alla grammatiska begrepp på svenska, för att fatta vad läraren menar när hon pratar om dess motsvarighet på arabiskan. Spännande.......  :)
 
-LallaNéa-

höstdag 1

Ja huva ligen nu går året mot den mörkare tiden igen. Klockan är strax för åtta i "småland" och den skymmer på rätt ordentligt. 
Den första jobbiga höstdagen var idag. Lättretad, lättsårad.. trött och motsträvig. Att jag aldrig lär mig se tecknena i förväg.. Min älskade sambo far illa av mörkret, men som tur är brukar han inte läsa min blogg. Han skulle nog inte vilja se, att jag skriver, att det redan har blivit höst.
 
Nu kommer peroioden av uthållighet, förståeelse och lugn från min sida, som är ett oändligt litet måste.. 
 
L

nu kommer tiden - DIKT/sång

Nu börjar tiden
då vi ska vandra
långsamt ifrån 
men ändå nära
varandra
 
nu börjar tiden
då grönt blir gult
då nytt blir gammalt
då värmen har tatt slut
 
 
Men jag finns här
Men jag finns kvar
längst ner på botten
högst upp i toppen
finns jag kvar här
 
Så kommer hösten
Och löver faller
ner till marken 
och blir till jord igen
löven faller
 
Mörkret faller
det är det värsta (tycker du)
dagarna blir korta
men smärtan blir lång
 
Men jag finns här
Jag stannar kvar här
Även när det blir svårt
även när det känns hårt
finns jag kvar här
 
Du kommer stänga 
dina dörrar
inte släppa in 
mer än du måste
 
Och jag vet att 
du inte ser mig
jag ska orka ändå
för oss båda två
 
jag finns kvar här
kommer aldrig lämna
för jag älskar dig
mer än någonsin vill fråga mig
jag finns kvar här
 
 
Nu kommer tiden då du faller bort från mig
Då känslor kommer kännas obesvarade
då rädlsan för att förlora dig, är större än någonsin
 
Nu kommer tiden, då allt blir krångligt
När du blir maktlös, och trött
Nu kommer tiden, du sen får ångra
för att du inte har lett för mig
 
Men jag stannar
jag finns kvar här
kommer aldrig lämna 
de jag älskar mest
Jag finns kvar här
 
 

Utkast: Mars 14, 2012

 
längtar till fjällen och dagarna på skidor i backen.. när solen lyser underbart och det kittlar i kinderna.... åh..!

morgonfunderingar, svårstartad pluggdag

Sitter i soffan igen efter hundpromenad. Det var klar luft ute, riktigt härligt. Men den lugna vovven blir så sprallig efter vi varit ute, nu kan han inte ligga still brevid mig utan flyttar runt och gnäller, så där som när man försöker hitta en skön position att sova i, en natt när man inte alls kan somna..
 
Nu när jag fyllde år fick jag underbara lattemuggar av Chrille & Becca, som jag redan druckit ur flera gånger. Dessutom fick jag en kaffetermos, som gör att man kan sätta på 8 koppar, hälla upp på termos, och Iprincip ha varmt kaffe hela dagen! looooooovely!
Dessutom fick jag en SNYYYYGG termos av MaPa, den var mörkt lila, precis som mina favoritinredningsfärger på hösten!  Helt lycklig! :) 
 
Så nu dricker jag kaffe för andra gången idag. Skummat mjölk och vispat i lite socker, i den härliga muggen som dessutom passar så bra in i min inredning just nu.
 
Martin sover fortfarande. Det händer inte så ofta att jag går upp o startar dagen och han sover flera timmar till.. Nä, men inatt blev det övertid på hans lager, och jag tror han var hemma runt 04 nångång. Så han kan nog behöva sova.. men det finns varmt kaffe när han vaknar i termosen! =) 
 
Jag skulle ta tag i studierna nu på morgonen, arabiska. 
Tror att jag ÄNTLIGEN förstått hur bokstavssystemet är uppbyggt, även om jag inte kan alla bokstäver utantill än.
Det är ju inte bara bokstäver att lära sig, jag måste kunna tecken för varje bokstav, namnet på bokstaven, och en "transkiberad" variant, dvs "svenska bokstäver" för bokstävstecknet.
3 grejjer/bokstavstecken alltså, och det finns 29 bokstäver och ett gäng "tecken" som har samma funktion som bokstäverna men inte riktigt är bokstäver.. haha underbart.
 
Nåväl, detta system tror jag jag har fått in nu, och en del av bokstäverna kan jag känna igen. Men just det, en grej till, bokstäverna ser olika ut beroende på vart i ordet bokstaven står. Dvs, det finns tre varianter av varje bokstavstecken -först i ord, mitt i ett ord och slutet av ord. Förstår ni att det är lite svårt? =)
 
Dessutom handlar kursen till stooor del om grammatik, och man pratar verb, adjektiv, pronomen, ackusativ hit och dit, och jag som är ganska dålig på sådan SVENSK grammatik får lite svårt.. SÅ jag ska ringa mormor svenskläraren idag och fråga  om hjälp =) 
 
I övrigt kanske det blir en helg i Kalmar för mig och Shaggy med Svärmor, Martin ska fiska och spela in i studion=inte vara hemma, så det vore inte helt fel att slippa stan.. 
Skiren skulle vi också vilja åka till, får se om vi hinner dit nästa helg, annars flyttar mormor o morfar tillbaka till stockholm snart så det gäller att passa på.
 
Nu ska jag försöka göra lite nytta, och kanske kolla om M vill ha en kopp kaffe på sängen. 
Puss o kram!
-LallaNéa-
 
 

känslosam

Tände lite ljus och fixade en kopp the, lovade Martin att vänta uppe tills han kommer hem.
Mycket har hänt de senaste dagarna, inte bara har jag passerat 20+ sträcket, Shaggy har också lärt sig hoppa på kommandot att jag klappar händerna mot bröstkorgen och säger "upp". Han når precis att sätta tassarna i min mage, så vi har också klippt klorna..... ;)
Vi förberedde oss på att flytta men fick besked om att huset föll till någon annan. Och så har vi haft knäppaste hotell-weekenden någonsin, för vi unnar ju oss det så ofta, så det är klart att allt ska gå fel.. SUCK, har inte orkat berätta om allt som hände, men det började med parkeringsavgiften, och avslutades med dubbel bealning för rummet........
 
M ringde precis o sa att det blev övertid (han är hemma runt 04, så jag "behövde" inte vänta...)
 
Nu sitter jag med tårar som rinner ner för kinderna, för hur feeeel allt kan gå och för hur mycket jag vill ordna allt men VERKLIGEN inte kan...
Hur jag vill att allt ska bli bra, men hur jag är maktlösast i världen och kan ingenting göra...
 
Min käre sambo är av den typen som blir en grå trött skugga när höster faller, när "dödens årstid" intar oss och det är mer mörkt en ljust ute. 
Själv brukar jag bli trött, det ska jag erkänna, men jag brukar känna mig lätt och när höstens färger fyller skogarna fylls hela jag med energi och livslust. 
Medans vissa då, min sambo däribland, blir trött och ledsen, tillbakadragen, svår(-are än vanligt) och så otroligt sårbar.... 
Jag känner mig så maktlös nu när tiden kommer då jag vet att jag inte kommer kunna göra honom glad hur mkt jag än försöker. Då behöver det ju inte börja såhär......
 
L

Ingen flytt till flatered

Precis fått beskedet, men väljer att lufta lite här innan jag ringer o stör sambon för att berätta. 
Känns tungt, vi var och tittade på ett hus (att hyra) i flatered utanför Habo som alltså inte gick till oss.
 
Martin var väääldigt kär i tanken på att flytta dit, och tyckte det kändes jättebra. Jag var också positiv om än inte riktigt lika såld som Martin. Men vår hyra är så hög idag, att jo, det hade varit bättre helt klart!
 
Men nu jar jag som sagt precis fått veta att någon annan fick den äran, och det känns riktigt hemskt att behöva ringa till Martin och göra honom så besviken...Så ledsen. Fy, kan man låta bli att ringa han? Låtsas som inget en stund?
Nä jag bara skojar, ska ringa upp han nu, men jag gillar det inte, jag vet precis hur ledsen han kommer bli.
</3
 
-L

kalaaaaasdag!

Klockan ringde kvarti sju imorse, som är standard nu när jag ska hinna plugga 8 timmar på dagen. Jag som annars (när jag inte jobbar..) har svårt att få tiden att räcka till ändå, utan 8 h planerat plugg.
 
Nåväl klockan ringde och jag han knappt stänga av alarmet innan jag hoppat upp, bäddat sängen och klätt på mig. 
Jag har gått promenad med Shaggy, först typ 30 min på morgonen och sedan lite kortare typ 20 min nu på eftermiddagen. Jag har sett tre föreläsningar FHV (FolkHälsoVetenskap) samt en föreläsning Arabiska. Men det är fortfarande rätt svårt, eftersom jag inte har någon svensk översättning till det de säger........./skriver för den delen..
 
Jag har också bakat lite tårta, och plockat in damsugaren, vikt kläder, kört diskmaskinen, tumlat kläder.. jag går på nån form av duracellbatteri idag, helt hopplöst. Men ganska härligt. Om en timme är gästerna bjudna hit, men de kommer inte förns närmare fem, har de sagt allihopa. Så nu ska jag hoppa in i duschen och klä på mig nått fint och sedan laga lite middag som jag o M måste hinna äta innan fikat.... :)
 
Ska nämligen fira mig lite idag, det blir min första födelsedag denna vecka, kommer bli några till antagligen, det var nämligen svårt att få ihop alla firanden fram o tillbaka men nu fyller jag år lite i eftermiddag i alla fall, sedan på söndag har jag blivit lovad frukost på säng av Chrille o Becca som kommer hit :)
Sen på självaste födelsedagen blir det nog inte RIKTIOGT lika spännande, men allt kan hända!
 
Vill skicka en liten hälsning till mamman o pappan också, så idag har varit tillsammans i 26 år. De är väldigt söta ihop, fortsätt så =) 
 
 

Dagens insikt

När jag väl fått mitt lösenord, kunde logga in och surfa runt en stund för att lära mig hitta på de olika kursernas "sidor". När jag väl klart det satte jag igång med föreläsningar och kom efter typ en kvart till min första insikt.
 
Vad fan. Det var ju det här jag vill veta mera om när jag gick gymnasiet. Jag skulle ju rädda världen, det var ju det här jag behövde lära mig. Det var ju det här jag skulle gjort. "jag skulle gjort detta för två år sedan!" Nej, det skulle jag inte, jag behövde rädda mig själv ett tag, innan jag räddar världen. JAG behövde vara egoistisk och släppa skolan, släppa inlärningen ett tag, efter grundskolans+gymnasiets 14 år i skolan. 
 
Men nu känns det helt rätt!
Den andra föreläsningen jag hörde handlade om flyktingar, flyktingars folkhälsa och dess faktorer. Och så läser jag arabiska också! Komiskt hur bra sammanflätat allt är, och helt SJUUUUUKT hur bra det känns att jag gjort dessa val.
 
Nu jävlar världen, here I come. JAG SKA RÄDDA VÄRLDEN! :D
 
 
 
 
 
 
 
(hälsopedagogik, flyktinghälsa, samhällsfaktorer........)

Dagens insikt

När jag väl fått mitt lösenord, kunde logga in och surfa runt en stund för att lära mig hitta på de olika kursernas "sidor". När jag väl klart det satte jag igång med föreläsningar och kom efter typ en kvart till min första insikt.
 
Vad fan. Det var ju det här jag vill veta mera om när jag gick gymnasiet. Jag skulle ju rädda världen, det var ju det här jag behövde lära mig. Det var ju det här jag skulle gjort. "jag skulle gjort detta för två år sedan!" Nej, det skulle jag inte, jag behövde rädda mig själv ett tag, innan jag räddar världen. JAG behövde vara egoistisk och släppa skolan, släppa inlärningen ett tag, efter grundskolans+gymnasiets 14 år i skolan. 
 
Men nu känns det helt rätt!
Den andra föreläsningen jag hörde handlade om flyktingar, flyktingars folkhälsa och dess faktorer. Och så läser jag arabiska också! Komiskt hur bra sammanflätat allt är, och helt SJUUUUUKT hur bra det känns att jag gjort dessa val.
 
Nu jävlar världen, here I come. JAG SKA RÄDDA VÄRLDEN! :D
 
 
 
 
 
 
 
(hälsopedagogik, flyktinghälsa, samhällsfaktorer........)

Folkhälsovetenskap och Arabiska!

Ja kära vänner, nu är det dags att plugga! 
Det är distanskurser vilket jag hoppas kommer gå bra, lite svårt kan det ju vara at hitta koncentrationen när man sitter hemma... Men än så länge har jag så mycket att göra.. Imorgon ska vi nämligen ha lite kalas här för mig, eftersom jag fyller år nästa måndag! Så inför kalaset skall det städas och bakas, tvättas och blåsas ballonger.. allmänt fix så att säga.
 
Och just det, sen behöver man ett litet lösenord också, för att kunna logga in på "elev-kontot" på Uppsala Universitet. Men om man har tappat bort det lösenordet, eller som i mitt fall, det finns sparat på en mapp på den datorn som inte har någon inkopplad skärm.. då kan man inte få ett nytt lösenord varken mailat eller uppläst i telefon, nej, de skickar brev med snigelposten och jag har kuvertet FÖRHOPPNINGSVIS idag. Men man vet ju aldrig.
 
Än så länge sitter jag alltså och väntar på posten denna pluggdag, hur kul som helst.