Min sambo: Fiskaren!

 
Imorgon har jag lovat att skjutsa honom till stan, 05.00, för han ska fiska. BARA för att han ska slippa åka fram o tillbaka, eftersom han senare på kvällen ska på firmafest i stan. Då har jag också lovat att hämta honom. (snäll-ja-ä!)
Men jag får väl stå mitt kast, klockan 05.00 på söndag morgon ska vi åka till Ullared och (bakfull eller ej) ska han va med heeeela dagen (har kommit på att det är rätt bra att han är bakfull. Hur trött han än är KAN han inte köra hem utan mig!)
 
Ullared ja, det är väl inte så mycket man behöver just nu egentligen........ 
plastpåsar och aluminiumfolie, strumpor och billigt shampo.. kan inte annat än att länka till en underbar blogg, och ett underbart ilägg om just detta ämne.... fantastiska Ullared! (<--Klicka!) Nåja, längtar gör jag i allafall, och jag vet att det slutar med att jag kommer hem med alldeles för mycket saker.. PRECIS som det ska va! :) 
-LallaNéa-
 

fredag!

Avslutar en mysig eftermiddag med H, med att steka pannkakor och grädda dessa, och sedan äta med Bengan o Martin. Mys. Trevligt JAG GJORDE NÅGOT EN FREDAGSKVÄLL!

Just det, fredagskväll... det är nästan så jag känner att jag borde gå ut. Hitta på nått, ringa över nån och ha tequilarace....
Men näh, facebook, en kopp kaffe och sambon som snart kommer hem och knyter fiskelina.....det e grejer det!

-L

Se så vackert det glimmar...

 
 
Ja underbart är det, när man kan lysa upp i höstmörkret. Tänker på allhelgona nån vecka för tidigt, men åh det är så himla mysigt med alla ljus överallt. Kärlek. Värme. Mys.
 
I väntan på Advent ;)
 
Dessa ljuslyktor har jag gjort själv. Det är glasburkar som man får tomatsåsen i när man köper "pizzakit" och gör pizza hemma. Sedan har jag helt enkelt tagit ståltråd, virat runt, gjort en ögla och sedan virat runt stången. Superenkelt, ganska fult i dagsljus, och underbart såhär på kvällskvisten! :) 
Appropå fult i dagsljus, det gör ju inget när man har de på balkongen, folk på gatan ser inte "hantverket" och själv är jag inte så mycket på balkongen när det snöar ute ;)
 
-L

Ikväll

Hej hopp sicka glada inlägg jag skrivt här ikväll.. sorry. Nu åter till Vita lögner-stadens verklighet, allt är så bra. 
Martin är i studion och kom inte hem efter jobbet (åkte alltså direkt). Lite lessen blev väl jag,menmen han hade massor att göra (och det har ju jag med egentligen, så jag borde sätta fart :P)
 
PÅ SÖNDAG ska vi åka till Ullared! TJOHOOOOOO är det någon som önskar sig nått så säg till! Annars antar jag att ett gäng julklappar lär införskaffas ;) 
 
Och idag hände en annan grej, JAG beställde nämligen min dator! :D Vi skulle "kika lite" igår jag o martin, jag vill ju kolla i hundra femtio år innan jag bestämmer mig, o han vill kolla på en modell och sedan köpa den om den är bra, eller kolla på en annan om den inte är bra. SÅ rationell är inte jag. Så jag valde ut några favoriter (hade ett krav, storleken skulle vara "lagom") och martin kom sedan och läste vad de var för datorer (ni vet, minne, portar, hubbar, diskar och städar. massa sånt bra) jag frågade lite, -webbcam? -CD/DVD-spelare?
Martin sållade således o så kom vi fram till en som var "för bra för att vara san" "vad är haken?" jag fattade ju ingenting, MEN den hade NUMPAD (=BRA SAK), webbcam, massa USB-portar (HA! det vet jag vad det är!) och så var den snygg. Vit/grå typ. 15,6", det är väl lagom? :)
 
Idag (när lönen således trillat in på kontot...) kunde jag beställa! Weeeeei! Sitter och hoppas på att den ska komma NU fast jag vet att den kommer TIDIGAST måndag......... 
 
Annars har det snöat ikväll. Första snön för året (säsongen). OCH SHAGGYS FÖRSTA SNÖ! Dock var det inte så mycket att vi kunde gå ut o lufsa tyvärr, men några flingor fångade han på nosen och han var riktigt glad o nyfiken på vad som hände på balkongen. (kanske kände han av min otroliga entusiasm också.....;)
 
 
Nu ska jag ta en kopp the och förflytta mig till soffan. Nått måste det väl finnas att glo på....... hejs!
-LallaNéa-

Godnatt!

Jag drömmer om ett leende du burit
Du drömmer om den vackra som jag var
jag drömmer om den trygghet jag tror jag kände
fast vi bråkar mindre nu, känns det likadant
 
jag drömmer om den glada tiden
Du drömmer att den kommer åter
jag drömmer om alla fina orden
och tänker att snart säger du dem igen
 
jag älskar dig, tror jag
och du tror att du älskar mig
men när vi är trötta och ingen har ork
vem skulle orka, föra båda två?
 
orden var magiska, som våran tid
allting var för bra för att vara sant
och nu sitter vi här mitt i verkligheten
allt blev som vi tänkt, verklgen
 
Är i framme nu är vi klara nu
kan vi nöjjas oss nu med att vara jag o du
eller ska mer? Bli fler? Bli andra? kommer vi gå ifrån varandra?
jag orkar inte tänka alls
 
 
 

Aj löv this lajf

Att jag aldrig någonsin att krypa ur den här bubblan och fatta vad faaan det är som händer. 
Att jag aldrig någonsin kan se egnom de snälla orden, och se att bakom där finns-ingenting.
Att jag aldrig lär mig.
 
Jag kommer alltid vara den där som har dörren öppen för alla,
dock kommer jag bara ha gäster i de sämsta tider. 
Jag kommer alltid springa dit och ta hen (ja ag gillar nog faktiskt hen-SOM ORD) i hand
men jag vet att jag måste släppa när solen går upp igen
Jag finns alltid när livet känns kasst och du "inte har nååågon att prata med"
men när du mår bättre, när allt är okej
då skiter du, lik förbannat, i mej. 
 
-L

förmiddagen

Hostade mig egenom morgonpromenaden hem till Svärmor. Den morgonpigga draghunden var inte direkt mitt bästa sällskap, men mitt enda, så det var bara att stå ut. Ville binda honom vi ett träd o gå hem, men det får man ju inte göra..så jag låtsades att jag var pigg och gick så fort jag orkade. 
 
Hemma hos farmor fick Shaggy leka av sig, och jag dricka kaffe. Sedan körde farmor hem oss. Tack! 

("farmor" och Shaggy är bra vänner, här leker de i skogen, taget i Juni)
 
Väl hemma har jag rensat ur skafferiet och gjort en mindre matplanering för de kommande veckorna. Storhandlig står på schemat............ 
Nu ska jag ta tag i nån form av lunch, och sedan ska jag försöka SKRIVA glosor idag. Det blir svårt.
Ikväll ska jag på "konsert" där lilla H ska sjunga :) Blir nog fint :) 
 
-LallaNéa-

Ont..

Morgonprommenad med Shaggy var tanken. Men den där förkylningen som aldrig bröt ut, och den där täningen som gick så bra igår.... suck. Förkyld, eller träningsverk? Nått sånt i alla fall...
-L

GYMMAT!

Ja äntligen kände jag mig så pass "frisk" att jag orkade strutta till gymmet denna kväll. 
Och riktigt bra gick det också! Riktigt bra. 
Jag gjorde många övningar, tog i hårt och kände mig oerhört stark.. skönt!
Men nu när jag sitter i soffan känns det som om jag har feber i hela kroppen och näsan täpptes till när jag kom in i omklädningsrummet..
Vad är det för fel på mig? :S
 
Nu blir det en appelsin (nä, de är inte riktigt färdiga för säsången än) och sedan en vaaarm dusch före sängen! 
 
Trevlig kväll!
-L

Morgonpromenad

Efter effektiviteten i min morgon tog jag o Shaggy en morgonprommenad. Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig, och i stället för att ta våran "vanliga 20-min runda" gick vi åt ett annat håll och kom hem 53 minuter senare. Härlig start på dagen! :) 
 
Höstens vackra färger piggar upp, fast det är gråmulet och himlen "hänger långt ner vid människorna". Blir så glad av höstfärgerna att det inte gjorde något att vi fick oss en långpromenad såhär på morgonkvisten!
 
 
("Lillagubben" vilar sig på sin balkong efter morgonpasset)
-LallaNéa-
 

Effektiv!

Idag höll jag på att somna redan när jag vaknade halv sju, så trött var jag.. Men Martin var duktig (och morgonpigg...) som vanligt, och gick upp och gjorde frukost. Tillslut drog jag mig upp till soffan och la huvudet i hans knä, till han var tvungen att gå till jobbet.

Då började jag effektivisera! Har ringt vårdcentralen och facket. Ska ta tag i att gå ur nu tänkte jag, eftersom det var nästan ett år sedan jag arbetade i den koncernen... Måste byta fack! Men A-kassan ska jag nog behålla sålänge, en sak i taget ;)

Nu lite hundmat till hunden och sedan tar vi en morgonjogg! ;)
-LallaNéa-

IT-Tenta!

Jaha här sitter jag och sista-minuten-pluggar i vanlig ordning... 
 
HA! Nepp! Det gör jag inte! :D 
Klockan 15.30 kände jag mig klar, och oroväckande nog var jag faktiskt just det. Nu när det är drygt en halvtimme kvar börjar jag känna mig lite nervös igen, men jag tror nog jag ska klara 10/16 poäng som är gränsen.. Så nu ska jag dela med mig av lite bilder och sen ska jag äta ett äpple så jag har energi heeela provet! :) (en timme :P)
 

(Shaggy, bild tagen alldeles nyss!)
 
......
(Bilder ovan: nybryggt kaffe som ska hålla mig vaken under provet, LAMPAN som M monterat upp i sovrummet! (äntligen), den underbara höstpromenadstigen jag o Shaggy gick igår morse, och sist Kung Shaggy som spanar ut över sitt kungarike (dvs fönstret mot parkeringen..))
 
 
KOM DÅ TENTAN! Kom Då! 
-LallaNéa-

God morgon!

Idag är vi trötta. Jag har gått upp o bäddat sängen, och sedan bäddat ner mig i soffan.
Shaggy ligger fortfarande o sover i sovrummet. M har gått till jobbet.
 
 
(Bild: trött husse och lillvovve i Svensjö)

En stund till ska jag ligga i soffan och försöka vakna. Sen blir det en ordentlig morgonprommenad med Shaggy så han kan ge mig arbetsro resten av dagen..ikväll är det prov! Hejja!

-LallaNéa-

Förändring

Livet kan vända på en halv sekund.
Glöm inte det...
-L

Hemgjord pizza och fiskefika (+gamla bilder)

LÖRDAG I SITT ESSE! 
Hos "famijlen" Damberg/Lundgren (vi måste byta namn...) lever vi som vaniljt på rosa moln och dricker thé efter maten tillsamans i soffan. På en lördag som denna kan vi också dela på en flaska rött och pratar egenom morgondagens planering. 
 
Ja det är hemskt, planering. Vi är två hyffat vuxna människor (och en hund!) men vilken logistik det är runt detta! Vem ska hit, vem ska dit, när, hur, varför? Vem tar hunden, vem lagar mat, måste vi handla också, varför?
Men ja, planeringen var väl den enda sanningen i vårt glamorösa liv.
 
 
(Bild: två hyffast nykära scoutledare strax innan lägerbål @aspnäs, 2010)
 
Idag lagade vi pizza till middag.
En tanke som slog mig var en lätt besvikelse över denna "o-riktiga-matlagning" efter som jag den senaste veckan lagat RIKTIG SVENSSONMAT. Men sen kom nästa tanke till mig..för ett halvår sedan blev jag enormt stolt över oss som par när vi lagade något så ordentligt som hemgjordpizza (från pizzakit) bara sådär!
En utveckling, måst väl ändå medges.
 
Sedan hjälptes vi åt att diska och fixa inför morgondagen, Martin den dummern ska ut på fiskeäventyr och jag får inte följa med :( Jag är nämligen förpassad till en trååååkig dag med tentaplugg-tror jag det kallas. Och nej, jag får följa med men jag har tackat nej för att kunna fokusera på mina studier. Suck.
 
(Bild; något jag hellre vill göra imorgon: fika vid en sjö någonstans)
 
Det var lite om dagen det.. hörs från tentaverkstaden imorgon! ;)
 
-LallaNéa-

Handlingsmorgon/förmiddag.

Det är tyvärr ett mindre projekt att åka o handla på det här stället. Vi bor bara parkeringen bort från lilla stadens Ica, men tyvärr kostar det en halv förmögenhet att handla där, så ska man fylla frysen är det bara att åka in till stan! Idag kom svärmor hit innan det ljusnat (och innan jag fått på mig alla kläder efter morgonduschen...) men så snart vi kunde for vi iväg. Det tag ju ett tag när man går runt o shoppar som värsta rökarn på Ullared, men vi firade med räkmacka när vi efter två timmar ÄNTLIGEN fyllt kundvagnarna med mjölk, billiga blockljus, vitt luftigt bröd och lite småsaker vi inte visste vi behövde från 10:-marknaden....
 
(Bild; mammas födelsedagstårta lördagen den 13/10, Härnösand)
 
Väl hemma hoppade jag i mysbyxorna och satte mig i min sköna sköna soffa, åt upp en kexchocklad och drack fjorton koppar kaffe. Ifall ni skulle vilja räkna. Nej nu är det snart dags för att laga middag till stresskarlen som kommer hem om 3,5 timmar eller vad säger ni?
 
Haha, går strålande att plugga, men jo till kaffet läste jag lite FHV FAKTISKT och nu ska jag fortsätta traggla glosor från igår ;) ett "litet problem" är dock att jag inte längre kan sitta vid köksbordet o plugga. Sitter man förlänge på våra stolar domnar nämligen benen bort! Och även om man sträcker på sig ibland, har man så ont i benen att man knappt kan somna på kvällen. Fråga mig som vet.
 
Puss!
-L

Höstsolsmys

Vad mer behöver jag skriva?
Solen skiner nästanpå varmt, hunden är busig men lydig i kopplet, och vi möter (som vanligt) många intresserade på vår runda. Blev en extralång promenad i det här underbara vädret!
Och det får jag väl ändå unna mig, jag som är sjukligt förkyld och därmed FORTFARANDE inte kan gå till gymmet somfolk :( 
(Bild; "lydigahunden", "livsnjutaren" för.... ett par månader sedan ;) övre, 4mån sedan, undre 5,5 mån sedan)
 
Nu känner jag dock att den dryga timmen kanske var lite väl lång, då huvudvärken sakta kommer krypande och det värker i ryggen och benen som efter ett sjumila-lopp...jag är inte frisk alltså :(
Resten av kvällen spenderar vi på balkongen, i alla fall tills M kommer hem och det är dags för middag. Ikväll blir det paj! :)
 
-LallaNéa-

Farmor

Åkte i söndags tåg med Shaggy igen. Klev på i Härnösand och åkte nytt fräscht tåg till Sundsvall. Min fina lillasyster grät utanför fönstret när tåget åkte iväg.. 
I sundsvall klev vi, och 500 andra andra människor på tåget. 5 hundar, ett gäng katter och en tjej med en katt som tydligen var "hundrädd" skulle absolut sitta bredvid mig och som ni vet, den livsfarlige Shaggy...

 
Men ja man måste ju respektera andra, så jag försökte hålla undan min lilla best och istället prata med de andra hundägarna.
I Gävle bytte vi tåg, och jag trodde det skulle bli lite lugnare på "pendeln" Ha! Så fel man kan ha! Så fullsatt att jag helst tagit Shaggy i knät, men riktigt så liten är han ju inte...
Tillslut kom vi i alla fall ÄNTLIGEN fram till upplands Väsby, och bästaste farmor hämtade upp oss!
 
Vi tog en promenad med vovvsarna och sedan åt vi middag och drack ett gott glas vin. Somnade gott under duntäcket, och på måndagsmorgonen åkte farmor, jag och Shaggy in till stan för att vi skulle åka vidare hemåt.
 
 
Ville bara säga TACK farmor, hoppas vi ses snart igen! :)
-LallaNéa-

Hemmafru?!

Hemmafru som jag är.... ser jag till att maten står på bordet när maken kommer hem.
-Nja, inte riktigt kanske, men på spisen var det full fart och han fick duka fint på bordet den där karlen när han kom hem från arbetet.
 
Riktig lyxmat slängde jag ihop, verkligen.
Sen åt vi och samtalade och hade en lugn mysig kväll tillsammans.
Martin hade bråttom så han mickrade sin köttbullar för att få dem riktigt varma, lingonsylten tog vi med den egna gaffeln för att vi inte han hämta en sked...
 
Ja och sedan stängde vi in hunden i badrummet och körde rally till replokalen där Martin klev ur och sprang upp utan en puss.
"Men ställ lite då!" väste han när jag var för långsam med att låsa dörren... jaja, nu är han iväg i alla fall, och i frysen ligger nu 4 nya frächa "matlådor" till lyxätarn´ på Elis. 
Kära nån, hans kollegor måste tro att han har barnfamilj och en fru som gillar snabbmackaroner.... hjälp.
 
-LallaNéa-
 
 
 
 
 
 

Lördag!

Väcks 7.30 av syster som promt vill ha med sig den fortfarande djupt sovande hunden ner till köket.
 
- Neee, mumlar jag och trodde, dum som jag är, att hon skulle gå själv och jag få somna om.
-Varfööör?
-För att jag bestämmer. Snälla va tyst nu så jag får sova lite till.
Hon sätter sig vid dator och är åtminstonde tyst så jag kan vila öronen och ögonen några minuter till. Men så plötsligt står hon vid sängkanten igen
-Nudå?!
-neeej
-Varföööör?
-Därför. 
-Men vaaaarfööööör?!
-Han ska inte springa upp o ner i trappen, vi har ju pratat om detta. Han går med mig ner sen.
-men vaaaarför?
nu är jag klarvaken. och skitarg. 
-MEN HAN SKA INTE GÅ I TRAPPAN! 
-Men jag ska ju stanna nere nu. Då stannar han nere. 
-Men det vet inte du,  han kanske vill gå upp lite och då orkar inte du stå ivägen. Och dessutom sover han! 
(Bild; sovande Shaggy halvägs ute på balkongen hemma-i-Habo)
 
Då packade damen ihop sin laptop och gick ner själv! Yees, somna om! Ehm, nej.. det gick ju inte. Jaja, efter 10 minuters *somna-om-för-fan-Linnéa!* dundrar mamma in genom en annan dörr;
 
-Vill Shaggy följa med på prommenad?!
(inte fan vet jag, fråga honom)
-Det vill han säkert. E väckte mig halv 8 :(
-Vi ska gå 5km, måste han äta frukost först?
-okej, jhaa, jag kommer ner.. 
 
Då var det bara att knata ner, mata och vattna vovven, koppla, joddra med mössor o vantar (till mamman och pappan, inte till hunden) noch seeeeeeen frukost! 
Nu är det soffmysdags innan jag ska fixa lite frukost till de där promenerarna. 
 
Men varför följde inte jag med på prommenad?
1.FÖRE FRUKOST?! hallå, jag är inte en människa före lunch......
2. Jag är tokförkyld! Snorar, nyser, fryser.. blir trött av ingenting. 
 
Soffmys! 
-LallaNéa-

E comment VärldensBarnGalan;

Nova "nånting" sjunger, och E funderar på översättning..:

Should I move on?
-Borde jag flytta på mig?

Buuuuuuushund!

Min duktiga spårarhund vill gärna bjuda på några bilder....
 
....
 
Ja fast dessa bilder är faktiskt "hemifrån" Habo, men idag har lilla busvovven varit ensam en liten stund, och sedan har han och "mormor" varit ute och buuuuuusat!
 
 
 
Själv har jag varit med Elna & Pappa i Sundsvall, hälsat på Greta och åkt på nostaligibiltur genom staden. Haha, mer än så orkar jag inte skriva just nu..... nu är det världensbarn-galan, och det gäller ju att hänga med om jag ska kunna reccensera skiten sen ;) 
 
puss!
-L

Fredagsrunda!

Idag har jag och Shaggy promenerat med Elna till skolan, och då minsan lyfte han på benet! Han har gjort det de senaste dagarna, ungefär varannan gång...... storkillen! :) 
 
Sedan fick jag köra mamma till jobbet och nu har jag fått eld i vedspisen, pluggat en stund och ska ta tag i alla mina GLOSOR! ;D Äntligen ;) 
 
I eftermiddag ska jag hämta Elna på skolan och så ska vi åka ner till Sundsvall och träffa goaste faster Greta! 
Det blir supermysigt, men nu måste jag komma igång med skolan så jag KAN åka iväg sedan :) Ha en bra fredag! :)
 
-LallaNéa-
 
 

Torsdagskväll

Idag har jag fått flera nostalgitrippar så jag nästan ramlar av stolen.... här kommer jag ifrån, här har jag varit, älskat hatat vunnit och förlorat. Här ville jag försvinna, hit vill jag komma igen.
Här har jag varit förut, men detta var aldrig mitt hem..

Nu ska jag gå o lägga mig, imorgon väntar Sundsvall och några ytterligare nostalgitrippar antar jag.. får se om jag kan få lite fina bilder hos min favorit-Greta....
God natt!

-LallaNéa-

Torsdagsmorgon i H-sand

Härligafamiljen gav mig lite sovmorgon imorse. Eller tja, Elnapelna skuttade runt med Shaggy och hoppade lite på mig med frågan om hon fick ta med sig Shaggy ner.
-"mmmmmh ja" svarade jag halvsovande, pappa kom och tog ner shaggy och sen blev det tyst och lugnt och jag fick sova nästan en timme till! Loooove!
 
När jag sedan gick upp hade jag dock lite svårt att se, det kliade i mina ögon och jag nös flera gånger.. Sjuk? Förkyld? Allergisk..!? 
Lite kaffe och macka pådet, och vovven har fått frukost (torrfoder, och maaaaaassa ost från "mormor"). Nu blir det några koppar kaffe till, lite chocklad och sedan ska jag få kläm på arabiskans verböjningsformer tänkte jag.. 
 
Ikväll blir det en promenad med en annan förkyld "hemvändare" och hennes TVÅ vovvar.. spännande! ;)
 
-LallaNéa-

Torsdagsmorgon i en

Härligafamiljen gav mig lite sovmorgon imorse. Eller tja, Elnapelna skuttade runt med Shaggy och hoppade lite på mig med frågan om hon fick ta med sig Shaggy ner.
-"mmmmmh ja" svarade jag halvsovande, pappa kom och tog ner shaggy och sen blev det tyst och lugnt och jag fick sova nästan en timme till! Loooove!
 
När jag sedan gick upp hade jag dock lite svårt att se, det kliade i mina ögon och jag nös flera gånger.. Sjuk? Förkyld? Allergisk..!? 
Lite kaffe och macka pådet, och vovven har fått frukost (torrfoder, och maaaaaassa ost från "mormor"). Nu blir det några koppar kaffe till, lite chocklad och sedan ska jag få kläm på arabiskans verböjningsformer tänkte jag.. 
 
Ikväll blir det en promenad med en annan förkyld "hemvändare" och hennes TVÅ vovvar.. spännande! ;)
 
-LallaNéa-

Grattis LiLla MaMMa! :D

Idag fyller lilla mamma år!
"jag fyller inte 50!" har hon upprepat flera gånger, när vi kommit med paket, lagat go-middag (med dubbel efterrätt..) och blommor. Tror (hoppas) att vart nöjd med dagen :)

Nu ska jag hitta Shaggy som har tappat bort sig själv på baksidan efter att mamma skulle "snabbkissa" honom mitt i mitt bloggskrivande... Åh suck..

-LallaNéa-
 

Tidig morgon, höstpromenad i skogen och tröött början på pluggdagen..

Ja det var väl en samanfattning av denna dag egentligen! Vaknade vid 6 av lillasyster som började busa med Shaggy och sedan kröp ner för att värma sig under mitt täcke. Mysigt, men ooooh vad kallt! Och vad trött jag var!
 
Jag o Shaggy följde henne sedan till skolan, och Elna fick stolt hålla i kopplet och Shaggy lydde bra. =) 
Sedan gick vi hem igen, drack kaffe med pappa och gick sedan ut i skogen. Vi spårade och letade, hoppade över stock och sten som en riktig studsboll! Roooligt tyckte Shaggy, skönt tyckte ja :) Men sen gick vi hem för pappa skulle ha jobbmöte, jag hoppade in i duschen och har sedan satt mig för att få igång plugget. 
 
Shaggy har somnat på hans handduk och en trasmatta vid den dragiga balkongdörren, jag sitter o fryser inlindad i filtar och med fårskinstofflor på fötterna..
 
SÅ mycket jag har missat i Arabiskan de sensate två veckorna, riktigt nervöst är det nu!! Men jag ska försöka fokusera så kanske det ordnar till sig ändå =) 
 
 - Nej nu får det nog vara dags för en kakelugnseldning och lite kaffe! :) 
 
 
 
-LallaNéa-

Luuuunch!

Marhaba! (=hej!)
Kifik? (=läget? (fem.))
 
Helt inne på arabsia, så kanske skulle skriva med dess tecken istället..? Ni ska få lite introduktion i arabiska här.. Själv ska jag försöka äta lite lunch och ta en promenix med Shaggy-stackarn som har döööötråkigt ;)
 
En underbar sång.... (varning! sätter sig på hjärnan!)
 
Världens sötaste tjej.... (Det är ett fint språk!!) 
 
Håll till godo! :)
-LallaNéa-

trädgårds- och skoltankar

Ljung och murgröna, åh vad jag längtar till att fixa på min egna balkong! 
Lila fleesefiltar i en gammal äppelåda, nått arrangemang i en gråhink... åååhh! 
(bilder från http://www.alvhemmakleri.se/ )
 
Hela förra veckan satt jag mer eller mindre med en Gaska liten men svårt uppgift på Folkhälsovetenskapen, så nuligger jag drygt en vecka efter i arabiska arbetet.. Underbart. Så idag blir det alltså Arabiska för fulla muggar, och kanske om jag hinner och är snäll får jag en liten tur till Backamo ikväll och kan kan ordna min lilla lilla fina balkong.. :) 
 
Ha en bra dag! :)
-LallaNéa-

Kanelbullensdag!

Förlåt för dålig uppdatering de senaste dagarna! Martin har varit hemma från jobbet, och jag har grottat in mig i norges ohälsobeteenden... Igår var jag på gymmet och CORE:ade, (mag- & ryggträning) riktigt skönt men träningsverk..
Dessutom har jag idag lite feber och halsen gör ondare än vanligt. Skönt.
 
Idag är det iallafall kanelbullens dag, och fast det är min tradition att baka egna kanelbullar denna dag, tror jag jag lyxar till det med köpta istället!
Ha en bra dag!
-LallaNéa-