TIDAHÖLM

Ja här har jag  varit hela helgen, "renoverat ett rum" har killarna gjort, och jag o Johanna har shoppat, städat, umgåtts och idag mest bakat.. :)

Anyhow, vi lever ;) allt är bra och vi hörs snart igen!

-LallaNéa-

Övertid? ;)

Det är minsann inte varje dag man slutar tre men inte är hemma förns¨ kvart i sex.. ;)
Men så var det idag, efter en helt körig och stressig dag på många sätt lät jag vikarien gå hem tidigare och stannade en timme till. Och en till.. och en till.. Från att det sista barnet gått hem satt jag o LenaMaria och pratade.... pratde pratade pratade och det var såååå skönt!
.
När jag sedan klätt mig för att gå hem i det underbara vårvädret (minus 13 grader Celcius....) skrattade LenaMaria åt mig och sa "så går det när man älskar sitt jobb!" "Eller sina arbetskamrater" svarade jag, och så blev vi stående en stund till och pratade om hur viktigt det är att man trivs med sina kollegor. :)
Alltså en rätt turbulent jobb-dag som slutade lugnt och fint och imorgon är det JAG som öppnar! :D
.
-LallaNéa-

Hemma-middag, inte så vanligt! ;)

Matlagningssuget är svårt att underhålla när man inte har mycket av kök att prata om. Dessutom har frysen endast haft plats för bröd (läs breeeöööööööd) sen sambon storhandlade sist..
.
Men idag var det i alla fall dags att ta tag i problemet och efter lite rotande hittade jag lite lax och en halv påse wookgränsaker. Så på en saltbädd med laxbitarna, massor av citron, chilipeppar en klick smör uppepå åkte en form in i ugnen. Till detta serverades wookade nudlar, wookgränsaker och julmust. Haha julmust som dricka alltdå, inte extra krydda ;)
.
Resterande del av kvällen har vi haft tomteverkstad och gjort iordning demoskivor för bandets räkning och klippt och klistrat "fodral". Så här kommer en liten länk till mitt hjärtas musik, ordvitsigt värre ;)
.
http://martindamberg.se/
.
-LallaNéa-

Utomhuslek?

Att det skulle vara förkallt för att gå ut, är liksom ingentinng jag riktigt förstår. Visst, jag skulle väl inte låta mina fyraåringar sova utomhus när det är 15 minus, och inte heller leka ute en låång stund, om det är kallare än minus 20. Men om det är 10 eller 15 minusgrader far de väl inte illa av att vara ute en timma på förmiddagen? eller? :S
Jag menar de hoppas ju runt, åker pulka, springer i backen, spelar "fotboll" klättrar på snöhögar.. okej de där små som mest står i sina overaller men.. jaja, det blev ju lite varmare sedan och vi klarade -10gränsen eftersom det var bara -9,9 C ........
När jag klädde mig för att gå ut den sista kvarten av jobbet idag funderade jag på om jag skulle frysa ihjäl en kvart utan täckbyxor. Men jag kom fram till att jag skulle nog överleva. men på vägen hem bestämde jag mig för att ta en liten extra tur så efter en halvtimmes promenad plus en kvart "innebandy" med två fyraåringar var benen rätt frusna ändå... ;)
Jag tror att det är nyttigt med utomhuslek, och kläder efter väder. Sen skulle jag aldrig utsätta barnen för något jag trodde var farligt, så de som rör på sig skulle faktiskt få gå ut. I alla fall en liten stund ;)
-LallaNéa-

När livet vänder

Hopplöst och lönlöst har det kännts ett tag men så trillar de där meningarna in, som bara glittrar i tillvaron..
Idag har jag redan hunnit göra något, jag faktiskt ALDRIG trodde att jag skulle kunna göra.. Jag titta som vanligt egenom hemnet och bovision, men inte bara jönköpings län utan också DEN STORA STADENS LÄN!!!!!
.
Att jag skulle flytta tillbaka till stockholm trodde jag nog inte, jag menar att först lämna och sen komma tillbaka.. det skulle aldrig kunna bli samma sak igen, och därför ville jag nog inte dit.
Sen är det ju dyrt också, jättedyrt.
.
Men jag var i alla fall tvungen att kolla, om det var MÖJLIGT att fortsätta på denna tanke..
För nu är det ju så, för er som har missat det, att jag försnart (om en vecka!) ett halvår sedan flyttade 80 mil för att bli sambo med min pojkvän. Innan hade vi såklart varit tillsammans i flera år ioch var i princip förllovade, och allt sånt som jag brukar prata för? Nej, vi hade varit tillsammans i nästan 6 månader då, men som pappa säger, när det är rätt, då vet man det.
.
I alla fall, hälften av 80 är 40 och det är 40 mil från mina föräldrar till stockholm. Att flytta dit skulle alltså innebära att mina systrar kunde hälsa på mig mer än en gång i halvåret, jag skulle kunna åka HEM till härnösand/sundsvall på helgerna.....Och sen vill ju sambon leva på musiken och då behöver man kontakterna som finns i Stockholm.
.
Och som sagt, halvvägs mellan våra familjer skulle vi hamna och det känner nog alla är ganska rättvist.
.
Så idag kollade jag lägenheter där. Visst det är ett bra tag kvar, kanske ett år ungefär, men man måste ändå kolla in utbudet och helt enkelt skaffa sig en uppfattning om priser och annat.. EN TRE I STHLM KOSTAR TYP LIKA MYCKET SOM HÄÄÄR, så vi kommer klara det, sådetså! ;)
.
tihi, nu ska jag klä på mig och ¨åka o träffa tre av de sju UNDERBARA "syskonbarnen" :)
.
Pusshej!
-LallaNéa-

Morgonstund har guld i mun?

Känner mig lite krasslig denna lördag.. Vaknade med ont i halsen och har senare fortsatt med nysningar och snorig näsa.. Har verkligen INGEN lust att vara sjuk nu, men vet inte heller vad jag ska göra åt det riktigt..
Hjärtat mitt är somvanligt instängd med fyra underbara människor, som jag bara tycker mer och mer om :) Johanna har jag precis kört till tåget och Helene har väl knappast vaknat än.. Så hur denna dag utvisar sig kvarstår att se..
Svärmor och extra-lillebror ska ge sig iväg för att shoppa men nej, jag trivs bättre här, osminkad med ruffsigt hår och i mysbyxor..kanske häller upp ett glas jos och lägger mig i soffan och ser en film.. Funderar på att ta en promenad till Webes och köpa godis också, mina saknade "slemhjärtan" som jag lägtat efter såååå länge..
Men jaja, jätte ointressant läsning, jag vet.. men ibland behöver man skriva ett sådant för att få inspiration till de lite mer utvecklande texterna.. Pusshej!
-LallaNéa-

Alla-hjärtans-dag!

Tjoho, tjohej det är okej,
att min pojkvän inte är så gay
att han läser det jag skriver här,
typ, att han är finast o gör mig så kär.....
-LallaNéa-

Två, elva, elva två, två(noll)elva..!

Vi två firar elva månader, idag, den elfte i andra, två-noll-elva. Är det inte lite komiskt? ;)
Jag skulle egentligen jobbat, men ja, efter om och men så blev jag ledig istället. Tog en lång sovmorgon och åkte sedan med älsklingen "IN TILL HABO" och åt frukost på Briljanten :)
.
Sedan blev det lite kringfarande och uträttanden av ärenden, men nu har vi lämnat in bilen på service och det är snöstorm ute :)
.
Tänkte eventuellt bege mig till Atlantis, haha snarare antarktis ser det ut som utanför fönstret :P (men alltså gymmet) och ikväll blir det POKER och ÖL (men jag dricker ju fortfarande itne öl... :P) hos Helen m.fl.
.
Och så åter till ämnet. Hehe.
Dessa senaste 11 månaderna känns varken som en evighet eller en sekund. Dock känns det både som om det var igår vi blev tillsammans och som om vi varit tillsammans hela livet.. Efter 6 månader (minus tio dagar) flyttade jag ca 80 mil för att kunna leva och bo tillsammans med min pojkvän. Det är ganska galet egentligen, jävligt knäppt. . . .
.
Men som ni (antagligen alla) vet bodde jag i Härnösand 5 år längre än jag först tänkt mig, så att flytta var  inte ett svårt val. Men så hiiiimla långt.. ja, jag har faktiskt inte ångrat det en dag, fast jag såklart längtar hem ibland efter systrar, föräldrar och kompisar.
Nu har vi också bott i vår underbara lägenhet i 4 månader, ganska lång tid för att vara "sålänge"..
.
Men med Martin känner jag mig som mig själv. Martin finns alltid där när jag behöver honom, på något sätt vet han alltid när han behövs som mest. Han får mig att skratta när jag är ledsen och han öppnar mina ögon när jag blundar och han hjälper mig att förstå. Med Martin är jag lyckligare än jag trodde jag skulle bli och jag hoppas verkligen att alla möter sin Mr. Martin en vacker dag. Och att alla unnar mig denna underbara männsikas närhet, fast jag egentligen inte ens själv tror jag förtjänar honom ibland.
-LallaNéa-

Fjällen, banankaka och barnfria timmar

Det låter rätt konstigt egentligen, att jag, som 19 år utan barn ska ha avsatta timmar för att INTE vara med barn.. Men, jag har då det stora ansvaret för att planera samlingar, aktiviteter och ja.. verksamhet.. knasigt, spännande, läskigt och ... ja.. med hopp om att det går bra ;)
.
Bakade en banankaka efter jobbet idag, underbart hur det doftade i hela köket.. Jag håller på att prova mig fram om man kan göra den glutenfri.. låt säga att övning ger färdighet, så får vi se vart det slutar ;)
.
Och så ett samtal från mamma, som resulterade i mysprat med E, ett långt samtal med pappa och slutligen oroliga föräldrar över min telefon räkning. "det är ju hon som betalar!" hör jag mamma säga till pappa när vi pratat i ialla fall 35 minuter. Men jag bara skrattar, tack för att ni bryr er och ser efter mig, det uppskattar jag!
.
Snart kommer min sambo och hans gitarr (fast han tog inte den nya..) hem från spelningen och då ska detbli skönt att sova några timmar för redan halv åtta beräknas jag vara åter på plats på mitt kära lönearbetet...
.
Dagarna går så fort o snart är vi i fjällen igen, min underbara familj, och min äslskade Sambo. Vad läskigt...kom just på mig själv med att skriva "underbara familj...o familj.." Men det är för skrämmande än, själva tanken på att min "vuxenfamilj" kanske har börjat ta sin form... Det är en skrämmande tanke, samtidigt som tanken på att leva utan Martin inte ens är tänkbar...
.
-LallaNéa-

Första dagen på jobbet! :D

Var otroligt nervös över att gå till jobbet imorse eftersom .. ja.. varför egentligen?
.
Hela förra veckan var jag på denna förskola som nu är mitt jobb, men imorse var jag riktigt nervös.. Rädd att göra bort mig, rädd att göra fel, antar jag.. Dessutom skulle jag träffa CHEFEN o skriva på papper.. Men det gjorde vi lite fort i köket så ja, det var inte så farligt heller..
.
Nu gäller det bara att pränta in vilka dagar jag ska vara med de stora barnen, o vilka dagar jag ska vara med de små.
Samt när jag ska ha läsvila, sovvila, diskning, utelek, planering.......allt sånt där som nån annan har hållit koll på annars, och jag bara utfört uppgiften. Men nej, nu ska jag hålla ordning själv och inte bara leka med barnen utan faktiskt HA ANSVAR för att den bedrivs någon vettig form av pedagogik....
.
Skulle kanske behöva en hand från Nina Holgersson eller Karin Södrin i detta nu, eller en diskussion med underbara gymnasieklassen.... MEN jag står på egna ben, och kan bara hoppas på att små mycket som möjligt från tre år på skvadern sitter kvar i huvudet och att scoutingen inte rinner ur mig..
.
Nervöst, är det ändå...erkänner jag.

-LallaNéa-

Världens bästa dagisfröken ;D

Sån otroligt konstig känsla.. jag har nämligen fått jobb! Fram till sommaren kommer jag jobba 75% på en förskola i Habo. Och det i sig är väl inte så konstigt, men idag fick jag en egen låda att lägga vantar, mössa mm i, i personalhallen. Jag har ett eget skåp i planeringsrummet/vid skrivbordet, jag har egen planeringstid 1,5 h i veckan.....

Idag bakade jag scones med de tre sista barnen till mellis.

Och på måndag kommer chefen och vi ska skriva papper, jag ska ta kort för att ha i hallen på personalen och  på samlingarna...Jag (kommer antagligen) få en egen inloggning till datasystemet och till veckan ska jag ha planeringsmöte (husmöte) på jobbet, med mina kollegor.... Detta är så ofattbart så det finns inte.. Jag har bara kastats rätt in i alltihoppa och så skulle jag fylla i timrapporten för vikarier idag....


En dag i veckan kommer jag vara ledig, och det galnaste av allt är att jag faktiskt har RÅD att vara ledig en dag i veckan.............

"Du är ju en av oss nu" sa Nika (kollega) när jag bad om signatur till timrapporten, hon menade att det kändes lite konstigt att kryssa i sånt till mig, som är vikarie idag men på måndag räknas som fast anställd, precis som de andra......

Jag är så himla lycklig så jag vet inte vart jag ska ta vägen... och dessutom, mitt cv tog två kvällar att skriva, sen skickade jag in det och... jisses, JAG KUNDE FAKTISKT!!!!!

Jag är så lycklig.. jag är så lycklig......! -pippi-
(hahha dessutom var det denna otroligt charmiga (men galna) bilden jag använde på CVt ;D)


Men nu är det helg, och jag ska fira med mina bästa Habo-vänner(o tidaholm :P), dvs, bandet+fancluben ;P

Ha det gött! JAG ÄR DAGISFRÖKEN!!!! :D

-LallaNéa- Jag ska bli världens bästa dagisfröken :)

Träningschema...

Träningschema, vecko-översyn;
Tisdag: Core @atlantis

Onsdag: na-da.

Torsdag: na-da.

Fredag: core på boll @atlantis

Lördag: spinning @ atlantis

Söndag: innebandy+poweryoga (kanske) @atlantis

Måndag: spinning @atlantis

Tisdag: core @atlantis

......
(like I would like to be..)
Har lite ångest för dessa latdagar idag+imorgon.. men nu när jag ser på veckan, så känns det faktiskt lite bättre..
.
ska iväg o sjunga nu och belive it or not men det är i alla fall psykisk hälsoförbättring! :D
.
-LallaNéa.