mycket eller litet...

 Ja någonting har jag fått gjort idag iaf. Tagit en långpromenad i solen&snön med lilleman, varit in på H-B och bett om ny lägenhet -inget, handlat med svärmor, mejlat iväg julkortsbilderna på tryck, putsat fönstrena, satt upp ljusslingan på balkongräcket... Men ja, det var nog det. 
Känns som ingenting men ljusslingan och fönstrena, det är ju "stora grejjer"....... SKA skriva 3 debattinlägg till innan jag lämnar in den uppgiften, och så blir det tacco-making om en stund. Vill känna den där riktiga fredagskänslan med taccos och soffmys, synd bara att Martin har en Deadline ikväll och därför måste plugga.. jaja, mer farmville till mig! ;)
 
Skulle också vilja slänga upp lite tomtar, kanske byta gardiner, och smaka farmors lussekatter... Får se om jag hittar jullådan under alla klapparna i garderoben.....
 
Imorgon bär det av till Svensjö. Vi ska leka i snön med Shaggy, elda, laga god mat och dricka massa öl, vin och glögg. Det blir jag & Martin, Laine & Johanna samt Eva & Toffe. Och Shaggy -den lilla hästen.... Ska bli skitmysigt faktiskt. "Bara va" och somna i soffan efter lämpligt antal glas vin..
På söndag ska vi fira Martins  farfar som fyller 80 år. Vi blir därför kvar i Svensjö, och alla syskon o familjer kommer dit (och farfarEvert!) och det blir kalas med go-mat men ingen tårta! ;)
 
Hoppas ni får en trevlig helg!
 
-LallaNéa-

f-n

ja här sitter jag och undviker att öppna skolfliken.. Vad konstigt det kan vara, att vissa dagar är jag super effektiv, andra har jag så tråkigt att INGET är rolgt och sånna här dagar, då är allt annat roligt, än det jag verklien måste... 
 
Tog en promenad till Svärmor i morse. Kaffelatte och blomprat, sen skjutsade hon hem mig o Shaggy och skulle till jobbet. Då var det dags för lunch. Äggmacka, flingor o mjölk med farmors vinbär och sharonfrukt. Nam! 
 
Så nu har jag gjort mig en kopp thé  och tänkte att här måste jag ju skriva lite............
 
Idag är det den 26 November, vilket smått innebär att allt kan vara över om si så där 27 dagar.... jag mår riktigt dåligt just nu, hör konstiga ljud (spöken? Andar?) tycker mig förstå konstiga saker.. och inbillar mig saker också. Igår kväll kunde jag inte somna för det knackade på dörren hela tiden. Men det var ingen där. Tillsslut pressade jag in huvudet bland kuddarna och ögonen föll ihop... (Från våningen under kan man ibland höra saker, det ligger ju både arb.förmedling och länsförsäkringar under oss o ibland hörs det om någon springer med klackskor eller flyttar ett bord, men sällan 23 på söndagskvällen..)
NÅGOT kommer ju att hända. Jag bara ber för att det inte är så hemskt... att det inta är värsta möjliga... Jag tror jag vet vad som kommer hända, och på nått sätt hoppas jag att jag har rätt....
 
"Om du räddar en människa, har du räddat en hel värld." -Hänvisar mina teorier dit..
 
Nu SKA jag kolla skolan. Anledningen till att jag väntar är att jag (ANTAGLIGEN) fåt besked om senaste tentan....döönervöst!
 
-LallaNéa-

idag....

Gissa vad jag gör idag? V Ä N T A R
 
Japp. Skitkul. Men idag är det strååååålande fint väder så jag funderar faktiskt på att släpa med mig vovven till skogen "ensväng".. det tar ju ca 20 min att gå TILL skogen ifrån oss, så nä det gör vi inte varje dag precis.. 
Idag har jag i allafall lite energi vilket känns otroligt skönt. Har diskat lite, fixat lite och grejjat, och dessutom nästan  skrivit klart (fast jag ska läsa egenom den först...) en uppgift till FHVn.. inte den jag borde men....haha
 
Arabiskan har jag fortfarande inte fått svar på.
 
Har också klippt några klor på baggys. Han gillar inte riktigt det och till alla föräldrar som klippt naglarna på sina barn, fått hålla fast dem och höra dem skrika.... prova en hund på 50 kg. Han är inte supelätt att ha i knät. Men några klor blev kortare i alla fall, alltid något tänker jag ;) 
 

 
 
 
 
-LallaNéa-

TORSDAG yaaay, snart helg, ledigt, lugnt o skönt.....BLÄ

Idag går det superbra. Ja här sitter jag.. 
Nej det är så att minA (för det är TVÅ!) inlämnade arabiskatentor är inte rättade, och jag antar att läraren har mycket att rätta för hon har bara lagt upp ett liiiiiiitet avsnitt denna vecka.. jag vet inte, man skulle ju, teoretiskt sett kunna repetera men.... 
 
FHVn där är det diskussioner i tre olika trådar som är uppgiften. Asrörigt tycker jag, hur fan ska de betygsätta det?! Men men jag skriver lite emellanåt och reflekterar över de andras åsikter. Måste väl va bra? 
 
Så idag känns det som om tiden står stilla. har såååååå tråkigt... Shaggy har därför fått två ordentliga promenader (en vid 7.30 och en vid 12) så nu sover han.......... Jag har slagit in två julklappar och PYSSLAT ettiketer till dessa. Inga klisterlappar här inte! (fyyy att jag har för mycket tid!) Jaha, sen har jag vikt lite tvätt ( allt som var tvättat, utan strumporna! Moahaha!) och så till lunchen (gårdagens hemmgjorda hamburgare) satte jag igång en film och satt i soffan och GLODDE i två timmar... Kuuuuuuuul!
Nu ska ni få lite bilder för jag har så tråkigt att jag inte ens kommer på nått vettigt att skriva om... förlåt! (ja, jag har övat glosor också. Jippie.
Hur går det för er med julklapparna? Eller sk ni dra inpå´t iår kanske? Jag har iaf slagit in några som jag tyckte blev fina.... :)

 
Och så har jag pysslat några småettiketter som jag tänkte visa er. Har dock "suddat ut" namnen så ni får inte veta vem som får vad! HA! :)
 
....
 
GodJul då!
 

onsdags-tristess....

Det går fantastiskt bra för mig just nu.. Då FHV-uppsatsen står o stampar för att jag är beroende av andra (jag behöver kommentarer från min "aktör" vilket inte var speciellt lätt att få tag på...) och jag fortfarande inte har fått veta hur det gått med den stora "arabiska tentan" så skickade jag igår in den lilla arbaiskatentan också. Men jag har ännu inte hört något om någon av dem...
 
Så här sitter jag och fiffilurar på en diskussions-uppgift i FHVn, MEN det är så att man ska diskutera med övriga kursare via ett specifikt forum, och ja, då är det ju bra om de andra kursarna är inloggade så det blir nån mer än jag som skriver.. Usch, sånna här dagar hade det verkligen  varit skönt med lite jobb att gå till, göra något halvmeningsfullt under tiden jag "väntar".....
 
Igår lagade iaf M världens godaste fisk, som han dessutom fångat alldelessjälv! Shaggy ville också ha, men det fick han inte ;)
 
Nu ska jag nog gå o äta resterna av detta till lunch, sen hoppas vi att jag får lite mejlrespons under eftermiddagen! :) 
---- 
-LallaNéa-
 

Hemma igen!

Det är skönt att vara hemma igen-faktiskt. Idag har jag pysslat lite, försökt plugga men bara halkat tillbaka till ruta1 flera gånger... 
 
Jag har i alla fall hängt upp röda gardiner i köket! Jag fattar inte att jag inte gjort det tidigare, hela rummet fick en mycket behagligare känsla nu... 

Dessa röda gardiner har jag tänkt ha till sovrummet, då köket o vardagsrummet ska få likadana, tomteröda gardiner såsmåningom. Men i vardagsrummet hänger nu lila gardiner, och de lila och de röda skapade en så härligt dov, mörk, mjuk och varm miljö... sinnesro helt enkelt! 

 
Ikväll blir det abborre till middag! RIKTIGT spännande då M ska laga och jag ska sitta tyst bredvid och dricka vin ;) haha, eller hjälpa till... hmm.. antar att jag får disken! :P Hur går det med julklapparna då?! Jag/(vi) är nästan klar! 
 
-LallaNéa-

livet på en.. buss

en man tar av sig skorna
en kvinna läser tyst sin bok
några tjejer fnissar o tjattrar
o caffören bara kör på
 
ett barn frågar när vi är framme
ett par äter äggmackor med ost
någon stapplar sig till toaletten
o chaffören bara kör på
 
någon viskar i mobilen
någon pratar väldigt högt
det är härligt hur människor blandas
o chafffören bara kör på
 
Ibland får man sitta förnära
ibland blir det alldeles tyst
ofta hörs radion fram i fören
o chaffören bara kör på
 
Långt eller kort eller ofta
men alla är påväg någon stans
kanske lämnade de en famn
eller åker till en annan
men chaffören han bara kör på
 
Jag har åkt så många gånger att jag inte räknar
jag har träffat så många olika folk
milen är för mig tusentals många
o chaffören han bara kör på
 
jag har åkt i från min barndom
egenom tonårens bestyr
in i vuxenvärldens fruktansvärdhet
men chafförerna bara kör på
 
jag bär med mig alla minnen
alla folk i alla sinnen
och hoppas att vi  kommer fram i tid

livet på en.. buss

en man tar av sig skorna
en kvinna läser tyst sin bok
några tjejer fnissar o tjattrar
o caffören bara kör på
 
ett barn frågar när vi är framme
ett par äter äggmackor med ost
någon stapplar sig till toaletten
o chaffören bara kör på
 
någon viskar i mobilen
någon pratar väldigt högt
det är härligt hur människor blandas
o chafffören bara kör på
 
Ibland får man sitta förnära
ibland blir det alldeles tyst
ofta hörs radion fram i fören
o chaffören bara kör på
 
Långt eller kort eller ofta
men alla är påväg någon stans
kanske lämnade de en famn
eller åker någonstans
men chaffören han bara kör på
 
Jag har åkt så många gånger att jag inte räknar
jag har träffat så många olika folk
milen är för mig tusentals många
o chaffören han bara kör på
 
jag har åkt i från min barndom
egenom mina tonår
in i vuxenvärldens fruktansvärd het
men jag bär med mig alla minnen
alla folk i alla sinnen
o busschafförn hen kör blott på

En söndag i Väsby

Som vanligt för trött för att skriva.. 
 
Jaha en söndag, vad gör man? Först hjälptes jag mormor o Unni åt att sätta upp ljusslinga i mormor o morfars träd, sedan gick vi in o värmde oss en stund ;)
När vi var varma o goa promenerade vi ca 2 km, till Väsby centrum. Där småkikade vi i butiker, handlade matlådor på classe och köpte med oss goa wienerbröd hem. Så gick vi hem och fikade tillsammans med morfar.
 
Efter några timmar var det dags att åka till farmor, och där gick vi runt på vind och i garage och tittade saker som Unni o jag kunde få. En säng, en hylla och en väska (bland annat) blev farmor fattigare på ;)
Sedan åt vi god mat, drack lite vin och avslutade med glass o äppejpaj! Lycka! 
 
Nu hemma hos mormor o morfar igen har vi packat ihop våra saker och sitter en lugn stund vid varsin dator/teve och filosoferar... Skönt!
 
Imorgon bär det av hemmåt Habo för mig, och Enköping för Unni. Blandade känslor som vanligt, jobbigt att åka, skönt att komma hem....Men först ska jag hinna träffa Mats o frukost-fika! Najs! :D
-LallaNéa-

lördagkväll.. återigen i sitt esse!

Och när jag satt här och tänkte... 
 
så bara ramlade tankarna över mig! Tänk om.. tänk om också jag... fast, det finns ju sååå många redan.. så det är nog kört. Eller?
 
Har varit på skolan i uppsala idag och försökt fylla på med information. Det gick rätt bra, från 10-13.45 (med en halvtimmes lunch) var jag super fokuserad och informationen bara strömmade in i mina språkcentrum.. Påriktigt! 
Sen tog energin slut och vid 15.15 gav vi upp och jag fick påvörjan resan hem till mormor o morfar. Nu sitter jag här, med trött huvud, trött kropp och ögon som faller ihop....Dags att sova? 
 
Har precis skickat in min tenta med deadline idag, och skrivit till läraren i den andra kursen att jag inte kommer skicka in min tenta med deadline imorgon, till honom. Sånt är livet. Nej jag hinner helt enkelt inte och jag inser det, inser att det är mer värt att lägga den åt sidan tills på tisdag (!) och nu bara ägna mig åt syster, mormor o morfar. 
 
Förlåt.
 
Nu ska jag gå o lägga mig, men först ringa M och se om Shaggy har fått i sig nått mer gott ikväll (han har tydligen gått och blivit leverpastejstjuv.....)
-LallaNéa-
 

Ooooooonsdag!

Sakta framåt går det idag.. Har tusen saker "igång" (som vanligt..) boka bussbiljetter, skriva klart hemtentan, göra Uppgiften om aktörer...plugga glosor.. 
 
Men jag har gjort lite nytta i alla fall :P Äntligen skickat in kompletterande ansökningar inför pluggandet ivår. Kan avslöja att det handlar allra mest om folkhälsa av olika slag som jag nu är inne på... men vi får se hur det går ;) 
 
Och så funderar jag på julklappar, hur jag ska packa med mig datorn till Uppsala, vilka papper jag behöver ha med mig... och just det lunch! Blev dagens 3e små-ätning, en skål fil vid 7, sen ett kokt ägg vid 9.30, och nu en knäckemacka vid 12. Äta lite var tredjetimme?! Fy.... 
 
stressad skulle man kunna säga.. och just det, med tanke på gårdagens information från hyresvärden, kommer våran hyra bli uppåt 300 kr dyrare i månaden. Sååå man kanske skulle försöka söka jobb också!? JAGVILLINTE
 
-LallaNéa-

Tisdag

Idag går det inte så bra för mig. Jag vaknade trött och låg kvar i sängen.. gick upp och åt men kände att nej, dethär går inte och jag har ju lyxen att kunna lägga mig igen. Sagt o gjort, sov bort ytterliggare nån timme innan Svärmor ringde och var på väg hit. Jaha, ge upp sovmorgonen och sätta på kaffet då.
 
Vi åkte till skogen med Shaggy. Som nu sover så trött.. Var också inne en sväng hos världens bästa hyresvärd (?) och ville ha en ny lägenhet. De renoverar visst några som är fina, men mycket billigare skulle det inte bli trodde hon. 3-4 månader sådär, då är det klart...... Men hon var ovanligt tillmötesgående och ja..... vi får se, det KAN faktiskt gå.... 
Martin vill flytta för här låter för mycket, är trångt och Shaggy har ingen möjlighet till utelek i närheten. Sen betalar vi en hemsk summa för hyran, och DÄRFÖR vill jag flytta. Jag trivs här i min fina lilla inredningskatalog (haha) med stora fönster och mysig balkong... Men, jag skulle vilja bo större, tillgång till gräs åt Shaggy och det vore ju roligt om min inkmst kunde täcka mer än knappa halva hyran. Man vill göra mer i livet än bo!
 
Nu ska jag ta tag i uppgiften för dagen. Folkhälso Vetenskap är ämnet, och aktörer som arbetar för förbättrad folkhälsa skall analyseras... spännande? ;)
 
-LallaNéa-

snabbinlägg om vardagstankar

Hemtenta filosofier, en trött lax och så en hund som har däckat på sitt vanliga sovställe... UNDER elementet. Well han har inte fattat själv att han inte får plats där längre, men försöka kan man ju ;)

Nu ska jag väcka han, ge han kvälls mat o låta han kissa. För det har vi visst glömt i allt pluggande.. älskade pyre.

Ha det bra!
-L

lördagsmys

Hej kära vänner :) 
Idag är det lördag, vilket betyder ledigt! Ingen skola får tittas på, inte ens öppnas! Hah, det kommer jag säkert hålla! :P
 
Idag har jag och min fina fina sambo
bestämt oss för att vi ska UMGÅS. Det har börjat jätte bra med att M som vanilgt vaknade tre timmar före mig, och gick upp. Jag sov vidare som en liten gris och när jag väl vaknade kom M in med mackor, jos och hemmagjord kaffelatte. Han hämtade också min fina dator så här sitter jag i sängen med datorn iknät och sippar latte. Såååå hiiiiimla skönt! Funderar på om jag ska göra en fin hörskrans till ytterdörren, om det börjar bli läge att leta reda på granris att "klä in" balkongen med för julpuntet, och om jag ska försöka ta tag i att göra klart några julklappar till under eftermiddagen..
För en tid sedan räknade jag ut att i Martins&min familj, dvs syskon, respektive, syskonbarn, föräldrar, mor & farföräldrar samt mina kusiner o deras föräldrar (ja för i min släkt är vi typ 15, mor-farföräldrar, kusiner, mostrar, farbröder och syskon, i martins är det syskon, respektive, syskonbarn och farfar) totalt 35 personer. 
35 personer som fyller år, firar jul och ...... =) 
Jag är glad över alla dess fina människor som jag välsignats med, men ni förstår ju att det blir en del julklappar. Och inte bara ihop raffsat (jo.. några blir väl det tyvärr...) utan eftertänksamt.. Som tur är köper vi "bara" jullappar till martins syskonbarn, hans mamma o farfar, alltså inte alla 5 syskon o deras respektive...
 
Martin då? Jo han gjorde rostmackor o oboy, och sitter i soffan och spelar dataspel. Umgås? :)
 
Lite senare, när vi väl vaknat och kommit upp, ska vi åka o bowla. Funderade i tusen år på vad vi skulle hitta på, bio? Relaxavdelningen på rosenlund? Bada på rosenlund? Skogspromenad med shaggy o lunch i skogen?
 
Men det blir alltså bowling, lite av våran paradgren (fast Martin vinner alltid med flera hundra poäng över mig.. haha!) och så ska Shaggy få springa av sig i skogen har jag lovat honom! :) 
 
 
 
Nähä, dags att klä på mig o åka till skogen med min lilla häst :) 
-L!

Bildeeeer!

Eftersom jag blivit superdålig på att blogga  det senaste kommer lite bildspecial...... :) 
 
Här om dagen lagade jag mat till "bandet". Det blev kassler- och grönsakspaj i långpanna. Inte optimalt att laga i långpanna, men det blev godkänt =) 
 
 
För en vecka sedan var Shaggys "storebror" Theo här, de underhåller varandra rätt bra, och ibland delar det på ett tuggben (läs: Shaggy äter upp sitt och försöker sedan sno Theos)
     
      
 
Och strax innan theo kom på besök åkte jag och Martin till Ullared. Vi fyllde TVÅ kundvagnar....
Det var superkul! Tyckte martin... 
som aldrig lär sig att se normal ut på bild. Men rätt fin ändå! 
 
Nu ska jag laga midda, ha det bäst!
-L

hjäääälp...

Jordens undergång och USAs presidentval?
Kan inte mycket göra, men denna tanke slog mig nyligen då jag bläddrade egenom mina vänners uppdateringar om valet... Tänk om det blir världskrig nu? Tänk om tänk om inte tänk om...
 
I denna stund sittter tre av mina fina vänner i soffan några meter framför mig och tittar på skräckfilm. Meningen var givetvis att jag också skulle se, men nej, nu fick det vara bra. Jag såg introt, och resten har jag sett från min nuvarande position.... bra....
 
Men valet? Hjälp? Ganska många tankar snurrar i mitt huvud den senaste tiden. Dagen för.... ja ni vet, närmar sig med stormsteg, och snart är det bara en månad kvar. En månad?! Tänk om det på riktigt är så.. naturkatastrofer... världskrig.... jag mår så jävla dåligt när de här tankarna far genom mitt huvud. Och vad gör egentligen jag åt saken? INGENTING. Verkligen precis ingenting. 
 
Nu ska jag krypa ner bredvid martin i soffan och låtsas titta på filmen. Jag ser ju lite härifrån och alla tankar+skräckfilm.. det är bara för mycket......
 
-L

stark?

Jag vill bara vara stark.
 
Jag vill orka och stå ut, fast inte stå ut som i något jättejobbigt.. bara...överleva...... eller itne överleva heller... Jag vill vara stark och rak och trygg o säker. Finnas där. Räcka till. Ställa upp. Aldrig tvivla. Aldrig svika. Aldrig ifrågasätta.. Fast ändå ifrågasätta. Fast ändå kreativt, nytänkande och bara vilja väl. Fast jag vill ju bara väl. Men...
 
Jag räcker inte till. Jag orkar inte i längden. Jag finns inte där. Jag är inte stark. Jag vill bryta ihop, lägga mig på golvet jämte dig och skrika, banka och gråta. Men du lägger dig inte ner. Du står upp, andas djupt och visar inte för någon att du bryter ihop. Fast jag vet det. Alla vet det. Det syns så jävla väl. Och vi som känner dig ser det. Och jag måste finnas där. Jag måste vara stark när det är svårast och finnas där.... Men jag är inte stark. Jag är den svagaste jag känner. Den klenaste och den sämsta...Jag gör allting fel. Jag gör inget rätt. Jag gör inget bra. Jag räcker inte till. Jag räcker inte till. 
 

Lördagsfeeeling!

För första gången på rejält länge känns det faktiskt som lördag idag. Alla är hemma, vi har haft sovmorgon och nu sitter alla med varsin dator o dummar sig. Okejdå, Martin lyssnar på en föreläsning, jag bokar bussbiljetter till uppsala...Rasmus är här också! Han släpade sig upp ur soff-sängen när jag o martin var inne på andra koppen kaffe... men nu sitter han här och knapprar på datorn han med ;) 
Shaggy går runt som en osalig ande, och gnäller så högt han kan för lite uppmärksamhet. Det funkar inte.
 
Idag ska vi åka in till stan, gå på musikaffär, handla mat och förhoppningsvis få tag på en ny telefon till martin. Kanske blir det något roligt också, typ bowla... vi få se vad klockan blir ;) Ikväll ska jag i alla fall laga supergod fläskfilé med potatisgratäng och svampsås, och förhoppningsvis få med mig någon att åka och titta på en upplyst kyrkogård......
 
Hoppas ni får en bra lördag! :) 
-LallaNéa-

FÖRLÅT

Förlåt kära vänner! Extremt dålig uppdatering denna vecka....
Becca o Theo kom hit i måndags eftermiddag, och åkte här ifrån för en stund sedan.
Om typ en timme kommer Kusin Rasmus hit, och imorgon spelar Martin & bandet SPIRA i Jönköping!

På söndag är det födelsedagskalas i Furusjö, och precis nu är det tänkt att jag ska skriva klart min uppgift i "FHV" så jag kan umgås med Rasmus heeeela dagen imorgon! Yey! :)

-L