Valborgsmässoafton!

Äntligen en tradition igen! Titta på brinnande skräphögar och lyssna till osjungbar körsång.. Härligt!
Martins yngste bror fyller år idag, 18 år. Så vi ska träffa familjen Damberg och äta smörgåstårta ikväll. Mysigt!
 
Men först en promenad med Shaggy, ett besök på gymmet, lite HKB-läsning och fixande hemma. Med lite tur kommer Martin hem med en ny bil ikväll, men det får vi se.. :)
 

 
-LallaNéa-

Måndag!

Oh hjälp vilken dag! Jag studsade upp ur sängen imorse, gjorde frukost till Martin, satte igång kaffe, och kokade havregrynsgröt till mig! Med lingon idag, fy, det växer i munnen när jag äter.... meeeeeeen.. 
 
Sedan M gick till jobbet gick jag ut  med Shaggy, gymmade, var förbi Ica, planterade om 2 st blommor (som kommer bli sååååå fina på vår entrétrapp om exakt 5 veckor...)
 
Och så har jag lyssnat på några till föreläsningar. Nu är ALLA föeläsningar klara för den här "perioden" en kvar före sommaren sedan.. och det känns skönt! :) Nu ska jag ta ut Shaggy igen, och sen förbereda nån god måndagsmiddag! :)
 
-LallaNéa-

Träning! -och dess jävligaste form...

Ja ungefär såhär kändes det idag. "Den tjocka skuggan" är jag, och målet är tydligt och klart om än långt bort för närvarande.. 
 
De senaste två veckorna har jag haft dålig träningsmotivation. Viljan har funnits nånstans långt inom mig, men kraften att plocka fram den, förmågan att förverkliga drömmen och orken att säga "EN GÅNG TILL" efter varje rep. har inte funnits där. 
Något jag varit arg på. Flera kvällar har jag grinat inför min fantastiska sambo, skrikit ut min frustration och ilska över att jag aldrig tycks lyckas. 
Men det gäller att inse, fast det känns förjävligt, att det VÄRSTA man (JAG) kan göra -är att ge upp.
 
Så jag ställde mig frågorna;
 
Om jag skulle ge upp idag, vad skulle hända då?
Jag skulle äta GOTT! Sluta gymma! Bli lycklig! (kortsiktigt..)
 
Och vad skulle hända då?
Jag skulle må bra. Men efter ett tag skulle jag bli trött och svag.... Och... jag skulle gå upp i vikt. 
Och om ett halvår, eller två veckor, när jag "kommer till insikt" nästa gång, då kommer jag ha gått upp ALLT jag gått ner tills nu. Och då måste jag börja om från ruta ett. IGEN.
 
Såååå...?
JAG KAN INTE GE UPP!
 
(Riktigt snygga tjockis-Néa, swims and snorkle in the Red Sea......)
 
Idag gick jag till gymmet klockan 8. 
Crosstrainer 20 min, level 10.
Ben: 3x3x15, 3 maskiner (bakre lår, inre lår, samben)
Rygglyft: 3x10 (helvete vad ont jag har i ryggen!?)
Mage-sida: 3x10 
Mage-raka: 2x10
Rygg-långa: 2x10
Armar: 3x15
Sedan 30 sek planka, 3x10 crunch-vrid (vette fan vad de heter) och en stunds strech. Tror jag måste öka vikterna (överallt...?) och kanske lägga till någon mer arm-övning.. någon som har nått tips?
 
 
MEN JAG GICK DIT. JAG VAR DÄR. Och JAG TOG I. En-gång-till, viskade jag till mig själv, och körde 2-3 extra reps i varje set. Jag vill se resultat. Nuuuuuuu!
För två måndagar sedan vägde jag XX,6. Idag väger jag EXAKT lika mycket. Och hur fan känns inte det!? Visst att jag fuskat mig egenom de två senaste veckorna, men jag HAR JU tränat. Om jag tränar såå, STANNAR JAG I VIKT DÅ?! Måste jag träna 4 gånger i veckan, om än halvhjärtat, för att BEHÅLLA vikten?! 
Skjut mig. Verkligen. Skjut mig.
 
Nu ska jag gå ner i alla fall. 10 kilo. Minst. På stört. Helst igår. 
Njee, men delmål 2, X0,0 Kg, det ska jag nå. Inom en snar framtid.......... håll bara ut Linnéa!
 
 
Håll bara ut...
-LallaNéa-
 
 
 

Ensamhetslördag <3

Och jag kunde inte varit lyckligare! Egentid! Bara jag som ska ha frukost och ingen som glor med beeedjande ögon om en bit ost. Ingen som måste ut o bajsa, eller lekas med när matte är trött.. 
 
Martin har åkt o fiska, OCH SHAGGY FICK FÖLJA MED! Han var med massa gånger förra sommaren, men under vintern har det varit svårare för "sonen" att följa med. Men imorse, kunde husse inte motstå längre.
"Han vill ju så gärna följa med!" sa martin, och skopade upp mat, plockade ner påsar och kopplade Shaggster. 
 
Shaggy själv var helt uppspelt och överlycklig över att få följa med. Matten var trött men glad, pussade sina killar och gick o la sig igen! 
 
Nu har jag sovit lite, ska äta en god låångfrukost utan att ta en promenad först. Och kanske sen, om jag orkar, så blir det någon form av träning i vårvädret. Och juste! GOLVET! Det ska jag hinna skura också, när det för en gångsskull inte blir tassmärkta igen efter 10 minuter ;) 
 
-LallaNéa-

Den sista månaden..

Den sista månaden i våran fina lägenhet börjar snart närma sig. Lägenheten är uthyrd till någon annan från 1a Juni, och vi får tillgång till huset den 3e. Juni. Bra. 
 
Men det är såååå bra att vi inte behöver stå o betala dubbla "hyror" i flera månader, och att vi har en snäll "svärmor" som vi får bo hos några dagar.. med alla våra saker... 

Träningsmotivation.... lack of it..

Igår orkade jag inte träna. Eller okej, först var vi och besiktade vårt hus, och sen åkte jag till svärmor och blev kvar på kaffe. 
Orken, motivationen och lusten var borta. Och ju mer tiden gick- ju mindre blev lusten att gå till gymmet. 
OCH ibland MÅSTE man få vila! Så jag struntade i det, och försöker att inte vara besviken på mig själv. 
 
MEN IDAG har jag lust! :D 
Idag ska jag gå ut med Shaggy, och gå en långpromenad redan på förmiddagen. Sen ska jag gå till gymmet. Och ta-i. Jag ska kämpa kämpa kämpa och se en ny siffra på vågen nästa måndag... Och sen ska jag plugga, massor! Undrar hur jag ska hinna med allt..... 
 
 
-LallaNéa-

Kalas, Konsert och Deadline!

Idag har vi firat Meija som fyllt 4 år. Herregud, hon var lilltjejen som varken pratade eller hade hår att fläta när jag kom in i familjen... Vad snabbt tiden går! 
Det var en mysig förmiddag med "de flesta" Dambergarna, gott fika och prat i Svensjö. 
 
Tyvärr var jag & Martin tvugna att lämna lite tidigt, eftersom jag skulle till kyrkan på KONSERT (+övning).
Sagt och gjort, jag körde Polon själv (organisation som vanligt...) och fick 40 minuter EGENTID. Fuck, det är underskattat. 
Väl i Habo mötte jag Martin och han skjutsade ut mig till Habo Kyrka.
 
Övning, prat, fika och tjatter med MINA körtanter. I löv ju
Och sen konsert. Inte en av våra bästa, men... några låtar satt PERFEKT och andra var faktiskt, helt kassa. Helt kassa.
 
Så kom vi hem, njöt av att balkongdörren kunde stå öppen utan att vi frös ihjäl. Vi kröp ner i soffan och tänkte se på film men JUSTDET! Jag har ju en deadline ikväll! Åh vad jag älskar att vara ute i sista sekunden. Det är så... underbart...... FUCK! 
Men denna gången hade jag faktiskt gjort allt jobbigt, behövde bara skriva ihop det och skicka in - vilket i sin tur kan vara en utmaning...
 
Men, nu är allt gjort. Martin gick o la sig för länge sen, och jag ska bara spela farmville, och läsa några bloggar, innan jag stänger ögonen för den här veckan. Veckan, då jag blev husägare.
 
-LallaNéa-

Riktigt jävla mördar-pass!

Efter en vecka med dåålig, ofokuserad träning gick jag till gymmet på ren ilska idag. Jag skulle banne mig träna, om jag så skulle svimma...... 
 
På den stora skärmen vid Crosstrainer maskinerna visades ett avsnitt "BIGGEST LOSER" ! hur peppad kan man bli?! Människor som gått samma resa som jag, om än med heeeelt andra siffror, som kämpar för sina liv på löpband...... Härligt! Mina 20 crosstraining minuter gick extra fort, jag trampade 140 steg/minut (brukar ligga på 105-110) och svetten rann överallt!
 
Sen blev det styrka. Körde lite rygg, armar och ben. Sedan mage, mage, mage. Jag har faktiskt fått rätt snygga lår på sista tiden, syns att det finns muskler "där under", och en linje på utsidan av låret börjar formas, som fotbollstjejer har..!
Men min mage. Den är där. HÄR *pekar* stor, och mjuk, go och blek - kanske ska börja sola lite?
Jag är så less på det. Vad jag än gör verkar inte maghelvetet  vilja försvinna. Träna, träna, träna... inte ge upp
 
Men den här veckan har jag gett upp. Jag har tränat FÖRLITE, FÖRDÅLIGT, Lågintensivt, och för lätta vikter....
 
ändring på det.. nästa vecka.. 

KASS träningsvecka!

Den här veckan har, träningsmässigt, varit helt hopplös. Visst, massa andra saker har hänt, jag har blivit husägare, haft möte på banken, fått nytt jobb... och igår var jag med värmor i Svensjö och fraktade bort min gamla skrotbil -och bar in ved!
Ved bärandet var ett ordentligt träningspass, men annars..
 
Det började i måndags med SJUKA siffror, och otrolig energi att träna på. Men när jag gick till gymmet blev jag illamående. Itisdags hade jag SÅÅÅN "migrän-aktig" huvudvärk, i onsdags kände jag mig illamående igen och igår var jag som sagt borta - men bar ved- så det blev plötsligt den bästa träningsdagen.. 
 
Jag har också fuskat.. Här om dagen åt jag glass på balkongen. Inget fel med det, MEN inte på en veckodag...
 
Så nu bävrar jag för dagens träningspass. Ska jag försöka mig på å gymma fast jag inte kännt mig på topp? Fast jag är ju inte sjuk..... JAG VILL träna, för det hjälper, meeeeeen......... 
 
-LallaNéa-

Längtan..

Jag längtar till gymmet. Längtar efter den brinnande känslan i varenda muskel, svetten rinnandes i pannan och andningen hårt flåsande... 
Och jag ska snart dit. Snart. 
Men först vovve-promenad, kaffe och skolläsning. Igår var sista dagen för ansökan till hösten -13, universitet... Och jag har sökt. Redan förra veckan var jag klar med mina val, och det kan bli en riktigt spännande höst påväg mot mina mål.... 
 
-LallaNéa-

Topprekord!

Antar att min vackra "före-bild" varintressant.... Nytt topprekord på min blogg ch jag hoppas att alla 46 stannar kvar ;) 
 
Nu har jag precis avslutat lunchen, havregrynsgröt med 1 glas jordgubbar, istället för sylt. Gott!
 
Ungefär 100 saker har jag att ordna med idag, inkl. skoluppgifter, så jag måste hålla farten uppe & inte sitta här o blogga! Om 3 kilo, kommer nya "bilder"... tills dess......
 
-LallaNéa-
 
 

5 veckor, 5(,4) KILO!

5 veckors slit, 6-7 h på crosstrainer, och minst dubbelt så lång tid i styrkemaskiner, inga kakor på vardagarna, nyttig mat....Men Ja, några vin-kvällar, doolies, supergod mat och äggtoddy i påsk. Lite glass, några efterrätter och livsnjutning. 
 
Idag, Måndagen den 15 April, har jag gått ner precis 5(,4) kilo!       5 veckor=5 Kilo. GRYMT! 
 
Nu är det 10(,6) KILO kvar till "målet", och där är jag ju om 10 veckor ;) Den senaste veckan har jag gått ner PRECIS 2 kilo, vilket kan bero delvis på hårdare avstånd från "gotta", 1 mil sprungen på löpbandet (men jag får/måste vara försiktig med springandet denna vecka, värk i smalbenen som varslar om benhinneinflammation....) och den 3 timmar långa hundkursen igår.. Jag har en rätt stark hund att hålla emot...
 
(hej, oskyldig?!)
 
Nu kör vi! Vore skitkul om nån ville vara med, träningskompis & motivationskraft....
 
Och i och med denna nya vikt ska jag få min första BELÖNING, nya springskor & träningsbyxor. Skorna för jag VILL och byxorna, för att mina har blivit FÖRSMÅ (åhnej....) :D
 
-LallaNéa-

En höstregnig april-fredag;

Det snöade imorse och yrde kallt. Sovrumsfönstret var som vanligt öppet, och jag frös när jag -alldeles försent-, drog mig upp ur sängen. 
M var redan påväg, han är så duktig. Han hade ätit och stod o letade strumpr i den-oändliga-högen. Hur många udda strumpor kan två personer ha egentligen?! 
 
Efter två koppar thé, knäckebröd och lyxfällan, tog jag ut Shaggy. Vi gick i en kvart i det höstliknande snörusket, Shaggs överlycklig att det fanns snöööööö jag... mest trött. 
Sen kom vi hem, jag satte på kaffe, damsög (IGEN), sökte ett gäng jobb (nej, jag vet inte hur många.. jag klickar i "skicka CV", bifogar filer och trycker "SÖK". Kanske.... 3-4-5-6-7 st?)
 
Och nu sitter jag här, snöandet har övergått till regn och det känns mycket bättre. Regnet smälter snöhögarna som är kvar, och allting blir underbart blött. Inklusive hunden som glatt skakar av sig i hallen och lägger sig i soffan. Underbart.  =)
Kaffe får man också njuta av. Kaffe, och två digistivekex som när jag jobbade på dagis. Man stod där i leran och värmde fingrarna på en kaffekopp. Knaprade digestivekex och undrade hur glada barn kan vara när de har lera upp till armhålorna. Det roligaste var att ta framvattenslangen och spola av dem sedan... Underbart... Ja, underbart. Fan vad jag saknar det! 
Jag saknar barnen, leran, kollegorna och att GÖRA NÅTT på dagarna!
 
Men nej, nu ska jag inte deppa ner mig. Dax att svida om och dra till gymmet, idag blir det crosstrainer -mina ben orkar inte springa mer den här veckan. Och i eftermiddag blir det en promenad bort till svärmor. Jag ska försöka få färdigt mitt lilla "projekt" som längtar efter att få flytta hem. Flytta HEM. Vadfan är hem?
 
  
(otroligt fina bilden jag skickar med i mitt CV......)
 
 
-LallaNéa-

Träningstankar..

På grund av min lilla fallskada i förrgår, kunde jag igår inte hålla i något på gymmet. Det blev då löpbandet som fick bli min träning, samt några benövningar, då dessa inte kräver att man håller i nån ting. 
 
Jag har tidigare haft ett mål om att orka springa 5 km enligt löpbandets program. Det försökte jag mig på igår också, men jag ska erkänna att jag inte sprang enligt programmet, utan sänkte ner farten och gick/joggade när det blev för tungt att springa. MEN 5 km klarade jag av, "under 40 min" var målet, och 39.45 stod mätaren på när jag passerade 5000 m. SKÖNT!
 
Idag har jag inte lika ONT i händerna, men eftersom jag fortfarande har rätt öppna sår så tror jag det kan vara dumt att hålla i saker -bakterierisk!
Så, idag blir det 5 km på löpbandet igen, och lite mage/rygg som inte kräver att man håller i. 
 
 
 
Hoppas det går bra ;) 
-LallaNéa-

hoppsan kaloppsan...

Hej! 
 
Igår ramlade jag. Jag hade varit på gymmet, sprang hem och hämtade hunden och bytte till jeans, och gick ner till ICA. 
Knöt hunden utanför, och gick in. Det är såå skönt att småhandla. Man kan gå och fundera på om man behöver 2 eller 3 liter mjölk, om man ska ha äpplen eller päron till frukostfrukten... eller vilka servetter som skulle va fina till middagsgästerna....SEN kommer man på att hunden är bunden utanför och man får jävligt bråttom en stund. 
 
Så, men världens största ica-kasse i ena handen, och en... rätt så liten leonberger i den andra handen- började jag gå upp till lägenheten. och då hände det! Helt plötsligt föll jag rakt fram "handöst" rätt pladask. Mitt på Habos störst parkering.
 
Jag bara skrek. Trodde jag brutit mig på tre-fyra ställen, och så kom det en bil emot mig. Världens snällaste farbror hjälpte mig upp på benen, samla ihop kassens nu mera utspridda innehåll och hjälpte mig hem till lägenheten.
 
Så det är synd om mig. Väldigt.
 
 
 
-LallaNéa-

Godmorgon!

Gaaaaalet trött började jag den här dagen med att sparka upp Martin ur sängen. "Ska du inte GÅ UUUUUPP NU?!" och jo det skulle han. Jag med tyvärr, och släpade mig till soffan en kvart senare.
 
Fortfarande sitter jag i soffan under en filt och väntar på Shaggy. Tänkte nämligen att vi skulle ta en morgonpromenad idag, han och jag. Men han är inte så sugen på det "än". Han drog sig nämligen precis ut ur sovrummet han med, la sig i soffan och suckade. "Morgon  redan matte?! JAG VILL SOOOOVA!" skönt med morgontrött hund ;) 
 
Idag ska jag vara duktig och göra skoluppgifter, laga lite go-middag, träna och åter igen ska jag roa damsugaren. Någon fäller. Jag.Blir.Galen.
 
 
(hur snygg kan man va?! Snorkling i Röda Havet för 2 månader sedan...)
 
puss!
-LallaNéa-

Hundkurs....

Blev uppringd häromkvällen av "G" och fick en vägbeskrivning. Hade ingen aning om att jag var anmäld på en hundkurs, men vafan, det är alltid bra! Så jag och Shaggy hoppade in i bilen och for med ett kladdigt A4 (vägbeskrivningen...) ut i skogen!
 
Efter 20 minuters felkörning, 17 felsvängningar och en rastpause för AKUUUUUT-kissnödig vovve, så var vi framme!
 
(Shaggy njuter i den sista snön...)
 
Jag tänker inte gå in på i detalj hur det gick, men vissa stunder ville jag bara gråta, och andra studer var jag som en tupp med fina-fina Shaggy i andra änden av kopplet. 
 
Nu ska jag skriva klart min uppgift som ska in om två timmar, och sen blir det ytterligare en vecka med träning och SUNDARE MAT ÄN DENNA HELG! (vin två kvällar, glass, chips, falukorv & snabbmackaroner....) 
Hoppas på en ny "målvikt" imorgon, men skulle inte tro det blir nått med det med tanke på helgen :P
 
-LallaNéa-
 
 

Hej hopp!

Nu har jag inte skrivit så mycket på sista tiden, förlåt.... 
Men vi har iaf varit i skiren och firat påsk med hela släkten Olstedt-Lundgren-Segerström, och sedan vi kom hem har solen skinit, snön smält och balkongen fått sig ett lyft i form av lyktor, filtar, blommor och mattor. MYS!

 
Jag har varit med Isse o "tjejerna"  på UpTeck i Jönköping och självklat spenderat en hel del tid på gymmet. 1-1,5 h per dag faktiskt. 
Idag är det lite segare dock. Martin var snäll och "gav" mig sovmorgon i morse, sedan kom Becca hit och vi åt frukost tillsammans, kollade på sofias änglar och pratade. När hon gick var klockan efter tolv och jag hade fortfarande inte kommit igång med skolarbetet. 
 
Jag känner mig arbetslös nu för tiden. Det är inte alls kul. Jag känner inte att jag bidrar, varken till ekonomin eller till samhället. Jag bara sitter här, facebookar, dumsurfar och låtsatpluggar. Ibland pluggar jag på riktigt också, går långpromenader med shaggy och damsuger. Men det är inge kul längre. Därför söker jag jobb. Ungefär 5-10/vecka just nu. Men inget napp. Ingenstans. Och det suger. 
 
Men våren är iallafall snart här, och "mina" rabatter på Bagaregatan är pågång, uuuuuunderbart! :) 
 
 
-LallaNéa-