Vägen till mitt hjärta

"Det sägs att vägen till mitt hjärta går genom min mage!" uttryckte sig käre sambon flertalet gånger under vår vistelse i paradiset senast..Okej, tänktejag, när jag kommer hem får vi laga nått gott..... Det blev till att förena nytta med nöje, laga matlådor att frysa in så nu finns "jobbmat" till flera veckor i frysen!
.
Allt efter egna recept och med filosofin "man tager vad man haver" i bakhuvudet.
.
Först blev det "hjärtbiffar" med nudlar.
Biffarna består av köttfärs, ädelost, vanlig ost och trattisar (och lite annat jag hade i kylen..)

.
Sedan var det dags att laga mat av falukorv, stekt sådan är en favorit men det var lite tråkigt så i stället gjorde jag en "stroganof-gryta" med rödlök, grön paprika, champinjoner och "lite annat från kyl o skafferi".
Serveras med riktigt klabbigt jasminris :)
.


Och sist men inte minst, var jag tvungen att ta hand om den sista stumpen falikorv, så det blev stekta hjärtan med mackaroner. En specialité utöver förväntningarna ;)
.
(serveras med fördel tillsammans med ketchup...)

.
En liten skål med smakprover stod ikylen och väntade på M när han kom hem från jobbet, och nu när jag ska ut o resa till veckan vet jag att han i alla fall har lite mat att äta i frysen ;)
-LallaNéa-

Min lilla häst har fått en brorsa!

Nej lugna i backarna nu, det räcker med ett troll i familjen.. men vår gamla granne Bex och "lilla" Theo har varit på besök,och i riktig lillebrors-anda retade Shaggy gallfeber på Theo.....
.

.
"vi får inte leka innomhus (som galningar) men vi kan ju ligga här......"
.
"lämna mig ifred!" säger theo och gömmer sig hos matte Bex,
"jag kan ligga nääääära" säger shaggy och gör sig till en boll......

-L

min lilla häst...

Min lilla häst växer och växer.. men det som vanligtvis är mankhöjden (den högsta punkten på ryggen) är ju skulderbladen, men Shaggy är fortfarande högre bak mot rumpan... han ser liute lustig ut ;) Men jag har mätt honom på en hyllsida sedan han vi fick honom, och har alltid tagit "där han är som högst" isället för precis där hans mankhöjd "borde mätas".
.
Dagens resultat blev 57 centimeter, det låter mycket men han är ju långt ifrån en fullvuxen leonberger/st bernad så undra sa en flundra om han kanske är en häst...? :)
.
.
För övrigt har vi en lugn dag idag. Det blev några glas vin (förmycket) med Johanna igårkväll, suuupertrevligt men oj vad trött man blir :P (Shaggy också som har ett nytt favorit-sovställe, som ni ser........)
.
Och så går jag lite i ovisshetens tecken och undrar vad som kommer hända.. för första gången på riktigt länge har jag lagt min framtid i händerna på någon annan och vad som händer då........det vet jag inte! :O
-LallaNéa-