Projekt PANIK

Ja, nu när julstressen är över och när årets lugnaste dag har gått och lagt sig, då är det bara at sätta igång planeringen för  nästa feeest. Nyår, helg innan och meeeer...

Kan inte påstå att det är avkoppling, men jag längtar minsan inte till skolan heller! :P

Hoppas allt löser sig, att jag har is i magen och inte tar mig vatten över huvet. Haha, och så hoppas jag att Fanny vill hänga på, det skulle kunna bli askul! :D

Många kramar i sena natten, var rädda om varandra =)
-LallaNéa-

vän

Jag saknar vår gamla vänskap.
Vänskapen som var guldglittrande, levande och lika verklig som luften vi andades tillsammans. Jag saknar våra kramar, våra oförståndiga pussar och allt vårt prat fram och tillbaka.
Det är så synd att det är borta, ni var verkligen mitt liv.

Men jag hoppas att vi hittar tillbaka till varandra, för det säger man ju att man gör, om det är menat att man ska vara tillsammans.

Hoppas du läser detta, för du är verkligen allt för mig.

-LallaNéa-

GOD JUL!

Jag hade väll sådär lagoma julkänslor, vi hade varit på julspel i kyrkan, fikat i grannarnas trädgård, tittat  på kalle Anka, och ätit julbord. Visst luktade det gran, och visst smakade pepparkakorna och julgodiset gott, men ända var det som om någonting saknades.
Julklapps öppningen drog igång, och för varje paket jag fick öppna kände jag att de som gett mig paketen tyckte om mig,  det var en häftig känsla, och jag kände att så här vill jag att de jag ger julklappar till ska känna.
Mina klappar var mest mjuka, jag fick tröjor, leggings, en tunika, knästrumpor,  duk+löpare och sängkläder. Några kuvert med pressentkort/pengar och några hårda paket med walle, mascara och örhängen. Ett speciellt paket fick jag från min allra minsta lilla syster, det var i form av en smällkaramell, och paketet satt ihop med ett paket till min andra syster. Vi fick varsit "hjärthalsband" och mitt hade vackra röda hjärtan, sååååå fint, Lalla helt rörd.
Jag och Unni fick också en konstig låda med en toffel  och en barbie-tröja. Vi fattade ingenting så tillslut fick pappa förklara: vi skulle få åka på shoppingrunda och köpa en ny ridväst till Unni och nya skor till mig. Gissa om jag blev glad?!

När det till sist bara återstod ett paket kände jag mig nöjd och glad och var helt inställd på att "playa" Walle och sitta å glo med familjen några timmar.
Men pappret revs av från en stor kartong och pappa började prata om att han hade tänkt ge denna klapp bara till mamma, sen bara till mig/unni och sedan gett den till "flickorna lundgren". Jag började ana något som jag och pappa pratat om länge, men vågade inte tro att det var sant. Hur skulle det kunna gå?
Jag frågade pappa "är det?" och han nickade..
mamma öppnad packetet, och tog fram två microfoner, nått minneskort  och en abbaskiva.
"Ska funka till dvd:n" sa pappa
"nee" klagade mamma, "det står här att man måste ha...."
"jaja, vi tar den som står uppe i garderoben då." Sa pappa och försvann upp.

Jag bara skrek av lycka, detta var nog den bästa julklappen jag kunde få, SINGSTAR! Dessutom var det med Abba, skitskojj tycker jag! :D
Så där nere sjunger flickorna lundgren och pappa tittar på. Jag var dock tvungen att springa upp och uppdatera, härliga härliga jul!

Vill också passa på att skänka ett tack till alla som varit gulliga och smsat mig under dagen.
Speciellt tack till Fanny, Ma Tidda, Alina, Sofia, ida, Kajsa, Tobbe, Hannah och AG.

hoppas ni alla haft en god jul, hos mig snöar det inte längre, men anders ringer på mobilen, det är nästan lika bra det ;)


-LallaNéa-

PROJEKT Carols:D

Var bara tvungen att hänga mig fast i en idé någon nämde, var bara tvungen att förverkliga denoch kämpa. Återigen tog jag på mig ett uppdrag som ingen gav mig, ochjag kämpar :) Lyckligsvis är det inte speciellt tungdraget, och det ska bli sååå roligtatt få genomföra detta!

Kan inte säga så mycket mer men om någon kan spela nått praktiskt instrument så hör av dig till mig snarast!
Nu ska jag ringa och fixa, sååå roligt!! :D


Och appropå det,klassen, ge inte upp Vancover 2010 ännu, jag kämpar för det med än så länge ;)

-LallaNéa-

JULLOV -hur känns det?

Hur känns det att ha jullov nudå? Frågan man antagligen kommer få några gånger till den här helgen.. Igår svarade jag att det inte känns alls. Förra året saknade jag mina klasskompisar jättemycket, och återinnan det var det otroligt sköntatt slippa skolan. Iår vet jag inte riktigt, självklart saknar jag redan klassen, men det ärsamtidigt såotroligt skönt att få sova ut på morgonen och få göra det man känner för under dagen....

Jag önskariallafall mina otroligt söta gulliga snälla och bästaklasskamrater ett bra jullov, med mycket sova och godis ;)

-LallaNéa-

Galen galen galet!

Galna idéer, galna linnéa och galna liv, jag herregud så det går vid juletider!

Imorgon är det ÄNTLIGEN skolavslutning på Skvadern, har då gått halva gymnasiet vilket känns helskummt, men skönt.
Hela helgen ska det städas, bakas och pyntas i det stora blå huset och sedan ska vi försöka slappna av, familjen stressad Lundgren.

Imorse övningskörde jag och det gick bra. Måste dock öva rätt så mycket hemma, har en del att lära mig.. hmm.. men det ska jag nog klara av ;)

Nä nu ska jag ringa några crazzy calls, för jag mitt liv är galet! :D

-LallaNéa-

onsdag

Tillbaka på skolan för ytterliggare en dag full av nya erfarenheter. Eller iallafall nya plågoandar. Jag börjar bli riktigt less på allt som har med skolan att göra, och att sitta här på mitt stökiga rum alldeles själv gör inte saken bättre. Förhoppningsvis slutar en av mina finaste vänner sin lektion snart och då kanske livet känns lite ljusare.
Idag har vi haft föreläsning av en kille som heter tomas. Det var otroligt inressant och jag som älskar sånt där blev ju helt lycklig =) hehe

Ieftermiddag är det dock idrott, vilket inte är mitt favoritämne, så det tynger ju ner mig rejält.
Vad kan jag mer berätta? Jag har köpt lite julklappar, till mamma, unni å elna. nu äre bara pappa kvar alltså ;) skööönt :P haha
nej, men julen handlar om något större, något vi kanske inte kan förstå om vi bara snöar in oss i alla kvitton från julklapparna. Jag tycker att julen handlar alldra mest om att umgås och må bra tillsammans. Därför är mina julklappar iår mycket små, enkla och billiga. Men allting har en djup tanke, eller iallafall lite djupare än man först anar.
Eh, jag vet inte.

Jag är allra mest less och känner mig ensam här på mitt stora stora rum. Fast det är ganska sköönt, då får man ju bestäma vilken musik man ska lyssna på alldeles själv. eller som jag gör, väljer att ha tyst ;P
-LallaNéa-

sommarbild

trofé 
Jag blev så inspirerad av en klasskamrats (Sabinas) blogg, men hennes vackra text och så en bild av henne på sommaren, jag var helt enkelt tvungen att ladda upp en gammal goding på mig. Så här är jag, på KONFEN 2006, på vässarö, jag har på mig min röda KU-tröja och den är verkligen jag. Kort och tunt hår hade jag visserligen, men när jag ser på mig på den bilden tycker jag mig se något som jag vill vara. Självsäker, ödmjuk, lycklig och snäll.
I bakgrunden syns en av stugorna vi bodde i, och de ger mig glada minnen i massor. Kanske speciellt från en viss spökkväll, då killarna gjort ett antal mer eller mindre lyckade försök att skrämma oss, och vi alla höll på att dö av rädsla när modiga jolina fick en harskrank/nattfjäril i ansiktet. . . Gudars vilka tjejer! ;)

Ja det var tider det, men jag har tider nu som jag tycker mycket om också. Som i helgen när jag sjungt lucia sången över 40 gånger. Ingen har väl missat det vid det här laget, men jag hade hur roligt som helst och därför hedrar jag idag mina kära bloggläsare med ytterliggare en bild. Lite dålig kanske, men fler kommer när jag har ork... puss å kram!
tärna -LallaNéa-

lite sorgligt men på ett sätt skönt, berättelser från en trött tärna.

Lite sorgligt är det allt att luciafirandet är över, men faktiskt är det skönt att få vila rösten ett tag. Nej vänta- redovisning imorgon var det ju. justdet.. men jag slipper gå upp bustidigt iallafall! :D Nej juste, skulle vara på skolan 8 var det ju... jaja

Dagens 5 luciatåg gick bra iallafall, det kändes riktigt härligt att lussa. Jag blev rörd av pensionärernas kärlek til varandra, åh de var så söta allihopa. Skrattade gjorde vi också luciatåget, men inte när vi sjöng såklart... idag var det sara som stod för underhållningen, hahahah!!
Sedan bytte vi telefånnummer och så skjutsades vi hem. På ett ställe trodde vi att bilen skulle välta, så vi skrek tjejigt alla sju. sen skrattade vi =)

jag är ganska trött nu, men mina 12 sovna timmar inat var behövliga. Sedan jag kom hem har jag inte gjort något vettigare än fikat, och nu ska jag ta tag i mibasredovisningen........
Och just det, naturkunskapsprovet i torsdags gick hyffsat bra trots allt, jag har inte fått nått resultat än men jag svarade på de flesta frågorna iallafall. Håller tummarna STENHÅRT för ett G :D

Nänu måste jag kanske ta av mig lucialinnet och kransen och hoppa i ett par mysbyxor istället. jag kan ju inte se ut såhär hela livet. Eller? ;)

Tack för dessa dagar fina flickor ;D Hanna, Isabelle, Sara, Charlotta, Erika och Jennie.

-LallaNéa-

LUCIA :D

Luciafirandet iår för min del är hektiskt. Men underbart roligt.
LUCIATÅG 2, var i torsdags med "min kör" i församlingsgården. Jag var lucia. Allt gick bra, förutom att jag höll på att svimma. Jag var gruvligt nervös och aldrig har jag tappat bort mig så mycket som jag gjorde då. Men men. Efter luciatåget i torsdags var det middag på KU och jag fick min första julklapp för iår =) En väldigt fin glitterstjärna som redan har hittat en plats i mitt pitoreska lilla sovrum.

Luciatåg 3,4,5,6,7,8,9,10 och elva
var under fredags förmiddagen. Halv sju, 06.30, samlades ett morgontrött men positivt gäng, vi bytte om och sjöng en snabb luciasång för de som tidigare på morgonen varit uppe och tänt alla ljusen längs Härnösands gator. Sedan skyndade vi oss till Luciabilen/bussen och åkte iväg. Hela tiden övade vi låtar i bilen, sjöng för att få igång morgonrösterna. Sammanlagt tio platser besökte vi, där företag ordnat fika för sina anställda. Minsta publiksiffran var ca 10 pers, och som mest var publiken 160 man. Så ett par hundra fick se oss iallafall.
Vi gjorde också ett improviserat luciatåg på restaurangen där vi skulle äta. Sedan satte vi oss ned och njöt av jätte god lunchmat.

Vi fick några timmars vila hemma, och sedan var det dags att samlas igen. Denna gång i domkyrkan för övning inför själva kröningen. Vi övade, fikade, snackade och sen bytte vi om och nervositeten kom som en blixt från himlen och ett tag var det ganska hispiga tärnor och blivande lucia som trängdes i vårt lilla VIP-rum.
Efter lång väntan längst ner i mittgången fick vi äntligen börja sjunga och gå långsamt fram emot altaret.
Hela tiden var jag rädd att någon av "oss sju" dvs lucian och hennes sex tärnor, skulle svimma. Men alla klarade sig galant och den enda som tabbade sig under luciahögtiden egentligen var väl jag som fick håret att ta eld. Men det gick bra, luktade illa bara, haha.
En vacker cermoni och vi fick jättesöta halsband =) Hannas var oootroligt fint, men jag tycker att våra tärnhalsband var fina också.
När vi vandrade ner för mittgången igen var min röst äntligen så som den borde vara, och jag kunde sjunga i den höga tonarten. Underbart.

Sedan blev det själva luciamorgonen, och jag och mina två små systrar gjorde iordning ett fat lussebullar till käre moder och fader och överraskade med ett kort luciatåg.
Sedan bar jag mig av ner till Konfirmandträffen, och började med att lussa tillsammans med de andra "unga ledarna". Andreas var Lucia, och klädde bra i luciakrona. Jag var stjärngosse, tillsammans med två flickor till. Vi sjöng bra, och framförallt "rudolf med röda mulen" var en hit.

Efter det luciatåget gick jag för att samlas återigen med det glada luciatåget som officiellt är HÄRNÖSANDS LUCIATÅG.
Vi hoppade in vår kära minibuss och åkte till första platsen som var ICA. Det var väldigt långt att gå, så vi lärde oss luciasången-ifall vi inte kunde den sedan innan.
Nog kändes det lite tokigt att sjunga mitt där alla skulle gå, men det funkade bra.
Efter lussningen fick vi otroligt gott fika, vi klädde oss alla med servetter från topp till tå, för att inte spilla rödbetssallad på våra vita linnen. Och alla höll sig rena =)
Det bar av till Prisma/Åhlens, där vi planerat för en rulltrappsfärd. Men tyvärr var den nedåtgångande rulltrappan avstängd så vi fick gå ner för trappan. Det måste sett väldigt roligt ut..... vi sjöng vår reportoar och sedan drog vi oss tillbaka, denna gång funkande rulltrappan och vi fick sjungandes åka rulltrappa rakt upp =) Det måste om möjligt sett ännu roligare ut, och ingen av oss i tåget kunde nog riktigt hålla sig ifrån skratt. Jag ansträngde mig hela tiden att inte titta på något annat än hannas hår....
Sista framträdandet för dagen var coop och där tog vi en extra promenad. Äntligen kändes det som om rösten var som den skulle, men ack, då var det väl försent ;)

Nu har jag alltså lussat 6 gånger idag, och sammanlagt 21 gånger detta luciafirande.

Hela tiden har jag haft otroligt roligt, det härliga gänget Härnösands lucia finner jag inga ord för att beskriva. Visst har vi haft det hektiskt och sprungit från ett framträdande till nästa, men vi har alltid gjort det med ett leende på läpparna och vi har skrattat så mycket tillsammans.

Imorgon är det också en dag full av luciatåg för min del, vi får väl se hur mycket röst jag har kvar på måndag morgon! ;)

Hoppas din Luciadag har varit strålande av vackra ljus så som min har varit!
-LallaNéa-

Surt äpple och varmt citronthé

Åh vad sugen jag blev idag när jag såg det där gröna glänsande äpplet i fruktskålen. Det ritktigt stod LINNEA på det och jag önskade att äpplet skulle ligga kvar senare, så jag hade tid att äta opp det.

När jag kom hem från kören idag låg faktiskt äpplet kvar =D Så jag satte igång thévatten och sköljde äpple. Sedan kom jag på en egen liten uppfinning, man lägger ner en bit citron i thét istället för att använda sånt där torkat-nivet.
Resultatet blev en fikastund med surt äpple och thé som är lite för varmt, lite för citronigt men annars rätt okej. Gott thé faktiskt, om man drar inågra korn socker ;)

Lussade gång 1 idag, och vi var duktiga. Dock gick vi lite fel men det sket vi i och dock så var publiken ytterst jäkla jättedålig. De pratade när vi sjöng och klappade halv entusiastiskt när vi var klara. Nä usch.

Men Luciatåget är fint, och lucian Hannah är super =)


Nu ska jag antingen deppa ihop totalt, eller försöka plugga Naturkunskap.. Jag vet inte vad av det som låter tråkigast.. :(
-LallaNéa-

det riktigt kryper i mig

Det kryper i benen på mig, när jag sätter mig ner känner jag verkligen hur blodet rusar. Det gör ont att prata och att andas när det är kallt. Vilket är ett problem eftersom jag ska ut på scouting nu...
Jag har en blåsa påtungan och idag är en sån dag när jag bara skulle vilja lägga mig ner och sova igen, jag skulle inte ha gått upp imorse..

Jag får smått panik, eftersom luciafirandet börjar redan imorgon. Och eftersom jag är en 7:e del i tåget är det viktigt att jag kan sjunga. För vi alla behövs, det blir så stor skillnad om bara en är tyst..

Jag är rädd att jag inte kommer klara provet på torsdag, men jag orkar inte bry mig om det så jag funderar faktiskt på at verkligen strunta i det och bara göra så gott jag kan. Kanske klarar jag ett G då.... kanske...

Nu måste jag byta om, ut i kylan ! Vill bara gråta för jag vet att det kommer göra ont, och jag kommer ha svårt att sjunga imorgon.......


-LallaNéa-

Stolt och GLAD ! :D

Jag känner mig stolt och glad just nu, jag är stolt över min otroliga klass!
Jag tycker att de skött sig utomordentligt med julskyltningar och annat på senaste tiden och även om alla miner inte är glada ang SM så kommer vi frammåt i en rasande fart och det känns superbra  och gör mig glad!

Att andra orkar jobba gör att jag orkar jobba, och det tycker jag är rätt fantastiskt!

Jag är dessutom superglad för jag han baka ikväll, och för en gångs skull var det inte jag som var proffs och visste allt utan det var söta Karin Berge som fick svara på mina frågor och ge mig lite hopp. Sånt gör mig verkligen jätteglad, att jag kan ringa och undra något och få ett positivt svar!
Tack! :D

Imorgon är det basketturnéring som jag ska vara med på, vi får väl se hur det går, haha. Jag ska kämpa lite iallafall ;)
Dessutom ska ST (Sundsvalls Tidning, tror jag) komma till skolan imorgon och intervjua oss ang SM. Det blir askul ochkså, men jag hade ju tänkt gå i mysbyxor imorgon.... jaja, det ordnar sig ;)

För första gången på länge längtar jag faktiskt till skolan imorgon, jag trodde knappt jag skulle kunna säga det igen. Men några kommentarer från idag vägde upp det hela.
"Vi tycker om varandra egentligen. Men ibland tycker vi inte om alla lika mycket."
Jättegulligt ni som sa det ;)

Näj nu ska jag sova så jag får åka till skolan snart igen!
Ha det bra!

-LallaNéa-

det vi kallar livet

Hej och förlåt alla trogna läsare, för uteblivna inlägg från min sida har ni väl saknat....
Vad ska jag säga nu då, om livet mitt? Jaaani.. jag har fått rosor idag =) Röda vackra rosor av en omtyckt pojke =)
Det är nu December månad och det innebär julpynting, julskyltningar, adventskalendrar och julkalendern på teve. ÅÅÅH, vad jag älskar dät. =)

På skolan (för er som antingen glömt bort eller helt enkelt inte går i min klass) arbetar vi just nu med rätt så många projekt minst ett i varje ämne skulle man kunna säga.
I kursen "Skapande verksamhet" håller vi på med ett stort projekt som  handlar om Skid SM i Sundsvall 29/1-1/2 2009. Vi syr dräkter vi ska ha på oss och tillverkar diverse saker som vi behöver för att bygga upp vårat "sago-land".
I kursen "Människor i behov av stöd" arbetar vi framförallt med ett "miniprojekt" som handlar om olika saker för olika grupper. Min grupp forskar om invandrarfamiljers situation i sverige, och krigs påverkan på barn, bland annat.
Får vi tid över är det även meningen att vi ska arbeta med själva evanemanget som ska användas på Skid SM.
I kursen "Ledarskap inom lek och idrott" leder vi en barngrupp varje tisdagmorgon, olika grupper ur klassen. resterande gruppper planerar sina aktiviteter, och gissa? Arbetar med något till Skid SM.
I Kursen "Naturkunskap A" håller vi på med ett projekt vars syfte är att vi ska lära andra lära andra om källsortering eller något annat som är bra för miljön.'

Det var väl allt....
Imorgon är det SKVADERDANS på skolan, det blir nog rätt kul, hoppas jag iallafall ;) Då ska vi dansa pardans, ringdansar och bara ha allmänt kul. Det blir nog super =)

I helgen ska jag och min kära familj sätta oss i bilen och rulla ner till stockholm. Där ska Anderspanders hämta mig och vi ska fortsätta nedåt landet tillsammans med Ingegerd och Rio.
Jag tror det blir roligt ;) På lördag kväll bär det av mot stockholm igen, och kanske hinner jag vara med en stund på släktmiddagen min släkt har hemma hos farmor, för att fira farmors 65års dag! (grattis i förskott farmor!)

Nästa vecka drar lussandet igång, jag ska lussa lussa lussa som en toker, från morgon till sena natten i flera dagar i sträck.
Hanna blev lucia, stort grattis till henne! :D Hon förtjänar verkligen Luciarollen och jag är gladatt den personlighet hanna har vann omröstningen =)
Och tusen tack till alla som röstat på mig, tycker om er =)

Nu ska jag se om jag kan hjälpa min stackars pojkvän städa mitt rum. Jag har mest skällt på han idag :S Men nu ska jag hjälpa, hejja mig! ;)

EXTRA TACK till Sofia Häggström, Emma Nordensson, Patrik Wallgren och Nathalie Friberg-Sjölander.

-LallaNéa-