Lillhund

Riktigt trött denna morgon, men ni ska få en liten glimt av Shaggys nya valpis-kompis "Vasse" eller Monroe, som han också heter, riktig liten myshund! :)
 
 
 
 
-LallaNéa-
 
 
 

Härlig dag igen! :)

Ytterligare en härlig dag är här. Solen står högt på himlen och hela världen gnistrar i vita snöflingor. Jag tog en promenad med Shaggy, ca 40 minuter, och det var så härligt att bara gå där.. ta i lite o gå fort, bara lunka på... så himla härligt!  När vi kom hem igen gav jag Shaggy frukost och struttade till gymmet. Mage-mage-mage, lite armar och några få men hårda minuter på crosstrainern. Efter 40 minuter på gymmet gick jag hem, och avnjöt en underbar lunch i min ensamhet!
 
 
Nu MÅSTE jag hoppa in i duschen dock, för snart ska jag göra något jag inte gjort på lääääääänge; JOBBA!
famelyhouse, så..jag måste se bra ut också -skynda mig! ;)
 
-LallaNéa-

Härliga betraktelser :)

God morgon!
 
Idag skiner solen, jag har kollat på dagens första föreläsning och Shaggy sover fortfarande. Igår var en sjuuukt bra dag! Förutom allt hundbus och mys med Becca, var jag STARK på gymmet. Körde måånga övningar och avslutade med Pilatesträning! Guuud va skönt, varför gör jag inte det jämt?!
Har haft ett långsiktigt mål om att kunna stå på bollen (krävs mycket styrka och otroligt mycket balans för att fixa det) men har aldrig riktigt klarat  det. Visst, jag kommer upp på bollen, men så fort jag släpper händerna ramlar jag ner. MEN INTE IGÅR!
Jag tog sats, andades, tog i och..... SÅ VAR JAG UPPE! Wiiihooooooo!
Jag gjorde om det flera gånger, tog sats, släppte händerna.. och stod där som ett T med arbarna ut i luften och bara log. 
 
Så härligt.
 
 
 
Näh, nu blir det nog väckning av hunden och få ut oss på en promenad i solen. Måste handla mjölk så jag kan få kaffe...nuuuuuuu!
 
-LallaNéa-

Ingen nytta!

Procent nytta gjord idag: 0. Eller, jag har ju damsugit, 2 gånger, och gymmat. SJUKTBRA pass idag, nöjdare än på lääänge! Sen hem o duscha, och så mötte jag o Shaggy upp Vassetasse och lekte i snön. Till slut blev dock mattarna så trötta o hungriga att vi blev tvugna att gå till konsum OCH ica för att köpa fika!
 

GOD Morgon!

Då var det morgon igen! Härligt! 
Martins klocka ringde och jag ville sova vidare. Det fick jag, M gick upp själv men efter bara någon minut kom jag upp efter honom. Gjorde en macka och en kopp thé och kröp upp i soffan. Det är en mysig "rutin" vi har (om jag orkar kliva upp....) att äta frukost i soffan och titta på nyheterna. Bli lite upprörd på morgonen över all världens fasor, och diskutera lite samhällskunskap innan man ens ätit frukost.. det hade jag nog aldrig kunnat tro!
 
Idag då så är det gymmet som gäller, arabiksa texter och så bokföring och årsredovisning av MaNéa och "MDM". Det blir.... kul ;)
 
-LallaNéa-

Då var det måndag igen!

I förmiddags hade jag ock Shaggy sällskap av Becca, och nya hundkompisen VASSE. Vass-tass heter han egentligen, men Néa här kommer nog köra med Vasse... ;)
 
Han morrade så Shaggy backade undan, Shaggy är väl ungefär 3 gånger så hög, ett helt år äldre (10 månader iaf) och 4 (?) gånger så tung. Meeeeen, morrar du så hoppar jag undan! säger Shaggy.. modigt!
Och ja, jag försökte ta kort men är inte riktigt komps med kamran än... Dock luktar det hundx1000 här hemma just nu, och då lillen inte var helt rumsren har jag fått (delar av) golvet skurat också. Härligt!
 
Idag har vårens kurser kört igång och jag är givetvis (...?) på hugget! Har redan klarat av en uppgift, och lyssnat på flera föreläsningar. Kan nog bli en mycket intressant vår detta. :)
 
Men nu har kvällen kommit och jag ska klura ut hur man får bilder från kamran till datorn-imorgon. Håll ut!
-LallaNéa-

lördag

Älskar att lägga en lördag på skolarbete.. Men visst, jag var ledig igår och bara roade mig med svärmor o Shaggy. 
Nu sitter jag vid de stora fönstren på Bagaregatan och försöker få till de sista detaljerna på den sista inlämningsuppgiften. Vore SÅ skönt att vara klar med det nu, och ta tag i alla funderingar runt omkring istället.../också.....
 
Ett paket kakor och en "mer" har jag i alla fall att njuta av, och vovven är med husse. Husse, som spelade Xbox till 23 igår kväll, oh gick upp 9 imorse för att fortsätta.. MEN det är härligt att ha honom hemma, och jag tycker faktiskt det är lite mysigt att han pratar med sina kompisar via ett headset så jag kan pussa på han ibland också.. 
Men.....det där gemensamma livet? 
 
 
Nä, nu ska jag skriva lite till och sen ska jag till A6 med Henny en runda :) Liiite kul kan man väl få ha..? :)
-LallaNéa-

Orka...

Nää faan... jag vill inget alls nu. Fy! 
MÅSTE bli klar med mina fina fina uppgift, själva babblandet, ordbajsandet flöt naturligtvis på bra, nu har jag bara en liten "bakgrundsdel" kvar, som måste vara verklighetsförankrad och byggd på fakta..jag hatar fakta!
 
-L

GOD MORGON!

Igår blev vi med kamera, en.. svart? Så nu ska jag bli proffsfotograf också! :D Så hiiiiimla kul! Nje, men lite fina bilder i Egypten ska vi nog kunna fixa, och en del härliga på Shaggy-baggy. 
 
(Mobilbild på min nya kompis!)
 
 
Idag har jag lovat Shaggy att om han bara står ut med tråk-matte EN DAG TILL så gör vi nått roligt imorgon. Jepp, vi följer med "farmor" till Svenlake, springer i skogen, jagar hönor (..?) och busar i snön. KAMERAN SKA MED!
 
Men idag är det alltså sista tråkdagen. Jag sitter vid datorn sedan 1 timme ungefär, försöker skriva klart projektplanen för mitt fiktiva projekt i FHVn, och när jag har lämnat in den- DÅ ÄR HELA KURSEN KLAR! Förutsatt att jag får godkänt.............
 
Ha en bra dag! 
-LallaNéa-

 

Yeeeeho!

Härligt! Då är vi igång igen!
Känner mig nästan piggare idag än igår, men jag vågar inte riktigt känna efter.. OCH INGET GYM idag, då jag faktiskt tänker vänta ut kroppen lite istället och kunna köra på riktigt sedan. . . 
 
Har varit ute med Shaggy en lååång stund i det sköna vädret och ska nu sätta mig o plugga. Inspirationen är inte på topp direkt, men jag har bara två uppgifter kvar att lämna in, och MINST en av dem KoMmEr bli färdig idag =)
 
Shaggy har fått ett gott tuggben och är allmänt nöjd, ska se om vi kan fota han lite sedan -har fått ett bra erbjudande om att köpa en kamera av några fotograf-vänner, ska testa vad den går för! :D
 
-LallaNéa-
 

Blää

God morgon! 
 
Igår kände jag mig pigg och äntligen frisk igen, så jag gick till gymmet. Det skulle jag inte ha gjort.. nu sitter jag här i onepiece igen, och hoppas att massa the och vaniljglass med hallon ska hjälpa... 
 
 (Mammas födelsedagstårta, ungefär som min mathålling idag. Yeeey..)
 
 
Har inte mycket att skriva om egentligen, så jag tänkte bara berätta vad jag gjorde på gymmet igår, för den som är intresserad.. 
 
SUPERSPEED-PROGRAM
Började med uppvärmining, löpbandet "8,3" 3 minuter
Armar; 2x10
Sneda magmusklerna; 35 reps/sida
Raka magmusklerna; 20x2
 
Träningsverk i magen? Ja. Och sjukis igen? Mhmm... Nu ska jag skriva en projektplan!
-LallaNéa-
 

FÖDELSEDAGSPRESSENT

Tror jag vet vad Shaggy-Baggy önskar sig till sin "upcomming" födelsedag.. (ja, han fyller 1 år 29e Januari!)
 
STORA (ialla fall större?) MATSKÅLAR
 
 
Han är rätt söt när han lägger sig ner och äter men....
Skålar med HÖGA kanter önskar matte, maten har nämligen en viss förmåga att "ramla" ur skålen när liten har bråttom....Och så kanske skålar på ställning, så snyggingen kan stå och äta, som en hel karl! ;)
 
-L-

FREDAG

Ja men förlåt mig då! 
Eftersom det är fredag så MÅSTE man ju lägga upp de obligatoriska mysbilderna, så här kommer en inbilck i det glamorösa livet på Hantverkaregatan.....
 
Middag:
 
Dessert & sällskapet:
 
Pyntet/stylingen/outfit: (nääni, onepiece-bilder bjuder jag inte på!)
 
Trevlig helg! 
-LallaNéa-

fredagsmyyyyyyyys

Håller på att tappa förståndet. Idag har jag levt utan dator. HUR GÖR MAN DET EGENTLIGEN?!
 
Egentligen är jag inte sååå beroende av datorn, MEN när man har laddat för en heldag med tentaplugg och uppsatsskrivning (jag veeeeeeet att jag måste lära mig planera..) så blir man fullkomligt handikappad utan tillgång till internet. Så jag har; bytt gardiner i köket/vardagsrummet! Samt städat/rensat en bokhylla. Rensat bland mina kokbäcker, städat bland min scrapbooking-saker..... och tvättat! 
I vanliga fall är det sånna småsaker jag skulle sysselsätta mig med för att skjuta upp pluggandet, men idag var jag SÅÅÅÅ INSTÄLLD på att koncentrea mig att allt detta kändes som rena straffen......... Och så mycket teve som jag glott på idag.... jisses...
 
Men somtur var har jag snälla vänner (Chrill&Beck) som kunde hjälpa mig fåigång mobilens internet på datorn (eller nått sånt....) TACK! 
Och Martin? tänker ni då, jo, han spelar Xbox, med grabbarna. 
 
Såå, fredagsmys Our Style! :D
-LallaNéa-

Utkast: Jan. 10, 2013


Kvälluuur

Nehe, dags att byta sida på datorn, dvs facea väggen istället för att se ut över vardagsrummet från köksbordet.. 
Varför? För att Martin (återigen) spelar X-box... Men, jag klagar inte. Faktiskt :P
 
 
Nä, fär här sitter jag och funderar på mitt "lilla projektarbete" som är sista inlämningsuppgiften i Folkhälsovetenskap A1, som alltså snaaaart är färdig! De senaste dagarna har jag varit duktig, lämnat in uppsatser, klarat små-tentor och sitter nu alltså med SISTA SAKEN! Och diskussionsuppgiften såklart, men.. det krävs ju att några andra skriver för att det ska bli en diskussion också, monolog heter det annars tror jag ;) 
 
Har också varit sjukt duktig med träningen. I förmiddags var jag ute o gick med Shaggys mellan 11 och 12, ganska precis. Vi gick till bagaregatan och lekte med bollar i trädgården, sen gick vi hem =) 
Och på eftermiddagen var jag in-och-vände igen på gymmet. 5 min cross (är ju "hängig") mage 2 olika 2x10 och mage/rygg 2x10. Haha värt att gå dit ens? Men ja jag tror att det är bättre att göra dedär övningarna, än att inte göra nått alls.
 
Hoppade i strumpbyxor och långärmad lång-t-shirt när jag kom hem, sååå smaaaaaal jag kände mig! 
 
 
 
-LallaNéa-
 

 

Bella...

Tycker alltid det är svårt att bedöma hotell innan man är där, hur många bilder man än ser är det aldrig lika dant när man väl kommer dit.. MEN.. Det här ser ju inte helt hemskt ut.. hoppas det ser ut typ såhär när vi väl är där...
 
 

Vaccinerad o förmiddagsmys!

Uppe med sambo-tuppen redan vid sju, och varit på vårdcentralen o tagit spruta. Lite ont i armen gjorde det allt, men det skulle M aaaldrig erkänna! ;)
 
Sen jag kom hem sitter jag i soffan och kladdar på en FHV-uppgift och kollar på dåliga serier i bakgrunden.. rätt skönt faktiskt. 
Ska försöka komma ut på en långprommis med vovseliten snart, och skulle vilja gymma också, fast det kanske  kan vara dumt med sprutan i kroppen....Men lite träningsverk i magmusklerna vore skönt, bara tre veckor tills jag ska visa mig i bikini i Hurughada.....
 
 
-LallaNéa-
 
 

hemlängtan på kvällskvisten..

När det snöade i norrland vågade martins farmor inte åka ut o köra bil i Habo. Det kunde ju bli snöstorm.
Nu snöar det i Habo, och ag längtar hem till norrland. Jag vill åka slalom, rulla mig i snöhögarna och trampa ner hela foten igenom skaren... SÅN ÄR JU JAG! 
 
Men jag ska vara hemma här, vaccinera mig imorgon, ha middagsgäster på lördag.. sedan är det "bara" två veckor (drygt) till vår egyptenresa och det är lite inför det som borde ordnas.. kläder, mediciner, packning hit o dit.. Men en liten tur upp till norrland igen... en liiiiiiten..?
 
Nu ska jag försöka stoppa undan hemlängtan o lägga mig på älsklingens arm o blunda. 
-LallaNéa-

onsdag...

Inatt var jag uppe klockan tre och tittade in i väggen. Kunde inte somna. 
12 vaknade jag sedan, febersvettades och vred mig länge innan jag orkade flytta mig till soffan och tvinga i mig lite frukost. Nu har jag äntligen fått i mig lite kaffe, och det känns faktiskt lite bättre. Imorgon ska vi vaccinera oss mot hepatit, klockan 08 på morgonen... undrar om jag är vaken då? 
 
Har fått tusen mejl från universitet och högskolor, verkar som om jag kommit in på fler linjer än jag tänkt mig.. vet inte alls hur jag ska lösa allting.. Och sedan har jag kvar min arabiska att tenta av, men som tur var har jag en fantastisk lärare som har precicerat vad det var jag inte klarade på tentan, och gett mig tips på hur jag ska klara av det. 
 
Och så har jag 3 uppsatser och 1 diskusionsuppgift kvar på FHVn. Ångrar lite att jag slappnat av så mycket under julhelgen och verkligen struntat i skolarbetet... Men, det går fort bara jag kommer igång.. KOM IGÅNG! 
 
En bild ska ni få också, på min fina, överraskade sambo som öppnar paket =)
 
-LallaNéa-

update

Igår kväll började jag må dåligt, typ feber och hängig. Sedan vi kom hem från Härnösand på annandagen har jag haft huvet fullt för att occupera tiden och hålla lillsystern sysselsatt så hon inte längtade hem. Igår var det älsklingens födelsedag, jag städade o bytte gardiner (Johanna) bakade, och när M kom hem från jobbet väntade 10-talet vänner och familjemedlemmar på honom i lägenheten. Vi stod alla i hallen och när Martin öppnade dörren sjöng alla "Ja må han leva" för fulla muggar och Martin blev minst sagt förvånad =) 
 
(bild; vårgardinerna uppe!)
 
Så igår kväll släppte all stress och jag föll ihop i soffan när gästerna gått hem. En lång natts sömn och en lugn förmiddag med pluggande känns det faktiskt bättre. Och jag har bestämt mig för att inte idag heller ska vara den första dagen detta år utan träning. Ikväll blir det CXVORKX, dvs mag&rygg-pass på gymmet. SKÖNT! :) 
 
 
 
 
 
-LallaNéa-

Grattis loooove!

 
Imorgon fyller min fina sambo "stor-fiskarn" år! 
23 blir han! För första gången! 
Folk brukar ju säga det, att de blir 23 och sen.. 23, 23,23 och 23... men det är faktiskt första gången Martin fyller 23 imorgon, så grattis! :D
 

Trötta..

Idag har vi inte gjort så mycket alls. Men jo damsugit och skurat golven, Shaggy var till mycket liten hjälp.. och Elna till en del. Sedan har vi spelat x-box, och ätit pasta.. och SEN fick vi ett infall att ta en tur till stan o Bowla. Kul vare, och bättre än vanligt gick det faktiskt! 
 
Sen hemma pratade vi resor.... Egypten?! Blev sugen när jag insåg att jag skulle kunna läsa o förstå en del av språket... cooooolt! Men inget bokat än, på grund av min lilla beslutsångest.. jag vet! 
 
Nu ska jag i alla fall gå o lägga mig bredvid sambon som snarkar i sovrummet sedan länge.. Shaggy snarkar också, men lilla filosofen, hon vääägrar att somna... 
 
 
 

NYÅRSBILDER!

.............................
 
 
 
 
Ja vad gjorde ni andra då?? ;)
    
 
 
Gott Nytt år! 2013 kommer bli suuuuuuper! :D
 
 
-LallaNéa-

1a Januariiiiiii

ÅH vad jag har längtat efter att skriva DET HÄÄR inlägget! 
 
Två-Tusen-TOLV är ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖVER!
 
Jag firade med film, skratt, spel, god mat, fina kusiner o liten syster, min älskade sambo och (lite lite... bråk) nu ytterligare film! 
Jag sitter o myser i Onepiece, äter upp resterna från kvällen efterrätt och tittar lite halvt på tredje madagaskarfilmen..... gäsp. 
 
Har stora förväntningar på det nya året, och hoppas att många av mina önskningar slår in. NU ska jag leva.
-LallaNéa-