Kiss-test..

Jag kiss-testar Shaggy!
Tidigare har vi försökt gå ut med honom ungefär en gång i timmen. Under dagen idag har vi varit mycket ute och jag har faktiskt inte någon koll på hur ofta han gjort ifrån sig. Så nu är det ett test!
.
Han klarade ju natten med bara en liten pöl mellan ca 01-06, så en gång i timmen är lite väl.. Nu sover han visserligen, vaknar, går upp o dricker, somnar om igen..... Måste försöka göra av med energi sedan så vi kan få sova inatt, men just nu ser vi hur länge det går. Ska också se vad han gör när han blir nödig.. går mot dörren hopaps jag, eller påkallar uppmärksamhet? Kanske sätter han sig bara där han är men..............
Jag var ute med honom 20.00 cirkus... nu är klockan ca halv tio.
.
Vi hör av oss!
-L

Lille F :)

Haft en lugn dag på Bagaregatan. Så härligt att leka med Shaggy ute långa stunder, kunna ta ut han på en gång när han är nödig och inte vara orolig för bilar, andra hundar eller nånting..
.
Jag åkte på en liten utflykt och lånade grindar av Bengan, och sedan handlade jag på Ica. Där mötte jag J&C, grannar till Martins bror Oma, och bjöd med dem på fika. Deras lille son F (drygt två veckor gammal) sov så gott i min famn en lååång stund, och Shaggy busade med och imponerade på föräldrarna.
.
De sa att han mycket fin och "en stabil liten vovve", "Kommer inte bli något problem med den hunden!" så stolt över mitt lilla hjärta :) Han fick också hälsa på F och skötte sig exemplariskt, förstod att vara ytterst försiktig och bara nosade lungt.... längtar redan till S får springa med deras hund och de andra vovvarna nere i svensjö..!
.
.
Sen fastnade jag visst hos svärmor, satt o pratade i godan ro och plötsligt var klockan halv åtta. Lilla Shaggy behövde mat (han försökte äte upp själva matskålen....) så det blev hemfärd.
.
Känns lite taskigt att ha han inne nu när han fått leka i gräset hela dagen, och hur smidigt är det inte att bara kunna öppna dörren när han behöver ut?
.
Men det är väl nu jag ska vara glad åt att vi kan vara där på dagarna i allafall, det är ju en himlans tur!
Imorgon är jag också ledig, så vi fårse vad vi hittar på då.....

-LallaNéa-

Tisdag

Idag blir en knasig dag. Jag får hoppa in o jobba lunch, så lilla S måste vara ensam en timme innan M kommer hem. Men det fixar han säkert. Ska strax ut och busa med honom så sover han för hoppningsvis hela tiden..
M är i replokalen och fixar med sin bror, så skönt att allt har kommit igång igen där! Fler bilder på det också sedan kanske.. men först på grynet ;)
Shaggy har fått en fin korg av sin "morfar", som han gärna vilar bredvid!
Shaggy leker med sin bit-knut, och ibland fångar han den, ibland tvärtom...... 
Nu ut och springa, har en liten gräsfläck jag tänkte vi skulle besöka idag, för att vidga vyerna lite. Men eftersom han går lös måste jag bära honom över vägen, det känns lite knäppt med tanke på hur stor han kommer bli... nåja, han måste växa i sitt koppel först i alla fall :)
-LallaNéa-

ll

Ny design!
Är som vanligt inget proffs på detta, men vad tycker ni?! :)

Att ha honom lös..

jag sitter och googlar efter tips o trix, bra idéer för valpägare och generella råd för folk med hundar. Reagerar över en sak framför allt, koppelanvändning.
Läser att "när vi hämtade valpen tog hen snällt på sig halsbandet och gick i kopplet till bilen" eller "halsband och koppel var inte roliga till en början, men gick snart utan problem".
.
Våran lilla Shaggy är född ute på en gård och där gick hela hundfamiljen fritt i gräset. Andra gången vi träffade honom sprang han löst runt oss, Martin, mig, pappa och K.
Då det är en stor ras, (eller två stora som Shaggy är) som växer fort rekomenderas man att undvika koppel.
Därför går Shaggy löst ner och kissar, eller ja, åker hiss och kissar på gräsfläcken precis utanför dörren.. Men han är LÖS!
Han kommer när vi kallar på honom, oftast med namn men ibland får man "fåna" sig lite också för att vara intressant. (klappa händerna, vissla o hoppa...)
Det hände en gång att han gick åt fel håll, visserligen bara meter ifrån oss, men vi morrade ordentligt båda två varpå S kröp ihop till en boll och kom genast.......
Vi har bara haft honom här sedan igår, men jag känner mig trygg med honom.
.
Imorse var vi och lekte i gräset, Shaggy kom hela tiden när jag ropade på honom, och gick aldrig längre ifrån mig än att han såg mig.
Jag är trygg med detta, vill ha en hund som kommer när jag ropar och vill inte riskera något ryck i koppel.
Men jag undrar ju liksom, är det ingen annan som tänker så?
(sen får man inte ha hundar löst tex i centrum och jag skulle inte gå med han löst bredvid en bilväg, men.. hemma?)
.
Jag/vi kommer i vilket fall fortsätta ha honom lös, tills dess halsbandet passar om inte annat ;) I alla fall vad gäller dessa småturer ner o kissa eller lek i gräset..
.
För övrigt har Shaggy nu på kvällen gått mer mot ytterdörren när han vill kissa...sen hinner vi inte alltid ut i alla fall, men det är ju ett steg på vägen! Inget bajs inne idag heller, min duktiga lilla gris! ;)
-LallaNéa-

Trött liten S

.
Första natten gick ganska bra. Jag o Martin sov i soffan för att vara nära Shaggy men inte ha honom i sovrummet. Shaggy själv sov nedanför soffan, BREDVID sin korg.
Han väkte mig o ville gå ut en gång, då kissade han i gräset så duktigt o hade lämnat två pölar i badrummet..
På morgonen fanns två nya pölar i badrummet....
.
Vi åkte direkt till Bagaregatan imorse, Martin satte sig och pluggade o jag & Shaggy gick ut o busade i gräset. Han sprang så ni skulle bara veta, viftade på svansen, nosade runt och drog i bitleksaken.
Men sen blev han trött, och somnade på golvet!
.
Nu har S fått lite lunch och sover igen, det är inte jättejobbigt att vara valpägare ;)
-L

Shaggy igen..

Ååååå hur kan man sakna något man inte ens haft?!
.
Vi tittade på Shaggys kull i söndags, och i måndags bestämde vi oss för denna rackare. I Onsdags var vi och hälsade på honom igen, lekte med han i gräset, kelade och brottades (Martin....)
.
På söndag flyttar han hem. Vi har förberett så gott vi kan.. Vi har en korg, ett koppel, mat lite leksaker och nån skål... jag hoppas så han ska trivas! ;)
-L

Shaggy

På kort tid har det hänt mycket.. Vi ska få en ny familjemedlem här på Hantverkaregatan, en liten kille på 8 veckor.
Shaggy ska han heta. Han är en blandning av St Bernad/Leonberger, hur go som helst och SÅÅ efterlängtad!
.
Det hela började väl för mer än tio år sedan då jag önskade mig en hund. Sedan har det handlat om väntan, och sök efter ras. Nova Scotia Duck Tolling fastnade jag för ganska tidigt, men "det är ingen förstagångshund" står det överallt.. så det blev jag tillslut tvungen att överge (tillsvidare).
.
Jag kan inte riktigt säga när det sedan drog igång på allvar, kanske var det vid årsskiftet när jag undrade hur länge till jag kommer få finnas... vad kommer jag hinna gjort? För människorna? Världen? Inte mycket..
Jag började fundera på mig själv, mina mål och visioner, RÄDDA VÄRLDEN, bo i ett egenarkitekterat hus, skaffa barn, ha en hund...........
Och ja, ibland måste man väl bara börja någonstans.
.
Den 1/2 la jag ut en förfrågan på en "facebook-loppis" om det var någon som hade valpar på G. Jag fick ett svar, men var nog inte mogen för det då.
Efter fjällen, i mitten av mars, började jag ordentligt. Kollade raser, läste, googlade... jag började skaffa en bild av vad jag sökte och sambon blev mer och mer delaktig, om än han var negativ först..
Men så började vi boka in "valpar" som vi skulle åka och titta på.
.
Så vi tittade på valparna och bestämde oss (efter det obligatoriska velandet....) för världens finaste valp!
Snart går en av mina livsdrömmar i uppfyllelse, och just nu är jag nog den lyckligaste på jorden!
.
Och ni minns den där förfrågan jag la ut i början av februari..? svaret på den..?
Ja, det var Shaggys kull som menades. Fast det visste jag ju inte då. Och inte när vi bestämde oss heller, det hittade jag kvällen efter.
.
Matte
-LallaNéa-

Onsdag

Jag tycker jag håller ett ganska hällsosamt förhållande till mat, min diet är varierad och jag får i mig mycket nyttigt.. men en billys-pizza lite nu o då är väl inte heelt fel? :)
Dessutom, om man lägger upp det lite, så ser ju helheten riktigt hälsosam ut! ;D
Efter denna otroligt nyttiga lunch begav jag mig ut på en cyckeltur. Jag skulle väl ha gymmat egentligen, men det känns så fel att stänga in sig när det är underbart väder ute (fortfarande, kvart över fem, sitter jag med bara en tröja och balkongdörren helt öppen).
Så jag cycklade lite planlöst innan jag kom på att jag kunde passa på att leta efter björkris till min kommande påskutsmyckning. Sagt och gjort, och några felsvängningar senare (cyckelturen blev på drygt 6 km), här har ni resultatet ;)
Nu får jag snart sällskap av min käre vän Helen. Vi ska nog vara lite husliga o laga matlådor, eller kanske drickaett glas vin på balkongen... vi får se! ;)
-LallaNéa-