funderingar

Så vansinnig skön att sätta sig i soffan och glo på "dumteve" efter jobbet! Idag är de onsdag, vilket innebär ZUMBA och kör. Jag gick en sväng på rasten idag, men de kändes jobbigt och tungt att andas så jag hoppas verkligen att de ska gå bra ikväll, men jag är inte så säker.. Nu sitter jag i alla fall här och är hungrig, trots att det bara är dryga timmen sedan jag åt mellanmål på jobbet... :/ Men det bli vatten, vatten, träning och kör! Kanske ett äpple om jag är snäll ;)
.
Har funderingar på framtiden, så som jobb? Husköp? Flytt? Bli särbo för ett tag? Plugga? Det är så mycket som snurrar runt i skallen och därför kan jag inte få ner nått på papper, eller här då i blogg-format. Den stora frågan är hur länge jag får jobba på kyrkbyn, eller i Habo kommun över huvud taget..och de avgör i princip helt utfallen av de andra funderingarna. Vi bor i en AP-dyr lägenhet, kommer vi kunna bo kvar? Jag vet inte, ingen vet. Jag bara vet att det är jobbigt,och att jag måste börja söka andra jobb. typ nu.
-LN-

liiiiiten update!

En liten liten uppdatering såhär på kvällskvisten.... Det som tidigare var 1,8 kilo bort på  19 dagar
är NU 1 kilo bort, på 11 dagar. Det borde väl gå? ;)
.
Känns genomförbart, så nu attans! :)
-LallaNéa-

Planeringsdag!

Läser mina egna inlägg den senaste tiden och hör vilken träningsnarkoman jag låter som! :O
Idag ska jag ha planeringsdag med kollegorna, ser fram emot det men är lite nervös också. SÅ mycket viktigt och allvarligt istället för de där kärleksfulla och glada stunderna som kommer sen, med barnen...
Sen har jag ju aldrig varit med på nån planeringsdag heller, och därför känns det extra spännande och extra nervöst. Hur gör man egentligen liksom?
.
Nu ska jag knata ner och köpa fika i alla fall, och hoppas att jag lyckas med den uppgiften åtmindstonde :P
.
-LallaNéa-

Loppissöndag!

Idag har jag varit på Loppis med kära svärmor, pratat strunt och viktigt och även fyndat endel. Sedan följde E med hem till oss, vi diskuterade dagen och fynden, drack kaffe och lyssnade på sambons senaste toner.
.
Min absoluta favorit från dagen är denna stora härliga KORG som jag ska klä invändig med yg och sedan använda som tvättkorg... Jag är kär! :)

.
Sedan fyndade jag ett litet "tittskåp" med glasfönster, som jag tänker mig att jag ska måla, men vet inte riktigt i vilken färg än.... (glasfigurerna har jag fått som barn)
.
.
Två små kannor att ha "kaffe-mjölk" i hittade jag också, och jag kunde inte välja vilken så tillslut blev de båda två.. allt detta för 85 kronor! JAG ÄÄÄÄLSKAR LOPPIS! :)
.

.
-LallaNéa-

FREDAGSMYYYS!

Jaha, klockan är snart halv tio denna fredagskväll och jag har haft en rikigt härlig fedagsmysmys-kväll. Först bläddrade jag i IKEA katalogen ute på balkongen, sedan en lååång varmdusch och sedan gjorde jag pannkakor och åt dessa med frysta hallon och en morot till tevens pladder.
.
Gissa, var min käre sambo är denna härliga fredagskväll? Jo, han fiskar........
-LallaNéa-

Det finns en mening med allt...

Just nu känns världen orättvis. Jag har fått en korttidsanställning på en förskola, men med fååå utsikter för att få förlängd anställning. Inte för att jag inte passar för jobbet, snarare tvärt om. Jag har, enligt nån lokal regel, jobbat för länge. Fint va?
.
Men nu har jag haft ett långt samtal med min käre mor, mamma, som  gång på gång uttyckte de hela med "Det finns en mening med allt. Ni kommer fixa detta." Känns så skönt att höra det, och nu,nu JÄDRANS skall här sökas jobb som aldrig för. Ni ska nog se, att jag TROTS ALLT inte är arbetslös Första November 2011. (De är föresten en onsdag....)

-LallaNéa-

i miss all these happy days..


APT

Wierd. Konstigt. Märkligt. Småjobbigt.. Dagens sammanfattande ord för kvällsaktiviteten..
.
Jobbat och träffa både kollegor från "min" nuvarande förskola, och kollegor från vårterminens arbetsplats. Det var faktiskt rätt svårt att veta hur jag skulle stå sitta, prata...... :/ behövde bara säga det. Hoppas jag skötte mig.
.
-LallaNéa-

Trääääääänign! :)

Nytränad och apsvettig.
.
Denna eftermiddag ville sambon ut och fiska, och HENNY  & HELENE räddade mig från äventyret, vilket jag tackar för. Så jag kände mig snygg i mitt vita linne och vita shorts och gick till gymmet. Rätt glad och motiverad faktiskt, vilket inte hört till vanligheterna under den senaste tidens "till-gymmet-promenader"..
.
Men nåväl. På crosstrainern kom jag ganska snabbt på något jag glömt, att jag visst hade en förkylning i kroppen, och sånt där rinn i näsan... jättemysigt... Det var rätt mycket jobbigare än vanligt att andas det ska jag erkänna.. men jag  "crossade" en kvart i alla fall innan jag gick på lite styrke-övningar. Då lyckades jag återigen glömma bort förkylningen och ställde mig sedan på löpbandet. Till saken hör, att jag varit i stort sett ensam på gymmet hela sommaren, och idag var det folk överallt... =Scenskräck!
.
Jag sprang "bara" 8 minuter innan jag tog pause. Sedan tvingade jag klockan att ticka några minuter till och sen var jag nöjd! Gick hem och fortsatte på balkongen, armhävningar situps och min favorit benlyft. Har inte gjort detta på ett tag och sheeeses vad det var jobbigt!
.
Jag vill verkligen ha en träningspartner! Men Svärmor vill inte gymma, mamma/syster/pappa är för lång bort och mina svägerskor som tidigare erbjudit sig...jag vet inte.. får kanske tjata lite på dem ;)

(Tänk när jag är såhär smal igen.... Men det är delmål två. Jag har små och korta mål, för att lyckas... nästa är 1,8 kilo bort, på 19 dagar.)
.
Imorse tog Martin bilen till jobbet och jag fick därför ta en promenad för att hämta den, innan jag skulle jobba. Det blev en promenad på EXAKT 20 minuter,så idag får jag nog säga att min träning är godkänd :)
Nu ska jag pyssla!
.
-LallaNéa-

tihi en lördagskväll ;)

Några timmar i glad vänners lag, han med räk-sallad med Johanna, massa prat om ditt och datt och sen gick vi hem. Lite tidigt, lite halvt runda, så där som man ska va. Nu väntas en film och föhoppningsvis en lugn natt med  mycket sömn och vila. Därför att imorgon väntar en STOR dag, då ska vi nämligen inte göra någonting :) Som vanligt =)
.
Nu städar M köket, han fyller diskmaskinen och torkar av bänken. Handdiskar till och med det som inte få åka diskmaskin, jag är riktig imponerad! Han brukar inte göra detta frivilligt, så man får passa på att njuta. ;)
.
Men så är väl livet när man är ett ung par? Man vet inte riktigt än vad som är viktigt, städning, matlagning, tvätt och fönserputs, man har båda sina egna visioner om livet som vuxna och.. någonstans på mitten får man försöka mötas? Eller som vi, få man försöka leva upp till varandras förväntningar så gott de går?
.
Jag vet inte, men snart har vi bott tillsammans i egen lägenhet i ett år. I oktober.. Och det känns underbart att jag fått en sån fantastisk sambo! <3
.
-LallaNéa-

jahaopp...

God morgon!
Idag har vi tackat nej till en familjedag på Visingsö och istället sår Martin och "lyssnar på hur dörren låter"...
.
.
Får väl se hur dagen utvecklar sig ;)
-LallaNéa-

undran

En del av livet, familjen och vardagen
Delade tankar, drömmar,mål och planer
Men han saknar henne fortfarande
Saknar något som var
det är så svårt att veta, om det där lilla något, kanske finns kvar?

Linnéas vardagslyx

Vardagslyx för mig, är ha tid till dem jag älskar, att sitta ner och prataoch låta timmarna gå mot natt.
Idag lagade jag en otroligt lyxig middag för att vara i det här hemmet, det innebär, att vi åt mer än ostmackor och oboj till kvällsmat ;) (Jag brukar dricka the)
.
Jag rensade nämligen kylskåpet och hittade morötter, lök och suchini som snart hade sett alla goa dagar. Två potatisar fick också hoppa på skärbädan och delas enligt bilden. Sedan kokade grönsakerna med lite salt och peppar...
.
Jag finhackade löken och lät den få lite färg i stekpannan...
.
.
Blandade i löken i soppan och körde runt med mixerstaven. Tillsatte tillsist en halv burk cremefräsch och lite vatten (så soppan blev mer "soppig" än puréig som det bli när man kokar..)
.
Till och med han som inte gillar soppa godkände detta, fast han inte var så hungrig ;)
.
-LallaNéa-

Martin Damberg.

Min idol ;)
-LallaNéa-

Sluta aldrig tro

Tysta mjuka fingrar slårt mot gitarrens spända trådar
En mjuk ton med darrer, mumla ord fram och åter
fingrar som klappar takten mot bordets kant
Och dina ögon som vandrar runt, omkring, och inuti dig
.
Så blir du tyst andas långsamt
Jag ser på dig med oro, men visar ingenting
Du suckar djupt och tittar i dina papper
studerar pennan, flera gånger om
.
Sen kommer foten med en stamp
fingrarna med en klapp
och från gitarren hörs toner igen
du mumlar sakta dina rader
.
.
Men hur många gånger du än tappar din ton
och din tro på att du ska bli något stort
så vet jag - du har det inom dig!
och du kommer dit, om du vill.

Till Min älskling <3
-LallaNéa-

Lördag!

Idag  är det en  fantastisk sensommar dag med sol  och vind, har ingen aning om temperaturen dock, balkongdörren är stäng och det är kanske lika bra ;)
Ikväll ska vi på kräftskiva i Tidaholm, så jag har lite bak-projekt att jobba med under dagen. Dessutom tänkte jag försöka få ordning på torpet där vi bor, skriva en ny inköpslista från IKEA och vika tvätt ;) Skitkul..
Men först och främst ska jag gå in med en frukostbricka till sambon som var båtvakt inatt och kom hem halv sju imorse.. han sover nog ett tag till ;)
-LallaNéa-

Jag äääääälskar loppisar!

Idag efter några timmar på förskolan i Furusjö, vårens arbetssälle, var jag så galet shoppingsugen. Men vad gör man när man inte har nån shoppingkamrat i närheten, en tajt budget men vill shoppa? Jo, man går på loppis!
.
Idag FYNDADE jag lite skålar till mamma o pappa, samt en klänning jag drömt om länge! :D En svart sommarklänning med blommor på, som jag pratat om hela sommaren.. Dock var passformen inte riktig perfekt, men det gjorde inte så mycket för med en söt bolero och ett par snygga skor blir aaaawsome! (jag har provat ;P)
.
Nu tänkte jag baka något gott till min älskling som snart kommer hem från jobbet. Och till helgen vankas både fikagäster och kräftskiva, så att ha något i fysen är nog ingen dum idé! ;)
.
KRAM
-LallaNéa-

Morgonsund

En härlig och underbar morgon, jag äter frukost och tar det lugnt.Men insåg jus att det blev lite båttom.. har varken klättmig eller fixat. Så det ska jag göra nu, tänkte bara dela med mig av lite bilder, såhär ser vår kök ut nu för tiden;
Och denna vackra bukett fick min älskling igår, av mig :)
-LallaNéa-

Födelsedagskvällen..;


Efter Kaninbus, kakkalas,födelsedagsbarn som tog kort på sina gäster och bad i tunnan med kompisarna ville födelsedagsbarnet äta  middag på McDonalds, och eftersom hon fyller år, får hon välja :)

Familjen fnittrig förgyllde nog kvällen för personalen i alla fall, när vi blåste sugrör på varandra och hade beslutsångest :)


Härlig kväll med skratt och flams, men sen tog energin slut och föräldrarna behövde vila sig en stund...



Nu ser vi på film och tävlar i det tysta om vem som håller sig vaken längst... ;)

-LallaNéa-

Inlägg skrivet 7e Aug. "Jönköping-Härnösand"

Resan var rätt lång, 13 timmar och ca 80 mil. Men i Stockholm hade jag tid på mig att ta en promenix, och jag råkade visst hamna på PRIDE lite, det var kul ;)




I Tönnebro stannade sedan bussen och jag la märke till en rätt intressant tavla jag inte sett innan.....
-LallaNéa-

Kalaskalas!

Kalas förberdelserna satte igång dirket efter frukosten, ständning, pankaksstekning och ballong-blåsning;

10-åringen var mycket noggrann. Nu har jag också dukat, ochär lagomt nöjd med resultatet. Pappa står i trädgården och steker pannkakor över öppen eld, fler bilder kommer senare! ;)

-LallaNéa-

Göteborg!

Var för första gången en hel kväll på g'krogn nykter.. Hade delvis skittråkigt men vi var där för att marknadsföra Martin Damberg och Stora Planer; http://www.facebook.com/group.php?gid=114432746110
Och det gick jättebra och jag är stolt över de bandmedlemmar som var med och delade ut demo-skivor och pratade =)
.
Påvägen hem skulle jag köra, från Göteborg alltså, och det var sådär kul med fyra fullisar i bilen, men efter lite mat på McDonalds i Borås somnade några och andra nyktrade till och lekte ordlekar :)
.
Idag ska jag åka buss till Härnösand för att fira lillasyster som fyller 10 år imorgon! :D
.
Min sambo hade visst lovat att följa mig in till stan, men efter lite öl igår får jag nog åka in själv. Asledsen. :(
-LallaNéa-

JOBBA!!!!!

Klockan ringer 05.00, på tio minuter är jag ur sängen. Ytterligare tio minuter senare har jag packat allt jag behöver för dagen, och börjar fixa mig. Strax efter halv 6 är jag klar. Lägger mig i sängen en stund till för att vila, men blir snart rastlös och går ner till bilen. När jag lastat in och sätter mig vid ratten inser jag att klockan fortfarande inte är sex. Då går jag upp till lägenheten igen, äter lite flingor och kollar facebook. Sen går jag till bilen. . .
.
Lite smått nervös för dagen kanske? ;)
Nu ska jag i alla fall åka, ser fram emot en dag som "dagmamma", tre barn mellan 6.30-17. JÄVLAR vad trött jag kommer va ikväll. Då blir det bara att ta det lugnt, försöka somna tidigt inför öppning imorgon XD
.
PUSS!
-LallaNéa-

fruktansvärt besviken

Just tagit mig i kragen och tvingade mig själv att gå ut. Det är sådär galet äckelvarmt ute nuigen, och jag jobbar.. haha!
Men nu har jag ju lite tid på eftermiddagen och skulle egentligen gymmat men det finns väl gränser för vad man gör när det är soligt ute?! Så jag bestämde mig för en promenad men fick så jäääla ont i fötterna av skorna så.. 20 minuter senare var jag hemma igen. Jäkligt less och fruktansvärt besviken på mig själv. Så där besviken som bara jag kan vara på bara mig själv.. Att gå ner i vikt skulle kunna va hur lätt som helst men nu fixar jag inte mer och klarar inte av att se mig själv i spegelbilden i skyltfönstren som jag passerade.. dumma dumma, fula fula.. jag är så ledsen att jag inte kan bättre!
-LallaNéa-