FREDAG IDAG


Det skulle vara fint om man kunde ha denna lilla sötis på sig, men jag tror att de decimeterna med snö för hindrar det projektet.....


Jag håller alltså på med packningen lite smått, ska snart iväg och jobbelijobba lite ! :)
Men imorse hann jag träffa min absoluta favoritfavorit, o efter ett par försök att ta bra bilder:

Nu måste jag skynda mig, packa ner kameran och allt, för IKVÄLL SKA JAG TILL STOCKHOLM!!!!!!!!!!! :D :D :D

-LallaNéa-

Förlåt...

Förlåt mina underbara läsare för denna oändligt långa tid utan uppdateringar!



Mitt liv har varit fyllt med genomgående   och vi har arbetat med vår hemsida ( http://www.easytolearn.se ) och många andra delar, som tyvärr inte går att visa rent visuellt...



Jag har varit nästan 2 veckor i lgh  och lagt varje ledig minut på att bara njuta av det underbara livet i ettan. Men lite glada var de i alla fall över att se mig, mamma kollar vad jag bloggar om och pappa försöker också komma med på bild.... :)


Gabriella har också varit hos mig, det var askul att träffa henne igen! :D Mycket skratt och flams blev det, blandat med öppet hus på skvadern och annat "seriöst".

Nu ska jag krypa ner i sängen för imorgon väntar en lång dag där mycket ska hinnas med, och förhoppningsvis får jag somna hos tre av de bästa i världen, inte denna, men nästa                          natt.

-LallaNéa-


En bra dag för ETL :D


Idag har arbetet flytit på riktigt bra, och nu har enormt mycket nya krafter att dra nytta av för tillfället! HEEEEEELT underbart är allt jag kan säga!


Nu ska jag hem och städa lägenheten, och efter dagens ETL:ande känns det faktiskt ROLIGT att städa, något jag ser fram emot, fast jag inte kan förstå det själv :) Sedan ska jag också fira lite också tror jag, dricka lite champange eller nått, för idag har jag haft min underbara lägenhet i två månader! :D Hihi, jag å' min lägenhet<3 :)


Nej, nu var det produktiviteten som skulle ta fart igen ja, ska städa diska och fixa och så blir det en hel del loggboksskrivande vill jag lova, NU SKA JAG KOMMA IKAPP! :D


Ha en bra dag:)
-LallaNéa-


HEM

Nu rusar jag på toa och slänger alla saker i väskan. Nu ska jag springa till en buss som redan har gått och skynda mig att handla detsom redan finns i kylen.
Jag sak hem till lägenheten. Städa, laga mat och sortera viktiga papper. Imorgon ska jag betala räkningar och ha engelska B. Det avr två år sedan vi slutade med Engelska A så ja... det känns ju spännande ;)

Alina står å skriker, så det är bäst jag skyndar mig. . . telefonen är på hela kvällen, du har mitt nummer =)


-LallaNéa-


missthefeeling...

Tisdag!



Jag och Emma ska träffa lövet, göra ekonomin, planera lördagens marknadsföringstillfälle och sen ska loggboken få sig en omgång!


Och just det, har precis klarat av mitt första "dubbel-pass" utan hermiones tidvändarur. Det gick faktiskt ganska bra, jag fick all nödvändig information på det ena stället, och gick sedan för att vara med på en disusion på det andra. Ganska bra helt enkelt, jag kommer sååååååå klara det här! :D
Blir faktiskt bara sporrad av alla som säger att det kommer bli svårt och jobbigt, jag ska nog visa er som sagt! Jag tror, det känns lite så, som om den gamla vanliga, positiva & orkesfyllda Linnéa är på väg tillbaka nu, och jag ska ta tag i allt som legat och grott alldeles för länge! :)


Mer att göra idag:
*Rensa alla viktiga papper och sätta in i rätt pärmar/mapapar=INTE ROLIGT
*städa lägenheten
*laga mat + diska? eller frasses.........
*handla nödvändigheter som ajax och disktrasor
*Läsa genom "miljöpolitik-häftenA"

Jag har faktiskt ganska fullt upp, och har jag inte fel så komemr det nya uppgifter idag på lektionen 13.00 :)
Tills dess..
-LallaNéa-

to me

Dags att sjunga sjunga sjunga inför en stundande konsert i välgörenhetens anda... Just nu är det ändå den här låten det lutar mot, fast den är svår... men den är så jävla bra.. lite seg men det har jag ordnat i mitt egna lilla "arrangemang"!

Bra låt tycker jag, ju mer jag lyssnar på den, ja, ju bättre blir den :)

http://www.youtube.com/watch?v=jVl5s1e0Oo4




Nu ska jag ut i skogen med mina favoritpatrullscouter och förhoppningsvis lära dem ett och annat nödvändigt. Inför livet.men idag blir det ganska teoretiskt, prata om saker, leka.. men SNART ska vi dra ut med dem på ÄVENTYR och guuuuuuuuuush så jag längtar! :D


 


God damn your'e beautiful

To me


-LallaNéa-


Jag farschineras!

Och nej jag är ingen klippa på att stava, men jag tror ni vet vad jag menar.
Jag förundrar mig över människor, i alla dess former, eller hur jag ska uttrycka mig. Just nu är jag dock mest faschinerad över mig själv, men jag måste förklara mig för det är inte så man får säga, och definitivt inte känna.

Jag skulle på ett möte idag, på en plats där jag varit förut. Träffa människor som jag i olika samanhang träffat förut. Så kommer jag dit, för att få veta att min tid inte var överensstämmande med de övrigas och jag fick "i uppgift" att slå mig ner ett tag och vänta. Det var inga problem alls för vad behöver jag mer än ett tillfälle att ta ett djupt andetag?

"Jaha?" tänker du, var det allt jag ville få fram? Men nej det var det inte, för fast det var länge sedan jag var här visste jag precis vart kaffekopparna stod, vilken knapp jag skulle trycka på för att få min favorit och jag visste utan och innan vilket tålamod jag behövde för att få igång datorn.
Så fast det var länge sedan lever man kvar i det slags mönster som man då skapade.

Detta får mig att tänka på 3 underbara människor som jag känner. Vi 4 personer som varken officiellt eller inbördes pratade med varandra på lääänge, men när vi väl gjorde det, så var vi tillbaka i precis samma mönster, precis samma värld som vi var i, en gång, för lääänge sedan. Det är häfigt. För trots att mycket vatten runnit under broarna sedan sist, så är det samma bropelare som håller upp bron, och det är samma vatten som runnit under alla våra broar, om än, i lite olika formateringar.


Djupa funderingar i en stund av väntan
-LallaNéa-

GABRIELLA!

Måste bara slänga ut en underbar nyhet!

På torsdag kommer den efterlängtade "barndomsvännen" Gabriella till MOI!
Jag hoppas på några fartfyllda och lugna dagar med mycket prat och bus.
Tror det blir så också =)

So long! :D




-LallaNéa-

"Klockan är tio nu, men det känns som hon e fem..."

Jag har mina små stunder, när jag skriver en det ena en det andra. När jag för hand alltså, med helst tusch(stavning?)penna i nån rolig färg skriver mina tankar och funderingar i nån ordning som kanske, KANSKE kan utläsas som jag skrev den, med rätt klang, utdragenhet och konstpauser. Ovanstående mening är en fras ur ett sådan, vad ska jag kalla det.. stycke? Iallafall.

Idag ska jag ägna mig åt underbara tanken är att vi ska göra en sådär 15 av 23 punkter på vår TO-DO-LIST. Får se hur det går :)

Jag ska också skriva klart / rent mitt CV, så det kan gå att skicka någonstans, för annars ger det ju inte så stort resultat :)

Och jag kommer aldrig glömma. En lång tid har passerat och, kanske för alltid, klivit av. Men det fanns en gång något som man inte kastar bort och jag vet att vad som än händer så har du en speciell plats för mig. I mig. Hos mig. Det finns många vackra minnen, som jag kommer bära i mitt hjärta för evigt. Det är jävligt jobbigt, fast det inte ser så ut, men Milla sa en gång  "Bara för att man inte gråter tårar betyder inte det att man inte gråter i hjärtat". Och jag finns alltid här när det är svårt, som jag alltid gjort. Jag hoppas du förlåter allt dumt, jag har redan förlåtit dig. Det är svårt men jag försöker intala mig, att det här är vad som är bäst för oss. Just nu.

hjärta





-LallaNéa-


Heldag och värmebölja!

Gåt upp denna morgon och laddar för en heldag i ungdomslokalerna. Jag hoppas på mycket skratt och kloka tankar, och jag är lika säker som vanligt på att detta blir en bra dag :)

Dessutom måste jag berätta en liten saga om idag. Eller snarare en liten tanke. Jag tyckte nämligen att det var ganska varmt ute, när jag gick ut för att koppla i kupévärmaren på bilen. När jag kom in sa mamma "det är ju varmt ute idag! Bara minus sex grader! :D"
Ja, sne vriden syn på det där med värme? ?

Nu ska jag ta och sminka mig lite, helt ohyffsad kan man ju inte vara :O ;D


Mattan i det ungdomsrum, som vi systrar nu lämnar.

-LallaNéa-

Finns det en värld utanför nånstans?

ÄNTLIGEN har jag kommit fram till skolan och sitter nu och gör absolut ingenting viktigt alls tror jag. Haft en underbar morgon idag, bara druckit kaffe, duschat länge och bara tagit hand om mig själv. Man behöver nog det ibland tror jag. :)


Så jobbade jag förståss lite påväg till skolan också, och nu är jag alltså här, och sitter och funderar på livet och allt. :)

Jag lyssnar på de fantastiska låtarna till Tarzan filmen, de har alltid berört mig oerhört mycket, de lättsjungna låtarna med underbara visdomsord.. hmm, ja de öppnar liksom en annan värld. "Här finns skönhet du bara drömt" nananaaa, jag nynnar vidare :)

Men det var egentligen inte alls det här jag ville skriva om idag, nej det var något mycket djupare som sakta men säkert börjar krypa sig nära mig. Jag ska nu berätta lite om mig själv, och vara lite av  personligalallanea.blogg.se, du förstår ;)

Det är ganska  precis 7 år sedan nu, som min mor & far fick den fantastiska idén att lämna stor-smuts-stockholm för att flytta ganska precis 42 mil norrut och bosätta sin lilla familj på en ö i en stad, vid namn Härnösand. För 7 år sedan hade jag nog den värsta våren i mitt liv, då precis varje kväll, som jag minns det, avslutades med gråt, skrik och ångest över att behöva lämna det som jag börjat känna mig trygg i. Efter fem år i den röda radhuset i stadsförorten. Men sommaren kom och flyttkartonger packades. Jag rensade först, kastade ungefär lika mycket som jag packade ner. Efter två kartonger bröt jag ihop, och mamma fick lägga ner alla saker i de tre sista kartongerna orensat. De kartongerna ligger ännu kvar i förrådet. Oöppnade. Sedan 6,5 år.

Fjärde kvällen i norrland, när vårt flyttlass anlänt och vi hade burit in de hemvänliga detaljerna som soffa, vitrinskåp och sängar, det som inte fått plats i bilen när vi först åkte upp. Nyfunna vänner till familjen hade hjälpt till, och i trädgården  satt "herrarna" och drack öl. Farfar pratade och jag stod på vägens trotoar och tittade mellan det gula och blå huset. Solen var någonstans där den brukar vara vid den tiden på dygnet, den tiden på året. Himlen var en  blandning av blått, gult, rosa, lila, rött.... guld... Jag såg på solen och tog ett djupt andetag. Så hörde jag mina systrar, som var väldigt små på den tiden, busa någonstans på andra sidan huset. Jag tänkte, när jag stod där och fick solen i ögonen, att kanske kunde det här ändå leda till nått bra. Som alla sa att det skulle göra.

Farmor, kommer du ihåg när vi var i Mats lägenhet den hösten? På väg därifrån, eller om det var till, frågade du mig hur det var med mig. Vad jag ville göra av mitt liv och hur jag kände om massa saker. Jag tänkte på frågan länge och sen svarade jag
"farmor, jag längtar."
"vad längtar du efter flicka lilla?"
"Jag längtar hem."

Efter den dagen, har tanken slagit mig väldigt många gånger. Att hem, är dit jag längtar. Men vart hem är någonstans, det har jag inte kunnat svara på. "Hem" i det röda radhuset försvann, när jag första gången såg att någon annan intagit mitt hus. När någon annan målat om väggarna i vårat vardagsrum och när någon annans säng, stod i mitt rum. Jag såg det från fönstret, när jag smög utanför en gång.
Blå huset, som jag faktiskt på riktigt kallade det det första året, var inte heller hem. Fast jag försökte intala mig att det skulle vara det och fast jag sa "hem" när jag skulle beskriva det för den som ville lyssna. Jag längtade hem. Hade hemlängtan. Men visste varken vad det egentligen var jag saknade, eller vad jag egentligen ville ha. Jag bara längtade, efter känslan... jag längtade hem.



6,5 år efter jag stått med solen i ögonen..sov jag för första gången i min egna lägenhet. Jag betala mycket pengar för den, för delad dusch och toalett. För en trappuppgång som luktar ibland. Fast det lätt blir stökigt, och man måste diska hela tiden så känns det, ja. ju mer jag tänker på det, ju mer känns det faktiskt...
Som om jag hittat hem nu.

Tack, för att jag fick dela det här med dig.


-LallaNéa-                                                                                                                                                   


Easy To Learn -SPELPLANEN

Ja Kära vänner, såhär kan det alltså se ut när spelet är i full gång!
Gå in på www.easytolearn.se och beställ DITT exemplar! :)



-LallaNéa-

Tomhet

Just nu är det en otrolig tomhet som fyller mig.
Men det är konstigt att jag ens tänker så egentligen, med tanke på hur många att-göra-listor jag borde klara av och hur många saker som flyger runt i mitt huvud och ockuperar mina tankar utan att jag orkar varken ta tag i dem eller göra något åt dem.

men en trötthet och en tomhet fyller mig på nått sätt, och vetskapen om att LGH måste städas som just slog mig.. åh.. det kanske är för många måsten för att det ska vara roligt nu, förmånga arga mail som skickats för att jag ska orka ta hand om dem.. för många räkningar att betalaoch för många betyg som inte blev som jag hoppats.
Jag vill bara gå hem och lägga mig under sängen (JA UNDER sängen) och gömma mig där och inte titta fram förns alla problem har flygit iväg, alla måsten har måstat sig själva och alla tankar är klara rensade sorterade och prioriterade, då vill jag krypa fram igen...

-lallanéa-

She made my day

Efter en rätt viktig dag med mycket räkmackeåkning (det var inte jag, utan typ halva turismklass-gruppen som bara gleeeeeeed på oss andra, riktigt mycket) så var jag och handlade påmin käraste stormataffär. Kommer fram till kassan och lägger upp mina varor från famnen på bandet (ja,jag bara måste bära allti famnen....)

Vet ni vad kassörskan gör!? Jo, hon tar först en plastpåse, sen öppnar hon den och vart efter hon blippar in mina varor SÅ LÄGGER HON NER DEM I PÅSEN!!!!! Jag kunde inte ens tacka henne när jag gick därifrån.. Bara log nått om attdetvar extraservice idag och sen gick jag. TACK SNÄLLA ! :D


Sedan lagade jag pasta med vitlöksräkor och trots att jag råkade koka 7 gånger för mycket pasta så blev maten riktigt bra och Anders var nöjd trots att jag var tvungen att plugga..

Idag gick provet btw iallafall åt helvete, då det visade sig att jag såklart inte pluggat tillräckligt mycket. Nu blir det omprov och börja-om-från-början.

Puss!
-LallaNéa-

Söndagsångest!

När jag trodde att allt började falla på plats igen, när havet såg ut att stilla sig efter stormen och när träden såg ut att höja sina lövverk igen efter det fruktansvärda regnandet... ja då vänds världen upp och ner igen. Kanske är det verkligheten som knackar på, talar om för mig att etl måste tas om hand, att turismkursen knappt kommer ge mig ett vg och att jag snart går in i en dubbelläsningsperiod, som jag egentligen inte ens behöver. Vad ska det tjäna till? Eller, så är det fantasierna och vanföreställningarna, som spökar, som flyger runt runt tills jag inte vet vad som är på riktigt och inte längre.

Idag har jag jag varit i skidbacken hela dagen, det var både stressigt och knökigt, men mest skönt att få röra på sig och efter några timmar fick jag till några riktigt fina åk :)

soligt fjäll09

Jag har dock inte lyckats städa köket eller plocka iordning tvätten på hela helgen. Jag bara står här och är ivägen, vart är jag? Vart vill jag vara? Vart är jag påväg? Och vart kommer jag hamna?

Har också diskuterat en del angående sommarjobb och livet efter studenten... hur ska det bli? Vad kommer hända? Åh det är så stora frågor, så stora funderingar... Jag har inga Stora planer som jag kan ty mig till och som pekar ut vägen för mig...... eller har jag det? Jag kan ju drömma....

Trots de trallvänliga melodierna på youtube, och den goa stämningen vid familjen lundgrens matbord, undrar jag, om det inte bara är så, att när det blir fel, så blir det som jag?

-LallaNéa-

Fyllt matförråd!

Det var mammas initiativ faktiskt, att åka ner till Stora staden på S och handla mat åt mig =) Så nu är kylskåpet, frysboxen och alla andra förvaringsmöjligheter fyllda med mat, konserver ochhushållsartiklar!
 Tack Mamma! :D

Nu på kvällen vilar vi upp oss, jag o mamsen,det är film på tv4 som gäller, som vanligt på lördagskvällarna=)
Lungt och skönt, mamma och systrar.


Imorgon blir det troligen årets första slalomdag, kallt, kallt, snöigt och ROLIGT! Jag har redan ont i benen.... ;):)


-LallaNéa-

Latte på (reflex?) Pressis!

Hade en härlig eftermiddag idag, bestående av 50 sidor om naturturismlagar. Det var en sjukt stor och äckligt svår uppgift, som vi skulle klara av denna fredagseftermiddag. Vi satt således på de blåa madrasserna i idrottssalen jag emsis och lenis, och läste tills ögonen glödde. Lite annat snack vart det också efter ett tag, världsproblem, krig och ja ni vet.. resten.

När klockan äntligen var dags att gå hem tog Emma förståss det rimliga initiativet att åka buss till stan, och jag sprang genom djupsnön för att hinna ikapp henne. Lagom för att upptäcka, när det var 20 grader kallt ute, att bussen inte skulle komma förns 20 minuter efter vi väntat den. Hur många gånger han du frysa ihjälp på den stunden!?
Till slut kom iallafall buss jäveln och jag trodde jag stelnat är jag skulle röra mig mot den, en lugn bussresa ner för berget blev det sedan, som avslutades med att NÄSTA buss, dvs den som skulle ta mig från stora staden till stora staden den andra, mötte oss. Jag hade missat den!


Så vad gör man då inte en svinkall och snöig fredagseftermiddag? Jo man tar sina gråakamofolugetäckbyxor, den vita mössan (Åhlens) och de bruna morfarsvantarna in på Pressbyrån. Jag knäppte upp min enorma grön/grå/blåa vinterjacka och min hemstickade halsduk i tomterött yrde överallt. Så var det dags för dagens fika, en latte vill jag lova =)


Sedan hoppade jag på buss2, och åkte till städarjobbet innan jag slutligen kom hem till huset med de sönderfrusna vattenledningarna. :)

-LallaNéa-

PROMENAD

Jag började dagen med att lyssna på väckarklockan som av nån outgrundlig anledning ville att jag skulle gå upp. Efter cirka 300 snozzningar gick jag äntligen upp, 2 timmar efter beräknat. Jag tog en lugn morgon och sen skulle jag gå till bussen. Missade den dock sådär löjligt ni vet, när det åker ifrån en.
Så ja, vad skulle jag göra, det var bara att gå vidare till nästa station tänkte jag. När jag kommit nästan hela vägen till Hagaskolan kändes det dock värdelöst att åka buss sista snutten, så jag gick upp för Linnéagatan och gick HELA vägen tillskolan! :D

Jätte duktigt =)

Men nu står Emma och hoppar och vi ska äta lunch, sen blir det dags för  igen, och ja, vi tartagidet igen! :D

Puss å kram, hela dan' :)
-LallaNéa-

TORSDAG

Hur kändes det att vara tillbaka på skolan efter flea veckors lov? Jodå, Patrik försåg mig med en mobilladdare eftersom min egna mest troligt är kvar hos farfar i svinkalla dalarna.
Linda försåg mig med arbetsuppgifter och nu förberedeer jag mig (mentalt) för att guida nya KY-elever och det kanske inte den mest upplyftande uppgiften men men.. kan ju bli roligt =)

När jag skulle logga in på datorn här på skolan var det jag som var inloggad senast.. ångest?!

-LallaNéa-

verkligheten kommer smygande

Ni vet den där känslan.. av att inte vilja göra det man måste.. när man åker en station extra med tunnelbanan för att slippa kliva av där anslutningståget går för man egentligen inte vill dit..?
När man säger "bara en runda kaffe till" innan städningen, för man vill inte påminnas om vad städningen i sig har för syfte?


Just nu sitter jag så, och pratar med fler och fler för att slippa inse att dagen, lovet, är slut... och verkligheten väntar imorgon. En verklighet med kalla skolgångar, läxor, ,  bussåkande och lägenhetsboende SJÄLV. En verklighet utan sovmornar, långa nätter, fester, vänners närhet........ utan djupa samtal om livet men med samtal om verkligeten som mjölkinköp och.... skola.


Det är rätt jobbigt, för jag vill ha mera lov. Att det bara är dagar kvar till friheten, och att det inte ALLS är långt tills jag når slut destinationen.. eller, vad är slutdestinationen?! En varm cadilac en solig sommardag kanske? Vore inte helt fel. Men hur ska jag få det nu?!


Tankar i natten i ett hus med tolv grader där jag sitter, vattnet är fruset, mejerivarorna undanplockade... vad mer kan vara fel lixom? :(


-LallaNéa-

JimpYShrimpY & MartYparty
=
de tre vännerna

och Néa...