Flytt,loppis,städa,glass,ogräs....och imorgon!

En härlig dagenefterdag med flyttfix på morgonen.. alldeles för tidigt egentligen, men jag överlevde. Fick agera PA till en härlig tjej och vika kläder, sedan PIZZA en masse, för att sedan åka med svärmor på svägerskans familjs loppis. Haha, rätt kul sätt att krångla till saker på, svägerskan=Johanna.
Efter lite shoppande (jag köpte såklart julgardnier, som man bör i dessa tider) fikade vi och sedan for vi hem. Jag och svärmor, som faktiskt är typ världens bästa svärmor, satt på baksidan av huset och åt frukt, pratade om livet och rensade lite orgäs medans vi sorterade tankarna. Men tillslut blev det förvarmt i solan så vi gick in, fortsatte diskussionerna och åt glass som svalkade underbart.
Nu är jag hemma igen, och har städat i ordning i köket! :D Där såg det nämligen ut som ett bombnedslag efter gårdagens avancerade matlagning (hemmalagade hamburgare med massa tillbehör). Resten av lägenheten ser också ut som kaos, kläder, skräp, täcken och massa musikprylar ligger huller om buller i ett hyffsat jämt lager över de 59 kvadratmetrarna. Härligt.
Imorgon börjar jag jobba med, skit nervöst, roligt, spännande och .... jag längtar!
Jag längtar såååå efter mina 5 sötnosar jag kommer ha imorgon, men är rätt nervös över att vara ensam med dem från tidigmorgon till lunch.. tänk allt jag ska hinna med att få gjort! :O Frukost, frukt, toalettbesök, en stund utomhus, laga mat.. jag är sugen på att gå till lekparken i morgon, klättra lite och så... men vi får se vad barnen känner för! ;)
Nu ska jag försöka komma till ro och sova, TIDIG morgon som sagt! :)
-LallaNéa-

en av alla dessa.......gråa dagar...

Smått jobbigt att va såhär.. oinspirerad. Känner mig som en påsa potatis nån har ställt undan i en garderob.. ungefär.
Har haft några fina dagar hos mormor och morfar i skiren, tillsammans med martin, mamma, johanna, elna o laine. SUPER!
Så komemr man hem till en liten stad som är i dvala och en lägenhet som luktar ungkarlslya.. :) Supermysigt, men ork lust o energi försvann som..............lågan på en tändsticka vid en vindspust.
Så typiskt.
Försöker komma ihåg vattnet snäla kyla när jag badade imorse, och luften som var så ren o klar som alltid där..
Jag börjar jobba på måndag, i alla fall för en vecka. På förskolan är jag jobbade hela våren. Det känns underbart och jag lääääääääääängtar som en tok! :) Ska bli VÄRLDENS BÄSTA VECKA! :D
-LallaNéa-

vila

Det är rätt skönt egentligen, fast man inte får säga så.. att vara här och göra ingenting. Idag har vi promenerat runt sjön och sedan badat oss fräscha. Efter lite energigröt till lunch har vi sedan suttit i flera timmar på altanen, med varsin bok under näsan och njutit av solen.

Jag bara önskar jag var sådär smal, snygg och vacker som jag borde, så jag verkligen fullt ut kunde njuta av livet. Eller?

Min käre sambo är hemma, och det är lite tråkigt. Jag saknar honom som man saknar solen en regn-ruskig dag, men jag tror han vill va hemma ett tag, och jag njuter av att prata med mamma, mormor, elna o morfar ifred.

Inga egentliga tankar snurrar runt hos mig, och det känns bra. Nästa måndag börjar jag jobba igen, och att få några dagar med härliga ungar längtar jag verkligen till!
Men tills dess, lugn o ro, kanske lite sovmorgon ;) Vi hörs!

-LallaNéa-

det där gången..

Jag gömde mitt huvud i den stora kudden och lät de varma tårarna strömma ner i det mjuka dunet. Du kom fram till mig, och la dina händer på mina axlar. Famnade mig som ett litet barn, mitt öra mot din mage. Kanske var detta första gången du såg mig gråta?
.
Det var en stor dag egentligen. Första dagen efter 13 års skolgång, första dagen på det verkliga livet. Vi var i min lilla "lägenhet" som egentligen var för liten för att kallas lägenhet. Jag hade toaletten i korridoren utanför, och jag delade dusch med husets andra hyresgäster, två gubbar.
De randiga väggarna hade blivit mitt hem, och jag önskade så gärna just då, att jag fått stanna lite till i dess trygghet.
.
Du höll mig mjukt och tryggt i dina armar och frågade sakta;
-Néa? Hör du mig? Vet du.... jag tror jag vet en sak. Jag lyfte lite på huvudet för att höra bättre, men det gjorde så ont i mitt hjärta för stunden att jag inte ville veta någonting.
.
-Neej, grät jag fram tillslut, och du kysste mig i håret innan du fortsatte;
-För dig är det här kanske slutet på en bra tid, som att verkligen stänga igen boken efter det sista kapitlet. Men jag ser det här som början på något nytt.
Du lyfte upp mig så du kunde se mig i ögonen,
-Jag ser det här som början på vårat liv tillsammans Linnéa, det kommer bli underbart.
.



Ur: Mitt Liv som Jag
copy right; Linnéa Lundgren



-LallaNéa-

Falska människor

Jag är så jävla less på falska människor. Människor som tror sig själva vara snälla, glada och till lags men som egentligen är egoistiska, instängda och rent ut sagt dumma. Människor som tror dom kan en del, om en del och som vill berätta inte vad, utan ATT, de kan en del, för alla.
.
Jag avskyr människor som står i hörnet och tittar på, när annan sliter, när annan jobbar. Jag avskyr människor som får fin respons för "a llt hårt arbete" när allt de gjorde var det-där-roliga.
.
Jag avskyr människor som tror att dom finns där för sina vänner, men som aldrig har funnits där för någon, annan än sig själv. Allra minst, om någon faktiskt skulle behöva deras kram.
.
Jag avskyr människor som lever på distans, trots att de (i kilometer räknat) är ganska nära.
.
Jag avskyr en falsk människa. Som lever i tron om att h^n hjälper andra och finns där. H^n som vilar sig i andras solglans och njuter av att vara den som står i centrum när dagen går mot kväll. Detta är någon som vet något om allt, och faktiskt nästan bäst. Trots att h^n aldrig prövat något, eftersom allt h^n gör är att stå där i hörnet. Gömma sig från allt som måste göras. Och vägra lite till.
.
Men det värsta av allt mina kära vänner,
.
.
Är att jag själv nog är en sådan människa ibland.
-LallaNéa-

Förberedelser!!

Förberedelser har varit dagens ledord, och vi har förberett oss på en vecka utan sömn, utan hygien, utan electrisitet, men med packning-packning-packning... En skrinda och två stora scoutryggsäckar.. haha det är galet egentligen för bara några dagar ;)
Vi ska alltså på  HULTSFREDSFESTIVALEN och bland annat och framför allt lyssna på/se konsert med Melissa Horn. Hon frälste mig sist vi sågs (hehe) på en kosert förra sommaren, och hela året har jag lyssnat på hennes låtar. Det ska bli så bra att se henne igen! :)
Nu ska jag krypa ner i sängen och sova, försöka att inte vara arg på navelsträngs-förhållanden, och pussa lite på sambon, som i vanlig ordning somnat långt före mig :)
Ha det gött!
-LallaNéa-

hua..

Drömmer om att vara sådär äckligt perfekt. Matchande kläder från topp till tå, håret tillrättalagt åt ena hållet, i vacker knut eller redig oreda. Benen lena och ögonen förföriska.
.
.
Men inser, sakta men säkert, att jag inte är nån sån.
.
.
.
//Ur; packningstankar inför en festivalvecka//
-LallaNéa-

Vatten

Det isade i tårna den första microsekunden. Sakta sträckte jag ner foten i vatten och kände allteftersom att det kanske inte var så kallt.
På den första stenen var det halt, och vattnet täckte knappt mina knän. Jag tjippade lite efter andan som om det var kallt, och väntade med att gå vidare. Mormor simmade redan utanför, sådär ovanför vattnet som hon gör.
-Kom i nu då! tjatade hon, precis som de alltid gjorts vid denna brygga..

Jag satte tillslut ner foten ett steg och fick det svala vattnet upp till naveln. Fort fort kastade jag mig sedan i ett enda simtag ut i sjön.

Sakta blev jag ett med vattnet. Som högupplöst film, eller bubblor som sakta smälter ner i det lugna vattnet.. Jag simmade fram och tillbaka, på rygg och på mage, hela tiden med huvudet tydligt över vattenytan.

Tills det var dags för doppet. Jag placerade mig lodrätt i vattnet, fötterna cycklandes rakt under mig och armarna ut så som propellrar på ett flyggplan, snurrande, som på en helikopter, för att hålla mig flytande. Jag tog ett djupt andetag.....och dök.


Det är så förundrandsvärt befriande, det där svala vattnet mot hjässan, tinningarna och pannan. Jag blir så lugn, så trygg, så avslappnad....
Jag är i Paradiset, och ja, ett paradis, det är det. Onekligen.

-L-

"Festival-outfits!"

Shit vad löjligt tänkte jag första gången jag såg rubriken, men efter några dagar klickade jag på länken..
Idag har jag börjat småpacka inför nästa vecka. Jag, sambo, Helen och "Ludde" (en kompis till Helen egentligen, som är skittrevlig!!) ska åka på HULTSFREDSFESTIVALEN!!!!!!
De andra tre har vart i alla fall någon gång innan, men jag har aldrig varit på festival. Jag har ingen aning om vad som för väntas av mig, varken i klädväg eller övrigt..
Så  lite outfit-inspiration var bra, trots att jag egentligen aldrig brytt mig om vad "trenden" säger.. Sen äger jag inga långklänningar, byxdressar eller "oömma finkläder" över huvudtaget egentligen.. och hur snygg är jag i mina kortkorta jeansshorts? Där bulsar egentligen lårfettet ut alldeles för mycket, men att bara gå i dem var en ren vinst så jag var tvungen att ha dem :P
Nåja, snart ska jag äta lunch med gullighetshelenius som kände sig ensam och ville ha (mitt??) sällskap. Får väl lägga ut bilder på mina kläder så ni kan säga om jag tänker HELT FEL eller om det funkar.. ;)
Tjenixen!
-LallaNéa-

ledig dag nr 11

Visst det vore rätt skönt att ha n ensam ledig dag nån gång ibland. Men detta är min ensama lediga nag nr. 11.... I rad, med endast avbrott för några andra lediga dagar i Kalmar.. men då med sällskap..
Men jag gör vad jag kan, har dock lessnat på städning och tvättning, så idag blev det att sätta en deg och nu väntar jag medans den gäser..
Jag hade hoppats på att få jobb denna och förra veckan, men sånt är livet som timvikarie.. man får inte alltid jobb. På fredag gör Martin sin sista dag och då har vi några veckor framför oss som kan ses som semester. :) Vi har massa saker vi gärna skulle vilja göra, vi får väl se hur det går med det, för det är ju så när man är timvikarie, får man inge jobb får man ingen lön.......
-LallaNéa-

Efter en helg i Kalmar!

Visst det är onsdag och snart närmar sog nästa helg, men jag har ju itne ens hunnit lägga ut bilderna från den förra..
Jag, Johanna, Laine och Martin packade in oss i en bil och åkte många långa mil.. så vi hade bunkrat ordentligt ;)
Och killarna var glada i framsätet ;)

På lördagen blev det shopping, med glad Johanna & svärmor
Lördagskvällen avslutades med trampbil/cyckel som kunde gå väääldigt fort! Det var okså otroligt charmigt med en liten tjej i framsätet som var engagerad i ylandet "bira bira bira-bers! bers! bers!"
Söndagen var hemresedag och vi besökte Kalmar slott, fikade på ett myusikfik som Mörta spanat in, och så blev det lunch på en pizzeria. Denna pizzeria hade kommit på att man kan vara två på en pizza, och hade således "2-personers-pizzor" en sån delade jag o sambon på, och jo.. den var rätt stor :P
Trevlig helg i Kalmar och det gick rätt bra att sova i husvagn ändå ;)
Nu taggar vi för nästa helg som än så länge är oplanerad, och jag går hemma arbetslös några dagar till, det kliar i hela kroppen så jag gör så gott jag kan, städar, diskar tvättar......
-LallaNéa-

Dagens roligheter;

Flytta bil, torka golv, och packa.. det blev dagens roliga händelser. Egentligen vill jag dela med mig av ett par bilder, men då kamerasladden är i väskan, som är i bilen, blir det lite svårt..
Nu sitter jag i alla fall i soffan och väntar på att diskmaskinen ska bli klar, annars är jag redo att åka. Dagens lunch var exotisk, två snoddasmuffins i plastpåse med sked.. jaja, ska hämta min svägerska i Tidaholm nu strax, får väl äta något då ;)
Det ska bli spännande faktiskt att sova i husvagn, och se allt som de pratat om med fantastiska kalmar och husvagnsplatsen och allt.. Ska ta fina bilder och dela med mig av, på sändag ;)
Ha det bäst!
-LallaNéa-

fredagsfrukost

Alldeles för varmt för att sova inatt, så väldans förtrött när jag vaknade.. Nu har jag ätit frukost bestående av varm choklad och en tunnbrödsrulle med morotssallad.
Idag är planen att packa och ordna inför ikväll, kanske plocka ite disk också... ;)
Min otroliga träningsmotivation jag hade i början av veckan är som bortblåst tyvärr, och jag har faktiskt ingen lust att lämna soffan alls egentligen..
Menmen, vi får se hur dagen utvecklar sig. Ikväll ska vi i alla fall till Kalmar med bästste Johanna o Laine, (samt svärmor, svägerska och syskonbarn) och det kommer bli hur bra som helst! JAG TAGGAR! ;D
-LallaNéa-