en måndagsmorgon...

Hej hopp och galopp! 
 
Jag ahr börjat jobba, som en tok, och fäljden av det är uteblivet bloggande. Jag hinner liksom inte med att tänka i hop nått att skriva, under de få vakna timmarna som jag inte jobbar.  Men nu har det varit helg! Mormor & Morfar har varit hos oss och vi gick en runda på stan i skillingaryd där vi fyndade några tavlor till huset, och sedan en snabbsväng på lilla marknaden. När vi kom hem till huset ägnades resten av dagen åt trädgårdsarbete, i grävde och planterade, morfar & Martin klippte äppelträd och vi staplade hela matkällaren full av hemma odlade äpplen. Som snart ska få bli sylt, chutney och massamassa äppelpajer :) 
 
Idag är jag "ledig". Dvs jag sitter och väntar på att bli inringd. Blir jag  inte det snart så tar jag min hund ut i skogen och plockar svamp istället. Och är jag fortfarande inte inkallad vid lunchtid, så tar jag bilen ner till värnamo och storhandlar. Men det är så vansinnigt tråkigt att storhandla själv så det håller jag mig heeeeelst utan :/ Vi får se! 
 
-LallaNéa-

Mondaymorning

Godmorgon kära vänner!
 
Idag är det måndag, och det regnar givetvis. Ingen jättehärlig start på veckan så att säga.. Shaggy är lite sur, för husse väckte han redan kvart i sju och shaggy var tvuuungen att gå ut. Men efter 5 min ute i regnet fick han komma in igen, och blängde surt innan han gick ner till sin trygga vrå i källaren...... Och husse åkte till jobbet. 
Kvar sitter jag i soffan, med en kopp kaffe med skummad mjölk och datorn  i knät..  önskar jag kunde sitta här hela dagen ;)
 
-LallaNéa-

gårdagens födelsedag!

Igår var det födelsedag. Och här kommer ytterligare en berättelse om vad det innebar ;)
 
Jag fick frukost på säng med tända ljus, sång och ballonger. Efter frukosten åkte vi till varsitt jobb. Jag köpte fika till kollegerna, och sprang runt hos gubbar och tanter hela dagen. Nej inte hela dagen, jag satt och dokumenterade en del också. Skitkul, verkligen. 
Efter jobbat åkte jag hem och tog ut Shaggy i skogen. Vi plockade lite blåbär, promenerade, och shaggy fick springa lös nästan hela tiden. 
Efter promenaden vilade jag lite i soffan, och sen kom Martin hem. Vi bytte om och sen åkte vi ner till värnamo och gick till "restaurang tre liljor" Vi såg inte en enda lilja där. Men åt suuuupergod mat och efterrätt, satt länge och pratade och innan vi åkte hem tog vi en promenad runt vattnet i Värnamo.
 
När vi kom hem frågade martin om jag haft en bra dag, visst hade jag det. Men jag hade inte fått några inslagna paket. "Du har ju fått pressenter? och kort?" sa martin, och det hade jag. Kort från familjen, kort från Unni. Pengar från farmor osv, men inget PAKET. 
Då gick martin ut i köket och kom tillbaka med två aluminiumfolie-paket. I det ena låg en chokladkaka. I det andra fyra ballonger. 
"tack", jag skrattade så jag fick ont i magen. Sen gick martin iväg igen, och kom tillbaka med ett till paket. Detta var mjukt och jag undrade vad det var i.. när jag öpnnande fanns där en STRUMPA! "En turkos strumpa." sa martin, " är den udda också?" "Japp!" Kunde man fått bättre pressenter eller? :P
 
Sen kom ett lite störrepaket, och i där låg ett hjärta av trä, som martin filat till nere i verkstaden. 
Jag somnade med ett leeende på läpparna, tack för en fantastisk dag! 
 
                                                                                 -LallaNéa-

En födelsedag, vad är väl det?

Det är överraskningar, det är spänning. Det är ballonger, tända ljus, frukost i sängen, tårta med ljus...Och kanske nått paket här o var. (Ja vet, jag fyller inte 5....)
 
Idag har jag jobbat, och passat på att berätta för alla om min födelsedag. Mina kollegor fick chockladbollar till kaffet, och mina gubbar&tanter fick veta att jag fyllde 22. "Det var länge sen jag fyllde 22" sa en av tanterna. En gubbe som brukar vara sur, blev så glad när jag berättade om min födelsedag, att han började prata om en av hans födelsedagar.. han berättade nått och inte bara surade!
Så gick jag där på gatorna i Skillingaryd och kände mig så glad. Tänk att jag fyller år. Och tänk att så många andra kan bli lite extra-glada för det. Visst är det härligt? :) 
 
När jag kom hem från jobbet tog jag med Shaggy ut i skogen. Vi gick inte bara det vanliga spåret, utan stövade fritt bland blåbärsriset också. Det luktar så gott i skogen den hår årstiden tycker jag, och Shaggy håller nog med. ;)  Å jag plockade några deciliter blåbär, som jag kan ha till frukost imorgon. 
 
Imorse fick jag frukost på säng av Martin. Han hade tänt ljus och bryggt kaffe, precis som det ska va. Och i brevlådan låg några födelsedagskort från de som bor för långt bort. 
 
Ikväll blir det middag på resataurang. Tanken var först hemmamiddag och fika, men då en efter en av gästerna hoppat av, blir det middag med älsklingen på restaurang istället. Inte direkt dumt... ;)
 
Nu ska jag brygga lite kaffe, och vänta på att sambon kommer hem............ -Födelsedagsbarnet-

Hösten är nära nu

Hösten är nära, och för första gången jag kan minnas, känns det inte bra. Jag brukar älska hösten. Tycka de tär skönt att det blir lite kallt och att träden får flerfärger än jag kan namnet på. Jag brukar ju gilla sommaren också, men just hösten har varit liksom min tid. 
I år har jag "söndagsångest". Det känns inte som om jag haft nån sommar, fast jag varit ledig hela juni och juli, två månader, som jag bara var hemma och pysslade i trädgården, hade familjen här, Unni, Matilda, kompisar.. det var fester och grillpartaj, jag badade med Shaggy och var ute o fiskade med Martin o Viktor, flera gånger. Jag har varit i Kalmar. Och i Skiren. Och jag har fått sååå mycket gjort i min trädgård! Ändå känns det inte som om det varit nån sommar.. och den känslan är hemsk! 
 
Jag försöker intala mig om att hösten är lika fin som vanligt och att det känns bra att färgerna kommer och jag kan tända ljus på kvällarna. Men det känns svårt. 
 
Kanske är det en ekonomisk fråga. På grund av att jag inte fick jobb i Juni som vi räknat med, blev det istället för en "snål" månad, blev det 4. Vi är inne på den sista nu. Jag har jobbat HELA Augusti, men tyvärr får jag inte lön för än i slutet av September. Man ska inte skriva om sånthära på internet, men vad ska jag göra?! 
Vi har köpt ett hus,och såklart finns det tuuusen saker som jag vill spendera pengar på. Renoveringar, inredning, möbler, blommor... men det får vänta. Och jag får intala mig att det går bra. Snart fyller jag dock år, och kanske - KANSKE -  råder de bot på några av de största saknaderna.. en spegel i hallen...... en byrå i sovrummet...... blommor i fönstrena..... 
 
Nehe, nu ska jag ta en promenad med Shaggster, och sen är det dags för jobb. Jag hoppas det blir bättre än igår.
-LallaNéa-

Nu är jag här igen!

Hej!
 
Bloggandet har legat nere för min del ett tag på grund av mycket. Mycket jobb, många kalas och fika-påhälsningar, många intressen som börjat blomma upp och väldigt väldigt lite att skriva om. Så är det bara. 
 
Vi har hittat en skön rutin här i huset. Lixom boat in oss. Vi går upp på morgonen, äter frukost, rastar hunden, packar matlådor. Sedan hoppar jag och M in i varsin bil och åker till jobbet. Inte samma jobb som tur är. ;) 
Shaggy tillbringar 8-9 h själv i källaren, så när jag/Martin väl komer hem någon gång mellan 16-18, är det vovvelek och långpromenader som står på shemat. Sen försöker vi äta bra mat. Lagar köttbullar, raggmunkar eller paj tillsammans och äter under samtal vid köksbordet. 
Efter maten brukar Martin vilja vara kreativ, han går ner i källaren och pysslar, eller upp i studion och plinkar gitarr. Jag brukar vilja slappa lite, läsa inredningstidningar eller arrangera om blommorna i fönstren. När det är fint väder går jag ut och grejjar nått i trädgården. 
 
Men den här veckan kommer en annan typ av allvar också. Jag börjar nämligen den efterlängtade skolan på onsdag. I SKÖVDE!!! 
Det blir spännande, roligt, lite läskigt och säkert förmodligen skitstressigt. Så en sak i taget ;)
 
I helgen har vi haft besök av våra favorit-grannar-genom-tiderna, C,B & T. Det har varit lek och bus, trädgårdsfixande, sena kvällar, godmat och några små äventyr. Bilder kommer!
 
-LallaNéa-