Inför nyårsafton!

 
Idag trodde Elna att vi skulle åka o bada på badhuset i Skövde. Det visste dock jag att vi inte skulle, men hela bilresan pratade vi om vad vi skulle göra där, undrade vart det egentligen låg och hur hungriga v var.. tillslut kom vi fram till Skövde station och jag gick ur bilen för att "fråga om vägen". Tillbaka kom jag till bilen med två kusiner och en stum liten syster satt då i baksätet... "Visste du att dom var här?!"
 
Vi åkte till stan och åt lunch på en tai-restaurang, bra mat -en gång om dagen! Sedan roade vi oss med att storhandla i en helt ny butik. Sådant är värdelöst...... Nåja, virrvarr snurrilurr, och saker fram och tillbaka.. blippat eller oblippat, väga och (faaaan vad jobbigt det är att storhandla när man är 5 personer! Mycket lättare (ja, iaf lite lättare..) när vi bara är två...)
 
Jag hittade en UNDERBAR allmenacka, som jag inte alls visste att jag behövde. DEN SKA JAG HA!
2013 stod det på omslaget på den billiga spiralblocket, och det liksom glittrade runt om hela alltet.... 2013.. visst glittrar det liksom om själva siffrorna om det?!
 
Jag har ju levt med en ångest, en press, en .... hemsk oro och "vetskap" det senaste året... ÄNTLIGEN börjar det släppa och 2013 känns som möjligheternas, förändringarnas och glitterighetens år!
 
Därför har jag ikväll pyntat champangeglas (fast vem fan köper champange egentligen, så mkt godare än pommac är det väl inte?!) och ställt fram min fina nyårsrecept-bok på bänken tillsammans med rosa ljus och karameller..... åh det ska bli det bästa nyåret med några av dem jag älskar mest! 
Min martin, Min fina yngsta syster, Mina underbara kusiner.... åh, 2013 kommer att bli... bäst! :D
 
-LallaNéa-
 
Att det ska krävas kusiner för att lugna ner stämningen ibland.. 
Ett virrvarr av galenskaper, tårar från både stor och liten syster, och så kommer våra kusiner hit och helt plötsligt känns luften lite lättare att andas..... TACK! :)

HABO IGEN

Med en liten syster som somnat på soffan, en fin sambo som sover i sängen, en drömmande hund som sover på golvet.. och här sitter jag och skriver mitt i natten.........
 
Men hemma är vi igen, har haft en bra jul, uuuunderbara dagar i snön med familjen, tentapluggat och farit runt i halv sverige, och nu väntar några ROLIGA dagar med lillisen och snart är det nyår och jag som aldrig haft ett riktigt nyårslöfte filurar på något riktigt stort denna gången...... Späääääännande va?! :) 
 
-LallaNèa-

tjugoFJÄRDE?!

Nej men... nej?! Nej nej nej.. vänta.... vänta lite nu... INGENTING har ju hänt?!
 
(Ingenting som jag vet om i alla fall.....)
 
Och... då är det den 24e december nu...... JULAFTON?! Två tuuuuuuusen T-O-L-V! TOLV?!
 
Den här dagen skulle ju inte ens komma...allt det här....skulle varit "över" för längesedan...eller?!
 
Jag kommer ändå ha svårt att somna ikväll, eller inatt, om en stund..vad det nu blir. Ska ta en varm dusch efter julmatsfixande, paket inslagning och en..... jobbig kväll. Jag betedde mig som en 14-åring ikväll.. förlåt MaPa, Martin, Mormor, Morfar, Unni o Elna för det... förlåt.
 
Imorgon är det julafton! 
Paketletning, korvgrillning, finkläder, Kalle Anka, sedan tomtebesök (?) och pakeeeeet! Ska bli SÅ ROLIGT att se alla miner när paketen delas ut imorgon... SPÄNNANDE! :D
 
Nu ska jag sova, och vara evigt tacksam, för att det (evetnuellt..) är en dag imorgon! <3
-LallaNéa-

Gnällig kärring på buss

Förra gången jag åkte buss skrev jag ett ganska romantiskt inlägg om hur fint det är när människor samlas och för en liten stund är en del av varandras liv under en busstur. Det här kommer inte bli ett sånt inlägg-fast jag sitter på en buss.
 
Nu är det ju som så, att jag mer eller mindre är uppvuxen på just den här busslinjen, den ellan Härnösand och Stockholm. Och det har funkat mestadels bra.
 
1.Det är skitvarmt.
 
2. I "en stad" kliver ett gäng passagerare på, varav en kille som sätter sig på sätet framförmig. Jo men det kan man ju göra, det hör ju liksom till när man åker buss att det är lite småtrångt och att det SITTER FOLK överallt. Hur som helst, han sätter sig i alla fall ner, och lägger upp jackan och stoppar ner drickaflaskan i flaskhållaren och allt sånt där som man gör för att känna sig hemmastadd i 4 timmar. 
Sedan brörjar han fixa med stolen. Han drar fram och tillbaka lite lätt, drar ut stoklen längre ut i gången (jag vet, visst är det en frän funktion på dagens bussar?! Man slipper sitta dö-nära nån man inte känner!)
och sedan börjar an luta stoeln bakåt för att kunna mysa till det. MEN där var visst mina ben! Ojdå, nått som tar emot.......hmm......det satt ju en tjej där bakom... jag tar i lite mer!
Jaa så mina knän blev mos..... Först tänkte jag att det är ju bäst att jag säger ifrån, jag ska ju trots allt promenera 3 km i eftermiddag med mina numera trasiga ben...MEN man är ju svensk o håller käften.
 
Jag flyttar på mig istället, till sätet närmare fönstret. Fast jag vet att jag blir åksjuk av att sitta där...Nåja, får väl gå en stund tänker jag och bussen stannar på nästa station.
-NEMEN?! 
Killen framför killen framför mig, KLIVER AV och vad händer då?! Jo Gubbfan som precis har mosat mina ben FLYTTAR FRAM ETT STEG!
Ahmendö. 
Då ställde jag mig upp och drog tillbaka stolen, fällde upp ryggstödet och flyttade sedan ut till min ursprungliga plats.
 
Det känns bra det här.
3.Och det är fortfarande skitvarmt, får man ta av sig tröjjan? ;)
 
-LallaNéa-

19/12

Ja jag mest pluggar på. Sitter här som i min egna lilla värdl och rabblar de arabiska verbmöstrena upp&ner, går igenom texter jag  borde kunnat för 2 månader sedan och testar mig själv på tusen dumma tester på skolportalen. 
 
Tentapluggar- som jag tror man gör.
 
Igår var jag hos Greta en stund, han även träffa (pappas) kusin Ulla och (min) tremänning Christoffer. Kul med släktträff! ;) 
Greta var pigg o glad, och mös med Shaggy en stund  i soffan.. :) 
 
B
 
Idag har jag redan hunnit städa udan lite på ovanvåningen. Mer blir det ikväll.. Imorgon åker jag söder ut, för att tenta, träffa älsklingen och få med mig mormor o morfar upp till norrland. På lördag är jag tillbaka igen! 
 
Nä nu är det dags att ta tag i studierna, hoppas ni får en fin dag! :)
-LallaNéa-
 

23e December?

PEPPTALK-BLOGG-TILL-MIG-SJÄLV-(och-alla-andra-som-vill...)
 
Har du någon gång känt hur ett problem kan försvinna bara genom att du säger orden högt?
Det är konstigt, men på något sätt har det hänt. Det var i torsdags på KU som jag anförtrodde min favorit präst (haha) om vad den kommande veckan väntar. Vad jag tänkte och hur jag kände. Hon sa inget, bara lyssnade och frågade mera. 
 
Efter det, har en stor sten lyfts från mitt bröst. Det kommer gå bra. Vad som än händer. Antagligen händer inget, inget som inte kan hända vilken dag som helst. Och det kommer att gå bra. Även om jag dör, för uppe bland molnen står Gud, och han har sett mig hela tiden. Han vet att mitt hjärta är rent och att jag försöker även om jag väligt ofta misslyckas. 
Och han ser att jag älskar. I stort och i smått. Och jag ber till honom för mina nära. Att han ska se dem, och känna att de gjort rätt. Så det kommer gå bra. 
 
Ja, jag är "såhär" kristen. Big deal?
Jag tror på en gud, en gud som är kärlek, värme och förståelse. En hen. Perfekt ord.
Och allting kommer lösa sig. 
 
Jag är inte rädd längre. På riktigt. Jag är inte rädd. 
Visst kan tanken komma, att allt är över om en vecka, men då paniken vanligtvis brukar komma krypandes känner jag ett sövande "okej". Allt kommer att bli bra.
 
De här "sista dagarna" har jag lovat mig själv så många gånger de senaste ...åren, att jag ska göra ALLT för att förhindra den stora dagen. Nu gör jag precis allt jag kan. Försöker vara alla tillags. Ställa upp, göra glada. Jag försöker vara glad. Njuta ut i fingerspetsarna av.. precis allt. 
Äta salt kolbulle av surtant, få in snö i kängorna, mata Shaggy med ost...
 
Livet är här. Livet är nu. Njut. Nu. :)

-LallaNéa-

Hos oss är julen röd...

I helgen har vi julbakat, gått på julmarknad, skottat MASSA snö och ändå fått lite skolarbete gjort. Bra Néa!
 
 
 
Nu kommer några mysiga bilder på "julaftonen" med Daniel, Johanna, Eva, o Christoffer hemma hos oss. Kärlek <3 
__
 
 
-LallaNéa-
 
 

Tredje advent

När tredje ljuset brinner
Vi julklappar syr
och alla bakar kakor 
och har ett stort bestyr
 
Tre av dessa, min egna adventsljusstake borde vara tända. Men inte får de brinna just nu hoppas jag, eftersom ingen är hemma.. Saknar min fina Martin idag, en morgonkram hur bra skulle inte det vara?
 
Igår bakade vi biskvier enligt julversen, och idag ska vi på julmarknad och mysa med halvstressade småbarnsfamiljer ;)
Julklapparna är klara för länge sedan (mina alltså, ska komplettera något litet till systerlilla, men i övrigt är de inslagna, rimmade o klara!)
 
Ha en bra advent!
-LallaNéa-

Luciamorgon

Halv fem ringde klockan. Upp och hoppa, långkallsånger och en macka i handen. Ut i bilen, skotta snö.... Sen var det marshalltändning, jag o Shaggy gick mest runt och var sociala, busade i snön och pratade. Sen fikade vi på tullporten, Mamma, Pappa, Elna, Camilla o jag. Då fick Shaggy ligga kvar i bilen ;) 
 
Nu sitter jag och laddar för att komma igång med pluggandet. Musikhjälpen pratar på på teven, tror jag ska stänga av den...... Sett luciamorgon från Uppsala också, superfint, traditionellt med lingonkransar, och nytänkande med rappare.. Fina lucia-berättelser uppläst, och nån tärna som sjöng solo. Men det är inte samma sak att se luciatåg från publiken. Det är mycket finare och häftigare när man står där i bara linneklänning, med brinnande ljus i handen och glitter i håret.. Det är grejjer det.. 
 
-LallaNéa

Pluggande!

Plugglatte, böcker och papper, anteckningar och pennor. Färgglada pennor, bläckpennor.. en gul sax.. Ja, jag har onekligen allt för att kunna plugga, frågan är bara om jag är för nervös inför tentan för att lyckas plugga till den..?
 
Jag repetar den inspelade listan med verb-böjningar, kataba, katabat, katabta, katabti, katabtu, katabaa, katabata, katabtuma, katabu, katabtun, katabtunna....... 
 
Det gäller att komma ihåg hela listan, gärna i ordning, och gärna ändå veta om det var katabti eller katabta som är feminint resp. maskulint... 
 
Sen går vi vidare till bokstäverna. Återupptar gamla godingen "ABC-sången"   (<--länk!) bara liiiiiite jobbig :P
MÅSTE verkligen lära mig skillnaden(-na?) på "d" "dh" "d." och "s" "sh" "s."...  thank god for youtube! HÄR
 
Nä, nu får jag koncentrera mig lite igen! Vi hörs!
-L

Min barnsliga sambo

Har köpt kul saker för sina julklappspengar..... "Living the dreeming"
 
-L

Jag kom iväg!

Efter lite om och men kom jag iväg strax efter tolv idag. Utanför Gränna stannade jag till på en mack och kollade lufttrycket i däcken, sen var det bara att hålla sig på vägen när jag väl kommit dit..! Snittade 85 km/h hela sträckan... skitkul.
 
Till Stockholm kom jag 16.10 enligt "Skandik södra" om någon fattar vad jag menar, och 45 minuter senare, 16.50 rullade vi ut på andra sidan (Skandik norra). 
 
Middag med farmor och Unni, hundbus och en sväng till mormor o morfar o upphämtning utav julklappar.... det närmar sig! :D 
 
Nu snaaaaarkar Shaggy bredvid mig (på golvet!) och det är dags att blunda.. 
Godnatt! -L-

Packningstankar..

Hur packar man inför en resa, när man inte vet OM man ska komma hem?!
 
Många tankar inblandade i den här dagen, och den här packningen... Sjuuuukt mycket saker som ska med, tre kassar julklappar, en stooor väska kläder, en mindre väska kläder, dator, skolböcker och fika.. Och hunden! Och mat till han! 
 
Nä nu är det nog dags att jag sätter lite fart, vore skönt att komma iväg hyffsat snart faktiskt.. fast konstigt känns det. Och olustigt på många sätt... 
 
-L

gymma?!

Idag sprang jag förbi gymmet. Japp in - ut på... alldeles för kort tid. Träffade en kär-gammal-kollega och när hon och hennes kompis stodpå crossisarna jämte mig pallade jag inte riktigt.. 
 
Blev bara 10 min cross (hade tänkt mig 20...) och sedan körde jag mina övningar men sket i 2xArmar (blev alltså bara 1 arm-grejj) då dessa två står väääldigt synligt från crosstrainerna.. 
 
Huva vilken barnunge jag är! Fina snälla "kollegan" hade nog inte fällt någon taskig kommentar, eller slängt några konstiga blickar på mig, för hon är inte sån. Ändå pallade jag inte att vara där...... 
 
Men det är tur att jag har Shaggy och han tyckte nog det var tur att jag inte stod ut på gymmet, för det blev en extra sväng med honom i stället. Och vet ni vad han märkte när vi kom ut?
DET FANNS SNÖÖÖÖÖ
idag också.......
 
 
-LallaNéa-

Idag är en sån där dag

En sån där dag när det känns bra, allting. Jag var uppe i tid med Älsklingen, sedan kom Johanna och vi lagade ch åt en hotellfrukost, kollade musikvideos och pratade barn. Haha, nu när de har förlovat sig är det väl dags att tänka på nästa steg? (Jag hatar indelnigen av livet, vaddå "nästa steg"?!)
 
Nu sitter jag här och tittar ut över mitt vackra vinterlandskap. Det snöar fortfarade, säkert en decimeter ligger ovanpå granriset på balkongräcket, och vårt fina "uteset" står kvar under snön... Jag lyssnar på julmusik, diskmaskinen och torktumlaren brummar ikapp, OCH jag är så gott som klar att lämna in en FHV-uppsats.
Hur bra kan det kännas egentligen?:) 
 
Julen närmar sig, jag vet, detta ljus är lite efter ;)
-LallaNéa-
 

Årets första;

Årets första snöängel! Ja kanske första på fleeera år.. minns inte när jag gjorde en senast, men det borde ju varit på något av "mina dagis" förra vintern. Här han ni den i allafall, min fina snöängel, precis innan min älskade brunbjörn (Shaggy) attackerade den.............
 
 
Jag bara låg där och blundade... tittade upp på trätopparna och fick nyfallna snöflingor i ögonen..
Jag Älskar Vintern!
 
-LallaNéa-

onsdag!

Som vanligt känns det inte som om jag får nåååågonting gjort! Men faktum är att när jag funderar lite har jag redan uträttat massor idag.. Först promenerade jag o S till "farmor". Jag skottade hennes garageinfart (för det har snöat endel..) och sen drack vi kaffe. Därifrån gick jag o hämtade bilen som varit inne på service, Shaggy fick stanna hos farmor lite -men när jag hämtade honom åkte vi till skoooogen. 
 
Att Shaggy Äääääälskar skoooooogen är ingen hemlighet direkt, och är det dessutom snö.... Ja, ni fattar ;)
 
 .
Helt vild vovve, men en väldigt lycklig sådan också.. gick inte riktigt att fånga på bild förns han var åter i bilen ;)
 
....
 
 
När vi kom hem ställde jag mig o gjorde lunch +matlådor. Korvstroganof på en hel falukorv, morötter o ris och dessutom tömdes diskmaskinen och tvätten jag körde igång imorse hoppade in i torktumlaren.....
 
Nu ska jag bara plugga lite också!
-LallaNéa-
.
 
 
 
 
 
 
 

W.

Winter has come! 
Vackert, vackert, kallt och uuuuuunderbart! 
 
Jag har också "fått tummen ur" och fixat adventsljusstake... hejja mig! ;) 
lite special kanske, men granris, men vi hade ingen mossa, en säck med granris.. så... det är ju grönt? ;) 
 
-LallaNéa-