Batteriladdning!

Nu har jag packat färdigt alla väskor med kläder och knasiga julklappar, och snart kallar sängen för några timmars sömn innan det bär av till el stockholmo!

Det ska bli fantastiskt underbart att träffa AndersPanders igen, har varit låånga dagar sedan sist.
Och så blir det en lugn och förhoppningsvis underbart minnesvärd nyårsafton, hoppas på några raketer ;)

Och efter nyår händer det mest otroliga i mitt liv (haha) jag ska  nämligen träffa mitt älskade tulpanjäng! (moahaha!!)
Det ska bli så grymt roligt att jag inte vet ens vilka ord jag ska andvända för att beskriva känslan.... Ni är underbara, iallafall =)

hjärta Ett hjärta, till mina fina och underbara som jag snart skall träffa! ;D


Så nu kanske jag inte skriver på några dagar (beror på internetåtkomsten som ni förstår) så jag önskar er ETT GOTT NYTT ÅR!!

och massa kramar :)

-LallaNéa-

Baaal!

hemkommen från en bal, skulle nog kalla det "fest" mer, eller 28:an rätt och slätt, som det faktiskt heter.
Har ätit god mat, gjort lite nya bekantskaper och dansat en heeel del med både LENA och en del "karlar". ;)


Jag sitter och fryser i detta nu, för klockan är tjugo i tre på natten, för att jag har kort klänning på mig och för att jag är dötrött. OCH för att jag har läst jimmys (http://personligamellberg.blogg.se) och annas (http://yesindeed.blogg.se) bloggar.. fina ord från ännu finare människor långt långt borta gör mig glad i hela kroppen! Och rysningar av välbehag i och med vetskapen om att jag snartfår träffa er.. det är nog obeskrviligt. Men som både anna och jimmy skrivit, så har vi fyra olika tankar funderingar och bakgrunder som gör oss jävligt olika. Trots detta, att vi lever så olika, ärr vi extremt lika i vissa sammanhang, och just variationen binder oss samman med en otrolig kraft som troligen (förhoppningsvis) inte kommer ha försvagats trots pojk/flickvänner vi "klarat av", trots skoldagar som glidit ur våra händer, och allt annat som händer i en människas liv på två år. Tänk er att vi är fyra dessutom.... det blir ju sammanlagt 8 år, tänka vad mycket som hinner hända på den tiden!

Vad har du gjort av dina senaste 8 år? :)

Nu ska jag försöka sova någon timme.. imorgon ska jag packaoch åter packa, för sedan bär det av till STOCKHOLM, till andersälsklingen och nyårsfirande! Sedan även, det ovanstående, tulpanjänget =)  (do you like it, anna?)

-LallaNéa-
Ps. det spelar ingen roll vad vi "kallar oss" eller om resten av världen vet att vi "finns", jag vet att min känsla är san, och det är säkert era också. NI ÄR oifrånkommligt, 3 av de viktigaste i mitt liv. Ds.


MINA

järn?
Hur många inlägg jag än skriver förstår ni nog inte vad jag verkligen vill få fram. Jag är så... GLAD att ni finns, att ni är på riktigt och att jag snart snart snart kommer träffa er igen!

I övrigt har jag inte lyckats med så mycket... köpt lite bhar och smink.. nu är det matdags och sedan bal! :)
Miss you lovers! :)

-LallaNéa-

Tankrensing?


Jag har försökt sortera mina tankar lite, och har funderat på vad ni egentligen vet.
Vad ni egentligen visste och varför allt blev som det blev.. Vilka delar har ni valt att minnas? Varför..?

Därför delar jag med mig av dessa blogginlägg som ni säkert redan läst, men nu ger jag mig inte,
ni ska kommentera detta innan jag uppdaterar igen!
(behöver inte kommenteras här, gårlikabra med ex. ett sms) =)

Om Kärleken till A min A:
http://lallanea.blogg.se/2008/november/utkast-har-precis.html
08-11-17
Saknad första gången jag verkligen var utan dig...

http://lallanea.blogg.se/2009/august/anders.html
09-08-04
Bara tankar...
hjärta

"Järngänget" The four of us?
http://lallanea.blogg.se/2008/march/ar-jag-en-del-av-borjan-pa-nagot-riktigt-stort.html
08-03-18
Mina förundrande känslor, upplyft till himmelriket var jag och försökte beskriva det ovan.

http://lallanea.blogg.se/2008/march/
08-03-29

http://lallanea.blogg.se/2008/april/i-thought-we-were-good-we-were-meant-to-be.html
08-04-15
Favoritlåt för tillfället, och saknade uppdateringar...

http://lallanea.blogg.se/2009/february/tva-flickor-soker.html
09-02-03
När vi började förstå att det inte kunde bli som det var. försökte förmedla smärtan.

http://lallanea.blogg.se/2009/march/jobbig-lang-vantan-sokning.html
09-03-06
Tvivel, längtan...

http://lallanea.blogg.se/2009/october/mot-jonkoping-och-hur-det-sket-sig-igen.html
09-10-16
Misslyckandets känsla, jag var säker på att jag hade missat livets enda chans att återse oss.


Så vill ni höra mer är det bäst att ni kommenterar! :-)
-LallaNéa-


MITT KONFMINNE!!!!

Idag är det Juldagen, årets lugnaste dag. Jag vaknade i vanligordning senare än resterande familjemedlemmar, och gick när för att äta frukost. I vardagsrummet var då redan tv-spelandet i full gång och lagom tills min frukost var avslutat begav sig hela familjen ut för utomhus lek.

Jag gjorde en snöängel, och skottade fram min lilla bil. Sedan gick vi en prommenad och det hela var tydligen i två timmar! När vikom in igen åt vi lunch, och sedan har "en prinsessas dagbok", Ice age 3, narnia och tevespel varit de avgörande detaljerna. (detaljer att se tre filmer på en dag!?)

Så tänkte jag någonstans mellan filmerna uppdatera mina bilder till datorn, och vardärför på jakt efter min USB-kabel. MEN VAD HITTAR JAG?! Jo mitt kära KONFMINNE!! Tre fyra tusen tunga stenar lyftes från mina axlar och tro det ni måste, en tår föll ner påmin kind.. LÄTTNAD. GLÄDJE. Lycka och en massa massa minnen.......
(se länken.....)
http://lallanea.blogg.se/2009/november/fack-fack-fack-bajs.html

Mycket mer har inte hänt idag som är så speciellt att det behövernämnas här. . .
Så jag får önska dig godnatt och sov så gott! :)

-LallaNéa-

Juleaftonen 2009

Kära vänner!

Julafton har som vanligt varit en dag med höga förväntningar, massor att göra, människor att möta och mat att äta.. haha!
Årets nyhet denna jul är kanske oväntad, men hos oss står den lutande granen! :D   Pappa och E skulle köpa gran igår, och det fanns tydligen bara en kvar. En sne och tanig gran, men lagomlång ialla fall. Som sagt granen lutar alltså i sig själv, men det var helt omöjligt att få den att stå rakt så snett blev det. Haha! (men jag tänker att kanske är det så det ska vara, att på julen tar man hand om de allra svagaste, som granar som knappt kan stå själva?)

Massor av julklappar har jag fått, the-burkar, kläder, ljushållare, pengar, MÖJLIGHET TILL TEVE I LÄGENHETEN, filmer, mixer och riktigt lyxthé (KRAVMÄRKT=JAG GILLART')
Men nu ska jag ta och känna mig klyschig tänkte jag, "det är en skönare känsla att ge än att få". Mamma och pappa fick ett fat med ljus, stenar och annat fint, men vi hade slagit in det hela i flera små paket, för att göra det lite roligare. Systrarna fick varsitt klädesplagg och min lilla A fick tomtemys (liten sak bara för att ha paket att öppna på själva dagen. Han fick egentligen en DVD-box mednågra favoriter och så lite godis å så).

Dagens häfitgaste sekund var när jag och U fick varsitt likadant paket, och mamma började nödrimma. U och jag hade önskat oss likadana klännigar (jag önskade mig en och hon en, och när vi skulle förklara för varandra vad vi önskade oss så visade det sig att det var samma. Jag önskade mig en röd, U en blå/svart) Som sagt, när mamma började nödrimma tittade jag&U på varandra och utan att säga ett ord slet vi upp kartongerna, och drog fram våra klänningar. Vi bara visste att de låg däri, det var en obetalbar känsla... och blicken.. som en blixt från en klar himmel och sen bara RITSCH!! Dock fick u den röda och jag den blå, men går det inte att byta (självklart skulle vi ha olika storlekar) så var vi jättefina, och förhoppningsvis kommer bilder på det snart! =)

Denna julaftons andra stora stund var när E öppnade paketet som jag slog in i somras. I Italien köpte jag nämligen en ängel till systra mi som hon skulle fått på sin födelsedag, men pga olika saker kunde hon inte få den då, utan fick den nu. Familjens förvåning över att jag kunnat hålla något hemligt så länge var underbart, och att ängeln var värdefull (eller kanske mer BETYDELSEfull)märktes. Det hela förstärktes en liten stund senare när U öppnade ett stortpaket utan vikt. Mitt i pappret låg hennes ängel, som jag faktiskt redan i Italiten såg ut som hennes julklapp. När familjen förstod att ängeln legat inslagen sedan i somras, att jag gjort allt för att transportera hem den lille på flygplan och annat... ja känslan var obeskivlig av att kunna ge bort något som till synes är så litet, men lyckas förmedla en känsla och en tanke....... och så till mina småsystrar dessutom, är känslan inte bara underbar?!

Många många bilder från dagen finns, men kamerasladden har jag ingen aning om vart den är... men så fort den kommer fram (eller jag förstår mig på datorn/minnes-korts-läsaren ordentligt kommer bilder upp här...)
Nu ska jag ta och smsa med mina fina vänner, och sedan sova. Imorgon ska vi pröva alla klappar (förutom BuZZ-spelen som ekat i vardagsrummet några timmar redan), och mysa ordentligt! Imorgon är den dag som brukar vara årets bästa, då man har tid för varandra och bara njuter. Men det är en annan historia, en sak itaget! :)

GOD JUL kära läsare,
Jag önskar DiG allt gott!
KRAM
-LallaNéa-


Dan före dopparedan!

Det är städat, fixat och donat överallt. Nästan alla klappar är inslagna, nu är det rimmen som saknas "bara".
Jag har kokat knäck, syrran har gjort kola.

På nedervåningen spelar man Bingolotto och firar med uppesittarkväll. Min nyttiga syster har klargjort att hon ska ha en VIT jul =FRI FRÅN JULMUST!
Jag måste nog säga det nu för jag orkar inte bära det längre, det är nått som är fel. Men trots att jag ska "kunna" läsa och 'förstå' vet jag inte i vilken ände jag ska börja....... det måste börja någonstans!

Jag känner mig utslagen, utbankad och nerdrogad, ledsen, uppriven och desperat. Allt jag kan tänka på är Du, men i nästa ögonblick förvandlas drömmen till mardrömm och jag vet varken vart jag är eller vart jag är på väg...

Att det är julafton imorgon har jag faktiskt ingen vidare känsla för, men det kommer nog så snart jag går ner, värmer glögg, äter pepparkakor och knäck, ser julklapparna som E redan lagt under granen och  hör julmusiken från teven...

"råkade" dessutom se lite bilder, läsa lite kommentarer... det blev inte lätt då, svårt att ´veta, svårare att förstå, men svårt var det redan... jag har iallafall skickat in sista skolsaken för höstterminen, klockan tolv klickade jag på knappen och fastän jag som vanligt kunde ha gjort bättre ifrån mig är jag tillräckligt nöjd. Jag får iallafall G (ni som känner mig, vet)

Men jag längtar faktiskt till imorgon, jag längtar förbaskat mycket till kyrkan klockan 11, korvgrillningen i teckbyxor ovanpå finklänningen.. jag längtar till Kalle Ankas "nyhet" och till att självaste TOMTEN kommer på besök. Det kommer bli en underbar jul, och jag vill ge alla runt omkring mig det bästa av bästa.

Om allt bara kunde vara enkelt här i livet...


Förresten har jag glömt meddela världen att VÄRLDENSBÄSTA JIMMY kommer till stockholm SAMTIDIGT som MARTIN! :D :D :D Hur glad som helst, det kommer vara heeeeelt underbart att träffas vi fyra igen, jag har verkligen saknat oss!

Nu får ni ha en underbar kväll, imorgon är dopparedan och då ska alla vara glada =)

KRAM & GOD JUL
-LallaNéa-

There must be another way

Lyssnar på melodifestival-favoriter, som Israels "ther must be another way".
Snön faller varken snabbt eller långsamt, bara sådär uppstressande och lugnande... Skoluppgiften närmar sig sitt slut, men det är nästan så att jag inte vill att den ska bli klar, för det är så mycket annat jag ska hinna med också.. och så länge jag sitter med denna här behöver jag inte om fokusera... Vill hitta USB-sladden till kameran också, har MASSOR av fina bilder jag vill dela med mig av...

puhh...

another way.....

-LallaNéa-

När livet är bra..

Lilla syster sjunger "ljuset i advent" i rummet brevid, mamma kokar kaffe och fixar frukost på nedervåningen och resterande 40% av familjen sover fortfarande. Själv sitter jag här och njuter av en stor kopp choklad och vetskapen om att det nu bara är dagar kvar tills jag får träffa 3 av de mest betydelsefulla människorna i mitt liv.
3 människor som det dessutom var jävligt länge sedan jag träffade, Anna kanske inte fullt så länge som J & M, men alldeles förlänge med tanke på att jag skulle kunna bo med dessa människor hela mitt liv utan att tröttna så mycket som en sekund.

Jag känner mig lycklig just nu, med tanke på ovanstående... Tänk att det bara är dagar kvar... Då är livet bra =)


-LallaNéa-


Ps. förlåt. jag gjorde också fel. jag ska försöka att inte göra det igen. jag ska verkligen försöka. ds.

Nanaaa naaaa...

Får man välja vem man ska vara?
Eller är allt redan bestämt?
Finns det enkla svar på alla frågor?
Eller är det ingen som vet?

Roar mig denna måndagskväll med att sjunga och nynna fram några meningslösa fraser, samtidigt som jag skriver klart den förbannade rapporten som skulle varit inlämnad i fredags. INTE OKEJ.

Det är så mycket man inte förstår, så mycket jag inte vill förklara
men jag undrar, nu när tiden går
om du vet, vem du vill vara?

Jag söker ödets makter, söker tro och liv
Jag söker livets faktor, söker belive..
Ingen vet vad som händer
nästa dag då allt är svart
Ingen vet vem som tänder
ljuset i tunneln då
Jag hoppas och jag vill tro att allting ordnar sig
men ingen är väl så naiv att den tror nått sånt om mig...


har du hittat dina värmande händer?

Skoltrött och sångsugen. -LallaNéa-

Det handlar om att hålla igen.

Det gör det faktiskt. (se rubriken) det handlar om att hålla igen. Väga och väga igen vilka ord man ska välja ochi vilken ordning man ska sätta dem.
Du måste hålla i alla orden du strax ska släppa och du måste överväga om orden du ger påverkar på det sätt du hoppas. Påverkar på det sätt du trodde.

Jag måste verkligen bli bättre, på att fundera över varje ord innan jag skriver dem.. Dom ropar på övervåningen. Jag får fortsätta senare..

-LallaNéa-

PS. Förlåt....

Juletid.. :)

Jullovet, promenadernas lov, börjades i morse med en promenad till Shell/7eleven för att köpa låsolja. Till min lilla lilla bil som nästan frusit fast där den stod. Efter ett antal försök med låsoljan kom min hyresvärd ut och frågade om jag ville ha hjälp, och det ville jag såklart.. Hon gav mig en plastpåse med varmt vatten som jag höll mot låset en stund sedan gick bilen att öppna! Nu har ni lärt er det universaltricket också =)

Sen gick jag upp till lägenheten, åt underbar frukost bestående av kaffe, godis och fil. Sen packade jag ihop och bar ner saker till bilen och for för att hämta upp teres.
Jag åkte ner för en backe och insåg att jag skulle ha stannat ovanför backen så jag vände och tog sats för att ta mig upp igen. Halvvägs gick det bra, sen tog farten slut. Jag skulle växla ner för att bilstackarn skulle orka, men hjulen började spinna. Jag bromsade men det tog inte riktigt utan jag fick en otrolig fart bakåt. Innan jag han avgöra om bilen skulle tippa över, eller inte, bromsade jag så hårt att däcken låste sig och jag kunde stanna bilen. Så lyfte jag försiktigt på bromsen igen och gled bakåt någon meter innan känslan av att slå runt återigen kom över mig.

Det var jätteäckligt, dö läskigt och jag skakade i hela kroppen. Det kändes som om bilen skulle slå runt och vägen som jag backade ut på var inte heller liten. Men det gick bra, jag tog mig ner och sökte en annan väg upp.

Vi hade åkt till Birsta när vi skulle svänga av E4an för att lämna spel hos Emma, när det hände igen. Bilen framförmig bromsade mer än vad jag gjorde och i försök att inte köra in i framförvarande tröck jag på bromsen -lite för hårt.
Bilen fick nästan sladd och jag ryckte i ratten tills jag hade ungefärlig kontroll. Jag försökte förklara för tessan att jag hade koll, men jag vet inte om jag ens lyckades övertala mig själv...

Sedan var det rondellen precis vid Emma, jag hade lite för hög fart och sladdade mig ur kurvan. Men det var ingen fara, bara sånt som blir ibland..

Sen körde jag mycket försiktigt hem till C & B, det luktade dock bränt gummi.....

Julbak på övervåningen och här sitter jag och spelar farmville på datorn. Ganska värdelös sysselsättning kan tyckas, men jag ska nog läsa lite bloggar också ;)



Då vet du ju att jag har saknat dig. Saknat dig i två år, det visste du! För det jag skrivit här har du ju läst. Du visste vad jag kände, att jag kände mig lämnad och ensam. Du visste det så himla väl.. Du visste att jag saknade dig men kunde inte... KUNDE inte skicka ett sms? kommentera ett inlägg?? Fastän jag har förlåtit dig uppkommer det nya småsaker som gör mig frågsam här o där.
Jag hoppas, men jag vet inte, om jag nånsin kommer glömma helt. Eller helt släppa. Jag jag vet dock att jag hoppas, att du står fast vid vad du säger.
Att det aldrig kommer hända mer.



Nu ska jag hjälpa till lite säger de, jag kan ju försöka ;)
-LallaNéa-

Onsdag!

 
UNDERBAR PA-dag, sovmorgonen firades med att gå upp vid halv 7, lediga dagen firades med att sjunga på skolan och försöka att inte panika så mycket över de ännu ej inlämnade skoluppgifterna.
 
Nästa anhalt skulle ha varit julklappsinköp med på grund av allt runt omkring idag går jag hellre hem och svälter mig själv.

Imorgon är det Innebandy och MASSA SKOLUPPGIFTER. Sjuukt jobbigt :/


Om jag bara visste hur jag skulle göra
Då skulle jag ha gjort så för så länge sen...

-LallaNéa- 


Som om.. (mitt i natten)

Älska som om du aldrig blivit sårad
Prata med varje männiksa som om det var sista gången ni talades vid
Skriv varje sms som om det vore det sista till just den personen
Berätta om alla dina känslor, som om det var din sista chans att uttrycka dem.
Lev varje dag, som om det var den sista.
Var lycklig .för varje sejund av olyckaär en sekund mindre av lycka.
Dela med dig av allt, för en dag kan du ha inget.

Jag önskarjag kunde göra precis så. men jag är säker på, att baradu följer en punkt, har du kommit långt!

I miss ya'.
-LallaNéa-

När man inte hittar orden

Hatar när man sitter och funderar på ett blogginlägg hur länge som helst, utan att det fungerar :(
Alltså utan att man lixom hittar de där rätta orden, de rätta orden att börja meningarna med och fylla ut styckena med..

Har suttit så fram  och tillbaka hela kvällen, blandat med teve-tittande och konfererande över sms med
Easy To Learn - kompanjonen, EMMA.
Har jag sagt att vi ska vara med på radio på måndag mogon?! P4 Västernorrand är det som gäller, tror jag dör, om det är TullaMaja o gänget vi ska prata med, hon är ju min stora idol!  :D :O Men det får tiden utvisa, nu handlar det om att sortera tankarna och lägga iordning spelen.
Slutligen TACK till OFFASON, för de fantastiska spelpjäserna!





Det är mycket jag saknar nu. När det ser ut som om jag har allt.
-LallaNéa-

Den som räddar en människa har räddat en hel värld. **

Rädda världen. I från djupet av mitt hjärta, det är det jag vill göra! Men lika djupt inom mig finns en röstt som inst viskar eller väser utan SKRIKER att det är det omöjligaste jag vet!

Och just nu vet jag inte om jag gör någon vidare nytta alls, utom att möjligen förstöra för detta räddande av världen, att rädda en människa. Hur jag än gör är det en fot som kommer i kläm, och vems fot jag skall klämma är oerhört svårt att säga när det bara är människor jag verkligen älskar som det hela rör sig om. En hit, en dit och en ner i diket!




Men det Unga Företaget : Easy To Learn UF går det riktigt riktigt bra för! Vi fick vara med i tidningen från mässan i tisdags, och på måndag ska jag och emma till Sveriges radio för att bli intervjuade. Hade vi kunnat drömma om det?! Nej, inte en sekund!




Det är riktigt svårt nu, riktigt. Skolan överöser mig som vanligt med hundra uppgifter i alla ämnen, min enda tröst idag är att veta att jag har LITE sovmorgon imorgon. Har eget arbete, och det finns en del att ta tag i.. orkar inte ens rada upp det.

Nu kallar väl sängen även om jag inte vil lyssna på den. Jag ska försöka uppdatera snart igen! Håll till godo!

Och du, besök: www.easytolearn.se
-Du kommer inte ångra dig!

-LallaNéa-