Halloj!

Halli hallå, och förlåt mig! Jag har visst försvunnit lite från denna blogg.......... Men nu är jag här! En stund iaf ;)
 
Livet rullar på som inneboende hos svärmor, shaggy får vara ute i snöre hela dagarna, husse jobbar, toffe går i skolen eller har praktik, svärmor jobbat och matte.......springer fram och tillbaka som en hel hönsgård yra höns! Fast det är ju bara jag...... Städar, fixar grejjer, gymmar, pluggar och ringer telefonsamtal till alla världens företag (känns det som). Att det är så mycket när man ska flytta!?
Idag håller jag på att jaga på min kära hyresvärd. Vi har nämligen en diskmaskin i lägenheten som måste "opereras bort" men den flyttar inte riktigt på sig själv...... Nåja, jag har städat LGH i 3 timmar också, köksskåp och badrumsgolv säger jag bara.. HELVETE!
 
Min examensuppgift är såklart det som kommer i sista hand. Den ska ju bara vara inne på söndag så jag ta det lugnt... Lägenheten därremot ska besiktigas imorgon kl 10, så det MÅSTE prioriteras ikväll.... FAST IKVÄLL ska vi till banken och se om vi får skriva på våra lån. Jag hoppas det ;)
 
Nehe, nu ska jag klippa ner en av svärmors rabatter, och sen blir det väl en vända upp till lägenheten igen och städa, innan det är dags att laga middag til 4, duscha och åka iväg :)
 
Tur jag är 50% arbetslös, hur fan hade vi hunnit annars?!
 
-LallaNéa-

Vissa..

Vissa har spotify - andra flyttar hem till Svärmor. 
Svärmor själv är inte så musikalisk, men 5 av hennes 5 söner är det, och åker gärna hem till "morsan" och plinkar lite piano, skriver en låt eller bara repaaaar. Flera timmar bra musik i huset. Härligt. 
 
Vissa firar fredag - andra öppnar skolboken.
Ja vaddådå? Jag är ju ledig när jag vill! Screwyou lixom. Martin ska ändå binda fiskelina, svärmor jobbar, hunden.. får jag väl rasta och alla andra spelar ju musik. Bästa förutsättningarna!
 
Vissa planerar - andra dubbelbokar, bokar av och..... bokar fel!
Ja men vadå. Det var ju ASAMYCKET att göra idag. Jag hinner inte med. Men skitsamma, boka av, så hinner jag nästa grej och... nej.. vänta nu.... NÄSTA FREDAG var det ja.. ja men.... dåså.......
 
Det går bra nu. Ofantligt bra. 
-LallaNéa-

Hemmastadda och iordning!

Igår packade jag ner gardinerna och dukarna. Jag rullade ihop sängöverkastet och la det i en svart sopsäck. Vi blev bjudna på middag hos svärmor, och sedan tog vi tag i arbetet. Kånkande, bärande och lyftande... Men efter bara 4 timmar, satt vi åter runt köksbordet och fikade. 
Då hade vi flyttat. Soffan, köksbordet, stolarna, den vita byrån, teve+dator, sängarna och Shaggys mat samt kylens innehåll. Micro, diskmaskin, några par skor och  en låda "sånt" är kvar. Samt städningen, givetvis. Men lägenheten är nu alltså tömd.
 
Idag har jag således installerat oss lite i vårt nya rum. En tavla på väggen och den vita byrån med en duk på. Finfint. Kanske blir något mer, eller så inte. Men här kommer lite bilder iaf,  på hur fint vi nu har det ;)
 
 
(Shaggy lyssnar efter Toffe, han försvinner alltid ner för den där trappen....)
 
 
 
 
(Vajjert katten?!)
 
 
(Min lilla datahörna, mitt lilla skrivbord....)
 
 
(och så våran säng. Först packa ner allt, dra isär och flytta runt, sen ställa tillbaka, bygga ihop och bädda fint... nu får det va såhär ett tag!)
 
Idag ska jag handla, gymma, hämta grejjer i LGH och laga en god middag tills huset alla invånare kommer hem från arbete och skola. Det blir bra :) 
 
 
-LallaNéa-

Flytta?

En ångestfylld dag när jag packat ner både kaffekokare, porslin och extralampor. Vad finns kvar egentligen? Ett tomt skal. Inget personligt, förutom mina upptejpade att-göra-listor på varenda vägg. Ytterligare ett gäng flyttkartonger överallt, några kassar med mat och mediciner och öppna, ekande tomma skåpsluckor...
 
Nu låter jag datorn stå kvar på köksbordet, eftersom jag inte VET hur långt vi kommer med packandet ikväll. Åker ner till svärmor istället, med de där matkassarna, och en hund som börjar få långtråkigt.. Jag vill gärna gymma, men bus med Shaggy och soffbärning lite senare får räcka för idag. Jag gymmar skiten ur mig imorgon istället. Tappar de där sista TREEEEEE kilona och nöjjer mig för en gång skull. Just nu går jag ner, det känner jag. Jag är nämligen DÖDShungrig, efter min fantastiksa lunch för två timmar sedan, skriker min kropp. Jag kokade en morot, en lök och två "broccolistubbar" med lite mjölk och en klick creme fraise. Kunde ju tagit en acka till? -nerpackat. Kunde ju haft potatis i? -Nerpackat. Tjockat upp soppan med mjöl? -packat. Ja ni fattar.
 
Nej, svärmor -ta fram kaffemaskinen och skär upp en limpa! Här kommer vi! 
-LallaNéa-

sista natten?

Vi kan nu ha sovit den sista natten i våran lägenhet. Våran -på väldigt länge- sista lägenhet.
 
 
Lägenheten börjar se ut som ett skal. Våra tavlor är nerpackade. Blommorna är utflyttade. Alla ljusstakar, prydnade r och småfix är borta.. Kvar är en tom tevemöbel, teven står kvar, xboxet och högtalarna. Sen har vi soffbordet, med  en duk, min kaffekopp och  tangentbordet till datorn. I soffan är filtarna borta, och på köksbordet står högar av sånt som ska packas ihop idag, det sista i köket, elektronik och mina skolböcker.. Varenda skåp i köket är tomt... Det här är galet!

Morgonnervositet..!

God morgon kära vänner! Idag är jag nervöööös, ska nämligen pallra mig till gymmet och ställa mig på vågen... 
Efter 5 kanon-veckor, 2 tråkveckor och 2 DÅLIGA träningsveckor, ska det bli sjuuuukt spännande att se hur "det gått för mig". Och nej, jag väger mig inte BARA. Jag mäter också, en gång i veckan, och på 10 ställen runt kroppen. Men den stora skillnanden syns på kläderna. Ett par jeans som jag för några veckor sedan var glad att jag KUNDE HA var igår så pass "förstora" att de halkade ner för höften i varje steg jag tog. Mitt ansikte har hela tiden tunnats ut, men nu börjar käkbenen synas tydligt och halsbanden sitter lösare runt halsen.. 
 
Men nu  iväg. Först ut i regnet med Shaggy, sen vågen och så ett KÖTTARPASS. Lite senare ska vi träffa en ny hundkompis, och förhoppningsvis försvinner ytterligare ett gäng kartonger från lägenheten ikväll... Ha en bra dag!
 
-LallaNéa-

mysmorgon <3

Jag sätter mig i soffan med det stora varma täcket. Vintertäcket. Det ska ut nu. Ut ur sovrummet. Men inte in i ett skåp eller ner i en låda. Utan ner i en väska, och upp på den gigantiska högen av flyttkartonger. Det stora täcket ska packas, och fram ska ett tunnare sommartäcke ska fram. 
 
Men idag får det ta tid. Jag sitter med datorn i knät och teven igång. Golvet städade jag igår, och disk o tvätt är inget att klaga på just nu. SÅ skönt! 
 
Men imorgon börjar allvret. ALLT ska packas. Allt ska ordnas. Vi får se hur långt vi hinner helt enkelt, men planen är att vi flyttar ut i början av nästa vecka.... 
-LallaNéa-

FLYTT!

Jag sitter här i min soffa och kan inte riktigt tro att jag faktiskt kommer skriva det här inlägget. Jag är trött och slut, idag har jag städat, både hemma, på bagaregatan och i båtklubbens lokaler.
Jag har "hälsat på" svärfar, lagt fina blommor och pratat om livet med S. 
 
Sen kom jag hem och har lagat middag, bakat fika, och skurat golv. Nu sitter jag bara här. Ganska tom men så fylld av tankar och känslor.. Jag trodde aldrig att det här skulle hända... 
 
Om två veckor MÅSTE vi flytta ut ur lägenheten. Men efter lite funderande, planerande, logistikerande... har vi insett att flytten UT måste ske snart. Väldigt snart för att hinna få till allt, bilar som ska lämnas in, bandmöten som ska hållas, studioarbetande som ska göras och olika uppdrag vi tagit på oss som måste genomföras. 
 
Så i helgen skall allt packas. Det skall slås in, packas ner och KÖRAS IVÄG. Japp, nu är det som det är, men det är nödvändigt. 
Men som sagt, jag trodde inte att dagen skulle komma, då jag säger igen;
JAG SKA FLYTTA IN HOS MIN SVÄRMOR.
 
Jisses. Men jo så blir det. Jag o Martin flyttar in i "Shaggys rum" / "laines rum" och allt vi äger stuvas in i gillestuga, garage och pannrum. 
Skillnaden, mot för nästan 3 år sedan, då jag skrev detta sist, är att jag den här gången inte "flyttar hem till martins mamma" utan att jag flyttar in till min svärmor

 
 
-LallaNéa-

BILEN!

Ja justdet!

Har ju helt glömt bort att visa vår nya familjemedlem, hujjeda mig!

Detta är martins lilla bebis, ser ut som polon ungefär, fast något större ;)
 
 
-LallaNéa-

Lite för bra

Det går lite för bra idag. Jag har varit ute med Shaggy och gått 30 min-rundan. Vi passade på att ta härliga vårbilder bland alla vitsippor, Shaggy övade på att gå lös igen (faktiskt enligt min tillåtelse den här gången!) och så gick vi över "vattenbron". Det är fortfarande rätt läskigt, men det går...... 

 
     
Sedan kom jag hem och packade ihop inför helgen. Hej hopp-färdigt! Vaddå, färdigt?! Men ja, nu vart packningen klar och jag vart nöjd. Då får jag SMS av finaste "lilla" superbrorsan.TOFFE. Med nytaget körkort. Han kan köra mig in tillstan så jag slipper ta bussen! Men taaaack!
 
Så, lugnad av allt satte jag mig vid datorn för att klura lite på nästa inlämningsuppgift, och vad ser jag då? Joooooo.. bam-bam-bam TVÅ uppgifter har blivit godkända! Jag har nu klarat 58% av kursen och kan faktiskt sart börja slappna av på riktigt! Meen guuud! :D
 
Så har jag bokat tid för rep. på bilen, betal hundmat och skrivit klart nästa inlämningsuppgift. MEN den är fortfarande 1 sida för lång.. så riktigt "inlämnings-klar" är den ju tyvärr inte än.. Men det kommer! :) 
 
Nu ska jag fundera på lunch och buss-fika. Ordna nerpackning för datorn och rodda lite. Känns som en otroligt bra dag so far, och ikväll blir det mys med min absoluta favorit systrar! I love! :D
-LallaNéa-

Balkongen levererar!

På balkongen är det inte 15-16 grader. Här är det 20-25, solen steker och vinden blåser bara lite långsamt förbi. Här sitter jg med datorn i knät, skriver ihop skolrapporter, köper bussbiljetter och planerar helgen som kommer. Systerhelgen, men världens bästa småsystrar. U & E. Vi ska mötas i Stockholm (eftersom vi numera bor utspritt) och tillsammans ska vi ägna 3 dagar åt museum, badhus, go-veggo-mat (god OCH VEGGO?!...)Riktigt kul ska det bli, och såå skönt att Unni blivit stor och vi är två vuxna. SKÖNT! :) 
 
Imorse var jag på ett studiebesök och sitter nu och skriver ihop uppgiften om detta. Det går bra, orden flter på och jag blev SÅ inspirerad av att tträffa människorna imorse. Jag skriver och skriver, och längst ner har jag sparat "instruktionen" till uppgiften. "Max 3 A4-sidor". 3?! Jag håller handen för skärmen för att se ordentlgt i det starka solljuset. Jag har inte skrivit 3 sidor. Jag har skrivit 7. Det gick av bra farten.... Men, nu har jag tagit bort "instruktionerna" de omsständigt syfterförklaringarna och "lärarens kom ihåg" som är bra att se medans man skrivet. Nu är jag nere på lite drygt 4 sidor. Att jag ALDRIG lär mig! ;)
 
Så det ska nog bli klart ikväll, lite middag ska vi försöka ordna och kanske en glass idag på balkongen?? :)
 
Puss o Kram
-LallaNéa-

Förändring...

Står inför en del omfattande förändringar.. vissa skrämmer skiten ur mig mer än andra.. Flytta till hus, jo visst, men GYMKORTET ÄR UPPSAGT! Jag måste börja träna på egenhand och... hur gör man det?!
 
Jag sittr vaken halva natten, googlar, youtubar, antecknar.... men nej, SÖMN & vila är viktiga träningsredskap. Jag får förlita mig på de en stund, och ta tag i planeringen imorgon. 
 
-LallaNéa-