Gott nytt år!

Antagligen det sista inlägget för 2010...

Stora lilla syster bor hos mig och sambon några dagar innan hon far vidare med sin champingonkanin till stockholm för att tävla :)
Då far vi till Grand Canaria en vecka, och får väl helt enkelt se hur mycket jag hinner blogga.. Men en liten sumering av 2010 tänkte jag ändå bjuda på.. Här kommer det:

Januari
Året började med några kanonbra dagar med fina vänner i Stockholm. Resten av Januari fortsatte i kaos, men tillslut var jag tvungen att göra slut på nått av det finaste jag hade.
Det gör ont i mig än att tänka på vad jag utsatte alla runt omkring mig för. Tack Emma, Nathalie och Anna, för allt stöd under denna tid.


Februari
Jag arbetade för CityJam i Härnösand, några stressiga veckor i Februari. Det var rysligt kallt men ofantligt roligt!


Mars
Äntligen fick jag min älskade Martin, under en gatlycktassken i utkanten av en "småländsk" småstad.. En resa som egentligen sedan flera år varit påbörjad, fick fart igen.. <3


April
April var en mådag av förberedleser inför SM i Ung Företagsamhet i Maj. Men jag hade också påsklov och han både med Ullared i söder och kusinerna i Dalarna :)





Maj
Maj var en stor månad eftersom SM i Ung Företagsamhet då gick av stapeln. Det innebar ofantligt stressiga veckor fram till tävlingen, och en hel del ta-igen-pluggande efter tävlingen..
Vi var i stockholm i två nätter, lärde oss massor, träffade många fina människor och hade väldigt roligt. Men tyvärr fick  åka hem till Sundsvall igen utan någon vinst till Västernorrlands företag..



Juni
Helt klart en av de lyckligaste tiderna av året, kanske till och med livet.. =)
Jag tog studenten, avslutade mitt första livsprojekt, skolan, och insåg ganska snart att livet har mycket att erbjuda.. :)



Juli
Denna månad jobbade jag ¨på Taxi Härnösand och norrland fick besök av svärmor och lillebror Laine. Det var roliga dagar med utflykter och umgänge, och jag och min då "soon-to-be-sambo" hoppades att våra föräldrar skulle trivas ihop.. :) 


Augusti

Jag jobbade mycket på Taxi Härnösand men han också med att träffa kompisar, ta kvällsbad och busa med mina favorit busungar på Hemskön! :)






September
Den 1:a September gick bussen från Härnösand. Jag flyttade ner till habo och installerade mig eftersom i Martins pojkrum.. Det var en jobbig tid, att lämna familj och vänner.. Men ganska snart började jag knyta nya kontakter i min nya hemstad.


Oktober
Jag hade ledsnat klart på ettan utan kök, dvs pojkrummet. Och begav mig ut i skogen för att söka lägenhet. I mitten av oktober flyttade vi igen..


November
Tillägnar en i övrigt ganska lugn månad till den person som under hösten blivit min vän, och inte bara "Martins kompis och därför är vi kompisar" den första sådanna i Habo, och enligt sambon pratar jag med Helene som jag pratar med Emma "Ni är ju som värsta tjejkompisar" som han uttryckte det ;)


December
Decembermånad innebar mycket jobb för både mig o sambon. Sedan 
begav vi oss till härnösand och jag han träffa många vänner och släktingar och hade en underbar jul!

Sedan reste vi tillbaka söder ut och tog med oss syster, och här har vi shoppat dagarna långa.. så Nu är det dags för ett nytt år med nya möjligheter!



Gott nytt år!! Och TACK för allt!


"Årets bästa dag!"

Är det idag, enligt gammal-Lundgrensk traditon. Idag ska man nämligen leka med sina julklappar, se på film, spela spel och bara ta det lugnt..
Men visst svider det lite i mitt lilla hjärta att sambon saknar sin familj idag, eftersom de firar allesammans denna dag.. Så jag skickar en tanke till det grå huset med massa dambergare idag! <3

Imorse vaknade jag av att Martin klevupp och stökade runt i mitt gamla rum. Tjugo i elva var klockan men jag vände på migochtänkte "bara lite till". Två timmarsenare drog jag mig nerför trappen och hoppade nerisoffan.
Sedan tog jag en prommenad ute i "värmen" (10gradervarmare idag än igår) och sedan harjag mest suttit här
o suttit...

Gårdagens julklappar var grytlappar, lakan, filtar och ettnytt VARMT täcke till mig o Martin =)
Fick även likadana fleesetröjor så nu går vi runt o sjunger "man ska ha husvagn" i våra illblåa flessisar
Och så fick jag mycket kläder, hårsaker, the och pressentkort. Av martin fick jag ett rim om en liten nisse som tappat sitt paket, och senare förklarade han att mitt paket var på väg och skulle komma med posten. Ni som känner mig vet att jag är en aning nyfiken, men jag försökte hålla mig.

Men snart berättade Martin, att det är en sådan skönhet som snart levereras till mig:

HTC Desire :D :D

Jag kunde knappt tro att det var sant!!  :D 
TACK!

Martin fick ett par mysbyxor,ett par jesusbyxor och pengar till sitt gitarr-sparande av mig. Jag hoppas han blev nöjd.. :)

Nu ska vi slå en signal till Habo och önska familjen där God Jul. Sedan väntar Shrek och till middag vankas kalkon, GOD JUL på er alla! :)

-LallaNéa-

natten närmar sig..

Å här sitter jag.. mitt i mörkret med mammas favorit julskiva tyst sjungandes... två stearinljus lyser upp rummet och jag bara väntar...trött som ett vrak egentligen men vågar inte riktigt lägga mig för att sova, tänk om jag inte vaknar??

Martin är nämligen på väg hit, en ganska stor resa. Delsför att detsnöar i Sverige och det tar ett tag att komma fram,men också för att han åker bort över självaste julen.Lämnar sin familj för en enkel flicka i norr..en resa jag helt klart inte hade varit beredd att göra... om än för  den underbaraste pojken i söder..

Tack.
Min älskade.



-LallaNéa-

Fjärde advent

Efter otroligt långa 15 timmar, från dörr till dörr, tallåsvägen-kastellgatan landade jag inatt i min forna säng i "mellanrummet". Elna väckte mig med en kram i morse, men jag somnadeomoch fick lite sovmorgon innan mamma väckte mig halv 11....

Saknar mitt ljus i livet, Martin, men är lycklig eftersom jag vet att han faktiskt kommer hit snart =)

Nu ska jag, Unnioch mamma nerpå stan, ta en fika och titta påjulmarknaden. :)  Det blir en mysig fjärde advent, jag hoppas du får en bra fjärde advent också! :)



-LallaNéa-

I fucking did it!

Lika förvånad som glad, fast mest stolt kanske, över att jag vågade.

nästan 1,5 h har gått sen inlägget om min nervositet inför grupp-träningen "bodyCombat" på gymmet, mitt första pass NÅGONSIN! Men jag kom dit och hoppade igång med uppvärmningen och tjejen som var instruktör liksom peppade en hela tiden. Jag kände mig som en förvuxen bebis bland de andra som tränade, medelålders kvinnor som definitivt inte var på gymmet för första gången, och säkert var detta pass inget nytt för dem heller. Med slimmade kroppar och välövade "kickar" hoppade de sig igenom programmet och jag, med mina pösiga mysbyxor och rosarandiga linne hopapde i otakt med håret (som snart gick från svans till knut) och andades okontrollerat...

Men sen var det helt plötsligt slut, efter tre låtar armträning följt av "ARMHÄVNINGAR TJEJER! :D" ...
Jag körde till degis och lutade mig tillbaka i bilen när jag parkerat. Helvete vad bra jag är. Och vad ONT jag kommer ha imorgon! :D

-Lalla-fitforfight-Néa-

lördag

Ett gäng nördar sitter i köket o fnittrar som småflickor. Jag fick gå upp tidigt såklart, för ett gäng underbara människor som just denna dag hade beslutat sig för att sova liiiite längre än tänkt. Helvete vad de retar gallfeber på mig!! (jag vill ha sovmorgon, men måste gå upp tidigt. För att jag bor så till att ska jag ifrån lägenheten måste jag o sambon åka samtidigt..)

En tvätt har jag i alla fall stoppat in och tycker det är ganska skönt att veta att jag har rena kläder att ta på mig till måndag.
Nu måste jag dock rusa iväg, men jag måste erkänna först att det är en nervös tjej som rusar..
Jag ska nämligen utnytja gymkortet för första gången och det är så himla många tankar som snurrar i mitt huvud.. först och främst, kommer jag klara träningen? Kommer jag gilla det? Eller kommer jag faila hur mycket som helst och skämma ut mig? Det kanske är nån jag känner där, så det blir pinsamt? Elelr så känner jag INGEN och det blir ensamt.. hoppas bara att det inte är en enda parövningsgrejj och att ingen tittar på mig. Så kan jag nog träna i min egna takt och göra så gott jag kan... hua.. måste iväg!    Nu!


-LallaNéa-

Det är tur man har..

Jag saknar min mamma. Den där varma kramen efter skolan, mellisen med en kopp the.. det eviga tjatet om städning och läxor.. någon som kramar och som stöttar...på bara en mammas vis.

Då är jag så innerligt tacksam att jag har en extramamma här, en sån där svärmor, heter det visst.
En suck över tvätt som glömtsbort i en vrå och som den fantastiska mamma hon är stod en kasse vikt och tvättat klart i hallen, när jag kom förbi nästa morgon..

Det är tur man har en sån fin och snäll extra-mor, TACK EVA!

-LallaNéa-

det lackar mot jul


I en ordlöshets afton

Hej hopp!
Otroligt länge sedan jag skrev nuigen, och det brukar bidra till att jag inte vet vilka känslor eller händelser jag skulle vilja skriva och berätta för er om.. så idag blir det nåt sånt här istället..;

Jag skulle villa skriva men jag har verkligen inga ord
Inga bokstäver kan fästas vid mina känslors ringa mod
eller de uttryck jag så gärna skulle förmedla,
Känner en maktlöshet, en rastlöshet och en kraftlöshet, utan dess ofantliga like..
Jag skulle vilja ta så många fina kort på allt som ändrats
på allt som är vackert och allt som är ordnat men kamralinsen sluts liksom inte
det är som att den förstår
att detta är mer än jag förmår
Det fanns dagar då jag kände mig trygg och stark
dagar då jag visste vem jag var
det fanns dagar då jag visste att jag hade gjort rätt
det var en underbar tid
Men efter löven kom snöhögarna och varken lust eller ork finns kvar
vad ska jag göra efter alla dessa hopplösa dar
Har ingenting att säga det är inget jag klarar av
fastän jag vill mer är nånsin vet jag inte ens om det kan bli som der var

...

-LallaNéa-