Bra jobbat!

Idag har jag varit en såndär perfekt -i-wanna-be. Precis som jag vill vara alltså... hahaahahaaa
 
njaa, men såhär: jag gick upp i tid, stekte ägg till frukost (klockan var runt 04.45), åkte till jobbet och det var nästan ljust, jobbade fram till klockan 15, åkte o tankade bilen och rullade hemmåt. Postade lite viktiga brev också påväg. Och så kom jag hem, gick ut med hunden och ämtade posten och knipsade av en vissen blomma från blommorna på trappan. Sen in, en snabbröjjning av huset, tvätt till tvättstugan, disk ut och in i diskmaskinen och alla viktiga papper i en hög. En supersnabbsväng med damsugaren för att få bort den halvan av hunden som lossnat sedan.... igår?! 
Och sen hade jag ju givetvis förberett en paj, så det var bara att starta ugnen medans jag hoppade in i duschen och blev fräsh, och nu står pajjen på värmning och Martin kommer inklampandes genom dörren vilken sekund som helst. Kanonbra jobbat, Linnéa! ;D
 
-LallaNéa-
 

Att högtryckstvätta stenplattorna.....

Japps! Ett av årets "att-göra-grejjer" är att ge alla plattorna i trädgården en omgång högtryckstvätt. Och det är ett litet projekt kan jag lova. Inte så vansinnigt jobbigt (som typ gårdagens buskgrävning..) men ack så tidsödande. Planen var att helt enkelt spola av dem, kanske kratta/soma lite och sen skulle det vara färdigt. Riktigt så har det inte funkat. Det var betydligt mycket mer jord/sand/ogräs på stenarna än jg räknat med, så det funkar mer så här: spola av-sopa ihop smutsen-frakta bort smutsen-spola av igen-sopa ihop lite till-frakta bort-spola igen..... och ju mer jag spolar, ju mer vatten blir det som måste sjunka undan och ja.....det tar ju sin lilla tid. Men, före midsommar har jag som mål att vara färdig, och det kommer jag säkert vara. Och som med allt annat, det behöver inte vara tiptopperfekt, huvudsaken är att det är fint ;)
 
Här kommer i alla fall ett gäng bilder på processen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och så avslutningsvis, Becca klippte klorna på Shaggy och jag kunde inte låta bli att föreviga det. Sött va?! :)
 
 
 
Idag, söndag, ska jag frakta bort den där majbrasan som blivit av de nersågade buskarna. Och om mina armar tillåter ska jag gräva upp ytterligare en, eller kanske två, "att slänga bort-buskar" :)
 
-LallaNéa-
 

Buskarna längs husväggen-steg två

 Nu har det börjat skymma ute, och jag sitter i soffan o väntar på fiskarna som ska komma med middagsmaten. Köpepizza ;)
Det värker i mina armar och jag är trött i kroppen, en helt underbar känsla med andra ord. 
Idag har jag vinkat av C&B&T som for norrut, besiktat Svärmors husvagn och sedan tog jag tag i trädgården. Som vanligt är jag lite trögstartad, krattade lite, fixade lite med släpet, rensade lite ogräs... innan jag kom på mig själv med att vilja något jag faktiskt kunde göra-utan att göra det. SÅÅÅÅÅÅÅ 
 
 
 
 
med spaden i händerna och bestämdheten med mig satte jag igång. Detaljerna kan jag bespara er, men jag grävde stånkade o slet. Efter en stund var båda fd. buskarna uppe ur jorden och en liten stund senare var de nerplanterade igen - men på ett annat ställe, och delade ett par gånger.........
 
 
 
 
 
 
Rester:
 
 
Ja, så se där. Jag kunde minsann. Jag kunde! 
 
Men armarna värker och jag är trött...... får väl se om det blir lite lugnare aktiviteter imorgon kanske.  NU vill ja ha pizza! :)
 
-LallaNéa-
 
 

Buskar längs husväggen

Det är ganska precis ett år sedan vi såg huset för första gången nu. Och de där buskarna vid husväggen störde mig redan då. Men nu är de borta! I princip..... 
 
Jag funderade, velade, och filurade... överlade med mamma, mormor & moster. VAD SKA JAG GÖRA!?
Sen kom jag fram till at nej, stora buskar bredvid huset, eller snarare PRECIS vid husväggen, är faktiskt inte bra. BORT med dem. En superfin fläderbuske och två "andra buskar" skulle alltså bort. Lite ont i magen över att kapa så fina växter egentligen, men nu hade jag ju bestämt mig. 
 
Så jag började med min KÄRA sekatör, hahaaha, vad tänkte jag där egentligen?? Fram med sågen, yxan och lite mer muskler...
 
man kan väl säga att jag kan stå för majbrasan iår. Om nån flyttar den lite längre ifrån mitt hus ;)
 
 
 
 
Så, när flädern var nerklippt och sågad, var det dags att bestämma sig för hur jag skulle göra med de där andra buskarna.
 
 
 
 
Efter lite verläggning med Annika kom jag fram till att klippa ner dem, gräva upp och plantera om vore det bästa. So I did. Eller so I tried, snarare. Ja klippte/sågade ner fanskapen och började gräva ena roten. Sen gick jag in för dagen med en skönkänsla avatt "det där fixar jag imorgon". "Imorgon" var den regnigaste dagen i manneminne, och sedan dess har det banne mig regnat. Jag kan ju glädja mig med att det i alla fall är blött för den rot som jag börjat gräva runt............ och att.... jorden jag ska plantera dem i är blöt och fin tills de nya växternakommer...? Suck. Och ja, jag är gjord av socker. 
 
MEN huset ser större ut utan massa buskar, och med detta (snart) avklarat är jag reeeeeedo att gräva ut för mitt lilla designprojekt -stenläggningen. Löööööv it! Är också en fantastisk känsla att ha  en vision och en inre syn för hur det ska bli, och sakta men säkert se det skapas - eller snarare skapa det med mina egna händer. 
 
 
 
 
 
 
 
Imorgon hoppas jag att det inte regnar.
-LallaNéa-

Trädgården drar igång!

Eftersom våren faktiskt gör ett liten antågande här i småland är det nog dag att börja dra igång de där..... små.... trädgårdsprojekten som har legat o grott under vintern. Jag börjar med att rensa upp -som sig bör- och i år är första prioritet att ta ner en buske som växt sig alldeles för stor alldeles för nära huset.........
 
Men jag har redan hunnit med att högtryckstvätta NÅGRA av stenplattorna i trädgården, och lokaliserat de första krokusarna i rabetterna........... Det kliar i mina rensar fingrar och värker i mina grävararmar..............
 
-LallaNéa-

Vart tog jag vägen?

Godmorgon! Nu har det varit dåligt bloggande här och ni undrar väl vart jag hållit hus??
Det ska jag berätta för er, jag har varit i Sälen (Stöten) med ett stort gäng konfirmander, sedan kom jag hem och packade om väskan jobbade en dag och drog till Stockholm och såg MELODIFESTIVALFINAAAAAAAALEN med systeryster.
 
jag kom hem i förrgår och igår jobbade jag som en gnu. Efter jobbet grejjade jag i trädgården och lät de två hundarna leka o busa, och sen Igårkväll kom Chrille o Becca, och vi åt pannkakor :)
 
Nu ska jag filura på lite bilder som jag tänkte lägga upp här, och så ska jag se om herrskapet på övervåningen hade tänkt vakna snart.... kaffe? ;)
 
-LallaNéa-