l

Min snygga busvovve har somnat på balkongen. Men ikväll regnar det, och är ganska kallt, så han ligger tryckt emot husväggen istället för mittpå, eller som på bilden, vid dörren.

Själv tycker jag synd om min själv, feberfryser, har dödstråkigt och önskar att alla människor kunde stå upp för det de säger. Men så funkar visst inte livet.
När jag blivit sviken gick kvällen åt fanders, maten blev äcklig, vädret dåligt och mungiporna hänger långt nere vid knäna.

Tror jag har nån förkylning i kroppen sedan i förrgår, men man håller igen och vägrar slappna av- med risk för att bli sjuk. Huvudet spräng, muskerna knakar och jag fryser... Nä nu blir det sängen helt enkelt, SLUT på detta elände!
-L
 

Storhandla

"Snacka om storhandling!"
Ja, jag säger ju det..?
Vi tar vårt förnuft till fånga, packar in oss själva och så lite som möjligt annat i bilen och åker till City Gross. Där fyller vi vagnen, med allt vi kan tänkas behöva, den kommande månaden.

Det är väl en storhandling, eller?!
Jag säger ju det....

lycka..!

-Har hittat ett inlägg från April-ish som aldrig blev publicerat.. tyckte det var fint dock =) -
 
Idag har Shaggy träffat stora hundar. En enorm collie, och en annan stor hund :P Han var nyfiken som vanligt och skuttade runt. Framför allt den stora collien imponerade på mig. Sättet han rörde sig på, när han lyfte på benet och när han gick, påminde så otroligt mycket om hur vi tror att Shaggy kommer bete sig. Det kändes konstigt att tänka på att vår lille krabat ska bli så stor, men det är ju fakta. säger di ;)
-
Ägaren till den hunden var en sådär 15 år, drack energidryck, hade trasiga strumbyxor och hade ingen större koll på den stora varelsen. Så kom jag och tänka på mig själv. Hur glad jag är för att äntligen ha fått Shaggy, och hur glad jag är att jag är drygt 20 år, fötterna på jorden och vet hurdan hund jag vill ha, mer än stor-bäst-vackrast....
.
Det var nog bra ändå, alla dessa år av väntan på min valp,

NYA BLOGG:SE

Hela bloggen ser annorlunda ut "från den här sidan"
Nu måååååste jag se vilka effekter som jag kan få fram, och hur kul man kan ha med detta egentligen ;) 
 
I helgen var vi nere i Skåne, jag Martin o Shaggy, närmare bestämt i Kristanstad! Vi träffade våra gamla grannar, Theo, Bex och Chrills, det var underbart att se dem igen! 
Vi pratade, fikade, gick på hundpromenad och hade maaaassaaaaaaaa mys! Love! :)

Ang. att växa fort

Observera kudden i bakgrunden......
Ja det är sant, den lilla mörkbruna knyttet och den lustiga rödbruna busvalpen är en och samma.....
underbara lilla du<3
.
....ett litet knyckel är  han fortfarande i och för sig....... ;)

Leonberger/st Bernad

Ja det kan låta märkligt men sådan är blandningen på våran lilla Shaggy, Leonberger/St Bernad.
En vuxen leonberger-hane har en mankhöjd på mellan 72–80 cm
Och för st bernadshanen ligger mankhöjden mellan; 70–90 cm
.
Alltså beräknas Shaggy, när han är fullvuxen, ha en mankhöjd som ligger mellan 70-90cm.
.
Men eftersom Shaggy föddes i en stor kull (15 valpar) och båda hans föräldrar är hyffsat "små" (mamman ca 65 cm, och pappan ca 70cm) så har vi hela tiden trott att Shaggy inte kommer bli "sååå" stor.
(Å andra sidan finns det dem som påstår att balndisar ofta blir ännustörre än helraserna.........)
.
Vid dagens mätning mätte Shaggy en mankhöjd på 66 cm över havet. (neej, över golvet...)
Så till lilla mamma, och alla andra som oroar sig över att vi skaffat en häst, han blir NOG bara CIRKA en Decimeter till! :) KRAM

Lite bilduppdatering..

Några nya bilder kan vi väl lägga upp, det var ett tag sedan nu jag vet.. och det märks inte så farligt att han växer nu heller, men det har jag väl aldrig märkt av i och för sig....
.
För några veckor sedan hade husse Martin en spelning med bandet vid Furusjön utanför Habo, här lugnar Shaggy husse före spelning, och husse Shaggy bland alla barn, alla ljud och allt som händer...
.
Shaggy har sedan en tid varit "rädd" när vi gått i skogen , öronen bakåt, svansen mellan benen och allmänt stirrig under promenaderna. Vi åker oftast dit på kvällen, och är väl lite halv stressade med att "komma runt" så vi får åka hem nångång.
Idag var jag och shaggy ute i över 2 timmar, och i det fina blåbärsriset lät jag honom springa löst vbilket tycktes vara heeelt underbart.
.
Men trött blir man även där.. ;)
-L

Älskade underbara

Det är lördagsmorgon och hon vaknar själv i den stora sängen. Det regnar utanför, så mycket att hela fönsterrutan skallrar när dropparna attackerar den. Hon vänder sig om, snurrar runt några gånger, innan hon slutligen går upp.
I köket står en brick redan iordning, hon är  ordningen själv inbillar hon sig, och förberedde så noga hon förmådde kvällen innan, för just denna stund. Vattenkokaren mumlar och i mickorn värms en kanelbulle. Hon är själv hemma denna morgon, en mycket sällsynt företeelse.
När allt är färdigt  bär hon försiktigt brickan till soffbordet, och bäddar ner sig med de rena "finfiltarna" i den ärvda men ack så bekväma soffan.
Bäst som hon sitter där, inlindad av mys och gos, slötittande på något gamalt avsnitt av nått ointressant program, tar hon ett djupt andetag pch lutar sig bakåt
-Vad jag har det underbart! tänker hon och ler för sig själv i det tysta hemmet,
-om bara kärleken fanns också... hon blundar och föreställer sig sin älskade inför henne, hon suckar och sätter sig till rätta igen för att fortsätta glo på rutan. Just då händer det ofattbara! Ytterdörren knarrar till, och in studsar den lilla valpen med hennes älskling i släptåg. Dyngsura, genomblöta och frusna.
Hennes lycka var obeskrivligi just det ögonblicket. Tack.

Ur; Inspiration från min vardag
-L