Godmorgon i köket!

 
M har kilat till jobbet, syrran sover och vovven har bara druckit lite vatten för att sedan traska ner till sin källare igen. Själv ska jag koka ett ägg och dricka en stor kopp kaffe vid mitt fina köksbord, och vänta på den här dagens överraskningar.      -L

Stenparti

Idag har jag och syrran slitit som hästar. Eller som.. systrar? 
Vi har ÄÄÄNTLIGEN lagt om stenplattorna, stenpartiet, och det var en heldel jobb vill jag lova.... 
 
Så här såg det inte riiiktigt ut i morse, eftersom jag förberett lite med att plocka bort ogräs, men så här såg det ut för typ en vecka sedan!
 
 
 
Efter lite (rätt mycket..) ogräsplockande, grävande och jordskottande.......
 
 
 
Work is happening;
 
 
 
Ooooooch.. så här blev det!
 
 
Jag ska även ta en bild i kvällsljuset, då plattorna har finast färg och allting ser så där ordnat ut..... Sen ska jag jag plantera, och det kommer bli sååååå himlans fint! :)
 
-LallaNéa-
 
 
 
 

Senaste trädgårdsförändringen!

Vad kan vara viktigare än en snygg entré? well, nu är det ju en bit kvar där, men jag har i alla fall BÖRJAT fixa med husets ingång. :) 
 

 
 
Lite ordnig & reda, lite rätkrattad jord och en påbörjad öppning till det kommande gruspartiet... Håll ut! ;) 
 
-LallaNéa-
 
 
 
 

Lördag

En härlig lördagsmorgon som denna börjades med sovmorgon för min del, och sedan kaffe och gofrukost i soffan.
Försökte titta på teve men akta er för det på lördagsmorgonen vill jag bara säga! FY sjutton vad tråkigt!
 
Idag ska vi försöka ta tag i några småprojekt i huset, och framåtkvällen blir det ett dopp i Linne(a)sjön :) 
 
Ha en bra lördag!
-L
 

morgonfunderingar

Godmorgon Godmorgon! 
 
Idag har jag gått upp aaaaaaalldeles för tidigt. Precis samma tid som vanligt med andra ord. Jag vill ha soooovmorgon! 
Men det kommer nog nästa vecka, hopefully, för då kommer nämligen min kära Lillasyster hit! Nu träffades vi senast vid midsommar, så det är ju inte så länge sen, men jag längtar efter att ha lite egentid med henne och hitta på skojsiga saker :) 
Och då kanske jag får sovmorgon för ska jag orka leka med henne en heldag måste man ju sova ut först...? :P
 
 
På jobbfronten går det segt. Eller det står rätt still faktiskt. 
Jag SKAAAA lämna mitt CV på 3-4 ställen till som jag har kommit på, bland annat en butik i Skillingaryd och ett hotell.... Av de 16 CVn jag har lämnat ut har jag fått svar från: 1. Plantagen.
Där meddelande man att man inte sökte extrapersonal just nu, eller var i behov av det i den närmaste framtiden. Så tack och hej.
MEN det kändes fett bra att få svar. NÅGON har ju lämnat mina papper till sin chef och chefen (rekryteraren/HR-personer/what-ever) har bemödat sig md att svara mig. DET känns bra.
 
Sen har jag sökt ett jobb på ett stort företag, och därifrån har jag fått svaret att de "ska kontrollera min ansökan och återkomma om jag blir intressant för en intervju" såå... det låter ju lovande?
 
"det kommer" säger alla, och det gör det säkert. Frågan är bara NÄR. Jag hoppas på igår, eller MINST idag. Men jag vet att det inte funkar så.. jag får hanka mig fram ett tag till och hoppas det kommer nått före jul så jag åtmindstonde kan bjuda på pepparkakor.......
 
-LallaNéa-
 

Torsdag

M:Néaaaa?!
Jag: Jaaa hjärtat?
M: Det luktar jätteäckligt där uppe!
Jag (fortfarande sovande): Mmmmm
M kommer ner och går in i sovrummet, tittar nedslaget på mig och mumlar nått om en dum hund
Jag: va säger du?
M: SHAGGY HAR BAJSAT I MITT RUUUUUUUM!
 
Ja men god morgon då!
 
Shaggy var kass i kistan redan igår, vid 23 ville han gå ut och matte fick hoppa i foppisarna och kila ut i trädgården. Under natten har han alltså varit uppe hos husse o bajsat.. I husses nya studiorum.
Men, när husse gått till jobbet fick matte städa, jag gjorde ett tappert försök att få bort både sörja och lukt... sen tog jag med lillvovven ut för att gå rundan. Måste ju se hur pigg han var och om han hade fortsatt kass mage. 
Det hade han. Stannade kanske 100 gånger på 3 km, men var pigg som en lärka och sprang på bredvid mig hur fint som helst. 
 
När vi kom hem tog jag en dusch och sedan ringde svärmor på dörren. Det är tur, jag har sån tur.. att jag har världens bästa svärmor som lägger en hel ledig dag på att umgås med mig. Vi var i Värnamo & shoppade, både på EKO, Karlssons, Lizas, på stan och Ica. Det sistnämnda var nog mest faschinerande. Jag hade i huvudet lagt upp en budget på 700:-, fick sedan betala 642:- -Vem fan är bäst eller?!
 
När vi kom hem var det dags för kaffe, och sedan brummade svärmor vidare och jag släppte ut Shaggy i snöret. Snart kom Martin hem igen, och beklagade sig över bajsdoften i studion, Stackarn. Han får ett helt nytt golv i sitt rum. Buhuuuuu.
 
Nu står Martin i köket och lagar pizza. Jag har beställt bacon på min :)
 
-LallaNéa-

Jobbardagen

Luften står nästan stilla. Ibland smyger någon vindpust förbi som får trädens grenar att vinka lätt.. 
Jag sitter på "balkongen" och läser inredningstidningar. Egentligen skulle jag bara äta lunch men ibland blir man liksom kvar...
 
Idag skulle jag försöka få ordning på det här med rutiner. Klockan 6.30 gick jag upp tillsammans med Martin, och åt frukost i soffan. 7 åkte han, och jag skulle "bara" lite innan klockan slog 8 och min "arbetsdag" skulle börja. Well, 8.57 tog jag tag i dagen och började bära grejjer. Igår hämtade vi nämligen hem studion, men i orkade inte springa upp och ner i trappen igår kväll... En timme tog det. Och då var jag själv, ställde allt i fin ordning och DAMSÖG dessutom. Jaha tänkte jag, vilken bra arbetsdag... Men så tog jag med Shaggy ut på promenad. Vi gick den vanliga rundan, men på slutet tog vi en sväng bland gatorna i andra änden av klevshult. Massa fina trädgårdar fanns det där, och jag samlade många idéer. 
 
Så kom vi hem, drack lite vatten och gick ut i trädgården. Jag planterade om 2 blommor, vattnade rabatterna och klipte lite i en buske. Den kommer aldrig att bli bra.. 
 
Och sen var klockan halv ett! Jag började visserligen "jobba" en timme försent. men jag slutade en halvtimme för sent med ;) 
 
Meningen med detta arbetspass var inte att jag skulle hålla koll på klockan, utan att jag skulle göra NÅGOT i 4 timmar, utan att kolla facebook, sätta mig vid teven eller läsa inredningstidningar.. och det gick ju! Nästan ;)
 
Nu blir det en dusch och sedan en sväng till Skillingaryd för att handla. Imorgon bär det av till Värnamo för lite shopping, och sen är det fredag och nästan helg! :D
 
-LallaNéa-

Vad har du gjort idag?

Det är frågan som alltid ställs kvart i sex (17.45) på vardagarna här hemma. Idag vet jag precis vad jag ska svara. INGENTING.
 
Jag gick upp halv sju med en rätt morgonsur Sambo denna morgon, som klagade på att jag skulle få va hemma idag, kunde gå o lägga mig igen och inte behövde åka till nåååååått jobb. 
Jag fixade kaffe och plockade iordning en matlåda till honom. Det var väl liksom det jag kunde göra. 

Sen åt jag frukost, lääänge. Satt vid teven med datorn i knät och spelade Farmville. Börja aldrig spela det. 
Bortåt 9 ville Shaggy gå ut så jag satte honom i linan och gick sedan för att fixa mig. Jag klädde på mig träningskläder och så hämtade jag Shaggy igen. Vi gick den vanliga rundan. Den tar rätt precis 30 minuter. Idag tog den 37 aktiva. ("runkeeper" stoppar tiden när man stannar. Vilket man får göra ofta ibland när man har en pojkhund.. gissar att nån granntik löper......) Jag gick långsamt också. Nästan släpade benen efter mig och räknade baklänges hur långt till jag var tvuuuuungen att gå. 
 
Väl hemma åt Shaggy frukost, och jag startade en tvättmaskin innan jag tog en välbehövlig dusch. Jag tvättade håret och hade i inpackning. Rakade benen och hade Scrub. När jag var klar virade jag in mig i en handduk och smörjde in fötterna med fotsalva. Tog bort gammalt nagellack men hittade inget nytt fint att sätta på. 
(hur man beskriver en timme av sitt liv på mest utdragna sätt någonsin.....)
 
Sen skulle jag vara duktig så jag kilade upp till mitt arbetsrum och satte mig vid datorn. Jag lade in alla nya räkningar och räknade ut nästa löns kostnader. Våran budget håller absolut, men en till lön hade gjort alla våra drömmar möjliga.. 
Så blev jag hungrig och jag gick ner för att göra lunch. Precis då var tvätten klar och jag hängde den ute trots supermörka illavarslande moln och stormblåst. "Vinden torkar" tänkte jag, och hoppas att inte inte börjar regna.
Det blev rest-sallad och en burk blandade bönor till lunch. Jag satte mig vid teven och såg två avsnitt av Teenaged mom innan jag orkade fixa kaffe. Kaffet avnjöts med en melonbit och en näve jättesalta nötter till ett program om idioter som köpt ett hus de skulle renovera för att sälja -utan att ha nåååågra förkunskaper. Det gick ju som det gick för dem dessutom, herregud!
 
Helt plötsligt var klockan fyra och min underbara lediga dag utan nåååååågra måsten börjar -äntligen- gå mot sitt slut. Jag skrev ut ett recept på goda biffar vi ska göra till middag, och har alldeles själv hängt upp en lampa i mitt arbetsrum. Det blev..... jättebra. Skulle få IG av både min gamla slöjdlärare Gunnar och alla elektriker jag känner men..... jag har ju en lampa!
 
Nu är klockan halv fem. För att det ska se ut som om jag har gjort nått idag ska jag gå ner och tömma diskmaskinen och fylla den igen. Sen ska jag börja fixa med maten och om typ en timme kommer Martin hem och jag antar att han är såååå sugen på att prata med, och underhålla, mig.
 
Jag hatar det här.
 
-LallaNéa-

Tidig morgon!

Idag är vi vakna tidigt. Martin fixade frukost till mig och vi kollade på Ducktales, "istället för att läsa kalle". 
 
 
Men nu har Mörta åkt till jobbet, och jag har fått byta till Nyhetsmorgon. Liiite samhällsinformation kan jag ju ta till mig.Idag ska jag klippa gräset. Och vika tvätt.... jag hatar tvätt. Sen ska jag göra ett litet inredningsprojekt... vi får se hur det går :) 
 
 
-LallaNéa-
 

Huset- stenpartiet

Som alltid är det svår att tänka sig att något har ändrat utseende när man ser det varje dag.. Men när jag skrev det förra inlägget la jag själv märke till förvandlingen... titta bara på den här bilden, när jag grävt bort nedre "radens" gräs och hittade smultronplantorna under... 
 
 
Och ikväll, när jag har planterat ytterligare några nya blommor, delat en buske och grävt bort maaassor av gräs från bilden ovan...... ser det ut såhär. På 1,5 mån. boende i huset..... Det är rätt knäppt på nått vis  =) 
 
 
-LallaNéa-
 
 
 

Planteringar!

Som vanligt när det gäller mig så finns det inga fööööre-bilder. Detta för att min impulsivitet ibland går FÖR fort och jag kastar mig på buskarna innan kameran hinner knäppa. Men här är i alla fall en gaaaammal bild, på hur "rabatten" en gång såg ut.... (för rätt precis 4 veckor sen) 
 
 
Jag har varit och köpt lite nya blommor idag. De hade -äntligen- rea på min favorit-närmaste plantskola, och jag fick 7 stora färggranna blommor till  priset av... 3 -i vanliga fall
 
Jag visste inte riktigt vart jag skulle sätta dem dock, eftersom jag handlade lite impulsivt och inte riiiiktigt tänkte på min ack-så-genomtänkta blomsterbestånd..Men i DEN rabatten skulle de i alla fall, men där stod ju den nedrans busken......som jag tänkt på många gånger, att man skulle kunna dela, flytta runt, flytta om och ha som "bakgrund" till självaste rabatten.... Sagt o gjort -amen vafan, nu KÖR vi! så satte jag spaden på mitten av busken och K-L-Ö-V. Svårt var det, jag fick stå med båda fötterna på spaden och hoppa till, innan rötterna ville dela sig. Sen klöv jag och klöv, och raddade upp "bitarna" på gräset.....
 
 
 
 
Och sen skulle fanskapen TILLBAKA! Det var här någonstans jag började fundera på om det är tillåtet att gräva upp en helt levande o rätt okej buske, dela den i tusen bitar och sedan lägga på släpet och slänga skiten!?
Men tillåtet eller inte, envisare kan ingen vara - än nån i våran familje-skaaaaaara.. ja ni vet.
Så efter lite pusslande och grävande, slitande och tunga lyft.... hade min buske förvandlats till en häck! (Jaaa men....håll er till ämnet!)
 
 
 
 
Och så har det kommit ner några färgsprakande blommor, och som Martin uttryckte sig: "Nu börjar det se ut som ett land!" I landet har man väl förvisso potatis och sallad, men "rabatt" som jag vill kalla det är tydligen "något man får billigare" enligt M så....... Plantering? :)
 
 
------
 
Nu blir det rabarberpaj, Spartacus & myskväll med mannen!
-LallaNéa-

Skolfunderingar en vacker sommardag.

Idag är det fint väder. Solen skiner, vinden susar bara lite, himlen är helt blå.
Idag ska jag köpa blommor. Klippa gräset, vika tvätten (VEM kom på idéen att ställe en extra dubbelsäng i mittt hem?! Huuuuur mycket tvätt kan man tvätta utan att behöva ta hand om det..?!) och plantera blommorna. 
 
Men först måste jag nog ut o gå med Shaggy. Inte för att han behöver det, idag ska han ju inte vara ensam och han HAR REDAN fått vara ute i trädgården o pinka. Men likförbenat sitter han vid dörren och gnäller. Gå ett varv runt - och gnäller....... 
 
Idag är det fint väder. Den senaste veckan har jag sökt 17 jobb. Och fått två svar. I det ena stod det "vi återkommer" och i det andra stod det "vi har inget just nu". Jag har typ 3 till att söka innan alla mina idéer tar slut, och sen får jag helt enkelt hoppas att jag får nått. N-Å-T-T. 
 
Imorgon får man veta hur det gått med ansökningarna inför höstterminen. Jag har inte ens kollat på antagnings-hemsidan sen jag sökte, jag vågar inte kolla om jag ens är behörig.. 
Jag har sökt 2-3 program, som ger kadndidatexamen i olika ämnen. Och så 2-3 program som "bara" ger yrkesexamen. Resterande sökbara platser la jag på "intressanta kurser" och det var ju dessa jag kom in på förra året, o därav läste Folkhälsovetenskap o Arabiska.
 
Nu hoppas jag mest på mitt 1:a och 2:a hands val. En linje med kand.ex. och en med yrkesex. Fast ärligt talat så hoppas jag få ett sjysst jobb också, så jag kan bidra med mer än studiebidraget till familjekassan..... 
 
Nehe, nu klär jag på mig och går ut med shaggy, sen blir det blomsterhandeln!
 
-LallaNéa-

Helgen som gått

Det är måndag morgon igen och här sitter jag i soffan med ett kot ägg och ett glas jos. 
Det har varit en snabb o kort liten helg som vanligt, i Lördags lite städning, matlagning och sedan vääänta till kvällen. Då kom bandet, vännerna, och vi grillade, skålade, drack vin och.. allt som hör till. När klockan närmade sig 03 gick vi o la oss, jag i min säng, men vännerna utspridda i soffa, gästsäng, madrasser och kattvindar... 
 
Igår var så en trött dag. En väldigt trött dag. Och varmt var det, nästan 30 grader. Vi åt en god frukost och allt eftersom åkte gästrna hem och jag o Martin tog med Shaggy till Linne(a)sjön och badade. Sommar!
 
Det var min helg det, nu ska jag ta tag i veckan genom att väcka shaggy och ta en promenad! Idag ska jag till Jönköping, söka lite jobb, träffa Becca och shoppa ;)
 
-LallaNéa-

Tröttvovven!

Det är fredagsmorgon och jag är på bättre morgonhumör än någonsin. Mörta väkte mig nä han gick upp men jag var vääldigt trött och släpade mig upp strax innan han skulle gå. *förlåt*
 
Idag är jag laddad till tänderna, jag ska nämligen ut på jobbsökarturné steg 1. Jag har skrivit ett CV, och M han läsa egenom det imorse och lämnade några omarbetningsförslag. Nu ska jag bara få till en punchline, och sen..!
 
Shaggy då, tröttvovven själv, är faktsikt snäppet morgontröttare än sin matte.
 
 
När han behagat komma upp ur källaren, och fått i sig lite frukost, ska vi ta en promenad i "spåret" innan jag lämnar han några timmar. 
Solen letar sig fram genom de tunga molnen, träden gungar sakta i morgonbrisen.. det är en bra dag idag!
 
-LallaNéa-
 

Älg- och BisonSaffari i Markaryd!

Japp ni läste rätt! Älgsaffari! Du kör in med bilen i ett inhägnat skogsområde, sedan följer ni bara vägarna och tittar på sveriges häftigaste djur - älgarna!
 
 

TRÄNA

Jag saknar att täna.. Med flytt, trädgårdsgrävning, och evigt konkande har den senaste månaden gått bra utan träning. Men nu är det faktiskt dags igen, och i måndags skulle jag till Skillingaryd för att fixa medlemskap på gymmet.
 
 
 
"Semesterstängt" -Vafan är det för dumheter??
 
Nu får jag vänta iaf 2 veckor på att kunna få träna på gym... Vilket känns vääldigt länge då det redan gått1 månad sedan sist! Meeen, jag försöker få igång kroppen iaf, längre promenader med Shaggy, mera grävning i trädgården och idag ska jag till tippen och lasta av ett helt släp trädgårdsavfall. SJÄLV!
 
-LallaNéa-
 
 
 
 

Självplågeri?

Att se bilden är som att sätta en spik i foten. Att läsa de där bokstäverna i följd, det där namnet, är som att hugga rätt i magen.
Endå klickar jag vidare, kollar ännu fler bilder - spikar i fötterna, händerna, armarna.... Söker något gemensamt. Söker något som bara vi-två har. Hittar inte. Det kanske inte ens finns? Den tanken är som ett hugg i ryggen.
 
Och så dyker du upp igen. Från ingenstans tittar dina ovetande ögon på mig och du ler som Mona-Lisa själv.
Dina ögon glittrar, fast jag vet, oh jag vet, vad som finns bakom dom. Fast jag vet ju inte?
Du ser rakt egenom mig. Genom dataskärmar, internet, milslånga avstånd - ser du rakt egenom mig. Misslyckad. Aldrig så bra som du. Aldrig så välförtjänt som du.
Jag hatar dig.
Jag hatar att inte kunna släppa dig. Släppa tanken på dig. Jag längtar efter dig och undrar hur du har det. Om du vill träffa mig snart? Om vi kommer få roligt tillsammans i framtiden. 
 
Fast jag vet ingenting. Jag känner bara din bild. Och det gör så ont i mig, att ens titta på den.
 
-LallaNéa-
 Mycket i livet har ordnat sig, men inte allt.

-

God förmiddag! 
Idag har jag fått ett trevligt besked, nämligen att Folkhälsovetenskap A2 är godkänd! Det betyder att jag har 30 högskolepoäng att stoltsera med! Något som verkligen behövs på mitt CV efter som jag numera är arbetslös på riktigt! Men gud så kul.... 
 
Jag skulle ha börjat ett nytt jobb ikväll, men när jag ringde igår för att kolla att allt var okej fick jag veta att det lilla företaget gått i konkurs. Så inget jobb för mig! Men jaha va va va?!
 
Så så bra går det för mig just nu!
-LallaNéa-

10år

Idag är det 10 år sedan vi flyttade till Härnösand.
PÅ 10 år har jag hunnit gå ut grundskolan, flytta till sundsvall, ta studenten, driva ungtföretag, vara scoutledare, vara konfledare, flyttat till habo, jobbat som barnskötare, jobbat på restaurang, pluggat "lösa kurser" sökt in "till riktigt universitet" och fått min älskade hund. Köpt hus. Blivit sambo på pappret. Jag äger en torkvinda (tack mapa!).
 
Och nu står sambon o ropar att efterrätten är klar. Kaffe och rest-tårta sedan kalasandet i helgen. Mums på livet helt enkelt! :) 
 
Tack, alla ni som varit med mig, och alla ni som är med mig nu. 
-LallaNéa-